Home » » Αλλο ένα θύμα ωμής αστυνομικής βίας

Αλλο ένα θύμα ωμής αστυνομικής βίας

Από giorgis , Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009 | 6:27 μ.μ.

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και της Πακιστανικής Κοινότητας, πραγματοποιήθηκε πορεία στην Νίκαια για τον θάνατο του Πακιστανού 25χρονου μετανάστη που υπέκυψε στα τραύματα του συνέπεια βασανισμού από τους μπάτσους.

Σύμφωνα μ’ αυτά που έχει δηλώσει ο Πέτρος Κωνσταντίνου μέλος της κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», στην tvxs η ωμή αστυνομική βία που δέχτηκε στο σώμα του, οδήγησε στον θάνατο τον πακιστανό Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ :

"Στις 26 Σεπτέμβρη, 01.30 το βράδυ, 15 αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού μετανάστη Ηλιουπόλεως 82, στη Νίκαια, φωνάζοντας και ξυλοκοπώντας τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του. Οι μαρτυρίες κατοίκων αναφέρουν ότι τον έβγαλαν σερνόμενο, σχεδόν λιπόθυμο, έξω από το σπίτι του με αποτέλεσμα το κεφάλι να χτυπάει στα σκαλοπάτια. Εναντίον του υπήρχε κατηγορία για ξυλοδαρμό ανηλίκου.

Μεταφέρθηκε στο ΑΤ Νικαίας, το οποίο μετατράπηκε σε χώρο βασανιστηρίων. Ο Καμράν κρατήθηκε δύο μέρες στο τμήμα, και καθώς οι κατηγορίες δεν ευσταθούσαν με τον μηνυτή να τις αποσύρει, αφέθηκε ελεύθερος για να περιγράψει ο ίδιος στην οικογένεια του, τις φρικιαστικές στιγμές που βίωσε.
«Τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον χτυπούσαν με ρόπαλα, ενώ στη συνέχεια του έκαναν ηλεκτροσόκ, με καλώδια στα χέρια και στα γόνατα», μαρτυράει η οικογένεια του Καμράν.

Τόσο η οικογένεια όσο και οι γείτονες γνώριζαν την κακοποίηση που υπέστη ο Καμράν. Ο φόβος τον κράτησε μακριά από το νοσοκομείο καθώς ο Καμράν δεν είχε χαρτιά.

Η αστυνομία προσπάθησε να συγκαλύψει το περιστατικό. Ο αδερφός του Καμράν, πιέστηκε και παραπλανήθηκε ώστε να καταθέσει ότι ο αδερφός του δεν έφερε μώλωπες όταν αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα".

Ο λαλίστατος υπουργός Καταστολής που έκανε δηλώσεις περί τιμωρίας αστυνομικών που σηκώνουν χέρι στους πολίτες τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει τώρα που το θέμα είδε την δημοσιότητα και από τις Κυριακάτικες εφημερίδες;
Θα διατάξει άμεσα νεκροψία και μια ΕΔΕ που δεν θα έχει τα γνωστά αποτελέσματα;
‘Η οι δολοφόνοι μπάτσοι του μετανάστη θα πάρουν προαγωγή όπως οι ομόσταυλοι τους της υπόθεσης «ζαρντινιέρα»;

Το πιθανότερο που θα συμβεί είναι το δεύτερο αν κρίνουμε από το Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής που αναφέρει ως αιτία θανάτου του μετανάστη το πνευμονικό οίδημα, «η αιτία πρόκλησης του οποίου ερευνάται με εργαστηριακές εξετάσεις».
Θα έχουμε δηλαδή άλλο ένα κουκούλωμα απ’ αυτά που έχουμε συνηθίσει κάθε φορά που έρχονται στον αφρό τα δολοφονικά ένστικτα των μπάτσων.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger