Home » , » "Εποχές Δροσογιάννη"

"Εποχές Δροσογιάννη"

Από giorgis , Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009 | 4:10 μ.μ.

Η αστυνομική επιχείρηση, υπό τις ευλογίες του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ήταν προφανώς μια γενική δοκιμή της νέας έννοιας της «προστασίας του πολίτη», που λανσάρει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Αλλωστε αυτό ήταν και το μότο που χρησιμοποιούσαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι συμμετείχαν στην επιχείρηση, -πολλοί από τους οποίους με κρυμμένα διακριτικά- προς τους ελεγχόμενους. «Για την ασφάλειά σας» ήταν η απάντηση που έδιναν σε όποιον ζητούσε να μάθει το λόγο του ελέγχου, δεδομένου ότι δεν είχε προηγηθεί κάτι στην περιοχή.

Η επιχείρηση, που θύμιζε άλλες εποχές -«εποχή Δροσογιάννη» όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στην «Ε» κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων-, περιελάμβανε σωματικούς ελέγχους, ελέγχους σε προσωπικά αντικείμενα, διερχόμενα αυτοκίνητα που έγιναν φύλλο και φτερό, εφόδους σε καφετέριες και άλλα καταστήματα διασκέδασης, αλλά και αποκλεισμό των κατοίκων της περιοχής από και προς τα σπίτια τους.

Πολλοί από τους ελεγχόμενους
αναγκάστηκαν μάλιστα να μείνουν γονατιστοί για περισσότερα από 20 λεπτά, παρότι
είχαν επιδείξει τις ταυτότητές τους στους αστυνομικούς, και να υποβληθούν εκ νέου σε δεύτερο, σε κάποιες περιπτώσεις και τρίτο έλεγχο, μόλις λίγα τετράγωνα από το σημείο του πρώτου και του δεύτερου ελέγχου.


Ο τελικός απολογισμός του νυχτερινού ελέγχου, που ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής για να συνεχιστεί εκ νέου χθες γύρω στις 12 το μεσημέρι, ήταν δεκάδες προσαγωγές.

Των ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ, ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ - "Ελευθεροτυπία"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger