Home » , » Νόμπελ Ειρήνης στους φονιάδες των λαών!

Νόμπελ Ειρήνης στους φονιάδες των λαών!

Από giorgis , Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009 | 4:43 μ.μ.

Τα αμερικανικά αεροπλάνα συνεχίζουν να σκορπάνε τον θάνατο στο Αφγανιστάν, σφαγιάζοντας αδιακρίτως ένοπλους και άμαχους.

Στο Ιρακ εξακολουθούν να βρίσκονται 120.000 αμερικανοί στρατιώτες και αμέτρητοι μισθοφόροι.

Η Ουάσιγκτον καταδίκασε χλιαρά και μόνο για τους τύπους το πραξικόπημα που έγινε πρόσφατα την Ονδούρα, ενώ συνεχίζει να στηρίζει τους δολοφόνους παραστρατιωτικούς στην Κολομβία και να εφαρμόζει το απάνθρωπο και φονικό εμπάργκο κατά της Κούβας.

Και οι Παλαιστίνιοι όχι απλώς δεν ελπίζουν περισσότερο στην ειρήνη, αλλά βλέπουν τους ισραηλινούς έποικους να συνεχίζουν να χτίζουν στα φιλέτα των εδαφών τους –αυτή την φορά με τις ευλογίες του Μπαράκ Ομπάμα.


Βεβαίως, τίποτε από όλα αυτά δεν είναι γνωστό στην επιτροπή που αποφασίζει ποιος θα πάρει τα βραβεία Νόμπελ. Και τα μέλη της αποφάσισαν προχτές να δώσουν το Νόμπελ Ειρήνης στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αυτή την φορά, ήταν τόσο ξεδιάντροποι ώστε κατέφεραν να ξεπεράσουν ακόμη και τον ίδιο τους τον εαυτό: όχι μόνο μαγείρεψαν και έστησαν τις υποψηφιότητες, αλλά βράβευσαν κάποιες αόριστες διακηρύξεις και όχι συγκεκριμένες –έστω και ωραιοποιημένες πράξεις!
Στην καλύτερη περίπτωση, λειτούργησαν ως χρηματιστές της πολιτικής, σπεύδοντας να προεξοφλήσουν μελλοντικές εξελίξεις, οι οποίες εμφανίζουν υπερβολικά μεγάλο βαθμό επισφάλειας!

Προφανώς, η απόφαση αυτή εντάσσεται στην εκστρατεία που έχει εξαπολυθεί προκειμένου να πειστεί όλος ο κόσμος ότι, πλέον, οι ΗΠΑ του Ομπάμα είναι μια καλή και φιλική προς όλους χώρα και πως οι πάντες θα πρέπει να τις μιμηθούν.
Ότι δεν απειλούν, δεν κλέβουν, δεν σκοτώνουν, δεν παρακολουθούν, δεν εκμεταλλεύονται, δεν απολύουν. Ότι δεν αποτελούν την μητρόπολη του ολοκληρωτικού καπιταλισμού.
Προφανώς, δε τα μέλη της επιτροπής απονομής των Νόμπελ δεν έχουν ακούσει ποτέ τίποτε για τον αδυσώπητο κοινωνικό πόλεμο στην Αμερική του Ομπάμα.
Αλλά, βεβαίως, αν είχαν ακούσει για όλα αυτά δεν θα βρισκόταν στην θέση την οποία κατέχουν σήμερα ….

Εφημερίδα "ΠΡΙΝ"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger