Home » , » Προσδοκούν κάποιο ..κοκαλάκι απ’ την κυβερνητική εξουσία.

Προσδοκούν κάποιο ..κοκαλάκι απ’ την κυβερνητική εξουσία.

Από giorgis , Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009 | 4:22 μ.μ.

Για το πολιτικό μόρφωμα των Οικολόγων-Πράσινων έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές.
Με αφορμή ότι αυτό το «δημιούργημα θερμοκηπίου», όπως έχουμε χαρακτηρίσει αυτόν τον σχηματισμό, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του, συνοδευόμενο με ανάλογες δηλώσεις στελεχών του, να πούμε δυο πράγματα.

Να προσπεράσουμε ότι σε συνέντευξη που είχε δώσει στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο Νάνος Βαλαωρίτης – είναι ποιητής και συγγραφέας ενώ υπήρξε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας αυτού του πολιτικού μορφώματος στις εκλογές του 2007-, είχε χαρακτηρίσει τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων-Πράσινων, Τρεμόπουλο, «πολιτικάντη» και «υποχείριο των Αμερικανών», «κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό» κλ.π.

Ακούγοντας πάλι σήμερα σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό την επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας αυτού του κόμματος –δεν συγκρατήσαμε το όνομα της- να μας ζητάει να ψηφίσουμε αυτό το πολιτικό μόρφωμα για « μια συνεργατική, οικολογική κοινωνία», για το «προστασία του περιβάλλοντος» και ένα σωρό ανάλογες μπαρούφες, μας δημιουργήθηκαν κάποιες σκέψεις.

Ας μην σταθούμε γιατί δεν υπήρξε ούτε μια αναφορά για το ποιοι φταίνε που καταστρέφετε το περιβάλλον, ούτε στο ότι η πολιτική ομάδα που συμμετέχουν στο Ευρωκοινοβούλιο (Ομάδα των Πρασίνων-EFA) ψήφισε τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Άλλο θέλουμε να τους ρωτήσουμε. Που τους συναντήσαμε στο πεδίο που αυτοί θεωρούν προνομιακό; Στην διάρκεια των πυρκαγιών που κατέστρεψαν την ΒΑ Αττική; Στους αγώνες των κατοίκων για το γήπεδο του Ελαιώνα; Που τους ανταμώσαμε; Μήπως στις κινητοποιήσεις στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων ή για τις παραλίες στο Ελληνικό, για τον Υμηττό και τους αυτοκινητοδρόμους;

Απολύτως πουθενά. Περιορίζονται να μιλούν για «πράσινη ανάπτυξη», «πράσινη επιχειρηματικότητα» και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι στην πολιτική κατάσταση που θα προκύψει να πάρουν κάποια καρέκλα υφυπουργείου ή γενικού γραμματέα.

Βλέπετε οι Μιντιάρχες σταμάτησαν να τους «σπρώχνουν» επιδιώκοντας μια αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και το μόνο που τους απομένει να προσδοκούν είναι κάποιοι ..κοκαλάκι απ’ την κυβερνητική εξουσία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger