Home » , » Πατίδης (ΚΚΕ) VS Πολάκης (ΣΥΡΙΖΑ) (Βίντεο)

Πατίδης (ΚΚΕ) VS Πολάκης (ΣΥΡΙΖΑ) (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015 | 2:40 π.μ.

Βαριές εκφράσεις ανταλλάχτηκαν στην μεταμεσονύχτια τηλεοπτική εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου μεταξύ του στελέχους του ΚΚΕ Ηλία Πατίδη και του παρισταμένου εκ μέρους των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου, καθώς και του βουλευτή του Σύριζα, Παύλου Πολάκη.

Υπάρχει επέκταση του μνημονίου και νέα συγκεκριμένα αντιλαϊκά μέτρα εκτίμησε το στέλεχος του ΚΚΕ κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη συμφωνία που έγινε στο eurogroup  για να υπάρξει έντονος αντίλογος από τον Παύλο Πολάκη που σε κάποια φάση σου δημιούργησε την αίσθηση ότι αντιμετώπιζε απαξιωτικά την κριτική που δέχεται από το κόμμα του Περισσού. Μίλησε για «παραμύθια» που λέει το ΚΚΕ, το χαρακτήρισε «κακόμοιρο» και απέδωσε στο στέλεχος του ΚΚΕ ότι είναι «θλιβερό» και μιλάει όπως «ο παπάς στον άμβωνα».

Ο βουλευτής του Σύριζα -που για χρόνια είχε υπάρξει στέλεχος του ΚΚΕ και αν δεν κάνουμε λάθος πρέπει να αποχώρησε το 1989 εντασσόμενος στο ΝΑΡ πριν καταλήξει στο κόμμα της Κουμουνδούρου- επέκρινε, επίσης, και την επιλογή του ΚΚΕ «μετά από 3 χρόνια μούγκα στην κυβέρνηση του Σαμαρά», όπως είπε χαρακτηριστικά, να οργανώσει συλλαλητήριο την Παρασκευή ενάντια στην κυβέρνηση.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 136 σχόλια

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:51 π.μ.

πολύ μεγάλο λάθος του ΚΚΕ να οργανώσει συλλαλητηριο χωρίς να ζητήσει την άδεια από τον συριζα .

Μεμονωμένος περιστατικός

25 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:12 π.μ.

Ο εκπρόσωπος της βρωμερης σοςιαλδημοκρατιας, έφερε σαν παράδειγμα της Συριζαιικιας αποτελεσματικότητας οτι τωρα με το ΣΥΡΙΖΑ οι παραλίες θα πουλιούνται πιο εύκολα με μια υπογραφή και οχι όπως μέχρι τωρα με χρονοβόρες διαδικασίες.

Ξέρει η πλουτοκρατια σε ποιους δίνει τα δαχτυλίδια.

Τωρα ολοι ΚΚΕ
Για την ανατροπη της δικτατοριας των μονοπωλιων.

Οι αυταπατες των οπορτουνιστών, τέλος.

Η με το κεφαλαιο η με τους εργατες.

25 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:14 π.μ.

Εσείς εδω στο Κοκκινο, μούγγα για την προταση νομου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονιων και όλων των εφαρμοστικών.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:14 π.μ.

Nα αποχωρεις το 1989 απο το κκε και να πας Συριζα....πραγματι τιμητικη εξαιρεση,το να εκροσωπεισαι και απο τον Νικολοπουλο,αυτο και αν ειναι ξεφτιλα!!!!!!!!!

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:37 π.μ.

Αυτός είναι ο "λεβέντης" Σφακιανός; τα κανάλια βρήκαν νεο μαϊντανό.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:18 π.μ.

πολύ μεγάλο λάθος του ΚΚΕ να οργανώσει συλλαλητήριο χωρίς την βοήθεια της ΔΑΚΕ

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:34 π.μ.

Μετά από 3 χρόνια που το ΚΚΕ έκανε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση,
τώρα κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.
Είναι εντυπωσιακό το πόσο συντεταγμένα μετατοπίζεται και πόσο συμπαγές είναι το μπλοκ της διαπλοκής.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:39 π.μ.

Ρε παπάρα Antonss απορώ πώς το Β.Κ δημοσιεύει τα σχόλια σου αφού είσαι μόνιμα ψεύτης και προβοκάτορας ρίχνωντας την λάσπη σου στο μπλοκ. Ρε αλήτη "στο Κοκκινο, μούγγα για την προταση νομου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονιων και όλων των εφαρμοστικών"; Αυτό το μπλοκ δεν είναι σαν τα δικά σας Δεν κρύβονται ειδήσεις τσογλαναράκο http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/02/eurogroup-3.html

Συγνώμη για την φρασεολογία μου αλλά σαν τακτικός αναγνώστης του Β.Κ αγανακτώ που το αγαπημένο μου μπλοκ δίνει βήμα σε κάνει ρεμάλια σαν τον Antonss και σς κάτι ψυχανωμαλους σαν τον ΠΑΝ

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:01 π.μ.

Μια παρατήρηση άσχετη με τη νέα "Ραχήλ Μακρή" του ΣΥΡΙΖΑ:

Αύριο έχουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι αντιεξουσιαστές. Μεθαύριο έχει συλλαλητήριο το ΚΚΕ. Είναι "αξιοθαύμαστο" το πως έχουν ΘΑΦΤΕΙ αυτές οι διαδηλώσεις από τα συστημικά ΜΜΕ. Μάλλον δεν είναι αρκετά "αυθόρμητες" και αρκετά "ακομμάτιστες" για να τις αναφέρουν έστω και τηλεγραφικά...

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:19 π.μ.

Οι Νικολόπουλος και Πολλάκης βρήκαν το δάσκαλό τους...

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:30 π.μ.

@8:34 (με το εμμονικό αντικομμουνιστικό φασιστοειδές από κάτω δε μπαίνω καν στον κόπο)
Ρε ΣΥΡΙΖΑιοι δεν το κόβετε λέω γω το παραμυθάκι; Τόσα χρόνια (και συγκεκριμένα από το 2011 μέχρι σήμερα) δεν κουνήσατε το δαχτυλάκι σας να ξεκουνήσετε τον κόσμο από τον καναπέ της αναμονής των "σωτήρων", παρά το 27% που είχατε πάρει και ενώ τα συνδικαλιστικά σας στελέχη κάνανε απεργοσπασία σε μόνιμη βάση- αντίθετα το ΚΚΕ με το 4.5% του ιούνη 2012 είχε οργώσει όλους τους χώρους δουλειάς, το ΠΑΜΕ έγινε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ σοβαρή αντιπολίτευση στη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, στη 1-11-2014 κατέβασε 100.000 εργαζόμενους στο κέντρο της Αθήνας με 1000 αποφάσεις σωματείων και ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ για το ποιός έκανε αντιπολίτευση; Τι είναι ρε σεις η αντιπολίτευση; ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων των γραφείων τύπου ή οι πασοκιές στο βήμα της βουλής ή οι κοκορομαχίες του κ*λου στα πάνελ;
Σας πονάει πολύ που το ΚΚΕ δε σας κάνει πλάτες στο ξεπούληματου λαού ε; Κάποτε θα το συνηθίσετε-
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7ΜΜ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ- Η ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ για την ανάκτηση των απωλειών ΞΕΚΙΝΑΕΙ

25 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:57 π.μ.

Τα 7 μετρα αμεσης ανακουφισης του λαου που περιλαμβανονται στην ανακοινωση του ΠΓ του ΚΚΕ ειναι μια ελπιδοφορα προταση αλλα και το μινιμουμ της συγκρουσης με το ευρωιερατιο. Μπραβο στο ΚΚΕ. Την Παρασκευη θα γεμισει το συνταγμα. Να ειναι αυτη η συγκεντρωση , το πρωτο βημα που θα βαλει το ΚΚΕ μπροσταρη στην ανατροπη των αποικιοκρατων και των ντοπιων υπηρετων τους , οπως αυτοι κι αν αυτοπροσδιοριζονται.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:05 π.μ.

O Σύριζα και κάτι στελέχη σαν τον Πολάκη που απ ότι φαίνεται θα καταντήσει ο γραφικός και αρωματικός μαϊντανός των καναλιών και των δελτίων μετά τις 8, αφού θα σφάζεται με τον οποιονδήποτε, δεν μπορούν να χωνέψουν την ξεφτίλα που έφαγαν και δεν συμμετείχε το ΚΚΕ, όσο και αν πάλεψαν να το εγκλωβίσουν κάνοντας ψυχολογικό πόλεμο ακόμα και σε απλούς ψηφοφόρους του κομμουνιστικού κόμματος για συνεργασία με το οπορτουνιστικό Σύριζα. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!!

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:54 π.μ.

Σύντροφοι, προσοχή μη σκίσετε κανένα καλσόν

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:41 μ.μ.

Η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει όρια

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:43 μ.μ.

Βρωμερός αντικομμουνισμός απ' τον Πολάκη και ΒΑΘΥ γράφεις για "βαριές κουβέντες που ανταλλάχθηκαν"...

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:37 μ.μ.

φραπες-Γιατι συνταγμα και οχι ομονοια ωρε παλληκαρια,αλλαξε κατι?η ,απλα ,το πραγματικα λαικο κινημα ανεβαζει στροφες?[μμουαααααχαχαχααααα..!

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:52 μ.μ.

Το ανέκδοτο το ξέρετε!!!

Ρωτάει ο χουντοβασιλικός Νικολόπουλος το "παλικάρι", το Σφακιανό:
"Πονάς ό,ρε Μανωλιό;"

Κι απαντάει το "παλικάρι", το Σφακιανό:
"Πονάν ό,ρε τα παλικάρια..."

Πολύ γέλιο θα πέσει με δαύτους, τα "παλικάρια"...

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:36 μ.μ.

στη 1-11-2014 κατέβασε 100.000 !!! βαλατε τοτε θεμα ανατροπης της κυβερνησης και δεν το θυμαμαι επαναστατες του καλσον. απλα ταλαιπωρησατε τους ανθρωπους ομονοια- συμταγμα. το ιδιο θα κανετε και τωρα

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:42 μ.μ.

@1:37 Μην αγχώνεσαι. Εσείς οι φασίστες συγκεντρώνεστε συνήθως στην πλατεία Κολοκοτρώνη ή έξω απ' την ΓΑΔΑ, οπότε δεν σας πιάνει κανείς τον χώρο.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 4:59 μ.μ.

ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Πού θα φτάσει μέχρι τον Ιούνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

Όλοι την Πέμπτη 26/2 στις συγκεντρώσεις
Αθήνα: στο Σύνταγμα, προσυγκέντρωση 6 μμ πλατεία Κλαυθμώνος
Θεσσαλονίκη: Λευκός Πύργος, 6μμ

Ένα μήνα μετά την εκλογή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη συνθηκολόγησή της στην Ευρωομάδα (Γιούρογκρουπ) έδειξε ότι δεν υπάρχει περιθώριο αμφισβήτησης της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής στα πλαίσια της δέσμευσης της πληρωμής του χρέους και εντός της ΕΕ και της ευρωζώνης. Η κυβέρνηση με τις επιλογές της αφήνει ανέγγιχτα τα θεμέλια της κοινωνικής εξαθλίωσης, της φτώχειας και της ανεργίας των 1,3 εκατομμυρίων. Καμιά προπαγάνδα δεν μπορεί να το κρύψει αυτό, καμιά απαίτηση για ανοχή και υπομονή δεν μπορεί γίνει αποδεκτή.

Η πρώτη μεγάλη υπαναχώρηση ήταν η δέσμευση από τον Α. Τσίπρα στις προγραμματικές δηλώσεις ότι το χρέος θα πληρωθεί, αποδεχόμενος έτσι ότι είναι βιώσιμο και οι απαιτήσεις των δανειστών νόμιμες. Εν συνεχεία ήρθε η επαχθής συμφωνία παράτασης του μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων και της επιτροπείας. Και τέλος οι «μεταρρυθμίσεις», που περιλαμβάνονται στην επιστολή Βαρουφάκη (24/2/2015)....

http://www.pandiera.gr/%CF%80%CE%BF%CF%8D-%CE%B8%CE%B1-%CF%86%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%AD%CF%87%CF%81%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7/

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:02 μ.μ.

Τη σε ενοχλει η συγκεντρωση του ΚΚΕ στο Συνταγμα καλε μου φιλε. Ειναι για το μνημονιο που θα εσκιζε ο τσυριζα. Θα ψηφισει την προταση νομου του ΚΚΕ τη λες χαιρετω

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:11 μ.μ.

Αλλοι ψευτεράδες οι κνίτες που ανατρέπουν τα μνημόνια με ένα νόμο. Αδερφάκια δίδυμα είστε καημένα με την κυβέρνηση

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:25 μ.μ.

Δεν αντέχεται η σοβαρή και εμπεριστατωμένη κριτική,πολάκια μου!

25 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:37 μ.μ.

http://youtu.be/llFnFj5Hs_I

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:48 μ.μ.

φραπες-περιφρουρηση βουλης θα εχει?..οχι τιποτε αλλο,μονο μηπως το παθιασμενο πληθος αποτολμησει καμμια τρελλμουαααααααααχααχαχαχαχαααα!

Επώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:02 μ.μ.

Ρε παιδιά αφήστε τους "Κ"ΚΕδες να κάνουν την λιτανεία τους!
Κάτι πρέπει να δείξουν ότι κάνουν στα χουλιγκάνια που τους ψηφίζουν ακόμα, ώστε αυτά να συνεχίζουν να αγοράζουν τα κουπόνια που τρέφουν τους Μαίλιδες.

Πάντως το βίντεο έχει μεγάλη πλάκα. Ο ροφός του ΚΚΕ την βγαίνει επαναστατικά στον Πολάκη.
Μεγάλο θράσος ο ροφός. Του το αναγνωρίζω.

Όταν ο Πολάκης έτρεχε με μπριγάδες στη Νικαράγουα, ο ροφός του ΚΚΕ έτρωγε το μελάτο της μαμάς του.
Όταν ο Πολάκης πήρε έναν καρασυντηρητικό Δήμο (Σφακιά) και κινητοποιώντας τη νεολαία και τους χωρικούς πήγε το Δήμο τόσο μπροστά που ο ίδιος ο λαός τον επανεξέλεξε με 94%, ο ροφός του ΚΚΕ "πάλευε" για να αποκαταστήσει το Ζαχαριάδη. Με τόσο "καυτά" θέματα ασχολούνται όλοι οι ροφοί του ΚΚΕ.....
Όταν στον Πολάκη οι μαφιόζοι των Χανίων έβαζαν δυναμίτη κάτω από το αυτοκίνητό του για να τον σκοτώσουν, ο ροφός του ΚΚΕ ρούφαγε τις μύξες του.

Επαναστάτες της κλανιάς..............

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:17 μ.μ.

7.48 Βεβαίως και θα έχει.Τι νομίζεις πως είναι τα ΚΝΑΤ? Ομάδες κρούσης που προστατεύουν τη βουλή και το κώμα απο το λαό.
Αρχηγός της περιφρούρησης είναι ο ΠΑΝ.
Τους φραπέδες τους κερνάει ο Σαμαράς με το Βενιζέλο.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:20 μ.μ.

10.02 Σιγουρα καλε μου φιλε κανεις πλακα σε καταλαβαινω. Εφυγε απο το ΚΚΕ με το ΝΑΡ επειδη ταχα μου διαφωνησε με τον συνασπισμο και της δυο κυβερνησεις μεσα στον καπιταλισμο και συμερα ειναι στον τσυριζα σε αστικη κυβερνηση μαζι με τους ψεκασμενους του καημμενου. Τα στερνα τιμουν τα πρωτα ελεγε ο Καπεταν Γιωτης καλε μου φιλε χαιρετω. Μην ασχολεισαι με ορντινατζες των αστων

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:21 μ.μ.

@1005 Θα είναι και η Λιάνα την Παρασκευή;
Αντί για κατσαρόλα αυτής δώστε της το κεφάλι του Κουτσούμπα να χτυπάει.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:31 μ.μ.

10.02 Ροφός?.Αξία του δίνεις του τύπου.
Χάνος και πολύ του πάει.

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:55 μ.μ.

11.31 Σε αστικη κυβερνηση παντως με ψεκασμενους ακροδεξιους δεν ειναι καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:05 π.μ.

Αυτός είναι ο φλώρος του κκε που πήγε να την βγεί στον Πολάκη? Αυτός ρέ είναι μαμάκιας και παιδί του κομματικού σωλήνα.
Να τον βάλετε κκεδες να μιλήσει στο συλλαλητήριο. θα έχει μεγάλη πλάκα.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 12:39 π.μ.

Σύντροφοι κκέδες, τώρα που θα ανεβείτε στο Σύνταγμα, κοιτάξτε να καθήσετε τρεις-τέσσερις ώρες. Τόσο κάθονται περίπου οι απολίτικοι κατ΄εσάς αγανακτισμένοι. Δε χρειάζεται να το διαλύσετε μόλις ο Κουτσούμπας εκφωνήσει το λόγο του και παίξουν τα μεγάφωνα το πάγωσε η τσιμινιέρα.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:21 π.μ.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ: Ζείστε μόνοι σας την γρήγορη διάψευση των αυταπατών σας ή των ελπίδων σας για ατομικό βόλεμα, αρκετή ζημιά κάνατε στο κίνημα και στις συνειδήσεις των εργαζομένων/ ανέργων κλπ τα τελευταία χρόνια.
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μην προετοιμάζεστε για στήσιμο νέου αριστερού αναχώματος στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με Αλαβάνους κλπ, το οποίο θα "τρέξει" να καλύψει το κενό που μοιραία αφήνει η ταχεία και απροκάλυπτη δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ για να υποδεχθείτε τους απογοητευμένους-αγανακτισμένους-χαροκαμένους-βλογιοκομένους κλπ. Ως εφεδρεία σήμερα μόνο για στήριξη της αριστερής κυβέρνησης προορίζεστε. Εάν βεβαίως υπάρξετε ποτέ σε ενιαίο σχήμα...

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:23 π.μ.

Δεν μου αρέσει αλλά επειδή μερικοί περνιέστε για ξύπνιοι και πετάτε ατάκες και εξυπνακισμούς του χειριστού είδους θα σας πω μία αποκλειστική είδηση. Στη συγκέντρωση της Παρασκευής 27/2/2015 στο Σύνταγμα το ΚΚΕ δεν θα έχει ομιλήτη τον Κουτσούμπα αλλά το Μηλιό για να μας αναλύσει την αισχρότητα της 4μηνης παράτασης του Master Financial Assistance Facility Agreement, MFFA , ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ , που καταργήθηκε στις 25/4/2015 λόγω νίκης του ΣΥΡΙΖΑ (σταυροκοπιέμαι ο άθεος), και επίσης να μας αναλύσει πως η επικοινωνιακή απάτη θα γυρίσει μπουμεραγκ στους κατασκευαστές της.
Ε ρε γλέντια, που λέει και ο Καραγκιόζης!!!
http://www.newsit.gr/politikh/vrazei-o-syriza-gia-thn-symfwnia-makrh-2602

Κολοκοτρωνης

κοινός νους
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:33 π.μ.

ΚΚΕΔΕΣ: Μην περιμένετε να κερδίσετε τίποτα από την όποια δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ (λες και πριν τον θεωρούσατε αριστερό, τρομάρα σας). Αυτό που θα συμβεί είναι να καλυφτεί το κενό από αριστερές δυνάμεις που μιλάνε τη γλώσσα της εποχής μας, είναι πραγματικά ριζοσπαστικές και όχι γραφειοκρατικές, έχουν καταγγείλει το μόρφωμα του λεγόμενου υπαρκτού ως δυσφήμιση του κομμουνισμού και βρίσκονται μέσα στον κόσμο και όχι πάνω και πέρα από αυτόν. Το μόνο που χρειάζονται αυτές οι δυνάμεις είναι η με σοβαρότητα οργάνωση και συνένωσή τους σε ένα ενιαίο σχήμα ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ με ιδρυτικό συνέδριο και με πρόταξη τη σοσιαλιστική κοινωνία. Οι καιροί δεν περιμένουν

Όσο για εσάς, όσο συνεχίζετε την αυτάρεσκη αυτοπεριχαράκωσή σας, τη γλώσσα του παρελθόντος, την επίκληση σε «αυθεντίες», το λιβάνισμα στο Στάλιν, τη συκοφάντηση των υπόλοιπων αριστερών, τη δηλητηρίαση των οπαδών σας από το μίσος προς τους "αλλόθρησκους" και τον αυτοπεριορισμό σας σε μια σέχτα μασονικού τύπου που ασχολείται με συγκεκριμένα μόνο ζητήματα σε χώρους που ελέγχονται αποκλειστικά από εσάς, μην περιμένετε τίποτα.

Η φύση έχει αποφανθεί: Απεχθάνεται το κενό και θα το γεμίσει αυτός που έχει ορμή

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:03 μ.μ.

11.33
Αυτό που περιγράφεις έγινε το 2004 με το ΣΥΡΙΖΑ, και είδαμε που οδήγησε.
Το ΚΚΕ δεν φιλοδοξεί να γεμίσει κανέναν κενό χώρο.
Δημιουργεί μόνο του επίμονα και επίπονα το χώρο του, καθαρίζοντας τον από τα πολιτικά ερείπια που συσσωρεύει η καπιταλιστική κρίση.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:46 μ.μ.

Προς κοινή λογική

Για να κάνει κάποιος δεξιά ή αριστερή στροφή θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε ή τέλος πάντων να δούμε πιά είναι η ευθεία.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά σου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην ευθεία μέχρι τις 20/2/2015, οπότε συμφώνησε την παράταση του μνημόνιου, που κατα τη γνώμη σου είναι δεξιά στροφή.
Τίποτα απο τα παραπάνω δεν βρίσκεται πάντως εντός κοινής λογικής ου καν εντός λογικής.

Η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και το κενό που θα δημιουργηθεί θα καλυφθεί από άλλες αριστερές δυνάμεις εννοείται εκτός του ΚΚΕ , που μάλλον δεν είναι και πολλή αριστερή δύναμη ίσως ούτε καν αριστερή (τρομάρα σας). Ο συλλογισμός αυτός σημαίνει ότι κάποιες αριστερές δυνάμεις που ορθοπατούσαν όπως ο ΣΥΡΙΖΑ προφανώς και μαζί του , θα συνεχίσουν την ίδια πορεία που είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ έως τις 20/2/2015.
Τίποτα απο τα παραπάνω δεν βρίσκεται πάντως εντός κοινής λογικής ούτε καν εντος λογικής.

Θα ξεκινήσουν οι αριστερές δυνάμεις σε συνίδρυση απο ημιπαρθενογέννεση ένα νέο μάλλον κόμμα διότι σχήμα υπάρχει αν δεν σε διαστρεβλώνω συγνώμη, το όνομα αυτού ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με κομμουνιστογενή χαραχτηριστικά και ενδεχομένως καθαρόαιμο κομμουνιστικό κόμμα. Την αναγκαιότητα αυτή την επιβάλλει όχι μόνο η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η μη ύπαρξη αντιγραφειοκρατικού, αντισταλινικού, αντιυπαρκτοσοσιαλιστικού, φιλοαριστερού κόμματος.
Τίποτα απο τα παραπάνω δεν βρίσκεται πάντως εντός κοινής λογικής ούτε καν εντός λογικής.

Να σου πω γιατί όλα αυτά είναι εκτός κοινής λογικής διότι το καλύτερο κομμουνιστικό κόμμα του κόσμου να έχεις (όπως εσύ το ορίζεις) πρέπει πριν απο όλα να έχεις την εργατική τάξη σε συμμαχία με άλλα στρώματα του λαού πεισμένη/ους και έτοιμη/ους για την αναγκαιότητα της ανατροπής του καπιταλισμού και την ανατροπή θα την κάνουν αυτοί και όχι το κόμμα. Θέλεις να το πεις λαική συμμαχία , θέλεις να το πεις αλλοιώς πέστο όπως θες, τις ανατροπές τις κάνουν αυτοί η δε ύπαρξη του κόμματος είναι το μέσον και το κόμμα δεν υπάρχει ως αυτοσκοπός.
Σε αυτή την κοινή λογική μπορούμε να συμφωνήσουμε και πεστεψε με εκεί δεν μας χωρίζει τίποτα και ας ψηφίζεις ό,τι γουστάρεις. Γιατί θα έχουμε ταξική ενότητα, κοινά συμφέροντα της τάξης μας και όχι ψευτοδιαχωρισμούς του τύπου αυτό μου ξυνίζει και αυτό με χαλάει διότι η εργατική τάξη είναι ενιαία και αδιαίρετη δηλαδή ούτε δεξιά ούτε αριστερή.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 6:28 μ.μ.

@Κολοκοτρώνη.Δεν σε προβληματίζει πως για συνέχιση του μνημονίου μιλάνε Ν.Δ. Πασόκ και άλλες ''δημοκρατικές'' δυνάμεις?
Λες να είναι τυχαίο που συμφωνούν με το ΚΚΕ?
Τέλος πάντων ας πούμε πως και αυτό είναι ακόμα μια σύμπτωση,και ας μην λάβουμε υπ'όψιν την γνώμη κορυφαίων αναλυτών και οικονομολόγων διεθνούς επιπέδου που ούτε για ήττα μιλάνε ακόμα,ούτε για νέο μνημόνιο.Αυτοί μάλλον γνωρίζουν λιγότερα απο σένα,το ΚΚΕ και τους νδπασοκ.
Ας παραβλέψουμε και το 80% του λαού που δεν βλέπει νέο μνημόνιο και συντάσσεται με τις προσπάθειες της κυβέρνησης.Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τις δημοσκοπήσεις και πιθανόν να κάνουν λάθος.Πιθανόν το ποσοστό να είναι αντίστροφο.
Αλλά για την οικονομία της συζήτησης θα παραδεχτώ πως πρόκειται για νέο μνημόνιο,ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπουλήθηκε και αύριο μεθαύριο πέφτει.Δεν στέκεται αν υπογράφει μνημόνια,δεν χρειάζεται να μας το πεί το ΚΚΕ.
Και μετά τί?Τι θα ακολουθήσει?Εχεις την εντύπωση πως ο λαός θα στραφεί στο ΚΚΕ περιμένοντας τις λαικές εξουσίες του σταλινικού μοντέλου και τα πράσινα άλογα?
Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι.Εχει δίκιο ο σύντροφος που στο επισημαίνει.Αυτό το ολοκληρωτικό μοντέλο δοκιμάστηκε στην πράξη,και απορρίφθηκε πανηγυρικά απο τους λαούς.Πεθαμένα πράγματα που δεν ανασταίνονται όπως και να τα ονομάσεις.
Η φύση και η πολιτική απεχθάνονται το κενό.Σε ενδεχόμενη αποτυχία και κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ το κενό θα το καλύψουν άλλες δυνάμεις που ήδη υπάρχουν ή θα δημιουργηθούν στην πορεία.Στην πολιτική ζωή της χώρας,πολλές φορές δημιουργήθηκε κενό εκπροσώπησης στην Αριστερά.Το ΚΚΕ απουσίαζε απο όλες.Αλλες δυνάμεις το κάλυψαν και το ΚΚΕ έμεινε να μυξοκλαίει την μιζέρια του.Γιατί είσαι σίγουρος πως θα συμβεί τώρα?Τώρα μάλιστα που η καπιταλιστική κρίση αποκάλυψε τον προδοτικό ρόλο του ΚΚΕ.Δεν κάλυψε το κενό όταν ακόμα είχε την αίγλη περασμένων μεγαλείων,και δεν θα το καλύψει ούτε τώρα που όλα τα μεγαλεία στο ΚΚΕ ξέφτισαν και το ίδιο αποκαλύφθηκε και ευτελίστηκε σαν μηχανισμός υποστήριξης του αστικού καθεστώτος.
Το πολιτικό κενό καλύπτεται απο ζωντανούς πολιτικούς οργανισμούς, και όπως στην φύση το κενό το καλύπτουν ζώντες οργανισμοί,και όχι νεκραναστημένες μούμιες.
Τέλος η λεγόμενη λαική συμμαχία που κάνατε καραμέλα και σπεκουλάρετε ασύστολα,ποτέ και πουθενά δεν χτίστηκε απο αναχωρητές με φοβικές συμπεριφορές και βολονταρισμούς της κακιάς ώρας.
Δεν χτίζεται απο αυτούς που αυτοαπομονώνονται για να διαφυλάξουν μια δήθεν καθαρότητα που ουσιαστικά δεν είναι τίποτα άλλο απο αδυναμία και φόβο επικοινωνίας με τον λαό και τα προβλήματα του.
Η λαική συμμαχία χτίζεται βήμα βήμα μαζί με το λαό και όχι μακριά του όπως κάνει το ΚΚΕ.Δεν είναι αυτοσκοπός για να βαυκαλίζονται κάποιοι οτι πέτυχαν το κομματικό πλάνο γράφοντας κάποιους στο λεγόμενο ΠΑΜΕ.Δεν καλείς τον λαό να έρθει στην ''συμμαχία σου'',αλλά πάς εσύ στο λαό,συγχρωτίζεσαι,γίνεσαι ένα με το λαό και τα προβλήματα,ακόμα και χρειαστεί να τσαλακωθεί η κομματική σου ''καθαρότητα''και η ''ιδεολογική'' σου συνέπεια.Πάς όμως και βουτάς στα βαθιά,δεν περιμένεις απ'έξω.
Αν για πάνω απο 90 χρόνια δεν κατάφερες να χτίσεις την συμμαχία των εργατών,τώρα που οι συνθήκες στο παγκόσμιο γίγνεσθαι είναι εντελώς αρνητικές,αυτό είναι τελείως αδύνατο με το αποτυχημένο μοντέλο που προτείνει το ΚΚΕ..
Το μόνο που μπορεί να κάνει τώρα το ΚΚΕ είναι οι διαδηλώσεις κατσαρόλας.

ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:05 μ.μ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί οι σύντροφοι κατηγορούν το κκε για το συλλαλητήριο.
Τα μικρά κόμματα είναι σαν τα μικρά παιδιά,πάντα γκρινιάζουν και πάντα ρουφάνε τις μύξες τους.
Αφήστε τους να ξεφαντώσουν και να χαρούν λιγάκι.Δεν θα έχουν και πολλές ευκαιρίες σε λίγο καιρό για να χαίρονται.

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:24 μ.μ.

203 Πολύ σωστά.Δεν φιλοδοξεί το ΚΚΕ να καλύψει το κενό,γιατί είναι το ίδιο κενό.Φυσικό είναι το κενό να μην γεμίζει με άλλο...κενό.
Ο χώρος που με επιμονή και υπομονή καθαρίζει το ΚΚΕ δεν χωράει τον λαό.Ο λαός ευτυχώς προτιμάει άλλους χώρους.
Σήμερα αυτό που έγινε είναι το ΚΚΕ να έχει ξεμείνει μόνο με....τον χώρο του!

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:57 μ.μ.

8.28 Καλε μου φιλε εισαι εκτος θεματος. Αυτο που περιγραφεις ειναι πως η αστικη ταξη θα καλυψει το οπορτουνιστικο κενο. Εδω μιλαμε πως η εργατικη ταξη με τους συμμαχους της θα παρει τα μεσα παραγωγης στα χερια της. Αυτο θα γινει μεσα απο το ΠΑΜΕ και την ενισχυση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με βασικη προυποθεση την συντριβη του καπιταλισμου ολων των αποχρωσων οπως μας διδαξε ο σ. ΛΕΝΙΝ ανατρεποντας την αριστερη κυβερνηση ΚΕΡΕΝΣΚΙ χωρις να τσαλακωσει καθολου την ιδεολογικη του καθαροτητα καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:25 μ.μ.

7.05 Καλε φιλε πες μας την γνωμη σου για την νεα σφαγη που ερχεται για την εργατικη ταξη με το νεο μνημονιο σε καλυπτει. Πιστευεις οτι η εξαθλιωση αντιμετωπιζεται με φουμαρα χαιρετω. 6.28 Καλε μου φιλε αυτο με τα ειδη κουζινας να το προσεξεις θα σου δημιουργησει ψυχολογικο προβλημα. οσο για το Μπολσεβικικο μοντελο οσο εφαρμοστηκε μεχρι το 20ο συνεδριο πετυχε απολυτα. Εχεις την συμπαθεια μου χαιρετω

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:33 μ.μ.

6.28 εντάξει το ΚΚΕ θα σου κάνει την χάρη να μην πάρει μόνο κατσαρόλες στις διαδηλώσεις του, θα πάρει και σουρωτήρια, όσο για συνέχιση του μνημονίου που μιλάνε Ν.Δ. Πασόκ και άλλες ''δημοκρατικές'' δυνάμεις, εντάξει μην σε φοβίζει, εξάλλου τώρα είσαστε κυβέρνηση, αυτά που πρέπει εσείς να φοβάστε είναι τα γλυκόλογα και τα σιροπιάσματα με το Ποτάμι που ο Θωδωράκης σας γλυκοκοιτάζει σαν ξερολούκουμα.
Με τίποτα δεν μπορείτε να χωνέψετε οτι ο Τσιπρας σας την έφερε μια χαρά και μάλιστα που το ΚΚΕ δεν συμπράξε μαζί του και πανηγυρικά δικαιώθηκε.
ΥΓ Παρακαλώ ειδοποιηστεμε ποια ώρα και μέρα ο Σύριζα σκίζει τα μνημόνια να πανηγυρίσουμε μαζί!!!!!!!!!!!!

Λέσχη Φίλων ΠΑΝ
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:33 μ.μ.

Παρασκευή 27/2/2015.

Η μέρα που θα μείνει στην Ιστορία του Παγκόσμιου Κομμουνιστικού Κινήματος. Η μέρα της «παρέλασης» του ΠΑΜΕ πρόκειται να εξελιχθεί σε μάχη για την κατάληψη της εξουσίας από τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που έχει οργανώσει ο Δάσκαλος μεθοδικά και κάτω από τα μάτια των οπορτουνιστών, παριστάνοντας τόσα χρόνια το χαζό για να τους αποκοιμίσει

Όλα θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την ομιλλλία του Κουτσούμπα, ο οποίος θα καταγγείλλλει τη μνννημονννιακή κυβέρνννηση του ευρωμονόδρομου και της υποταγής στις επιταγές της καπιταλλλιστικής κερδοφορίας. Θα μιλλλήσει για το σχέδιο του νόμου που υποτίθεται ότι θα κατεβάσει το Κόμμα στη Βουλλλή, ενώ στην πραγματικότητα είναι σχέδιο που θέλλλει να ρίξει στάχτη στα μάτια της αστικής τάξης και να την πιάσει απροετοίμαστη την ημέρα της εφόδου.

Όλα θα εξελιχθούν σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονήσει ο Κολοκοτρώνης, ο οποίος χρίζεται αρχηγός του Εκτελεστικού, εφορμά στη Βουλή με τα επίλεκτα τάγματα που είχαν πάρει το βάπτισμα του πυρός στο Σύνταγμα τον Οκτώβρη του ΄12 και την καταλαμβάνει.

Αμέσως εγκαθιδρύει ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, διαγράφει το χρέος, παίρνει τα μέσα παραγωγής από τους καπιταλιστές και θέτει αμέσως σε λειτουργία τα εργοστάσια που περνούν στα χέρια της εργατικής εξουσίας. Αρχίζουν έτσι να παράγονται τα αγαθά και να μοιράζονται στο λαό, ο οποίος δεν πιστεύει στα μάτια του. Άδικα κατηγορούσε τον Κουτσούμπα ότι είναι βόδι και κοιμάται. Όλα αυτά τα έκανε ο μεγάλος ηγέτης για να αποκοιμίσει τους αστούς και τα κατάφερε μια χαρά.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε περισσότερα για το μυστικό σχέδιο του Περισσού, γιατί πολύ απλά θα πάψει να είναι μυστικό, θα αποτύχει και τότε οι οπορτουνιστές θα μας κοροϊδεύουν ότι πάλι κάναμε μια παρέλαση για να πάμε μετά για σουβλάκια στο Μοναστηράκι.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:17 μ.μ.

925 Καλιε μου φιλιε να προσεξεις στο συλλαλητηριο γιατι θα βρεχει και θα κανει κρυο.Εγω για το καλο στο λιεω.Να ντυθεις καλα με σνιτσεραδα φορα γαντια σκουφο και κασκολ μην παθεις πνεμονια και σε χασουμε.καλιε μου φιλιε δεν περισσευει κανεις αγωνιστης στη μαχη του οπορτουνισμου αντέχουν ακομα οι οπορτουνες δεν πεσανε που περιμεναμε θα χρειαστουμε πολλα συλλαλητηρια να πεσουν.στο τελος θα νικησει η επανασταση του κωματος και η αγαπη μας
το λιεω για καλο σου καλιε μου φιλε χαιρετω

ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΛΙΑΝΑΣ
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:24 μ.μ.

Ολοι σήμερα στο Σύνταγμα με τις κατσαρόλες μας.

Συνθημας μας είναι:Εκεί που κραμάγαν οι αντάρτες τ'αρματα,κρεμάει ο Κουτσούμπας τις κατσαρόλες.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 3:09 μ.μ.

Γελάτε όσο είναι νωρίς οπορτούνες, γιατί το βράδυ θα κλαίτε. Ο Κολοκοτρώνης έχει βάλει την περικεφαλαία του και σελώνει το άλογο

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 5:30 μ.μ.

@ 8:24

"Ο λαός ευτυχώς προτιμάει άλλους χώρους." = Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ προτιμάει άλλους χώρους, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, 40 χρόνια, ΝΔ-νέοΠΑΣΟΚ, 3 χρόνια.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:26 μ.μ.

Καλε μου φιλε σε συνμπαθησα και σου λεω να μην ξαναπεις τι λεξη τιμημενο.Τώρα θα λεμε δικαιωμενο τωρα δικαιωθηκαμε καλε μου φιλε περιμεναμε πολλα χρονια για να δικαιωθουμε θα σε συναντησω στη παρελαση του δικαιωμενου καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:30 μ.μ.

"Καλοί μου φίλοι" δεν ξέρω την ηλικία σας αλλά μετα τα 18 τουλάχιστον αν δεν έχετε γκό@@ υπάρχουν και οίκοι ανοχής για να κόψετε τον αυνανισμό για να μην το πω όπως το λέμε στη καθημερινότητά μας και κοπεί το σχόλιο .Αυτό το blog πιστεύω ότι δεν είναι κατάλληλος χώρος για να τον παιζ@@ ...

Αφήστε τουλάχιστον εμάς του υπόλοιπους ανεξάρτητα απο τις διαφωνίες μας και τις οπτικές μας να κάνουμε μία στοιχειώδη έστω ανταλλαγή απόψεων.

Προς βαθύ κόκκινο

νομίζω ότι ορισμένα σχόλια δεν έχουν καμία σχέση με κανενός είδους διάλογο , δεν είναι καν υποτυπώδης σχολιασμός ή γνώμη. Άσε που ορισμένοι βρωμάνε έντονα χρυσαυγιτισμό!

Κολοκοτρώνης

ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΙ
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:39 μ.μ.

Ορέα η φιέστα του κώματος. Σκέτη τρέλλα.Απο τις καλύτερες που έχει κάνει το κώμα.Να την βλέπει ο κνίτης και να γλύφει τα δακτυλά του.Οι ηρωικοί κνίτες κρατώντας τα λάβαρα στεκόντουσαν αραία-αραία για να φαίνονται καμμιά σαρανταρέα.(παλιά στρατηγική στις νέες δύσκολες συνθήκες).Το κλίμα επαναστατικό,και οι κατσαρόλες να δίνουν τον φρενήρη ρυθμό.Αναστέναξαν τα μπακίρια,και βλαστήμησαν την ώρα που γεννήθηκαν μαγειρικά σκεύη,και όχι μουσικά όργανα.Σάμπα,ρούμπα,τσάμικος και καλαματιανός,οι ρυθμοί που κυριάρχησαν.
Οι κνίτες τ'όριξαν στο χορό και το πρώτο βραβείο καλύτερης χορευτικής εμφάνισης το κέρδισε η απεσπασμένη ομάδα των κνιτών στο Βαθύ Κόκκινο.
(Αυτό οφείλεται στις πολλές φιγούρες-κωλοτούμπες που οι κνίτες επέκτησαν όταν τους στριμώχναν οι άτιμοι οπορτουνιστές).

Ολοι οι κνίτες ήταν εκεί.Ο ΠΑΝ ο μαρξιστής λενινιστής και Δάσκαλος,ο Μανώλης ο ταρίφας,ο πάπιας σκουπίδι,ο Τρα-ss ο αιμοβόρος,και ο Κολοκοτρώνης καβάλλα στ'άλογο.Ο σ.Κουτσούμπας σάλπισε το εμβατήριο της νίκης επι του οπορτουνισμού.Εμπλεος κομματικοεπαναστατικού ενθουσιασμού ο σ,Γραμματέας ύψωσε το φλάμπουρο της νίκης και οι κνίτες δάκρυσαν στο άκουσμα των εξαγγελιών Κουτσούμπα να ανατρέπει τον καπιταλισμό-οπορτουνισμό-ρεφορμισμό-ρεβιονισμό,και όλα τα ισμό, δια μέσω της λαικής συμμαχίας και του ΠΑΜΕ.Το κνίτικο δάκρυ έτρεχε κορόμηλο ακούγοντας τον σ.Κουτσούμπα να συντρίβει τον οπορτουνισμό και να επαναφέρει τον Σαμαροβενιζελισμό.
Ο σ.Κουτσούμπας σήμερα κατήργησε την ανθρωπιστική κρίση ταυτόχρονα με τον οπορτουνισμό.

Ο σ.Κουτσούμπας θα φέρει νομοσχέδια να καταργήσει τα μνημόνια.Αγωνιστής πάντα ο σ.Γραμματέας θα σκοτώσει τον πεθαμένο σαν το Καραγκιόζη, και το καταραμένο φίδι σαν τον Αη Γιώργη τον Λουμπαρδιάρη με το κοντάρι που ευλόγησε η Λιάνα η χριστιανή του Μπαλτάκου η κολλητή.....

Ο σ.Κουτσούμπας σήμερα ανέστειλε τις άδειες απο τα ορυχεία στις Σκουριές και σταμάτησε το εμπάργκο των ελληνικών προιόντων απο την Ρωσία.
Για να μην νομίζουν τα γατάκια οι οπορτουνιστές πως δεν εχει το κώμα τα κονέ του με την Ρωσία επειδή μας πήραν το κώμα το 56 και ο Κερένσκυ πρόδωσε τους μπολσεβίκους το 17.

Ο σ.Κουτσούμπας ξανανοίγει την ΕΡΤ!!! Θα φέρει σχέδιο νόμου μέσα στην εβδομάδα για την επαναλειτουργεία της ΕΡΤ μαζί με την επαναλειτουργεία των εργατικών συμβουλείων,τις κολεκτιβοποιήσεις που σταμάτησε ο οπορτουνισμός και τον σταχανοβιτισμό που σταμάτησε ο Τίτο με τον Μάρκο που έκλεισαν τα σύνορα......

Αθλιοι οπορτούνες συνοδοιπόροι ανταρσιοι και αναρχοάπλυτοι έρχεται το τέλος σας.
Η επανάσταση έφτασε! Κατεβαίνει απο το Σύνταγμα και πάει για σουβλάκια.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:03 μ.μ.

@ 9.30 ''να κάνουμε μία στοιχειώδη έστω ανταλλαγή απόψεων''.
Καλά,τα θέλεις αυτά που λές ή σου ξεφεύγουν ορέ Λολοκοτρώνη? Εντάξει,έχει και το καλαμπούρι τα οριά του.Μην ξεφτιλίζεις ορέ τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων,μπλέκοντας τα με τις κνίτικες ιδεοληψίες.
Αν θέλεις ανταλλαγή απόψεων,αντάλλαξε απόψεις με τον ΠΑΝ.Αυτός σε καταλαβαίνει μόνο.
Λολοκοτρώνη αν θέλεις να επιβάλλεις λογοκρισία made in KKE,διάλεξες λάθος χώρο.Αν σου μυρίζει εδώ χρυσαυγιτισμό,να πάς να γράφεις στα μπλόγκς του κώματος που βρωμάνε σκέτο φασισμό.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:05 μ.μ.

10.39 Καλε μου φιλε καταλαβαινουμε ολοι την κατασταση σου αλλα εκτιθεσαι ανεπανορθωτα. Η Γερμανικη βουλη ψηφισε σημερα το νεο μνημονιο. αυξηση στο ΦΠΑ ορια ηλικιας ανεβαινουνε η ανεργια μεγαλωνει ανθρωποι 10 μηνες χωρις μισθο και η τραγωδια θα μεγαλωνει συνεχεια. Παιδια μεσα στα σχολεια καταρρεουν απο την πεινα αλλοι ψαχνουνε στα σκουπιδια και εσυ τρως ακομα τρως κουτοχορτο. Το γλεντι μολις ξεκινησε και θα το απολαυσουμε. Οσες παραμυθια και να πεις αυτοι που σας πειστεψανε θα σας παρουνε παραμωζομα. Φιλικα στο λεω φυγε να σωθεις καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:47 μ.μ.

11.03 Τη λες φιλε μου τα εχεις πραγματικα χαμενα. Στοιχειωδη διαλογο σου ζητησε και εσυ τον βριζεις μεσα στην απογνωση σου που ξεφτιληστηκατε με το καινουργιο μνημονιο. Στα μπλοκ που λες γραψε οτι θελεις ελευθερα. Ασε τις ιδεολληψιες καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:30 π.μ.

1.33 Λέσχη Φίλων ΠΑΝ.

Σατανικό!
Τώρα κατάλαβαν όλοι το μεγαλοφυές σχέδιο του Δάσκαλου.Δια της υπνοπαιδείας κατάφερε να αποκοιμίσει εχθρούς και φίλους και μην τον καταλάβει κανείς.Υποκρινόμενος τον κοιμίση,αποκοίμιζε τους οπορτουνιστές και τους πήρε τα σώβρακα.Ο Δάσκαλος έπαιξε τόσο καλά τον ρόλο του που κατόρθωσε να αποκοιμίσει ακόμα και τον Κουτσούμπα.Μόνο η Κανέλλη δεν αποκοιμήθηκε γιατί υπήρξε ΟΝΝΕΔίτισα και γνωρίζει απο ρόλους και υποκρισία.
Σαν αρωγοί της προσπάθειας του Δάσκαλου στην υπνηλία,νοιώθουνε υπερήφανοι που συμβάλλαμε με τις λιγοστές δυνάμεις μας στο αποκοίμισμα των αστών.
Περισσότερο κοίμισμα θα εφαρμοστεί όταν εδραιωθεί η Λαική Εξουσία.Τότε θα είναι απολύτως απαραίτητο το αποκοίμισμα,ώστε να κοιμούνται όλοι τον ύπνο του δικαίου.

Ο Δάσκαλος πειραματίζεται στα υπόγεια του Περισσού με μιά νέα μέθοδο υπνοπαιδείας που θα αποκοιμίσει όποιον δεν είναι γραμμένος στο ΠΑΜΕ.
Οι έρευνες διεξάγονται με απόλυτη μυστικότητα.Περισσότερα δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε τώρα γιατί θα διαρρεύσει το μυστικό της μεθόδου και θα ναυαγήσει το αποκοίμισμα.

ΦΡΑΞΙΑ ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΠΥΡΕΤΟΣ ΛΕΞΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΖΑΜΙΑ.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:34 π.μ.

Απο σήμερα όλη η χώρα αναπνέει ελεύθερα.
Το χθεσινό συλλαλητήριο του κκε κατάφερε οτι δεν κατάφερε η κυβέρνηση του ΧΑΛΙΦΗ σε ένα μήνα.
Το κκε έσκισε τα μνημόνια και ξέσκισε την λογική.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:57 π.μ.

@Λολοκοτρώνη 9:30

Απαιτείς σοβαρό διάλογο και ταυτόχρονα επικροτείς τα επιχειρήματα και την αντίληψη "διαλόγου" του ΠΑΝ.
Και θες να σε πάρουν και στα σοβαρά?

Όπως σου είπε και ο 11:03, εδώ στο ΒΚ έχεις τη δυνατότητα να ποστάρεις τα "επιχειρήματά" σου κι εσύ και ο ΠΑΝ.
Ακόμα και τα ψέμματα του ΠΑΝ (δες 11:05 όπου ο ΠΑΝ μας ενημερώνει ότι δήθεν ψηφίστηκε άνοδος των ορίων ηλικίας και του ΦΠΑ...) μπορούν να κυκλοφορούν ελέυθερα στο ΒΚ.

Για πήγαινε σε κανένα ΚΚΕδίστικο μπλογκ και προσπάθησε να κάνεις κριτική, να δεις τι εστί φασισμός και λογοκρισία.... Για πήγαινε....

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 1:17 μ.μ.

Tο πιό αστείο απο την συγκέντρωση παρωδία του ΚΚΕ στο Σύνταγμα,ήταν ο βαστάζος με την ομπρέλα του Κουτσούμπα.
Αυτή είναι η ηγεσία του ΚΚΕ που επαγγέλεται την λαική εξουσία.Ούτε την ομπρέλα δεν μπορούν να κρατήσουν.Θέλουν υπηρέτες και βαστάζους οι μεγάλοι ηγέτες τους.
Και μετά σου λέει πως είναι κόμμα παντός καιρού.
Σαν δεν ντρέπονται!!

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:50 μ.μ.

O κ. Πολάκης θα ψηφίσει ΜΑΖΙ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ την παράταση του μνημονίου; Γιατί αυτοί είπαν ότι δεν έχουν κανένα λόγο να μην ψηφίσουν την παράταση του μνημονιου που συμφώνησε η κυβέρνηση σύριζαΑΝΕΛ με τους θεσμούς(βλέπε τρόικα).... ΄Η μήπως δεν θα φέρουν καθόλου την συμφωνία στη βουλή; Είναι κι αυτό ένα κόλπο για να μην δουμε ποιοι θα το ψηφίσουν... ΄Αλλωστε γιατί να χρειαστεί να το ψηφίσουν οι ΄Ελληνες βουλευτές; Στην σουπερ ουάου ανεξάρτητη και υπερήφανη κυβέρνησή μας φτάνει που θα το ψηφίσουν οι ξένοι βουλευτές.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:00 μ.μ.

@1.17 Δεν ξέρω τι λές εσύ αλλά ο κνίτης αυτός εξασφάλισε το μέλλον του.
Εμείς θα ψάχνουμε για δουλειά και ο κνίτης τον έδεσε τον γαιδαρό του.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 8:49 μ.μ.

Ο ΣΕΒ και οι Εφοπλιστες στηριζουνε το νεο μνημονιο που υπογραψε ο τσυριζα. Αυξηση ΦΠΑ σε τροφιμα φαρμακα και γενικα σε ειδη πρωτης αναγκης αυξηση στα ορια ηλικιας νεους φορους στις πλατες του εξαθλιομενου λαου. Καμμια αναμονη καμμια αυταπατη Ενισχυσει της Λαικης Συμμαχιας για να ΦΡΕΝΑΡΟΥΜΕ τα χειροτερα με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου και των διαχειρηστων του

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:50 μ.μ.

Προς 10:57 πμ

Δεν απαιτώ τίποτα, απλά σχολιάζω. Θα απαιτούσα αν είχα την ευθύνη ατομικά ή συλλογικά του blog. Δεν είναι υποχρεωμένο ούτε αυτό το blog ούτε κανένα να αναρτά τις απόψεις του οποιουδήποτε αυτό είναι άτυπος κανόνας, που είναι γνωστός εκ των προτέρων. Και εγώ έχω υποστεί λογοκρισία από αυτό το blog (και όχι μία φορά) αλλά αυτό είναι μες το "παιχνίδι".
Να μου βάζεις ζητήματα ετεροκαθορισμού, που το βρήκες γραμμένο; Μόνο οι φασίστες έχουν τέτοια λογική. Ο καθένας μας έχει τα δικά του εκφραστικά μέσα και τρόπους και αυτά τον αυτοκαθορίζουν. Άλλο πράγμα η ιδεολογία και η πολιτική σκέψη και άλλο ο τρόπος της εκφοράς τους.
Νομίζω δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε τέτοιου είδους κριτικές και αναλύσεις κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν είμαι ανόητος να πιστεύω ότι πείθει ο ένας τον άλλον αλλά ξαναείπα ότι κάνουμε μία στοιχειώδη ανταλλαγή απόψεων και τίποτα περισσότερο και όποιος έχει έναν κοινό νου επεξεργάζεται αυτό που γράφεται και πληροφορείται ή παραπληροφορείται.
Εγώ δεν θα συμμετείχα καν σε αυτή την διαδικασία αν δεν παρατηρούσα ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι (δεν γνωρίζω την έκταση), που διαβάζουν τα σχόλια ένθεν και κακείθεν και προβληματίζονται. Όπως και εγώ διαβάζω τα σχόλια των άλλων είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ αλλά αυτό απέχει από την συστηματική τακτική ορισμένων που νομίζουν ότι κάνοντας λαζοπουλικά ή σεφερλικά σκετσάκια και άθλιους εξυπνακισμούς ότι επιχειρηματολογούν ή απαξιώνουν τον άλλον δείχνοντας τάχα την δική τους ανωτερότητα και ευφυια.
Θα μου πεις ε και τι έγινε την πλάκα τους κάνουν. Δεν κάνουν καμία πλάκα είναι συστηματική τακτική να δείξουν ότι ο συνομιλητής τους είναι ηλίθιος και βλάκας και αυτό είναι συστατικό στοιχείο φασίζουσας συμπεριφοράς. Γιατί σε τελευταία ανάλυση τι είναι φασισμός μόνο η απολυταρχική και πραξικοπηματική άσκηση εξουσίας; Δεν είναι η προσπάθεια και η τακτική με κάθε τρόπο να αποδείξεις ότι ο άλλος είναι " κατώτερος"; Και όχι μόνο να το αποδείξεις αλλά και να το επιβάλεις με έναν γκαιμπελικό τρόπο.

Εγώ επειδή τον εαυτό μου τον θεωρώ αριστερό (αν και αυτός ο όρος έχει χάσει το περιεχόμενο και τον συμβολισμό που είχε κάποτε) αντιμάχομαι τέτοιες πρακτικές.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:13 μ.μ.

Ρε ΣΥΡΙΖΑίοι, μια ζωή τη μπάλα στην εξέδρα... Αφήστε το (φασιστο)τρολάρισμα και πείτε καθαρά:
-Θα ψηφίσετε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων όπως είχατε κάνει όταν είχε ξανακατατεθεί πριν 2 χρόνια στην επι της αρχής ψηφοφορία;
-Θα τη φέρετε τη συμφωνία στη βουλή για ψήφιση με ονομαστική ψηφοφορία όπως ζητάει το ΚΚΕ για να αναλάβει κι ο καθένας τις ευθύνες του στην τελική, ή διδαχθήκατε από τα κόλπα των Σαμαρά-Βενιζέλου (που τους λέγατε χούντα επειδή τα περνούσαν όλα με διαδικασίες φαστ τρακ) και θα περνάνε όλα τα χοντρά κι επώδυνα με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου;
Όχι ότι είναι και το κομβικό βέβαια το πώς θα περνάνε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που συμφωνήσατε, αλλά το να μην περάσουν, με το λαό στους δρόμους. Και το χτεσινό συλλαλητήριο ήταν μόνο η αρχή- τόσο πολύ "άρεσε στο σύστημα" δε, που εξαφανίστηκε κυριολεκτικά από όλα τα αστικά ΜΜΕ, μάλλον τυχαίο θα ήταν πάλι...
Την ερχόμενη ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 Μάρτη όλοι στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! Για την κατάργηση μνημονίων κ εφαρμοστικών νόμων- για την ανάκτηση των απωλειών- ενάντια στα νέα μνημόνια και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ - ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!
Κώστας Β.

Προδότης Συριζαίος - Όνειδος της εργατικής τάξης
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:43 μ.μ.

@10.13

Θα απαντήσω ειλικρινά. Δεν πρόκειται να ψηφίσω την πρόταση νόμου που θα καταθέσει το ΚΚΕ στη Βουλή και αυτό όχι επειδή δεν συμφωνώ μαζί της. Τουναντίον. Δεν θα την ψηφίσω, Κώστα Β., επειδή δεν είμαι βουλευτής. Εσύ Κώστα Β. θα την ψηφίσεις; Ο βαστάζος του Κουτσούμπα θα την ψηφίσει; Οι εργάτες θα την ψηφίσουν; Κι αν θα την ψήφιζαν, γιατί δεν ψήφισαν το Κόμμα; Αγαπητέ Κώστα Β., ένα δεν μπορείς να καταλάβεις. Αυτή την ταύτιση με την ομάδα-Κόμμα που έχετε εσείς και που σας κάνει να ακολουθείτε την ομάδα ό,τι και αν λέει, όπως και αν παίζει, δεν μπορούμε πολλοί από μας να την αντιληφθούμε και γι αυτό σας παίρνουμε στο ψιλό και γι αυτό είστε εκ προοιμίου χαμένοι σε κάθε συζήτηση. Όλοι κρίνονται συνεχώς και κανένας δεν είναι εξασφαλισμένος. Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε και πολλά , αλλά όχι με ανθρώπους που δεν μπορούν να συζητήσουν. Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε τις μοναχικές πορείες σας πέρα, πάνω και μακριά από τον κόσμο με την κομματική σας πελατεία που εξασφαλίζει το μισθό του Μαΐλη και το βαστάζο του Κουτσούμπα

Καραϊσκάκης
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:55 μ.μ.

Προς Κολοκοτρώνη

Αφήνω τις συνήθεις δικηγορίστικες σοφιστείες σου και μπαίνω στο ζουμι:

1. Λες:
"Και εγώ έχω υποστεί λογοκρισία από αυτό το blog (και όχι μία φορά) αλλά αυτό είναι μες το "παιχνίδι"."
ΔΕΝ έχεις ιδέα τι πάει να πει λογοκρισία.
Μπες σε ένα μπλογκ που διαχειρίζονται ομοϊδεάτες σου ΚΚΕδες να δεις τι εστί φιρίκι.
Σε αφήνουν να ποστάρεις ένα μήνυμα, και μετά απαντούν κατά ριπάς βρίζοντας όλοι μαζί τον συνομιλητή τους χωρίς ποτέ να επιτρέψουν τη δική του απάντηση.
Το ξέρεις αλλά κάνεις τον άσχετο.

2. Λες:
"Όπως και εγώ διαβάζω τα σχόλια των άλλων είτε συμφωνώ είτε διαφωνώ αλλά αυτό απέχει από την συστηματική τακτική ορισμένων που νομίζουν ότι κάνοντας λαζοπουλικά ή σεφερλικά σκετσάκια και άθλιους εξυπνακισμούς ότι επιχειρηματολογούν ή απαξιώνουν τον άλλον δείχνοντας τάχα την δική τους ανωτερότητα και ευφυια.Θα μου πεις ε και τι έγινε την πλάκα τους κάνουν. Δεν κάνουν καμία πλάκα είναι συστηματική τακτική να δείξουν ότι ο συνομιλητής τους είναι ηλίθιος και βλάκας και αυτό είναι συστατικό στοιχείο φασίζουσας συμπεριφοράς. "
ΔΕΝ υπάρχει καμία τακτική φίλε μου.
Στα επιχειρήματα απαντάς με επιχειρήματα. Η ηλιθιότητα έχει ανοσία στα επιχειρήματα.
Όταν διαβάζεις τα ψέμματα του ΠΑΝ (πχ 11:05 ο ΠΑΝ μας ενημερώνει ότι δήθεν ψηφίστηκε άνοδος των ορίων ηλικίας και του ΦΠΑ...)
ή όταν διαβάζεις σε άλλο θέμα πως η χθεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ ήταν .....πολιτικός σεισμός, ΔΕΝ μπορείς να απαντήσεις με επιχειρήματα παρά ΜΟΝΟ με χλέυη.
Η χλεύη είναι το μόνο όπλο απέναντι στη βλακεία που και συ ακόμα έχεις παραδεχθεί πως είναι ανίκητη.

Για να στο πω πιο καθαρά: Όσο υπάρχουν τρολλ σαν τον ΠΑΝ, τον Μανώλη και το AntonSS θα τρώτε ΚΑΖΟ.
Όποιος δεν αντέχει το κάζο, κακό του κεφαλιού του._

3. Λές:
"Γιατί σε τελευταία ανάλυση τι είναι φασισμός μόνο η απολυταρχική και πραξικοπηματική άσκηση εξουσίας; "
ΕΔΩ σου βγάζω το καπέλο!
Μόλις μόνος σου απέδειξες γιατί ότι ο Σταλινισμός έχει στη βάση του Φασιστική αντίληψη.
Συ είπας.


Τέλος, θα σε αποχαιρετίσω όπως ο σύντροφός ΠΑΝ και κρίνε μόνο σου αν είναι καζούρα ή όχι (δικά του τα λόγια):
Σε σημπαθο πολυ σε χαιρετω καλε μου φιλε

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:55 μ.μ.

@10.13
Mιά και προκόψατε με την ξεφτίλα της Αθήνας,τώρα κάνετε και στην Θεσσαλονίκη λιτανεία;Το ίδιο στραπάτσο θα πάθετε και μυαλό δεν βάζετε.
Μετά την Θεσσαλονίκη κάντε και μιά συγκέντρωση στα Ζαγοροχώρια.Εχει μπόλικο χιόνι να παίξετε χιονοπόλεμο.
Αργότερα που θα καλοκαιριάσει διαλέχτε νησί.Να κάνετε και τα μπάνια σας.

Βιάζεσαι.Πολύ βιάζεσαι για να ψηφίσουμε τους νόμους του ΚΚΕ.Με μιά φορά που κοπανήσατε τις κατσαρόλες,μην περιμένεις αποτέλεσμα.
Θα χρειαστεί να κάνετε πολλές κατσαρολομαχίες για να ψηφιστούν τα νομοσχέδια του ΚΚΕ.

Το ΣΚΑΙ είχε πρώτη είδηση και σε απ'ευθείας μετάδοση την ομιλία Κουτούμπα.Τυχαίο μάλλον.
Θα μου πείς πως το ΣΚΑΙ δεν είναι συστημικό ΜΜΕ,και θα έχεις δίκιο βουνό.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
1 Μαρτίου 2015 στις 8:21 π.μ.

Οσοι απο τους βουλευτές του Συριζα που σχολιάζουν στο Β.Κ. ψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ,να το δηλώσουν τώρα για να μπορούν να συνεχίσουν τον σχολιασμό.
Οι υπόλοιποι βουλευτές σχολιαστές που δεν θα ψηφίσουν να μην ξαναγράψουν λέξη.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 10:06 π.μ.

@11:55
Ίσως να νομίζεις ότι λες αστεία και γίνεσαι χαριτωμένος, αλλά μπα.
α) Αν ήταν "ξεφτίλα" και δε σας χαλούσε πολύ η συγκέντρωση του ΚΚΕ, δε θα ασχολιόσασταν τρίτη μέρα τώρα
β) Εννοείται ότι δεν θα την ψηφίσετε την πρόταση νόμου του Κόμματος συριζαίοι- τα πράγματα έχουν σοβαρέψει για σας, σας έχει αναθέσει το κεφάλαιο υπεύθυνο ρόλο και δε μπορείτε να κάνετε τα παιχνίδια του παρελθόντος, όσο κι αν το θέλατε για να ρίξετε στάχτη στα μάτια του λαού. Το 'παμε: Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ (κι εσείς έχετε διαλέξει προ πολλού)
γ) Αν κάποιο αστικό ΜΜΕ για λόγους ενδοαστικών ανταγωνισμών δε γλείφει (σ' αυτή τη φάση τουλάχιστον) πατώκορφα την κυβέρνηση και για τους παραπάνω δικούς του λόγους προβάλλει μεταξύ άλλων και δραστηριότητες του ΚΚΕ (που απ' τους άλλους, τους φίλα προσκείμενους στην "αριστερά" θάβονται συστηματικά) λέει τίποτα;
Η εμπάθεια κι ο αντικομμουνισμός σας σάς τυφλώνει και σας κάνει γραφικούς συριζαίοι... Μπορεί να θεωρείτε το ΣΥΡΙΖΑ αντισυστημικό (!;!;!;) κόμμα, καταπίνοντας την εξώφθαλμη στήριξη που έχει από την συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ μέχρι το ΣΕΒ και από την ανοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον... Ομπάμα (!!)- για να μην (ξανα)μιλήσουμε για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα των μέτρων που έχει συμφωνήσει με τους εταίρους του, αλλά αν δείτε κανένα ΚΚέ σε πάνελ βρήκατε την ατράνταχτη απόδειξη της... "συστημικότητας" του ΚΚΕ...
Θα προτιμούσατε το ΚΚΕ να αποσυρθεί απ' τα εγκόσμια για να σας κάνει το χατήρι, αλλά δεν παίζει...
ΥΓ. ΣΥΡΙΖΑΙοι, μην αγχώνεστε τόσο, συνηθίστε σιγά-σιγά στην ιδέα ότι κάποιοι θα σας κάνουν και εργατική- λαϊκή αντιπολίτευση, σπάζοντας την καταθλιπτική εθνική ομοψυχία της συστράτευσης πίσω σας...

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 10:31 π.μ.

προς ΒΚ:
τελικά μηπως είσαστε μονο αντικκε μπλογκ;
Η χουντα συριζα-ανελ κυβερναει χωρις βουλή και σε λιγο με τα διαταγματα του πακη και το δικο σας προβλημα ειναι το κκε...

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 11:00 π.μ.

ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ. Τα εχεις πραγματικα χαμενα καλε μου φιλε καμμια λογοκρισια δεν υπαρχει γελανε μαζι σου και οι πετρες. Οταν δεν εχει επιχειρηματα καλο ειναι να μη γραφεις καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 12:31 μ.μ.

Προς συνοπλαρχηγό και "κλεφτόπουλα"

Δηλαδή επειδή κάποια blogs κάνουν, όπως ισχυρίζεσαι, λογοκρισία , τι έγινε που έκανε ή κάνει και αυτό το blog; Η ποσότητα είναι το ζήτημα. Οκ είναι και αυτό μία άποψη.

Το ξαναλέω ότι ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως κανέναν δεν γνωρίζω από όσους στέλνουν σχόλια επειδή διατηρούν την ανωνυμία τους. Ενδεχομένως να τους συναντώ σε κοινές εκδηλώσεις ή μέσα στη δράση κλπ αλλά δεν γνωρίζω ποιοι είναι ούτε αυτοί εμένα αλλά η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιούν σε μεγάλο βαθμό με βρίσκει σύμφωνο. Πχ κάνετε μία επίθεση στο ΠΑΝ ότι χρησιμοποιεί ψέμματα λέγοντας ότι ψηφίστηκε αύξηση των ορίων ηλικίας και του ΦΠΑ. Είναι φανερό ότι πιάνεστε από ρήμα που χρησιμοποιεί "ψηφίστηκε" και του την λέτε.
Παρόλο που ο ΠΑΝ υποθέτω ότι εννοεί το mail Βαρουφάκη , που κάνει σαφέστατη αναφορά σε "περιορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων ή και την κατάργησή τους" εντούτοις με τους ισχύοντες μνημονιακούς νόμους (που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταργήσει) εξακολουθούν και γίνονται αυξήσεις ορίων ηλικίας σε ορισμένες κατηγορίες (σε όσους δεν έχουν ασφαλιστικό δεσμό, όσους συμπληρώνουν αριθμό ενσήμων με την ηλικία τους, καταργείται "σταδιακά" η σύνταξη μητέρων ανηλίκων κλπ), σας πληροφορώ εγώ διότι το ξέρετε.
Χλευάζετε την συγκέντρωση του ΚΚΕ στο σύνταγμα, που ήταν πραγματικά μεγάλη για τις συνθήκες που έγινε λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης αλλά αγνοείτε ότι στη συγκέντρωση συμμετείχαν και άνθρωποι που δεν ψήφισαν ΚΚΕ και παρακάμπτετε το γεγονός ότι το mail Βαρουφάκη το έχουν επικροτήσει οι πάντες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,ΠΟΤΑΜΙ κλπ και σύσσωμη η αστική, θρησκευτική τάξη της χώρας και οι ευρωπαικοί και παγκόσμιοι θεσμοί και την αντιμάχεται ΜΟΝΟ το ΚΚΕ.
Κάνετε γαργάρα της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ να μην φέρει την παράταση του μνημόνιου στη βουλή γιατί μόνο το ΚΚΕ θα την "ξεσκίσει".
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αντικειμενικά το ΚΚΕ θα ηγηθεί στο ξεσκέπασμα και τον αγώνα κατά των "μνημονιακών πολιτικών" και κάτι ακόμα πιο σοβαρό κατά την γνώμη μου επιμένετε να μην συμφωνείτε με την άποψη ότι η υπόθεση του σοσιαλισμού δεν είναι υπόθεση της αριστεράς αλλά της εργατικής τάξης και των συμμάχων της και αυτή είναι η σύγχρονη συμβολή του ΚΚΕ στις σημερινές συνθήκες.
Τώρα τις ανοησίες και τις ηλιθιότητες ότι οι συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια είναι happenigs τις προσπερνάω γιατί αν τις πάρω σοβαρά θα μιλήσω για απολίτικη μαλ@@ια ή για φασιστική αντίληψη ή αντίληψη καναπέ κλπ
Άντε τώρα να πεις σε αυτόν τον ευφάνταστο ανεγκέφαλο ότι η χρήση του πρώτου προσώπου είτε στον ενικό είτε στο πληθυντικό είναι σχήμα λόγου και όχι κυριολεξία και αυτός δεν θα καταψηφίσει την παράταση των μνημονίων γιατί δεν είναι βουλευτής.
ΑΠΟΡΙΑ
Που κολλάει ο σταλινισμός με τον φασισμό , που μάλιστα εγώ είπα; Συ είπας, γιατί έχεις μία εμμονή και ένα κλισέ δια "πάσαν νόσον και πάσαν μαλακία" (χρησιμοποιώ και εγώ την φράση του Ιησού από το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο)

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 12:40 μ.μ.

Προς Κολοκοτρώνη
Αν δεν σου αρέσουν τα Λαζοπουλικά και Σεφερλήδικα σκετσάκια,να τα κόψουμε βρε παιδί μου.
Απο τώρα και στο εξής θα βλέπεις μόνο Πανουσιακά σκετσάκια.Του Τζιμάκου δηλαδή.
Αυτά ταιριάζουν στο επίδεδο και στο ύφος των βίντεο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.
Όμοιος ομοίω και η κοπριά στα λαψανοβλάσταρα.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 1:33 μ.μ.

Ρε συριζαίοι είστε για γέλια. Για κλάματα θα είστε σε λίγο όταν θα πρέπει να εξηγήσετε στους ψηφοφόρους του κόμματός σας γιατί δεν ψηφίζετε την κατάργηση των μνημονιων και γιατί η ζωή τους δεν καλυτέρευσε ουτε με τη δική σας κυβέρνηση. ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΟΤΈ ΔΕ ΘΕΛΗΣΑΤΕ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΙ ΟΛΑ ΣΑΣ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ; ΄Ηδη ένα πρώτο σοκ το έπαθε ο κοσμος σας όταν σας είδε να ψηφίζετε μαζί με ΝΔ τον νεοδημοκράτη πρόεδρο της δημοκρατίας.

Τώρα για τα άλλα που γράφετε περι απομόνωσης του ΚΚΕ και διάφορα τέτοια φληναφήματα, ε, πρώτη φορά βλέπω να ασχολουνται τόσο πολύ με ένα απομονωμένο κόμμα γράφοντας σεντόνια για σχόλια. ΄Η λοιπόν δεν είναι πραγματικά απομωνομένο το ΚΚΕ ή είστε μαζόχες συριζαίοι. Διαλέγετε και παίρνετε.

Τελος να σας θυμίσω και το "αυθόρμητο" κινημα των πλατειών. Τι έγινε παιδιά; Δε θα μαζευτείτε να γιορτάσετε την.... κατάργηση του μνημονίου; Για μαζευτείτε να γελάσουμε και λίγο. ΄Ετσι στο "αυθόρμητο" μωρέ. ΄Οχι που αφήσατε το πανηγύρι στη μεση.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 3:20 μ.μ.

10.06
Λυπηθείτε μας.Μην μας κάνετε άλλη αντιπολίτευση.Κοντεύετε να μας ρίξετε.Απο το 80% η υποστήριξη έφτασε στο 90%.
Ελεος.

11.00
Χούντα λοιπόν.Θα έχεις ζήσει στην χούντα του Παπαδόπουλου ή στην διακτατορία Μεταξά για να κάνεις συσχετισμούς.
Τα έχει αυτά ο μεγάλος πόνος.Ξέρεις τι είναι να βλέπεις τον θανάσιμο εχθρό να υποστηρίζεται απο την συντριπτική πλειοψηφία του λαού, εσύ να κάνεις διαδηλώσεις κατσαρόλας,και ο λαός να σε φτύνει? Δράμα......
Υπ'όψιν πως μόλις τώρα αρχίζει ο εφιάλτης του ΚΚΕ.

Μεγάλες αλήθειες
1 Μαρτίου 2015 στις 4:56 μ.μ.

α) Στα φιλιΚΚΕ μπλογκ δεν υπάρχει λογοκρισία
β) Στα Κομματικά μέσα ενημέρωσης, μπορείς να λάβεις σφαιρική και πολύπλευρη ενημέρωση
γ) Το ΚΚΕ είναι κόμμα επαναστατικό και όχι οπορτουνιστικό
δ) Το ΚΚΕ επιδιώκει την αντικαπιταλιστική συμμαχία, χωρίς να προτάσσει το κομματικό του όφελος
ε) Η συγκέντρωση του ΚΚΕ προκάλεσε σεισμό πολλών ρίχτερ και προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον
στ) Ο σ.Κουτσούμπας είναι αδιάβροχος
ζ) Το ΚΚΕ θα κάνει σκληρή αντιπολίτευση, όπως ακριβώς αυτή που έκανε στο Σαμαρά και η οποία προκάλεσε την πτώση του
η) Ο ΠΑΝ τα έχει τετρακόσια και στον Ανόητο-xxx βρωμάνε τα πόδια των άπλυτων σοσιαλδημοκρατών

Μα το πιο σημαντικό απ'όλα είναι πως

η) Η Γη είναι τετράγωνη, ακίνητη και βρίσκεται στο κέντρο του Σύμπαντος

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 5:13 μ.μ.

@1 Μαρτίου 2015 - 3:20 μ.μ
Eίναι άσχημο πράγμα στον καιρό της μεγάλης αμφισβήτησης των δημοσκοπήσεων και κατά πόσο αυτές είναι αληθινές να παρουσιάζεις ένα αποτέλεσμα αποδοχής 90%. Για ποια δημοσκόπηση μιλάς; Στα γραφεία του ΣΕΒ έγινε;
Στο τελος θα μας παρουσιάσετε και καμιά δημοσκόπηση που να συμφωνεί με την κυβέρνηση το 100% και θα ψάχνουμε να βρούμε όλοι πότε ρωτηθήκαμε.

΄Οσο για τις διαδηλώσεις ρε κουτά τι αγχώνεστε; Ναι, εντάξει οι δικές σας οι "αυθόρμητες" διαδηλώσεις ξεφούσκωσαν γρήγορα και δεν προλάβατε να γιορτάσετε την παράταση του μνημονίου. Τώρα μόνο οι δημοσκοπήσεις σας μείναν.Αλλά μην στενοχωριέστε, όταν το ΚΚΕ κάνει διαδηλώσεις εσείς συριζαίοι καλείτε τον κόσμο σε αντιδιαδήλωση. Ε, όσο να 'ναι εκτός απ' τους δικούς σας θα μαζεύετε και μπολικους χρυσαυγιτες. Για να σπάνε και βιτρίνες μετά. Να μην ξεχνιέστε.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 5:44 μ.μ.

@3:20 Σάς έδωσε στοιχεία ο εντολέας σας ΣΕΒ ότι σας υποστηρίζει το 90% των επιχειρηματιών-τραπεζιτών- βιομηχάνων;
Πολύ λογικό μου φαίνεται. Το κεφάλαιο δεν είναι αχάριστο με όσους του βγάζουν τη δουλειά και κρατάνε και το λαό στο παραμύθιασμα...
Ο κακομοίρης ο Σαμαράς έπασχε λίγο στο τελευταίο, ήξερε μόνο μαστίγιο- και δεν ήταν πια τόσο αποτελεσματικός-γι' αυτό τον άλλαξαν...

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 7:56 μ.μ.

Για πές βρε Κολοτρώνη πως μπορεί να γίνει τώρα διάλογος με αυτά που γράφονται απο τους ΚΚΕδες? Σε ρωτάω γιατί αγανάκτησες που οι ''λαζοπουλικοί'' δεν σε αφήνουν να αναπτύξεις τις απόψεις σου,και σου ευτελίζουν τον διάλογο.
Ο ένας μιλάει για χούντα κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Βέβαια ποτέ δεν ακούστηκε απο ΚΚΕδικα χείλη πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν χούντα.Μάλλον θα ήταν μια ιδιόμορφη κεντρώα κυβέρνηση,όπως το ΚΚΕ ονόμαζε και την χούντα Βιντέλα στην Αργεντινή.
Οι ξένες χούντες κακές και οι δικές μας καλές.
Ο αλλος για υποστήριξη απο ΣΕΒ,κεφάλαιο,εφοπλιστές,βιομήχανους,τους Κινέζους,τον Πάπα,τον Ομπάμα,την Αγγελοπούλου,τον Ολυμπιακό,την Μπαρτσελώνα και ότι άλλο του σφύριξαν στην οργάνωση,ή έγραψε ο ριζοσπάστης.Πάντα βέβαια χωρίς ίχνος απόδειξης,αφού μόλις ζητούνται απο τους οπαδούς,στρίβουν αλά Γαλλικά και κάνουν τα παγώνια.
Μόνο απο τον λαό δεν βλέπει υποστήριξη το ΚΚΕ.Χρόνια τύφλωση μάλλον.
Ο τρίτος για σεισμούς και καταποντισμούς,για λαικές εκδηλώσεις που δεν ήταν αυθόρμητες(άραγε οι εκδηλώσεις συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο,ήταν και αυτές καθοδηγούμενες?),για δημοσκοπήσεις μαιμού γιατί δεν ρώτησαν τον συγκεκριμένο οπαδό,και ότι άλλη σαχλαμάρα γεννάνε οι αρρωστημένοι σταλινικοί εγκέφαλοι.
Παρεπιπτώντως το 60% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ στηρίζουν τις προσπαθειες της κυβέρνησης.Ο συγκεκριμένος οπαδός που παραπονείτε για πλαστές δημοσκοπήσεις,μάλλον δεν είναι ψηφοφόρος του ΚΚΕ.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε και έβγαλε τόσο κόσμο σε Ελλάδα και Ευρώπη στον δρόμο,χίλια μπράβο του! Γιατί μέχρι χθές τον κατηγορούσατε πως δεν κινητοποιεί τον λαό.Αυτά Κολοκοτρώνη τα ξεχάσατε και αρχίσατε καινούριο γαιτανάκι του ''καθογηγούμενου λαού''.
Οτι φανεί του λωλοστεφανή.Είναι φυσική συνέπεια αφού το ΚΚΕ,μισεί θανάμισα τον λαικό αυθορμητισμό και όλα τα αναγάγει σε μια σοφή καθοδήγηση που πρέπει πάντα να σέρνει τον λαό απο την μύτη,σύμφωνα με τα δικά της κομματικά συμφέροντα.
Ο παραάλος οπαδός βρίζει σκαιότατα την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον Δελαστίκ γιατί δήθεν γίνανε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ,και ζητάνε απο τον Δελαστίκ να ζητήσει γονατιστός συγνώμη.Απο ποιούς δεν διευκρινίζει.Μάλλον απο το ιερατείο του Περισσού γιατί δεν γίνονται ουρά του ΚΚΕ.

Ετσι λοιπόν Κολοκοτρώνη,οτι δίνεις θα παίρνεις.Στην σαχλαμάρα και το ψέμμα,θα εισπράξεις τα ανάλογα επίχειρα.Θα έχεις την σατιρική αντιμετώπιση που τόσο μισεί ο σταλινικός ολοκληρωτικός τρόπος σκέψης και που είναι η μόνη νικηφόρα αντίδραση στον πόλεμο ενάντια στην βλακεία. .
Ειδάλλως,υπάρχουν και τα μπλόγκς του ΚΚΕ που δεν λογοκρίνουν υμνούν την ελευθερία της άποψης,και σέβονται τον πολιτισμένο διάλογο του ΠΑΝ.

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 8:23 μ.μ.

@5.13
Δηλαδή σταλινοκνίτη μας λές οτι ο "ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους κουκουλοφόρους που είναι παράλληλα και χρυσαβγίτες για να σπάνε βιτρίνες και να καίνε την Αθήνα''!!!!!
Πρόοδος,πρόοδος!!!......Ξεπέρασες τον Αδωνη και τον Βορίδη.Ούτε αυτοί θα μπορούσαν να φανταστούν τέτοιο σενάριο.

Απο το 2008 που το ΚΚΕ είπε αυτήν την μπαρούφα,ο μεν Σύριζα έγινε κυβέρνηση,το δε ΚΚΕ έχασε την μισή του δύναμη αυγά και πασχάλια.
Συνεχίστε το ίδιο τροπάρι.

Υ.Γ.και μην ατονήσει η μάχη της κατσαρόλας.Είναι η μόνη σωστή κίνηση απέναντι στις αντισυγκεντρώσεις του Συριζα.

Καραϊσκάκης
1 Μαρτίου 2015 στις 9:48 μ.μ.

Λολοκοτρώνη
Είπα προς στιγμή να μην σου απαντήσω, βλέποντας ότι ο 7:56 τα είπε πολύ καλύτερα από όσο θα τα έλεγα εγώ.

Όμως σου κάνω τη χάρη. Δεν θα σε αφήσω σε χλωρό κλαρί γιατί η υποκρισία σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Αντιπαρέρχοντας και πάλι τις δικηγορίστικες σοφιστείες σου, θα σου μιλήσω πάλι για την ουσία.Πάμε:

1. Επειδή τα μπλογκς του ΚΚΕ (και όχι κάποια ....άσχετα τυχαία μπλογκς όπως λες) κάνουν ΣΚΛΗΡΗ λογοκρισία και επειδή ο Ριζοσπάστης εδώ και χρόνια ΔΕΝ παραθέτει ΠΟΤΕ την είδηση αλλά μόνο τον σχολιασμό που κάνει το ΚΚΕ πάνω στην είδηση, ΜΑΘΕ ότι ως οπαδός του ΚΚΕ ΔΕΝ έχεις ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να ζητάς δίκαιη και σωστή αντιμετώπιση από τους συνομιλητές σου.
Δεν μπορεί ο γάιδαρος να λέει τον πετεινό κεφάλα!._
Η απάντησή μας: ΧΛΕΥΗ

2. Το ποιον ξέρεις και ποιον όχι δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν.
Το ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε ποιος είναι ο ΠΑΝ (γράφει τα ίδια, με το ίδιο στυλ και συντακτικό, σαν κασέττα) και ποιοι οι άλλοι οπαδοί της Ομάδας που λέγεται ΚΚΕ, και το ότι όλοι γνωρίζουμε καθημερινά το ήθος που τους διακρίνει (αμέσως όποιος διαφωνεί με το Κώμμα είναι "σοσιαλφασίστας", ή "βρωμερός") λέει πολλά για το επίπεδο των ΚΚΕδων των τελευταίων ετών.
Για σένα είναι ΟΚ, για σκεπτόμενους ανθρώπους και μάλιστα Αριστερούς αυτό είναι κατάπτυστο._
Η απάντησή μας: ΧΛΕΥΗ

3. Η διαφορά της λέξης "ψηφίστηκε" από τον όρο "πιστέυω ότι ΘΑ ψηφιστεί" είναι ΑΒΥΣΣΟΣ. Ως νομικός θα έπρεπε να το αντιλαμβάνεσαι αυτό. Η δίκη προθέσεων που κάνουν οι οπαδοί σας ξεπερνάει κάθε περιθώριο διαλόγου._
Η απάντησή μας: ΧΛΕΥΗ

4. Αν ο Βαρουφάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν αν περιορίσουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, εγώ είμαι 100% ΣΥΜΦΩΝΟΣ.
Κάποια στιγμή να δοθεί ένα οριστικό τέλος στην Πασόκικη αντίληψη "πέρνω σύνταξη στα 45 γιατί είμαι μάγκας και σεις κορϊδάρες συνεχίστε μέχρι τα 65".
Να δοθεί τώρα τέλος στους καραβανάδες που παίρνουν συνταξάρες στα 42, στους τραπεζικούς που πολλοί παίρνουν στα 45, και στις καημένες μάνες των ανήλικων παιδιών που φεύγουν στα 50 διότι το μούλικο είναι 16 ετών και έχει ανάγκη την μητρική στοργή!
Αντίθετα, να μην πειραχθεί τίποτα στα όρια σύνταξης πχ. όσων έχουν βαρέα & ανθυγιεινά, και αν θέλει η Πολιτεία να βοηθήσει τη μητρότητα να ξαναδώσει αυξημένα τα επιδόματα τέκνου, να αυξήσει το χρόνο άδειας λοχείας και να φτιάξει ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ παιδικούς σταθμούς._

5. Τέλος, να σου πω και ένα μυστικό:
Η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα ήταν φλόπα μεγάλη.
Το ΚΚΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να κάνει αντιπολίτευση όπως την φαντάζεσαι.
Δεν ακολουθεί ο λαός, αλλά και το ίδιο το Κόμμα που ήταν σε Κώμα τα χρόνια της κρίσης έχει ξεχάσει πως να κάνει αντιπολίτευση. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΕΙ γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ο Λαός ποτέ να του δώσει δύναμη, ΔΕΝ το ενδιαφέρει. Το ΜΟΝΟ που το ενδιαφέρει είναι να κινείται από το 4 ως το 7% για να συντηρεί την γραφειοκρατία του._


Υ.Γ.: Να σου λύσω και την απορία. Ρωτάς: Που κολλάει ο σταλινισμός με τον φασισμό , που μάλιστα εγώ είπα;
Εσύ δεν είπες: "Γιατί σε τελευταία ανάλυση τι είναι φασισμός μόνο η απολυταρχική και πραξικοπηματική άσκηση εξουσίας; "
Άρα (με τα λεγόμενά σου) αφού ο Φασισμός είναι καταρχήν "η απολυταρχική και πραξικοπηματική άσκηση εξουσίας", το απολυταρχικό καθεστώς στο οποίο μια νομενκλατούρα ασκεί αποκλειστικά την εξουσία, ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ, στηρίζεται σε φασιστική βάση.

Τι δεν καταλαβαίνεις πάλι;;;;;;;;;

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 10:26 μ.μ.

Προς 7:56 μμ

Λίθοι, πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ερριμένα , που λέει και ο Μπαμπινιώτης έτσι εκλαμβάνω την επιχειρηματολογία σου.
1. Μίλησα για ορισμένους που συστηματικά πίσω απο την "πλακίτσα" φασίζουν. Άμα το επικροτείς , οκ.
2. Χούντες κλπ είναι αστεισμοί και μόνο καθ' υπερβολή μπορεί να το ισχυριστεί κάποιος. Αστική δημοκρατία έχουμε ή κατά τον Λένιν δικτατορία των κεφαλαιοκρατών. Εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι. Συστατικό στοιχείο αυτού του καθεστώτος είναι η εκμετάλευση ανθρώπου απο άνθρωπο και το καπιταλιστικό κέρδος ιερό, άγιο και απαραβίαστο
3. Η υποστήριξη στη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ (προς το παρόν επέκταση του υφιστάμενου μνημόνιου σε αναμονή νέου με όρους απεχθέστατους) είναι δεδηλωμένη από τους πάντες εντός και εκτός χώρας. Θα χρησιμοποιηθεί η ίδια ρητορική με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Βενιζέλου να το θυμάσαι (η χρεοκοπία της πατρίδας). Εσύ δεν την βλέπεις την υποστήριξη απο όλο το πολιτικοοικονομικό συνοθύλευμα;
4. Στις δημοσκοπήσεις θα σου αντιπαραβάλω ως ένα ελάχιστο αντεπιχείρημα την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (το 45% διαφωνεί). Δεν το βρίσκεις αντιφατικό; Το ένα (η δημοσκόπηση) είναι τάση και το άλλο είναι καταγραφή διαπιστωμένη.
5. Κανένας κομμουνιστής και επαναστάτης δεν διαφωνεί με το αυθόρμητο, έχουν μιλήσει για αυτό και ο Λένιν και ο Μάρξ. Αυτό βρίσκεται στη φαντασία σας Αυτό που επιδιώκουν είναι η μετατροπή του αυθόρμητου σε συνειδητό γιατί αυτό αλλάζει τον ρου της ιστορίας. Όταν λέμε αυθόρμητο εννοούμε αυθόρμητο όχι κατευθυνόμενο ή τύπου αυθόρμητο .
6. Όλοι λίγο πολύ έχουμε επαφές με φίλους στο εξωτερικό , εγώ τέλος πάντων έχω, αλλά και διαβάζω. Στην ευρώπη (χώρες της ΕΕ εννοώ) υπήρξε λόγω του ΚΕΑ μια ρητορική ότι στην Ελλάδα έγινε περίπου επανάσταση. Ότι ο Τσίπρας ως άλλος Τσε και ο Βαρουφάκης ως Κάστρο κατέλαβαν την Μονκάδα-eurogroup. Το κόμματα που συμμετέχουν στο ΚΕΑ (Κόμμα Ευρωπαικής Αριστεράς) οργάνωσαν τις διαδηλώσεις (ελάχιστη συμμετοχή αλλά τέλος πάντων). Αυτά συνέβησαν στην αρχή τώρα η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική. Στο ΚΕΑ είναι μέλος και ο ΣΥΡΙΖΑ.
7. Εγώ προσωπικά δεν έβρισα κανέναν ούτε γουστάρω τέτοιου είδους αντιπαράθεση. Αντίθετα πιστεύω ότι η ανωνυμία πρέπει να μας κάνει πιο προσεκτικούς στις εκφράσεις μας και να έχουμε μία αυτοσυγκράτηση.
8. Κανένας δεν ενοχλείται απο την σάτυρα αλλά δεν πρόκειται περί αυτού. Εγώ ο ίδιος έχω αυτοσαρκαστεί.
9. Πιάνεστε από ανθυπολεπτομέρειες και ρητορικές ή λεκτικές υπερβολές και αρχίζετε τις γενικεύσεις κλπ. Τους δικούς σας τους χαρακτηρισμούς τους θεωρείτε χάδια και ευγένεια. πχ όλοι οι ΚΚΕδες είμαστε ιεχωβάδες, στόκοι, βλάκες, πρόβατα, θεούσοι/σες κλπ.
Χρησιμοποιείτε τον ανύπαρκτο όρο "σταλινικός" ως συνώνυμο του φασίστα και μας εννοείτε ως τέτοιους.
10. Αυτό που με εκνευρίζει και με αηδιάζει είναι που κοροιδεύετε τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη. Λες και δεν καταλαβαίνετε ότι δεν το κάνει κάποιος εσκεμμένα λες και το δικαίωμα έκφρασης μέσω του γραπτού λόγου (δεν γίνεται αλλοιώς στο internet) το έχουν μόνο οι πτυχιούχοι. Αυτό και αν είναι φασισμός καραμπινάτος.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
1 Μαρτίου 2015 στις 11:45 μ.μ.

@10.26
Δεν γίνονται αστεία,υπερβολές και ούτε παίζεις με τις χούντες.Προφανώς είσαι μικρός και δεν έζησες την χούντα των συνταγματαρχών.Πολλοί τότε,και απο το ΚΚΕ,αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για να μπορεί σήμερα ελεύθερα να βαπτίζει ο κάθε νεοκνίτης ότι δεν του γουστάρει,σαν χούντα.

Συστατικό του καπιταλισμού είναι η εκμετάλλευση ανθρώπου απο άνθρωπο,και του σταλινισμού η εκμετάλλευση όλων των ανθρώπων απο το κόμμα.
Δεν το αντιλαμβάνομαι εγώ έτσι,αλλά η κακούργα η ιστορία και η ανελέητη πραγματικότητα που σήμερα δεν αμφισβητείται απο πουθενά.

Για να μην λέμε πολλά,κανείς δεν χλεύασε τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη των οπαδών του ΚΚΕ.
Αυτό που κάποιοι σατιρίζουν,είναι ο ανύπαρκτος πολιτικός λόγος,ο φανατισμός,το ψέμμα,ο αμοραλισμός,η μισαλοδοξία,το πολιτικό επίπεδο και ήθος καθώς και η συκοφάντηση λασπολογία κάθε διαφορετικότητας που δεν συμφωνεί με το ΚΚΕ.
Ρίξε μια ματιά σε άλλο πόστ να δείς τι γράφουν οι νεοκνίτες για τον Μπιτσάκη,τον Ρούσση και άλλους αγωνιστές,και θα καταλάβεις γιατί η σάτιρα και το χιούμορ είναι το μόνο όπλο κατά της βλακείας.

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 12:39 π.μ.

Προς συνοπλαρχηγό

Δεν με έπεισες αλλά θα πεις ότι αυτό ήταν αναμενόμενο και εγώ δεν σε έπεισα αλλά οκ.
Θέλω μόνο να σου πω κάτι πολύ φιλικά επειδή το κατέχω το θέμα εξαιρετικά ότι είσαι ΘΥΜΑ και εσύ μιάς άγριας προπαγάνδας περι του ασφαλιστικού. Τίποτα απο όσα νομίζεις ότι συμβαίνει δεν συμβαίνει, τα όρια ηλικίας έχουν αλλάξει προ πολλού και στην Ελλάδα έχουμε σχεδόν τα μεγαλύτερα όρια ηλικίας πανευρωπαικά. Το δε επίπεδο των συντάξεων στην Ελλάδα είναι άθλιο και ελεεινό και ότι διαχρονικά το επίπεδο των εισφορών στα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία έχουν το παγκόσμιο ρεκόρ. Πουθενά στον πλανήτη δεν υπάρχει ποσοστό σχεδόν 50% εργοδότη και ασφαλισμένου. Το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα λεηλατήθηκε απο την γέννησή του και δόθηκε βορά για την ανάπτυξη του ελληνικού καπιταλισμού. Ποταμοί χρημάτων τσάμπα στους κεφαλαιοκράτες. Ούτε ένα σημείο στίξης απο όσα σου γράφω δεν είναι υπερβολή

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 9:49 π.μ.

11.45
Σε διαβεβαιώ πως την οφθαλμοφανή βλακια σου την περνάς για χιουμορ κατώτερης ποιότητας του Σεφερλη
Ποια ιστορια επικαλείσε ετσι αόριστα ..Αυτην που εχεις στο μυαλο σου,,ουτε καν ενδείξεις δεν εχει το σχολιο σου.μονο χαρακτηρισμούς ανάλογης αισθητικής των Συριζαιων που σχολιάζουν γυμνάζοντας το δεξί τους χέρι,, Με συνέπεια πρεπει να παρατηρήσω

Κανελλικό Κόμμα Ελλάδος (ΚΚΕ)
2 Μαρτίου 2015 στις 10:45 π.μ.

Λολοκοτρώνη
αν σκέπεσαι και σε επαγγελματικό επίπεδο να χρησιμοποιείς αντίστοιχα επιχειρήματα, ούτε σε Πρωτοδικείο δεν πρόκειται να κερδίσεις δίκη.

1. Δεν πρόκειται για θέμα "πειθούς". Εγώ μιλάω με γεγονότα.
Αν ο "συνομιλητής" σου συστηματικά σε απόκαλεί "σοσιαλφασίστα", "βρωμερό" και "κοπρόσκυλο", δεν έχεις πολλές επιλογές. Ή χάνεις την ψυχραιμία σου (λάθος) ή ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ τα άτομα αυτά όπως αξίζει για το επίπεδό τους.

2. Επί του ασφαλιστικού, χρησιμοποιείς ένα παλιό τρυκ. Αποδίδεις στο συνομιλητή σου πράγματα που δεν είπε. Μετά κάνεις κριτική πάνω σε αυτά ώστε να βγεις από πάνω. Παλιό κολπάκι, ξεπερασμένο.

Με αυτά που λες συμφωνώ πλήρως. Και επαυξάνω.
Το ασφαλιστικό σύστημα ληστεύτηκε ανοιχτά τουλάχιστον 4 φορές. Με το μηδενικό επιτόκιο των αποθεματικών (δεκαετίες ΄50-΄60-'70), με το Χρηματιστήριο (1999), με τα "δομημένα" (δεκαετία 2000) και πρόσφατα με το PSI. Επίσης ουδεποτε το Κρατος εφάρμοσε την τριμερή χρηματοδότηση ως όφειλε.
Και φυσικά όλα αυτά τα λεφτά τα καρπώθηκε το ελληνικό Κεφάλαιο με διαφόρων ειδών επιχειρηματικά θαλασσοδάνεια.

Δεν μας λες κάτι που δεν ξέρουμε. Και δεν περιμέναμε από το ΚΚΕ να μας τα πει αυτά.

Πέραν όμως αυτών, σου ξαναλέω ότι είμαι κάθετα αντίθετος με το να παίρνουν οι στρατιωτικοί σύνταξη στα 42, οι Τραπεζικοί στα 45 (αν και αυτό ίσως κόπηκε πια) και οι μητέρες ανηλίκων στην 25ετία ανεξάρτητα ορίου ηλικίας.

Τέλος, επειδή αναφέρθηκες στο κάζο που τρώνε εδώ οι ανορθόγραφοι, να σου θυμίσω ότι κυκλοφορούν τζάμπα αυτόματοι διορθωτές για όλους τους browser στο διαδίκτυο.
Το να είναι κάποιος ανορθόγραφος δεν είναι κακό.
Είναι όμως κακό και προσβλητικό για τους συνομιλητές σου αλλά και τη δική σου αξιοπρέπεια, να είσαι ανορθόγραφος και να μην χρησιμοποιείς ένα αυτόματο διορθωτή. Δείχνεις περιφρόνηση για το διάλογο και δεν αξιοποιείς την ευκαιρία να μάθεις και κάτι.
Με λίγα λόγια παραμένεις στούρνος και το περηφανεύεσαι!
Άρα θα φας το κάζο που σου αρμόζει._

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 3:27 μ.μ.

Προς συνοπλαρχηγό ή κάτι άλλο;

Αν διάβαζες με περισσότερη προσοχή τα όσα έγραψα δεν θα μου απαντούσες έτσι.
42 χρονών στους στρατιωτικούς μας τελειωσε προ πολλού, 45 ετών τραπεζικοί επίσης μας τελείωσε προ πολλού ,οι μητέρες με ανήλικο επίσης μας τελείωσε (άλλο ισχύει στον ιδιωτικό τομέα άλλο στο δημόσιο) η δε 25ετία στο δημόσιο ισχύει εφόσον υπήρχε το 2010, το 2011 ή το 2012 και εφόσον συνέτρεχαν και οι 2 προυποθέσεις (ανηλικότητα και 25ετία), οπότε και αυτό έχει καταργηθεί στη πράξη.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 3:43 μ.μ.

9.49 Επικαλούμαι την ιστορία που γράφουν οι λαοί,και όχι την ιστορία που γράφει ο Μαίλης.

Η οποία ιστορία λέει πως το έκτρωμα που υπερασπίζεσαι με το όνομα σταλινισμός,είναι καταδικασμένο στην συνείδηση των λαών που τον βίωσαν.
Πρίν απο την οριστική καταδίκη απο τους λαούς,το έκτρωμα το είχαν καταδικάσει κομμουνιστές,εκ των οποίων πρωταγωνιστική θέση στην καταδίκη κατείχε το ΚΚΕ...Το κόμμα που υπερασπίζεσαι δηλαδή....Ελπίζω τα γεγονότα στην Τασκένδη να σου είναι γνωστά,όπως επίσης γνωστό πρέπει να σου είναι και το γεγονός,πως το πρωτοπαλλήκαρο του εν Ελλάδι σταλινισμού, το ΚΚΕ μερίμνησε ώστε να εξοριστεί και να αυτοκτονήσει στην Σιβηρία.
Ούτε αόριστο είναι λοιπόν αυτό,ούτε υπάρχει στο μυαλό μου μόνο.Δυστυχώς για τους θαυμαστές και συνεχιστές τού σταλινισμού,υπάρχει και στην συνείδηση εκατομμυρίων ανθρώπων όπου γής..
Οι λαοί και τα πραγματικά γεγονότα γράφουν την ιστορία,και όχι τα σημερινά λείψανα του Περισσού.

Οσοι χρησιμοποιούν το χιούμορ στις σελίδες του Β.Κ.δεν ζήλεψαν τίτλους τιμής και εύσημα για την ποιότητα του απο τους οπαδούς του ΚΚΕ.Αλλοίμονο αν έδιναν εξετάσεις για την ποιότητα του χιούμορ στους οπαδούς του ΚΚΕ!.
Αλλωστε για να μπορέσεις να κρίνεις το χιούμορ κάποιου,πρέπει να μην το αποστρέφεσαι όπως οι σταλινικοί,μια και οι ίδιοι λόγω αυτής της αποστροφής, αποδεδειγμένα δεν το διαθέτουν.
Υποκειμενικά είναι όλα,μην το ψάχνεις.
Ετσι το χιούμορ είναι η πιό υγειής αντίδραση απέναντι στην σταλινική βλακεία,και η οποία αντίδραση αποσυντονίζει εντελώς το ήδη σαλεμένο μυαλό των οπαδών.

Και η αισθητική επίσης είναι υποκειμενική.Αίφνης εσύ μπορείς να θεωρείς αισθητική του γούστου σου τον Σιφωνιό να δέχεται σαν αλληλέγυους του ναζί στην Χαλυβουργική.Με το δεξί χέρι σε αγκύλωση απο την πολλή ανάταση.Για κάποιους άλλους αυτό δεν είναι αισθητική αλλά κατάπτυστη πράξη.
Ακόμα μπορείς να θεωρείς αισθητική και αισθησιακή μπορώ να σου πώ,την εμφάνιση της Λιάνας στα διάφορα πάνελ.Σε άλλους δημιουργεί τάση για εμετό.Το ίδιο μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως συμβαίνη με την αισθητική που παρουσιάζει το όλον ΚΚΕ στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού.

Ολα υποκειμενικά είναι,και εξαρτάται απο ποιά σκοπιά τα βλέπει κανείς,και ποιούς σκοπούς εξυπηρετεί αυτός ο κάποιος.

Καραϊσκάκης
2 Μαρτίου 2015 στις 4:00 μ.μ.

Κολοκοτρώνη μη τα μπλέκεις και άσε πέρα τα νομικίστικά.

Οι σύντοφοί σου εδώ μέσα είναι συστηματικά τρολ που δεν αφήνουν να γίνει κουβέντα.
Δες την επαναλλειψιμότητα των μηνυμάτων, την απλή αναδημοσίευση άρθρων από το "Ριζο" χωρίς έστω ένα σχόλιο, τον παραληρηματικό λόγο (από το ΣΙΑΝΤΟ στο ΤΕΞΑΣ ένα τσιγάρο δρόμος....) και επιτέλους δες τις ύβρεις.
Έλεος ρε φίλε που κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις!!!!
Όσο συνεχίζετε έτσι θα μάθετε να ανέχεστε και τη ΧΛΕΥΗ.

Όσον αφορά το ασφαλιστικό, που διαφώνησα εγώ με το μήνυμά σου;; Για πες;;

Εσύ όμως δεν μας είπε: Συμφωνείς να παίρνουν σύνταξη στα 45 οι Στρατιωτικοί ή οι Τραπεζικοί;

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 4:35 μ.μ.

4.00 Συμφωνουμε να παιρνει συνταξη ολος ο λαος στα 45 αλλα αυτο σημαινει να ανατρεψουμε τον Καπιταλισμο. Για πιο διαλογο μιλας οταν συνεχεια βριζεις το ΚΚΕ σιγουρα κανεις πλακα. Εισαι μονιμα σε παραληρημα και για αυτο δεν γινρται διαλογος καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 5:27 μ.μ.

Προς συνοπλαρχηγό

Ρε φίλε γιατί κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια; Τη δική σου την στάση και των άλλων δεν την βλέπεις; Αλλά ας μην μείνουμε σε αυτό γιατί θα καταλήξουμε σαν το αυγό του Κολόμβου.
Ρε φίλε σου είπα ότι πλέον τέτοια διάταξη 42 ή 45 χρόνων δεν υπάρχει πλέον.
Επειδή με ρωτάς θα σου απαντήσω. Το σύστημα πάντοτε ήθελε συμμαχίες και μάλιστα διευρυμένες. Για αυτό κάτω από τους γενικούς ασφαλιστικούς κανόνες υπάρχουν και εξαιρέσεις. Βέβαια αυτά γίνονταν όταν ο καπιταλισμός ήταν σε φάση ανάπτυξης και είχαν περιθώρια, τώρα πλέον δεν έχουν.
Επίσης ορισμένοι ασφαλιστικοί κανόνες θεσπίστηκαν και από ανάγκη πχ η 15ετία των γυναικών στο δημόσιο (δεν υπάρχει πλέον) έγινε για να προσελκύσει υπαλλήλους και κυρίως γυναίκες στο δημόσιο γιατί δεν πάταγε ψυχή με τις 3,60 που έδιναν τότε. Αλλά και η συντάξη που έπαιρναν στη 15ετία ήταν ελάχιστη.
Οι στρατιωτικοί ΄προφανώς ήταν μία κατηγορία που το σύστημα τους ήθελε ευνοημένους για δικούς του ευνόητους λόγους. Υπάρχουν βέβαια και κατηγορίες στρατιωτικών πχ δύτες , όπου σωστά υπάρχει χαμηλό όριο ηλικίας ή διπλή προσμέτρηση χρόνου.
Θα σου πω κάτι που δεν το ξέρεις και γενικά υπάρχει μία σιωπή για αυτό το θέμα είτε είμαστε σε μνημόνιο είτε όχι. Ο μόνος κλάδος που δεν υπάρχει εργοδοτική εισφορά είναι των δημοσιογράφων. Στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς υπάρχει τεράστιος κοινωνικός πόρος (αγγελιόσημο), το πληρώνουμε εμείς δηλαδή. Παρόλο που με το 2 μνημόνιο απο 1/1/2015 καταργήθηκαν όλοι οι κοινωνικοί πόροι στην κοινωνική ασφάλιση πχ ταμείο πετρελαιοειδών, ασφαλιστών , υπαλλήλων ΝΠΔΔ κλπ εντούτοις το αγγελιόσημο δεν καταργήθηκε. Για να μην το πάρει χαμπάρι κανείς η διατύπωση της διάταξης είναι με τέτοιο τρόπο φτιαγμένη που και ο πιο έμπειρος εργατολόγος δεν το παίρνει χαμπάρι.
Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις γιατί δεν έχει καταργηθεί. Διότι θα πρέπει οι εργοδότες εκδότες Λαμπράκης, Μπόμπολας κλπ να πληρώσουν αυτοί την εργοδοτική εισφορά κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει είτε έχουμε " κυβέρνηση αριστεράς" είτε έχουμε "μνημονιακή κυβέρνηση". Άλλωστε τα ΜΜΕ μαζικά και απροκάλυπτα πλέον υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Συμπερασματικά υπήρχαν διατάξεις στο δημόσιο κυρίως που ήταν προνομιακές και εντάσσονταν σε αυτό το πλαίσιο που σου είπα. Σήμερα δεν υπάρχουν αντίθετα προωθούνται διατάξεις και γίνεται και αναφορά στο mail Βαρουφάκη και στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για συσχέτιση σύνταξης και εισοδήματος ανεξάρτητα αν πλήρωσες ή όχι εισφορές (σύστημα Αυστραλίας), ενοποίηση ταμείων , δημιουργία νέων κανονισμών παροχών δηλαδή με άλλο τρόπο εισαγωγής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος κλπ.

Προς 3:43 μμ

Άντε τώρα να επιχειρηματολογήσεις σε αυτό το σχόλιο. Άντε τώρα να θεωρήσεις ότι σε αυτό το σχόλιο υπάρχει ίχνος " προοδευτικότητας". Μυρίζει από χιλιόμετρα, βρωμάει και η έντονη βρώμα ξέρεις τι προκαλεί στους ανθρώπους....
Επειδή είμαι από τους ανθρώπους που αντέχω να διαβάζω την ιστοσελίδα της ΧΑ. Παρόμοια ή και ίδια ακριβώς σχόλια έχω διαβάσει άπειρες φορές.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
2 Μαρτίου 2015 στις 9:59 μ.μ.

3.43

καλα κανεις και καταπιάνεσαι στο μεγαλύτερο μερος του σχολίου σου με το χιουμορ και την αισθητική μια και στο πολιτικό/ιστορικό δεν τα καταφερνεις ...Αφου μάθαμε πως το τσακισμενο και εξόριστο τοτε ΚΚΕ ειχε δυνατότητα να επιβάλει στην ΕΣΣΔ γεγονότα και καταστάσεις,τοσο σοβαρές οπως τηνυποθεση του Ν.Ζ
Αλλα και στην περίπτωση των ανθρώπων που έζησαν τον σοσιαλισμό παλι παίρνεις κατω απο την βαση......δήγμα πως μιλας στον αερα μπερδεύοντας την ιστορία με γενικότητες που θα ήθελες να ειναι ετσι
Και προτιμώ την αισθητική της Κανελη απο το γελοίο νούμερο Ζωη Κωνσταντοπούλου που παντρεύτηκε με γαμο θρησκευτικό και ορκίστηκε στην βουλή με πολιτικό....Κορόιδα
υγ
εσυ εισαι απίθανος ..Θεωρείς πως ξερεις τι αποψη εχει το μεγαλύτερο μερος ενος ολόκληρου λαου για ενα κόμμα ,,,στην περίπτωση μας για το ΚΚΕ
Σοβαρεψου.....

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 10:35 π.μ.

9.59 Τα εντελώς αντίθετα κατάλαβες....
Η ΕΣΣΔ επέβαλε στο ΚΚΕ τον ''αντισταλινισμό'',με αποτέλεσμα να την πληρώσει ο Ζαχαριάδης με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.Που κατά μία έννοια,όσον αφορά το πρόσωπο του Ζαχαριάδη συνιστούν θεία τιμωρία.
Καλό είναι να διαβάζεις προσεκτικά τι γράφει ο συνομιλητής,πριν αποφανθείς για τις ιστορικοπολιτικές γνώσεις του.

Χαίρομαι που με κόβει στην βαθμολογία ένας σταλινικός.Είναι δείγμα πως είμαι στο σωστό δρόμο,αναφορικά με την σύγχυση που έχουν οι σταλινικοί μπερδεύοντας τον σοσιαλισμό με τον ολοκληρωτικό υπαρκτό που έζησαν οι λαοί.Οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω,νοσταλγούν και αναπολούν τόσο πολύ την εποχή του,που είναι στα χαρακώματα ώστε να τον επαναφέρουν το γρηγορότερο.Γιατί όπως έχουν σημειώσει και άλλοι αναγνώστες του Β.Κ,την εποχή της κατάρρευσης του υπαρκτού σταλινισμού,οι λαοί που τον βίωσαν πανηγύριζαν την επιστροφή του πούρου καπιταλισμού,βλέποντάς τον σαν ελευθερωτή.
Γιατί έβλεπαν τον πούρο καπιταλισμό σαν ελευθερωτή,αφού έζησαν στο πετσί τους τον ιμιτασιόν και μαιμού κομματικοκαπιταλισμό και ολοκλητωτισμό σταλινισμό του υπαρκτού.

Η προσωπική ζωή της Κωνσταντοπούλου,αλλά και του καθενός πολίτη ξεχωριστά,είναι σεβαστή,όπως σεβαστές είναι και οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις και επιλογές.Μπλέκεις το κουτσομπολιό και το λάιφ στάιλ με την πολιτική.Αν αυτή είναι η νέα πολιτική άποψη του ΚΚΕ,πρέπει να ξέρεις πως υπάρχουν καλύτεροι απο εσάς στο κουτσομπολιό,και μάλλον στον τομέα αυτό είστε απο χέρι χαμένοι.
Θα έπρεπε να αναφερθείς και στο σύμφωνο συμβίωσης γενικά.Κάποιοι άπιστοι συζούν χωρίς να έχουν κάνει θρησκευτικό γάμο.Απαράδεκτο!!
Οι χαρακτηρισμοί που κάνεις στο πρόσωπο της οποιασδήποτε Κωνσταντοπούλου,αλλά και το κουτσομπολίστικο λόγο που υοθετείς,απλά φανερώνουν το πολιτικό ήθος των σημερινών ΚΚΕδων,και τα αφήνω στην κρίση των αναγνωστών του Β.Κ.

Μα δεν είναι κρυφή ούτε μυστική η άποψη του μεγαλύτερου μέρους του λαού για το ΚΚΕ,για να την γνωρίζω μόνο εγώ.Αποτυπώνεται σε κάποια εκλογικά ποσοστά.Η αποδοχή του ΚΚΕ καθρεπτίζεται στις εκλογικές αναμετρήσεις,αλλά και γενικώτερα στο λαικό κίνημα,που το ΚΚΕ χάνει και τα τελευταία του ερείσματα.Σχετικά με την αποδοχή του ΚΚΕ απο τον λαό,δεν ισχύει επ'ουδενί η φαντασίωση του ΚΚΕ,που λέει πως ο έρωτας του λαού είναι αντιστρόφως ανάλογος προς τα εκλογικά ποσοστά,γιατί τότε θα πρόκειται καθαρά για έρωτα...Πλατωνικό.
Σκέψου.....

Κολοκοτρώνης. 5.27
Δεν ζήτησα πιστοποιητικά προοδευτικότητας απο σένα.Ούτε την διεκδικώ απο κανένα άλλο λέγοντας απλά την γνώμη μου.Την ''προοδευτικότητα''που απαιτείς μπορείς να την αναζητήσεις στα σχόλια του ΠΑΝ και των άλλων απεσπασμένων ΚΚΕδων στο Β.Κ.
Εγώ απλά ανταλλάσω...απόψεις.
Να συνεχίσεις να διαβάζεις τις σελίδες των ναζί.Είναι μια ευκαιρία να μεταφέρεις αυτούσιες τις ναζιστικές αντιλήψεις στο Β.Κ.

Καραϊσκάκης
3 Μαρτίου 2015 στις 10:47 π.μ.

Κολοκοτρώνη

Αφού λοιπον καταργήθηκαν οι συντάξεις των 40άρηδων, τότε καλώς καταργήθηκαν. Συμφωνούμε. (Συμφωνούμε?)

Πάμε παρακάτω.
Το αγγελιόσημο. Συμφωνώ μαζί σου, να καταργηθεί.
Αν δεν κάνω λάθος το Αγγελιόσημο (που ξεκίνησε να εφαρμόζεται το 1941) είναι μια εισφορά υπερ τρίτων που επιβάλλεται στο διαφημιστικό κόστος που εισπράτουν ΜΜΕ.
Αλλά και να καταργηθεί τι θα αλλάξει?
Ο εκδότης θα ανεβάσει το κόστος της διαφήμισης στο ύψος που ήταν πριν την κατάργηση και από εκεί θα πληρώνει τις εισφορές. Και τι άλλαξε? Θα χάσει λεφτά ο μεγαλοεκδότης?
Επιπλέον, για δες εδώ:
http://www.iefimerida.gr/news/150276/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%8C%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%85%CF%82
σύμφωνα με το άρθρο, τόσο ο "Ριζοσπάστης" όσο και η "Αυγή" είναι κατα της κατάργησης. Είναι έτσι?

Παρακάτω:
Ενοποίηση ταμείων.
Είμαι 100% σύμφωνος, είτε το λέει ο Βαρουφάκης, είτε το λέει ο Φούφουτος.
Σε ένα σοβαρό κράτος πρέπει να υπάρχουν δύο ταμεία. Ένα μισθωτών (τύπου ΙΚΑ) και ένα αυτοαπασχολούμενων (τύπου ΟΑΕΕ), με ισχυρό κοινωνικό έλεγχο και στα δύο.
Όλα τα άλλα να καταργηθούν (σταδιακά). Δεν έχουν κανέναν απολύτως ορθολογικό λόγο ύπαρξης. Είναι εστίες διαφθοράς, εκμετάλλευσης άλλων κοινωνικών ομάδων και συντεχνιών._

Συνταξιοδοτικό.
Ούτε αμιγώς κεφαλαιοποιητικό (αλά ΗΠΑ) γιατί αυτό καταδικάζει μεγάλες κοινωνικές ομάδες σε συντάξεις πείνας και ενέχει τον κίνδυνο απώλειας σε οικονομικές κρίσεις (δεν θα επεκταθώ), αλλά
ούτε και αμιγώς αναδιανεμητικό γιατί αυτό δεν είναι δίκαιο για όσους πλήρωσαν παραπάνω εισφορές και δεν διασφαλίζει βιωσιμότητα σε χώρες με δημογραφικό όπως η δική μας.
Η λύση είναι ένα μικτό σύστημα όπου μέρος των εισφορών να κεφαλαιοποιείται ατομικά ανάλογα με τις εισφορές (όπως θα 'πρεπε να γίνεται με τα επικουρικά, αλλά εκεί κι αν φάγανε λεφτά....) και ένα άλλο μέρος των εισφορών να αναδιανέμεται ισόποσα με στόχο τη διασφάλιση μιας μίνιμουμ αξιοπρεπούς συνταξιοδοτικής βάσης για όλους.


Υ.Γ.1: Τα ΜΜΕ υποστηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ? Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?
Υ.Γ.2: Θες να μας πεις ότι τόσο η "εμφάνιση" του Σιφωνιού, αλλά κυρίως το ότι δέχθηκε να αφήσει τον Κλασιδιάρη να μιλήσει στο πλάϊ του στη Χαλυβουργική δεν σε προβληματίζει καν????

Αυτά λέτε και χανετε την όποια εναπομείνασα αξιοπιστία σας.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 11:39 π.μ.

Προς συνοπλαρχηγό

Επειδή έχεις απορία για το ποιά πρέπει να είναι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης σε πληροφορώ ότι στην ΕΣΣΔ τα γενικά όρια ηλικίας για σύνταξη γήρατος ήταν 55 οι γυναίκες και 60 άντρες και εγώ πιστεύω ότι αυτά πρέπει να είναι τα γενικά όρια ηλικίας και 35ετία χωρίς όριο ηλικίας.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 2:05 μ.μ.

Προς συνοπλαρχηγο

Το αγγελιόσημο δεν καταργήθηκε, είναι ο μόνος κοινωνικός πόρος, που απέμεινε.
Εγώ δεν στέκομαι στο αν πρέπει η όχι να υπάρχουν κοινωνικοί πόροι, θέλει μεγάλη κουβέντα το πράγμα, επισήμανα ότι οι εκδότες κλπ δεν πληρώνουν εργοδοτική εισφορά όπως όλοι οι υπόλοιποι εργοδότες.

Θεωρητικά δεν χρειάζεται να υπάρχουν διαφορετικά ταμεία, ένα για όλους όποια σχέση εργασίας και αν έχουν, ούτε ταμεία υγείας έπρεπε να υπάρχουν, η υγεία(πρωτοβάθμια , δευτεροβάθμια κλπ ) είναι θέμα του κράτους (νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ )και όχι των ταμείων. Όμως επειδή βρισκόμαστε στο καπιταλισμό αντιδρούμε στις ενοποιήσες διότι το επίπεδο παροχών πηγαίνει προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω.

Διαφωνώ μαζί σου οριζοντίως και καθέτως. Όταν μιλάμε για κοινωνική ασφάλιση πρέπει να είναι κοινωνική και όχι ατομική. Είναι μεγάλη κουβέντα να ανοίξουμε τέτοια συζήτηση αλλά σε γενικές γραμμές το σύστημα σε συνθήκες καπιταλισμού πρέπει να είναι αναδιανεμητικό και όχι κεφαλαιοποιητικό, διότι κεφαλαιοποιητικό σύστημα σημαίνει ιδιωτική ασφάλιση.
Κανένας απολύτως κανένας δεν παίρνει μόνο απο τις δικές του εισφορές σύνταξη αλλοιώς έπρεπε να καταργηθούν οι συντάξεις θανάτου, αναπηρίας κλπ, να μην υπάρχει εργοδοτική εισφορά ( η εισφορά του εργοδότη δεν είναι ατομική εισφορά)
Σε άλλη κοινωνία (σοσιαλισμό) θα μιλάγαμε με άλλους όρους, Στο καπιταλισμό επειδή υπάρχει η υπεραξία (η απλήρωτη εργασία) μιλάμε με αλλους όρους και γι' αυτό απαιτούμε τριμερή χρηματοδότηση και μάλιστα θα έπρεπε να μιλάμε για διμερή χωρίς να πληρώνει ο εργαζομενος. Διμερής χρηματοδότηση υπήρξε για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα σκανδιναβικά συστήματα ασφάλισης σήμερα και αυτοί τα έχουν καταργήσει αυτά και μάλιστα το Δανέζικο ασφαλιστικό σύστημα (κυβέρνηση τύπου ΣΥΡΙΖΑ) συνδέει το προσδόκιμο ζωής με το ύψος της σύνταξης. Υπολογίζεται ότι στη Δανία αν εφαρμοστεί αυτός ο λογάριθμος το όριο ηλικίας θα πάει στα 73 σε 10 χρόνια. Αν συνδέσεις στη Ελλάδα το προσδόκιμο ζωής με τα όρια ηλικίας και πάρεις ως δείγμα τον Μητσοτάκη τα όρια ηλικίας θα πάνε στα 80!

Φυσικά και υποστηρίζουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και επικροτούν απολύτως την επέκταση του μνημόνιου κλπ. Η στροφή τους είναι πασιφανής.
Το θέμα Κασιδιάρη με την Χαλυβουργία το λέτε κατά κόρον και είναι λίγο ντροπή. Νομίζω ότι ο Σιφωνιός ήταν ο μοναδικός ΠΑΜιτης στο σύλλογο εργαζομένων και δεν πήρε αυτός την απόφαση. Στους απεργούς πήγαιναν καθημερινά διάφοροι σε ένδειξη συμπαράστασης δεν ζήτησαν απο κανέναν πιστοποιητικο αλλά δεν μένω ούτε σε αυτό ο Κασιδιάρης ήταν εντελώς άγνωστος. και εμφανίστηκε ως αλληλέγγυος δεν το πήρε χαμπάρι κανείς τότε..
Δηλαδή τι επιδιώκετε να κιδηλώσετε αυτόν το ηρωικό αγώνα ή να πείτε ότι το ΠΑΜΕ "συνδιαλέγεται" με την ΧΑ; Νομίζω είναι ξεφτίλα να λέτε τέτοιες αηδίες.

Προς 10:35 μμ

Και εγώ την γνώμη μου λέω με βάση αυτά που διαβάζω.

Οι λαοί τους οποίους επικαλείσαι είχαν αποφασίσει με δημοψήφισμα το 1991 (επι Γκορμπατσωφ) με τεράστια μάλιστα ποσοστά να μην διαλυθεί η ΕΣΣΔ ομως αυτός ο άθλιος και η ηγεσία του κομμουνιστικό κόμματος αποφάσισαν άλλα γιατί ήθελαν να γίνουν καπιταλιστές, όπως και έγιναν.
Κανενός λαού δεν ήταν επιλογή να γίνουν οι γυναίκες εμπορεύσιμο εξαγώγιμο είδος μέσω της πορνείας, κανενός λαού δεν ήταν επιλογή η πείνα και η δυστυχία που ακολούθησε και εξακολουθεί να υπάρχει , κανενός λαού δεν ήταν επιλογή να υποδαυλιστούν εθνικά μίση και να σφάζονται σαν τα κοτόπουλα, κανενός λαού δεν ήταν επιλογή η βίαιη μετανάστευση, κανενός λαού επιλογή δεν ήταν να κλαπεί και να ληστευτεί η γή , τα εργοστάσια, οι υπηρεσίες, ο ορυκτός πλούτος , ο εμπορικός στόλος, ο χρυσός κλπ κλπ σε μία νύχτα και να γίνουν ατομική ιδιοκτησία...
Ακόμα και σήμερα παρά την καθημερινή πλύση εγκεφάλου σε αυτές τις χώρες όταν κάνουν δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά υπερ των προηγούμενων καθεστώτων είναι συντριπτικά τεράστια ακόμα και για τον Στάλιν παρότι έχουν περάσει 60 χρόνια τα ποσοστά υπερ του είναι πολύ μεγάλα και πρωτοφανή.
Προβλήματα υπήρχαν το έχω ξαναπεί αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Κολοκοτρώνης

Καραϊσκάκης
3 Μαρτίου 2015 στις 2:21 μ.μ.

Κολοκοτρώνης 11:39

Δεν λέει και πολλά αυτό.
Εκείνη την εποχή (δεκαετίες '70 '80) περίπου τα ίδια ήταν και τα όρια συνταξιοδότησης στην Ελλάδα.

Ένα πράγμα μας διαφέυγει. Ότι ενώ από τότε ως σήμερα η παραγωγικότητα της εργασίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, τα όρια συνταξιοδότησης αλλά και οι ώρες εργασίας αντί να μειωθούν ανάλογα, έχουν αυξηθεί.
Λίγοι το επισημαίνουν αυτό.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 2:41 μ.μ.

@9.59
Δεν τα γνωρίζεις όλα τα αίσχη της Ζ.Κωνσταντοπούλου.Το νούμερο αυτό,εκτός απο την προεκλογική υποσχεση,πως θα παντρευόταν με πολιτικό γάμο και την αθέτησε κάνοντας θρησκευτικό,ξεγέλασε και σε πολλές άλλες περιπτώσεις τους ψηφοφόρους.
Για παράδειγμα το νούμερο είχε τάξει προεκλογικά,οτι θα γιόρταζε τα Κούλουμα πετώντας χαρταετό στον Λυκαβητό,αλλά επειδή ο καιρός ήταν βροχερός και κρύος,την άραξε στο σπίτι της,γράφοντας στα παλιά της παπούτσια ψηφοφόρους και προεκλογικές υποσχέσεις.
Ακόμα μια δικαίωση του κώματος που λέει πως οι Συριζαίοι δεν βγαίνουν απο το σπίτι τους όταν βρέχει.
Οπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει και άλλη κωλοτούμπα της Ζωής.Εγκυρες πηγές απο κύκλους του κώματος,δηλώνουν πως την Λαμπρή η Ζωή δεν θα σουβλίσει οβελία όπως ήταν η προεκλογική της εξαγγελία,αλλά θα στρώσει Πασχαλινό τραπέζι με γεμιστή γαλοπούλα.Αίσχος.
Οπορτούνες κωλοτούμπες παιδί μου.Που δεν μοιάζουν σε τίποτα στην δική μας Αγία Λιάνα,που δεν παραδειγματίζονται απο την συνεπή χριστιανική στάσης της,που έχει αφήσει άφωνο το πανελλήνιο και τον Ντερμπεντέρη.
Δεν έχουν άδικο οι ψηφοφόροι του κώματος που την έχουν εικόνισμα και κορώνα (εθνική χριστιανική βασιλική)στο κεφάλι τους.
Υ.Γ. Για πόσο διάστημα είσουν συνδρομητής στο ΚΛΙΚ του Κωστόπουλου;

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 3:08 μ.μ.

Μπράβο "Κολοκοτρώνη" για τις απαντήσεις σου. Ανεβάζεις το επίπεδο αυτού του forum που παμπολλές φορές ο σχολιασμός τείνει στο βαθύ μαύρο. Χαρά στο κουράγιο και στην υπομονή σου...

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 3:11 μ.μ.

Κολοκοτρώνη μην παραπονείσαι σε εμάς,αλλά στην Παπαρήγα και στο κόμμα σου.Κακώς τα λές σε εμάς.
Το ΚΚΕ ήταν αυτό που υπεράσπιζε με πάθος τον Γκορμπατσώφ,την ''περεστρόικα'' και την ''γκλάνστονγκ'',και η Παπαρήγα ήταν αυτή που χάριζε τσολιαδάκια στον ''μεγάλο ηγέτη''της ΕΣΣΔ όπως τον ονόμαζε τότε.
Οι λίγοι που έβλεπαν που πηγαίνει το πράγμα,και έλεγαν τα αυτονόητα τότε,έγιναν αντικείμενο χλευασμού και περιφρόνησης απο το ΚΚΕ.
Ακριβώς ότι συμβαίνει και σήμερα.Οποιος προειδοποιεί και χτυπάει το καμπανάκι για την καταστροφική πορεία του ΚΚΕ,βαπτίζεται προδότης σοσιαλφασίστας οπορτουνιστής και βρωμόνερο.Οι προειδοποιούντες σήμερα για το χάλι του ΚΚΕ σε μερικά χρόνια θα αποδειχτεί πως είχαν δίκιο,αλλά το πουλί θα έχει πετάξει για μιά φορά ακόμη.
Βέβαια για την κατάληξη του σταλινικού ολοκληρωτισμού,δεν φταίει μόνο ο Γκορμπατσώφ.Η προσπάθεια να εξανθρωπίσει τον σταλινισμό,ήταν εξ αρχής καταδικασμένη σε αποτυχία.Κανένα ολοκληρωτικό και φασιστικό μόρφωμα δεν εξανθρωπίζεται με όση ''διαφάνεια''και να το πασπαλίσεις.
Απλά καταρρέει σε εξ ών συνετέθει,χωρίς να το υπερασπιστεί και να το συμπονέσει κανείς.

Καραϊσκάκης
3 Μαρτίου 2015 στις 5:23 μ.μ.

Κολοκοτρώνη 2:05

Κι εγώ σου απέδειξα ότι όπως σήμερα οι εκδότες δεν πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, ακόμα και μετά την ενδεχόμενη κατάργηση του Αγγελιόσημου και πάλι δεν θα πληρώνουν. Είναι απλό.

Φυσικά και οι συντάξεις θανάτου, αναπηρίας κλπ δεν μπορεί και δεν πρέπει να καταργηθούν.
Πρέπει όμως και ο εργαζόμενος ανάλογα με τις εισφορές του να λαμβάνει και ανάλογη σύνταξη (κατά ένα μέρος) ενώ από το υπόλοιπο της τριμερούς να στηρίζεται ο αναδιανεμητικός πυλώνας του συστήματος.
Αποκλειστικά αναδιανεμητικό σύστημα δεν μπορεί να είναι βιώσιμο σε μια χώρα με δημογραφικό και τεράστια ανεργία χωρίς κατάφορες αδικίες.
Κάποιος που πλήρωνε εισφορές 35 χρόνια δεν μπορεί να έχει τις ίδιες συνταξιοδοτικές απολαβές με κάποιον που έφτασε στο όποιο όριο ηλικίας με τα μισά ένσημα. Τόσο απλό.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο δεύτερος πρέπει να ψωμολυσσάει, αλλά ότι ο πρώτος πρέπει να έχει κάποιο συνταξιοδοτικό μπόνους.

Κάνεις λάθος με το ένα ταμείο για όλους.
Πρέπει να υπάρχουν δύο διακριτά ταμεία ένα για μισθωτούς και ένα για αυτοαπασχολούμενους.
Ένας μισθωτός με λίγα ένσημα το μήνα (πχ οικοδομή) δεν μπορεί να πληρώνει βρέξει-χιονίσει το πάγιο ασφάλιστρο του ΟΑΕΕ.
Και ένας αυτοαπασχολούμενος (πχ έμπορος) δεν μπορεί να μπει σε καθεστώς ΙΚΑ γιατί τότε θα δηλώνει πως δουλέυει λίγες μέρες το μήνα ώστε να εισφοροδιαφεύγει.

Φυσικά συμφωνώ ότι ο κλάδος υγείας πρέπει να καλύπτεται από το Κράτος (με την συνεισφορά και των ταμείων φυσικά), αλλά Ταμεία υγειονομικά δεν πρέπει να υπάρχουν και καλώς καταργήθηκαν οι ξεχωριστές υπηρεσίες Υγείας του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ.

Αν εσύ νομίζεις ότι τα ΜΜΕ σπρώχνουν το ΣΥΡΙΖΑ μάλλον δεν βλέπεις κανάλια.

Τέλος, κανείς δεν κηλίδωσε τον τίμιο αγώνα των Χαλυβουργών.
Την ηλιθιότητα του Σιφωνιού κατακρίνουμε.
Και όσον αφορά ότι και καλά ο Σιφωνιός ......δεν ήξερε ποιός ήταν ο Κλασιδιάρης πριν 2 χρόνια, το επιχείρημα σου είναι τόσο αστείο που δεν επιδέχεται κριτικής.
Απλά ο Σιφωνιός μέσα στη θολούρα του δεν κατάλαβε τι του γίνονταν και για αυτό πρέπει να στιγματιστεί για αυτό που είναι. ΑΝΙΚΑΝΟΣ για να εκπροσωπεί εργαζόμενους.

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 8:32 μ.μ.

Ο Καμμένος με στολή παραλλαγής και το Ρενάκι αντάμα
Ο Φίλης κάνει μπάνιο τον Νικολόπουλο για την συνέντευξη του Ναζί
Η Δημόσια Τηλεόραση θ΄αυξήσει λιγουλάκι τα τέλη στη ΔΕΗ
Η Γερμανική Βουλή ψήφισε το νέο μνημόνιο, η Ελληνική είναι αριστερή δε κάνει τέτοια πράματα..
Αν γυρίσει και η 'Ελλη η Στάη στη Δημόσια τηλεόραση.. Νομίζω Νικάμε σφοι ΣΥΡΙΖΟΑΝΤΑΡΣΙΩΤΕΣ!!!!

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 10:10 μ.μ.

Προς συνοπλαρχηγό

Τα γενικά όρια ηλικίας στην Ελλάδα ήταν 65 και 60 αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες ουδέποτε ήταν 60 και 55, πουθενά στο καπιταλιστικό κόσμο. Και μην ξεχνάς ότι το σύστημα πρόνοιας των σοσιαλιστικών χωρών ήταν άπιαστο για τα δεδομένα πολλών χωρών.
Παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις, εργοστασιακά εστιατόρια, αθλητικοί χώροι παντού σε σχολεία, εργοστάσια κλπ. Συστήματα πρωτοποριακά σχεδόν απο το 1930. Τότε που η επιστήμη και η τεχνολογία ήταν πίσω και η παραγωγικότητα της εργασίας στα σπάργανα , όχι τώρα που θα έπρεπε να ζούμε 100 φορές καλύτερα αφού και η παραγωγή πλούτου είναι ασύλληπτη και να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 70!

Άλλο τα όρια ηλικίας και άλλο ο υπολογισμός μην μπερδεύεσαι. Στο υπολογισμό της σύνταξης υπεισέρχονται και ο αριθμός των ενσήμων και οι αποδοχές και πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο όριο πχ συνδεδεμένο με το εθνικό μεροκάματο ή κάποιο άλλο στάνταρντ κλπ

Τι εμποδίζει την ύπαρξη ενός και μόνου ταμείου ασφάλισης; τίποτα. Αν υπαινίσσεσαι διαφορετικό επίπεδο εισφορών ή δυνατότητα καταβολής ή κάτι άλλο αυτό εξασφαλίζεται με την ύπαρξη τομέων ή διευθύνσεων στο ενιαίο ταμείο πχ αγρότες ή ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ.
Δεν είναι επίκαιρη μια τέτοια συζήτηση γιατί το ασφαλιστικό σύστημα έχει άλλα τεράστια κυρίως οικονομικά προβλήματα βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Η κοινωνική ασφάλιση είναι η μεγαλύτερη κατά την γνώμη μου κατάκτηση της εργατικής τάξης και σαν τέτοια πρέπει να την υπερασπιστούμε. Δεν ξέρω πότε αλλά θα πέσει άγριο μαχαίρι. Αν θεωρητικά υποχρέωναν τα ταμεία να κατάβαλλουν στους δικαιούχους ό,τι τους οφείλουν θα ξεπέρναγαν τα 3,5 δις. Στους επίσημους προυπολογισμούς μιλάνε για 1-1,5 δις αλλά είναι πλαστά τα στοιχεία. Η ανεργία και η διαχρονική κρατική ληστεία κυρίως έχουν καταστρέψει τα ταμεία.
Καμία έκπτωση για την ασφάλιση, δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και επιστροφή των κλεμμένων πόρων και συντάξεων.

Για τον Κασιδιάρη δεν είναι έτσι. Η εμφάνιση του έγινε τον 2/2012, 3 χρόνια πριν και όχι 2 , τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του. Αλλά από ένα εντελώς τυχαίο γεγονός είναι ντροπή να λέτε τέτοιες απρέπειες.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
3 Μαρτίου 2015 στις 10:26 μ.μ.

ρε 10.35
Ξέρεις πόση σημασία εχουν τα ποσοστά των εκλογών ,,τοση που 40χρονια σε κυβερνούσε η ΝΔ και το παλιό ΠΑΣΟΚ που σήμερα ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην θεση του και μάλιστα στα δεξιά του [ αντικειμενικά ]
Οσο για την κυρια Ζωη θα λεω οτι γουστάρω ..Αν σε πείραξε γιαυτην την ξιπασμένη μικροαστή [ στην συμπεριφορά ] και εμφανώς χαμηλής νοημοσύνης, ξυδι
Για την ΕΣΣΔ μας λες γενικόλογες σαπουνόφουσκες,, η ζωη του εργαζόμενου ηταν πολυ καλύτερη οχι μονο απο την δικια σου αλλα και σε ολη την ιμπεριαλιστική Ευρώπη που δολοφονεί και εσυ με το κόμμα σου προτιμάς ανοικτά
Ειναι τουλάχιστον αστείο παντως να μιλαει κάποιος που υποστηρίζει τον θίασο σκιων του Συριζα και τζουτζε των μονοπωλίων με τα τραγελαφικά καμώματα του για σοσιαλισμό και κοινωνική απελευθέρωση

υγ
εννοείτε βέβαια πως δεν θα κανω κουβέντα με εναν Τσιριμώκο για τον Νικο Ζαχαριαδη

οπορτουνιστικός απόπατος - ταξικό ναυάγιο
3 Μαρτίου 2015 στις 10:42 μ.μ.

Με χαρά διαβάζω ένα πολιτισμένο διάλογο μεταξύ κομμουνιστών και οπορτουνιστών, μία υπόγεια διαδρομή επικοινωνίας χωρίς ύβρεις και συκοφαντίες. Εφιστώ όμως την προσοχή στον Κολοκοτρώνη να μην ξανοίγεται πολύ, γιατί στο άλλο θέμα ( http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/03/blog-post_1.html ) ο Μανώλης απειλεί με διαγραφές όσους προβαίνουν σε τέτοιες κινήσεις.

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 8:49 π.μ.

Εύγε Λολοκοτρώνη με τις τοποθετήσεις σου.
Τους αποστόμωσες τους οπορτουνιστές.
Χαρά στο κουράγιο και την υπομονή του ΠΑΝ που σε καμαρώνει.

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 11:32 π.μ.

10.42 Τα προβοκατορικα κολπα δεν πιανουνε καλε μου φιλε. χαιρετω

προβοκάτορας - ασφαλίτης
4 Μαρτίου 2015 στις 11:58 π.μ.

@11.32

ΠΑΝ, χαιρέτα μας τον πλάτανο

Να τα λέμε όλα
4 Μαρτίου 2015 στις 12:16 μ.μ.

@Κολοκοτρώνη

Σχετικά με την επίσκεψη Κασιδιάρη στη Χαλυβουργία: Ο Κασιδιάρης δεν πήγε μόνος του αλλά με μια κουστωδία ούγκανων με ξυρισμένα κεφάλια. Τα κουτιά με το γάλα έγραφαν πάνω Χρυσή Αυγή. Ο Κασιδιάρης μάλιστα έβγαλε λόγο όταν μερικές μέρες πριν, οι εργαζόμενοι- Σιφωνιός το είχαν αρνηθεί σε αλληλέγυους από την τοπική ΕΛΜΕ ή ΔΟΕ αν δεν κάνω λάθος.

Αξίζει να τονιστεί ότι η Χρυσή Αυγή άρχισε να απασχολεί το ΚΚΕ μόνο όταν τα μέλη της επιτέθηκαν σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα. Μέχρι τότε, η εγκληματική δράση της άφηνε αδιάφορο το Κόμμα. Ενώ διοργανώνονταν συνεχώς αντιφασιστικά συλλαλητήρια και πορείες όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά στις γειτονιές όπου οι φασίστες αποκτούσαν δύναμη που τους έκανε να συμπεριφέρονται σαν Μαφία, και στα οποία συμμετείχαν ΟΛΟΙ (από σύριζα μέχρι αντιεξουσιαστές), το ΚΚΕ απείχε από αυτά (όπως και σε κάθε τι άλλο βέβαια)

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 12:36 μ.μ.

11.58 Ωραιο το ψευδωνυμο σου Σου ταιριαζει γαντι καλε μου φιλε χαιρετω

Πλάτανος
4 Μαρτίου 2015 στις 2:02 μ.μ.

ΠΑΝ, δεν αφήνεις τις χαιρετούρες λέω γω; Μας τα 'χεις κάνει τούμπανο

Καραϊσκάκης
4 Μαρτίου 2015 στις 2:06 μ.μ.

Λολοκοτρώνη (για να μην ξεχνιόμαστε),

πάλι πας να τα μπερδέψεις και χρησιμοποιείς και μια μέθοδο που χρησιμοποιούν ανώριμα άτομα.
Πράγματα που σου έχει παρουσιάσει ο συνομιλητής σου αντί να πεις "συμφωνω" και σου πέσει η μύτη, τα επαναλαμβάνεις ως νέες ιδέες.

Για πάμε:
Λες
1. "Τα γενικά όρια ηλικίας στην Ελλάδα ήταν 65 και 60 αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες ουδέποτε ήταν 60 και 55, πουθενά στο καπιταλιστικό κόσμο."
Λάθος.
Παλαιότερα, τα Ταμεία πρόβλεπαν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 58 με 35 χρόνια δουλειάς, με βάση το νόμο Πετραλιά οδηγούνταν στα 60 (μεταβατικά από το 2013 μέχρι το 2016). Και το νομοσχέδιο Λοβέρδου αύξησε το όριο ηλικίας στα 59 το 2011 και στα 60 το 2012, ενώ ταυτόχρονα αύξησε τα αναγκαία χρόνια ασφάλισης στα 37 από το 2011. Και φυσικά η άνοδος συνεχίστηκε και μετά.

Αυτά για να μη λέμε ότι θέλουμε._

2. Λες:
"Και μην ξεχνάς ότι το σύστημα πρόνοιας των σοσιαλιστικών χωρών ήταν άπιαστο για τα δεδομένα πολλών χωρών.Παιδικοί σταθμοί, κατασκηνώσεις, εργοστασιακά εστιατόρια, αθλητικοί χώροι παντού σε σχολεία, εργοστάσια κλπ. Συστήματα πρωτοποριακά σχεδόν απο το 1930.
Σωστό αλλά άσχετο.
Σου το ξαναείπα αλλά δεν θες να καταλάβεις. Κλασσική ΚΚΕδίστικη αλαζονεία.
ΔΕΝ περιμέναμε τα φυντάνια του ΚΚΕ να μας μάθουν πόσο κακός είναι ο Καπιταλισμός.
Το ξέρουμε πολύ καλύτερα εδώ και περισσότερο καιρό._

Λες:
3.Τότε που η επιστήμη και η τεχνολογία ήταν πίσω και η παραγωγικότητα της εργασίας στα σπάργανα , όχι τώρα που θα έπρεπε να ζούμε 100 φορές καλύτερα αφού και η παραγωγή πλούτου είναι ασύλληπτη και να βγαίνουμε στη σύνταξη στα 70!
Τώρα το κατάλαβες?
Στο έχω ήδη πει από 3 Μαρτίου 2015 - 2:21 μ.μ......

Λες:
4. "Άλλο τα όρια ηλικίας και άλλο ο υπολογισμός μην μπερδεύεσαι. Στο υπολογισμό της σύνταξης υπεισέρχονται και ο αριθμός των ενσήμων και οι αποδοχές και πρέπει να υπάρχει ένα κατώτατο όριο πχ συνδεδεμένο με το εθνικό μεροκάματο ή κάποιο άλλο στάνταρντ κλπ"
Σωστό αλλά (πάλι) άσχετο.
Είπα ποτέ κάτι διαφορετικό?

Λες:
5. "Τι εμποδίζει την ύπαρξη ενός και μόνου ταμείου ασφάλισης; τίποτα. Αν υπαινίσσεσαι διαφορετικό επίπεδο εισφορών ή δυνατότητα καταβολής ή κάτι άλλο αυτό εξασφαλίζεται με την ύπαρξη τομέων ή διευθύνσεων στο ενιαίο ταμείο πχ αγρότες ή ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ."
Α τώρα μάλιστα!
Εγώ σου μίλησα για ένα Ταμείο για μισθωτούς και ένα για αυτοαπασχομούμενους και πάπαλα και συ μου λές ένα ενιαίο Ταμείο με δυο ξεχωριστές δ/νσεις (ή και περισσότερες).
Ή δεν κατάλαβες, ή αυτό που προτείνεις το κάνεις απλά ......για να διαφοροποιηθείς.

Το ζουμί είναι ΕΝΑ. Ταμεία Μηχανικών, Ιατρών, Οδηγών και ......Νομικών :-) και κάθε παπάρα, να τελειώνουν ΤΩΡΑ και ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του ανάλογα αν είναι μισθωτός ή αυτοαπασχολούμενος._

Λες:
6. "Καμία έκπτωση για την ασφάλιση, δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση και επιστροφή των κλεμμένων πόρων και συντάξεων.
Και ποιός διαφωνεί με τέτοιες κοινοτοπίες?
(ειδικά για την επιστροφή των κλεμμένων από το '50...περίμενε....)

Τέλος, για τα ξεφτιλίκια του Σιφωνιού σου απάντησε ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΑ ο 12:16.
Η ντροπή είναι όλη δική σας να δικαιολογείτε τα ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ._

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 10:32 μ.μ.

2.06 Καλε μου φιλε οσο και να χτυπιεσε κατω σαν τα μουτρα σας δεν προκειται να γινουμε ουτε να μπουμε σε κυβερνηση με τους καπιταλιστες στην εξουσια οσο και να λυσαξεις καλε μου φιλε. Εχεις την συμπαθεια μου ΧΑΙΡΕΤΩ

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 10:36 μ.μ.

2.06 Μπραβο καλε μου φιλε συγχαρητηρια. Τα κλεμμενα απο τα ασφαλιστικα ταμεια απο το 1950 να μην τα διεκδικησουμε οπως λες. Τη να πει κανεις με το θρασος σου.Πρεπει να εισαι εφοπλιστης η βιομηχανος. Συμπασχω μαζι σου με τα χαλια σου καλε μου φιλε χαιρετω

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 11:36 μ.μ.

ΠΑΝ 10:32 10:36

Κι εγω σε συμπαθω καλε μου φιλε οσο κι αν σκουζεις σε ΧΑΙΡΕΤΩ

Ανώνυμος
4 Μαρτίου 2015 στις 11:59 μ.μ.

Προς συνοπλαρχηγό

Ρε φίλε αφού δεν το κατέχεις το θέμα μη γράφεις ότι σου κατέβει. Διάβασε τι έγραψα τα ΓΕΝΙΚΑ ΟΡΙΑ ηλικίας δεν μίλησα για ειδικές περιπτώσεις ούτε ειδικές κατηγορίες κλπ. Ο όρος "γενικά όρια" είναι ασφαλιστικός όρος και αφορά τις γενικές προυποθέσεις συνταξιοδότησης. Δεν αναφέρθηκα ούτε στις διατάξεις περί ανηλικου τέκνου, ούτε με τον ΚΒΑΕ, ούτε για τον ΟΑΕΕ (είχε ανέκαθεν κοινά όρια ανδρών και γυναικών).ούτε για τις διατάξεις της 35ετίας κλπ.
Ειδικές προυποθέσεις συνταξιοδότησης έχουν όλα τα ασφαλιστικά συστήματα του κόσμου αλλά εγώ δεν αναφέρθηκα σε αυτό μίλησα για τα γενικά όρια ηλικίας.

Ποιός σου είπε ότι και σε ένα ενιαίο ταμείο δίνουν ίδια σύνταξη (με τα ίδια χρόνια ασφάλισης) πχ ο ΟΑΕΕ που είναι ταμείο απο συγχώνευση 3 ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΑΕ,ΤΣΑ δεν δίνει την ίδια σύνταξη στους προερχόμενους από κάθε ταμείο χωριστά έστω και αν πολλά χρόνια τώρα είναι είναι ΕΝΑ ταμείο.
Το ΕΤΕΑ που είναι επίσης προιόν συγχώνευσης πολλών επικουρικών ταμείων επίσης δεν δίνει την ίδια σύνταξη (με τα ίδια χρόνια ασφάλισης και τις ίδιες αποδοχές) αλλά εξαρταται το ύψος της απο που προέρχεται ο κάθε ασφαλισμένος, γίνονται μάλιστα και εξωφρενικοί υπολογισμοί ανάλογα της προέλευσης.

Το ΕΤΑΑ που είναι επίσης ταμείο συγχώνευσης 3 ταμείων (νομικών, γιατρών κλπ, μηχανικών) έχει άλλα χαρακτηριστικά είναι ταμείο "ομοσπονδία" έχει και κεντρική διοίκηση έχει και 3 διοικούσες ανά τομέα και οικονομική αυτοτέλεια έκαστο και εσωτερικούς κλάδους πρόνοιας και επικούρισης.
Για αυτό σου λέω άστο το θέμα το γνωρίζω σε πολύ μεγάλο βάθος , πιο βαθειά δεν γίνεται. Αλλά επαναλαμβάνω δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε τέτοιο θέμα γιατί θα αποπροσανατολιστούμε.
Ας μείνουμε μόνο στην υπεράσπιση του ασφαλιστικού συστήματος ως έχει (την δομή του) και ας διεκδικήσουμε τουλάχιστον ότι αφαιρέθηκε στα χρόνια του μνημόνιου αυτός ο στόχος πάλης είναι υπεραρκετός και πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητός.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 12:17 π.μ.

Προς 12:16 μμ

Είσαι επιεικώς απαράδεκτος και αν αυτά που λες είναι προιόν άγνοιας συγχωρείσαι αν όμως γνωρίζεις και συνειδητά διαστρεβλώνεις είσαι για λύπηση.
ΥΓ. τα κουτιά γάλα που δεν έδωσαν είχαν πάνω σβάστικες δεν τα πρόσεξες καλά.

Η νοσηρότητα δεν θεραπεύεται με λεκτική αντιπαράθεση αλλά χρήζει ιατρικής φροντίδας, κατάλληλα θεραπευτήρια είναι αυτά επι της Ιερά οδού ή στη συμβολή Ιεράς οδού και Εθνικής Αθηνών Κορίνθου κοντά και στα 2 υπάρχει μία καταπληκτική βυζαντική εκκλησία-μονή άμα δεν κάνεις τίποτα στα θεραπευτήρια δεν θα ήταν άσχημο και ένα προσκύνημα στη χάρη Της

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 1:45 π.μ.

10.26
Τώρα μας χάλασες την διαγωγή! Για την κουβέντα λέω του Τσιριμώκου σχετικά με τον υπαλληλίσκο του πατερούλη,τον ηγέτη και εικόνισμα Ζαχαριάδη.Μας αποστόμωσες ρε θερίο!.
Αν σου θίξαμε τον σταλινικό πρακτορίσκο,συμπάθα μας είναι και πεθαμένος ο άνθρωπος που γύρισε ροδοκκόκινος απο την κόλαση για να αυτοκτονήσει στον παράδεισο της ΕΣΣΔ..
Και καλά με Τσιριμώκους δεν συζητάς για τον ηγέτη του Νταχάου και ταξιώτη με αερόπλανο της RAF με την ευγενική χορηγία του συμμάχου Τσώρτσιλ.
Ο Γυφτοδήμος ήταν Τσιριμώκος?Ο Γιαννούλης?Ο Γεωργιάδης?Οι κομμουνιστές στο Μπούλκες και στο Μπέλενε?Οι αγωνιστές της 7ης Μεραρχίας του Δ.Σ που πήγαν άκλαφτοι?Ολοι Τσιριμώκοι? Τι λε ρε παιδί μου,πολλοί μαζεμένοι οι Τσιριμώκοι.Ούτε και με αυτούς (και γιαυτούς) έχεις όρεξη να συζητήσεις μάλλον.
Τα παιδιά του Κολιγιάννη ποιόν έχουν πατέρα τελικά?Κανείς κνίτης δεν έχει απαντήσει,αφού ο Μαίλης δεν τους έχει μιλήσει ποτέ για τον πατέρα τους.

Το μίσος σου στην Κωνσταντοπούλου δεν το καταλαβαίνω.Αν είσαι πρώην πρωθυπουργός και ζητάει η ξιπασμένη να δώσεις πίσω το γραφείο,τότε είσαι δικαιολογημένος.Είσαι πρώην πρωθυπουργός ορέ?

Το ξύδι που δανείστηκες απο τον ΠΑΝ,κάποια στιγμή να το του επιστρέψεις.
Σαν τον ΠΑΝ δεν υπάρχει καλύτερος κνίτης στο ξύδι.Μπροστά του οι υπόλοιποι κνίτες δεν πιάνετε μία.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 1:57 π.μ.

Μήπως γνωρίζει κανείς ΚΚΕς αν εκείνο το λεβεντόπεδο ο Σιφωνιός πήρε καλύτερο πόστο στο κώμα μετά την υποδοχή των χρυσάβγουλων;
Αν το κώμα δεν αναβάθμισε τον αγωνιστή Σιφωνιό,τότε θα το πληρώσει ακριβά.Τέτοιοι αγωνιστές δεν υπάρχουν πολλοί.
Κάτι τέτοιοι αγωνιστές πρέπει να φτάνουν μέχρι κεντρική επιτροπή.

ΠΑΝ ο πράκτωρ Θ.Β.
5 Μαρτίου 2015 στις 2:04 π.μ.

@1032 @1036
ΠΑΝ ξαναχαιρέτα μας τον πλάτανο ρε.
Εις διπλούν.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 3:55 μ.μ.

1.57 Σιγουρα ειναι μεγαλος αγωνιστης καλε μου φιλε μετα απο 9 μηνες απεργια. Πολυ καλυτερος απο τους διαχειρηστες του καπιταλισμου χαιρετω

Καραϊσκάκης
5 Μαρτίου 2015 στις 5:39 μ.μ.

Λολοκοτρώνη,

Το ποιός γράφει ότι του κατέβει έχει φανεί εδώ και καιρό.

Έγραψες ότι τα όρια ηλικίας τα παλαιότερα χρόνια στην Ελλάδα
"...........ήταν 65 και 60 αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες ουδέποτε ήταν 60 και 55, πουθενά στο καπιταλιστικό κόσμο".
Και σου απέδειξα ότι αυτό που λες είναι μπούρδα, διότι την δεκαετίες πριν το '90 η συντριπτική πλειονότητα των εργαζομένων που ήταν αυτοί που έκλειναν 35ετία ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ μόλις έκλειναν την 35ετία και ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΑ 60.
Τι δε καταλαβαίνεις βρε μεγάλε?

Μετά συνεχίζεις να μου λές "Ποιός σου είπε ότι και σε ένα ενιαίο ταμείο δίνουν ίδια σύνταξη (με τα ίδια χρόνια ασφάλισης) ".
Πότε ρε γίγαντα σου είπα εγώ κάτι τέτοιο?

Αυτά που ξέρεις ξέχνα τα.
Αυτός που πιστεύει αληθινά στην ισότητα τη Δικαιοσύνη και το Σοσιαλισμό καταλαβαίνει ότι ο κάθε εργαζόμενος για τα ίδια χρόνια εργασίας και τις ίδιες εισφορές ΠΡΕΠΕΙ να πάιρνει ΙΔΙΑ σύνταξη, είτε είναι φορτηγατζής, είτε αρχιτέκτονας, είτε πωλήτρια, είτε Δικηγοράκος._

Άρα ΔΥΟ ταμεία. Ένα οι μισθωτοί και ένα οι αυτοαπασχολούμενοι. Χωρίς κλάδους και χωρίς παπάτζες.
ΟΛΑ τα άλλα είναι για να κοιτάζουμε την τσεπούλα μας και τις συντεχνιούλες μας.

Και που 'σαι? Ο καθένας να πληρώνει τις εισφορές που του αναλογούν. Όχι να παώ να κάνω συμβόλαιο και να πληρώνω νταβατζηλίκια στο Ταμείο Νομικών........... Να τα πληρώσει ο Συμβολαιογράφος και ο Δικηγοράκος που τσεπώνε μερικές εκατοντάδες € ίσα-ισα για την ....παράσταση.

Ο στόχος πάλης φίλε μου δεν είναι μόνο να αποκαταστήσουμε την ζημιά που έφερε στις συντάξεις το μνημόνιο.
Στόχος πάλης είναι και να διορθώσουμε αδικίες δεκαετιών.

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 5:44 μ.μ.

3.55 ετσι ειναι φιλε μου ειναι μεγαλος αγωνιστης ο σ. Συφωνιος. δε φταιει εκεινος που δεν κατάλβε το κασιδιάρη και δεν ηξερε τη σημαινει το σημα Χρυσή Αβγή που εγραφαν πανω τα γαλατα. φταιει η κακουργα η κενωνία που τον εκανε αμορφωτο, και αφελη και αυτος μετα τι να κανει αρχισε το κουρτακη. και μετα αφου ειχε τοσα προσοντα το κομα μας τον εκανε και συνδικαληστη.
εχεις τη συμπαθεια μου σε χαιρετω φιλε μου

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 7:19 μ.μ.

5.39 Καλε μου φιλε εισαι εκτος θεματος Στοχος παλης ειναι να παρουμε τα μεσα παραγωγης ανατρεποντας τον καπιταλισμο. Χαιρετω καλε μου φιλε

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 9:09 μ.μ.

7.19 εχεις δικιο και παλι καλε μου φιλε. ο στοχος παλης ειναι να παρουμε τα μεσα παραγωγης και όχι αυτά που λεει η ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ 5.39 και η αλλη η ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ ο κολοκοτρωνης που εγραψε στις 11.59
"ας διεκδικήσουμε τουλάχιστον ότι αφαιρέθηκε στα χρόνια του μνημόνιου αυτός ο στόχος πάλης είναι υπεραρκετός και πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητός."
εχουμε γεμισει ΟΠΟΡΤΟΥΝΕΣ που μας το πεζουνε κομμουνιστεσ
σε χαιρετω καλε μου φιλε

Ανώνυμος
5 Μαρτίου 2015 στις 10:53 μ.μ.

Το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως μου φαίνεται. Διαβάζω έναν απίστευτο διάλογο μεταξύ ενός οπορτουνιστή και ενός "κομμουνιστή" για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος, για τις πηγές χρηματοδότησής του και άλλα τέτοια διαχειριστικά του συστήματος. Το πρόβλημα σύντροφοι, δεν είναι η διαχείριση του συστήματος, αλλά η ανατροπή του και σ αυτό πρέπει να είμαστε κάθετοι. Σωστός ο 7.19, αλλά δεν είναι μόνο ο Καραϊσκάκης εκτός θέματος αλλά και ο συναγωνιστής του ο Κολοκοτρώνης.

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα
6 Μαρτίου 2015 στις 1:51 π.μ.

Ρε λεβέντες, Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη, δεν μετακομίζετε στο protagon λέω εγώ να αναλύσετε και να επιλύσετε το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας και να αφήσετε εμάς τους κομμουνιστές να μιλήσουμε για τα δικά μας; Μ αυτό τον άσχετο τον Στρατούλη, έχετε ελπίδα να γίνετε ακόμα και υπουργοί. Αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια, μου φαίνεται εδώ μέσα

Πλάτανος
6 Μαρτίου 2015 στις 1:54 π.μ.

Μάγκες, βρήκα τον ΠΑΝ

https://www.youtube.com/watch?v=nm3voOwy_C4

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 10:35 π.μ.

Καλά ρε φίλε και "κοπτοραπτική" μπροστά στα μάτια μας δεν είναι ότι καλύτερο, "ΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΟΡΙΑ....."έγραψα. Ξέρω πολύ καλά πως διατυπώνω κάποια πρόταση ειδικά άμα αφορά το ασφαλιστικό. Σου ξανάγραψα πιο καλά δεν γίνεται.
Επίσης συνειδητά δεν θέλησα να σου γράψω ότι κανένας νόμος Πετραλιά (Ν. 3655/08) δεν άλλαξε την 35ετία, με άλλα θέματα ασχολήθηκε. Η 35ετία άλλαξε με τον νόμο Λοβέρδου ( Ν.3863/10) με μεταβατικό στάδιο κλπ και όχι όπως το περιγράφεις εσύ. Αλλά αυτό το καταλαβαίνω ότι είναι λεπτομέρεια που μόνο ένας ειδικός το γνωρίζει και δεν είναι θέμα αντιπαράθεσης.
Σου απέδειξα (για χρησιμοποιήσω μία προσφιλή σου έκφραση) ότι η ύπαρξη ενός ταμείου για όλους δεν εμποδίζεται απο το είδος εργασίας γι' αυτό σου έφερα παραδείγματα ταμείων , που έχουν ενιαία μορφή και παρόλα αυτά δίνουν διαφορετικές συντάξεις.
Κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να είναι δίκαιο στο καπιταλισμό ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα γιατί η έννοια του μισθού, των εισφορών κλπ περικλείει την απλήρωτη εργασία (υπεραξία). Επίσης η λεγόμενη εργοδοτική εισφορά είναι μέρος του κόστους που περιλαμβάνεται στη τιμή των προιόντων και επομένως την πληρώνει η ίδια η κοινωνία. Η έννοια του μισθού άρα και των εισφορών δεν είναι επιλογή κανενός εργαζόμενου αλλά εξαρτάται από την θέση παραγωγής, εμπορίας κλπ της επιχείρησης και γι' αυτό για την ίδια δουλειά δεν υπάρχει ίδια αμοιβή πχ ένας υπάλληλος γραφείου μιάς πολυεθνικής φαρμάκου ενδεχομένως με λιγότερη απασχάληση παίρνει μισθό διπλάσιο από ένα υπάλληλο μιάς ελληνικής μικρής βιοτεχνίας. Το ίδιο συμβαίνει και τους με εργάτες, που μπορεί κάποιος να έχει πολλαπλάσια παραγωγικότητα λόγω τεχνικής υποδομής μιάς επιχείρησης αλλά ελάχιστη σωματική συμμετοχή και ένας άλλος για την ίδια δουλειά με
πολλαπλάσια σωματική συμμετοχή να παίρνει τα μισά λεφτά σε άλλη επιχείρηση.

Στο σοσιαλισμό δεν θα εχουμε ασφαλιστικά ταμεία γιατί δεν χρειάζονται. Η δόμη τέλος πάντων αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε κοινωνική ασφάλιση θα είναι εντελώς διαφορετική.

Προς όλους
Το κίνημα οφείλει να διεκδικήσει και τα χαμένα απο το 2009 και φυσικά ο απώτερος στόχος θα πρέπει να είναι ή ίδια η εξουσία και εξουσία έχεις όταν έχεις τα μέσα παραγωγής και ό,τι χρειάζεται για την διαχείρισή τους (κεντρικός οικονομικός σχεδιασμός, δημοκρατία, διοικητικές δομές κλπ κλπ)
Σε συνθήκες σοσιαλισμού "αποκαθίστανται" τα πάντα κυριολεκτικά τα πάντα.
Ο καπιταλισμός είναι διαχειρίσιμος μόνο απο τους καπιταλιστές και τους οπαδούς του καπιταλισμού και αυτή είναι η ουσία του οπορτουνισμού.
Τις καλύτερες προθέσεις να έχεις, τους πιο έντιμους ανθρώπους της γης να έχεις στη κυβέρνηση δεν μπορείς να λύσεις τις αντιφάσεις του συστήματος.

ΥΓ. Φυσικά και γνωρίζω τους κοινωνικούς πόρους στα λεγόμενα ταμεία των επιστημόνων (είναι προς κατάργηση) αλλά ρε φίλε υπάρχει μεγαλύτερος κοινωνικός πόρος απο ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ σε συνθήκες καπιταλισμού , αυτόν τον κοινωνκό πόρο ποιός θα τον καταργήσει;
Σε αυτό το ερώτημα το ΚΚΕ έχει απαντήσει με απόλυτη σαφήνεια είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος μαζί του.

Κολοκοτρώνης

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 11:07 π.μ.

10.53 Αλλου οι Προβοκατσιες καλε μου φιλε δεν τσιμπαμε με τιποτα χαιρετω

Καραϊσκάκης
6 Μαρτίου 2015 στις 1:46 μ.μ.

Ποια κοπτοραπτική βρε τιτανομέγιστε?
Και επειδή σύ απο μόνος σου αναφέρθηκες σε γενικά όρια who cares!

Η πραγματικότητα είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των εργαζόμενων που είναι αυτοί που έκλειναν 35ετία στην δεκαετία του '80 και πιο πριν, ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΑ 60.
Άρα ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ αυτό που είπες ότι παλαιά έπαιρναν σύνταξη στην Ελλάδα με όριο τα 65.
Όοοοοοολα τα άλλα που γράφεις είναι δικολαβίστικες αερολογίες._
Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν.

Η δε μεγαλύτερη αερολογία είναι οι σοφιστία ότι αφού όλα στο Σοσιαλισμό θα είναι καλύτερα, έτσι εμείς παλεύουμε για το Σοσιαλισμό και όλα τα άλλα τα γράφουμε στα παπάρια μας.

Έτσι κατά το ΚΚΕ:

1) Το ασφαλιστικό λύνεται μόνο στο Σοσιαλισμό, όλα τα άλλα είναι Διαχείρηση.
(Μέχρι τότε όμως ας τσεπώνουμε ως Δικηγόροι από το κοινωνικό σύνολο τα χαρτόσημα του Ταμείου Νομικών, άλλωστε καπιταλισμό έχουμε...)
2) Τα ναρκωτικά και το αλκοολίκι λύνονται μόνο στο Σοσιαλισμό ("αλκοολισμός στην ΕΣΣΔ δεν υπήρχε!" ...... θα λέγαμε αν αρχίζαμε τα ανέκδοτα), και κατά συνέπεια ας αφήσουμε τους εξαρτημένους να ψωφάνε με τη σύριγγα στο χέρι.
3) Οι οικογενειακές σχέσεις ρυθμίζονται μόνο στο Σοσιαλισμό, άρα τι σύμφωνα συμβίωσης για ομοφιλόφιλους και σαχλαμάρες...
4) Η ληστεία της Υπεραξίας λύνεται μόνο στο Σοσιαλισμό, άρα γιατί να ζητάμε αυξήσεις? Τι νόημα έχει? Βελτιώνεται τάχα ο Καπιταλισμός?

και εν τέλει ασε το μαλάκα τον εργαζόμενο να ψωμολυσάει αφού δεν υπάρχει ανθρώπινο πρόσωπο στον καπιταλισμό, κάθε διαχείρηση είναι μάταιη, άσε που ο Καπιταλισμός ψωφάει και από μόνος του.

ΚΚΕ: Πιο υποκρισία πεθαίνεις._

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 3:01 μ.μ.

1.46. Καλε μου φιλε απο οτι φαινεται η Βιομηχανος εισαι η Καπιταλιστης. Ο Εργαζομενος δεν ειναι μαλακας. Ψωμολυσαει γιατι τα μεσα παραγωγης τα εχουνε οι καπιταλιστες και η κοινωνια δουλευει με κριτηριο το κερδος και οχι της κοινωνικες αναγκες. Αυτη ειναι η βασικη αντιθεση στην κοινωνια και δεν παιζει κανενα ρολο ο Διαχειρηστης. Το ΠΑΜΕ παλευει εναντια σε ολααυτα χωρις να καλλιεργει αυταπατες για κοινοβουλευτικες λυσεις. Εσυ απλα εισαι απεναντι καλε μου φιλε Σε συμπαθω πολυ

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 3:54 μ.μ.

Ρε φίλε έλεος Έγραψες ότι τα όρια ηλικίας τα παλαιότερα χρόνια στην Ελλάδα
"...........ήταν 65 και 60 αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες ουδέποτε ήταν 60 και 55, πουθενά στο καπιταλιστικό κόσμο". το έκανα copy paste, αυτό έγραψα; Τον όρο "ΓΕΝΙΚΑ ΟΡΙΑ" δεν τον έγραψα; το έφαγαν τα αποσιωπητικά
Εσύ από που βγάζεις το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία έπαιρνε σύνταξη στα 58; και μάλιστα με 35ετία; Ρε μεγάλε αν ίσχυε αυτό τότε θα έπρεπε όλοι να εργάζονταν αδιάλειπτα από τα 23 τους χρόνια χωρίς μία μέρα διακοπή. Βεβαίως σε κάποιες περιπτώσεις συνέβαινε αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία δεν συνέβαινε ούτε συμβαίνει. Αυτονόητος ο λόγος (ανεργία, σπουδές, εποχιακά επαγγέλματα κλπ κλπ).
Τα δε επίσημα στοιχεία που δίνει το Υπουργείο μέσω του "ήλιος" ή του "άτλαντα" είναι να γελάει κανείς γιατί βγάζει ως μέσο όρο το σύνολο των αιτιών συνταξιοδότησης (θάνατο, αναπηρία κλπ) είναι δυνατόν να βγάζεις μέσους όρους ανόμοιων πραγμάτων πως είναι δυνατόν να θεωρείς ότι μπορείς να αθροίσεις το όριο ηλικίας ενός που απο εργατικό ατύχημα πήρε πχ στα 20 σύνταξη με έναν που πήρε σύνταξη γήρατος στα 70 και να λες ο μέσος όρο σύνταξης είναι 45!

Τα συμπεράσματά σου είναι αυθαίρετα και κανείς δεν λέει τέτοιες π@@ριες.
Σου μοιάζει σοσιαλιστικό να ζητάς την αποκατάσταση των απωλειών απο το 2009 ή σου μοιάζει σοσιαλιστικό να διεκδικείς 751 ευρώ ως κατώτερο μεροκάματο; ;ή να διεκδικείς επίδομα ανεργίας για όλους ανεξαιρέτως τους ανέργους;

Άλλο να αγωνίζεσαι να αποσπάσεις κατακτήσεις αυτό το έκανες το κάνεις και θα το κάνεις και άλλο να θέλεις να σώσεις τον καπιταλισμό! την ΕΕ! το ευρώ ! και την υγιή επιχειρηματικότητα!

ΥΓ Καλά αυτό το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων είναι όλα τα λεφτά! αυτό δεν λύνεται ούτε στο σοσιαλισμό ούτε στο κομμουνισμό αλλά μόνο στο καπιταλισμό γιατί ψιλουποψιάζομαι ότι στο σοσιαλισμό θα καταργηθεί...(ακολουθεί κλαυσίγελος)

Κολοκοτρώνης

Καραϊσκάκης
6 Μαρτίου 2015 στις 5:22 μ.μ.

Λολοκοτρώνη,

Όλοι οι Δημόσιοι υπάλληλοι, οι περισσότεροι ιδιωτικοί υπάλληλοι γραφείου, έμπορουπάλληλοι, μηχανικοί, υπομηχανικοί, κλπ, κλπ, κλπ, έπαιρναν σύνταξη από τα 55 ως τα 60 βαριά με 35ετία.
Το καταλαβαίνεις αλλά δεν το παραδέχεσαι. Αν δεν το ξέρεις ρώτα κανένα παλαιότερο.
Σε κάθε περίπτωση, συνέχισε τις υπεκφυγές και τις ντρίπλες μέχρι να ζαλιστείς.

Όσο για αυτό:
Σου μοιάζει σοσιαλιστικό να ζητάς την αποκατάσταση των απωλειών απο το 2009 ή σου μοιάζει σοσιαλιστικό να διεκδικείς 751 ευρώ ως κατώτερο μεροκάματο; ;ή να διεκδικείς επίδομα ανεργίας για όλους ανεξαιρέτως τους ανέργους;
ρώτησα τον ΠΑΝ και μου είπε πως αυτά είναι Οπορτουνισμός γιατί ο καπιταλισμός δεν γίνεται ανρθώπινος και πρόσθεσε να μην πιστέυουμε σε φούμαρα. Μόνη λύση να πάρουμε τα μέσα παραγωγής και μέχρι τότε (γιατί ο κωλολαός δεν μας καταλαβαίνει) θα κάνουμε λειτανείες αλά ΠΑΜΕ.
Και με παρακάλεσε να σου πω:
Σε συμπαθω πολυ καλε μου φιλε ΧΑΙΡΕΤΩ


Υ.Γ.: Είναι βέβαιο ότι στο Σοσιαλισμό τηε ΕΣΣΔ δεν θα υπάρχει σύμφωνο συμβίωσης, αφού εκεί είχαν καταργήσει και το ατικό θεσμό ....του γάμου (θα λέγαμε αν ανταλλάσαμε ανέκδοτα, όπως το άλλο με την εξαφάνιση του αλκοολισμού στον Σοσιαλισμό της ΕΣΣΔ ).
Για δε τα υπόλοιπα, έκανες όπως πάντα την πάπια....

Ανώνυμος
6 Μαρτίου 2015 στις 8:39 μ.μ.

5.22 Καλε μου φιλε τα εχεις χαμενα συμπασχω μαζι σου. Τα αιτηματα που βαζει το ΠΑΜΕ δεν απευθυνονται σε καμμια κυβερνηση μεσα στον καπιταλισμο. Αποτελουνε αιτηματα Κρικους για την ωριμανση των συνειδησεων με στοχο την ανατροπη του καπιταλισμου. Οσο η οικονομια δουλευει με κριτηριο το κερδος δεν υπαρχει λυση για τον εργατη θα πειναει. Και προσφερουνε τις χειροτερες υπηρεσιες στον λαο οι οπορτουνιστες σκοπιμα για να μην παρει ποτε την εξουσια καλε μου φιλε. Σε συμπαθω πολυ. Δωσε και καμμια απαντηση σε αυτα που σε ρωτανε οχι ολο η μπαλα στην εξεδρα χαιρετω

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger