Αντιφάσεις

Από giorgis , Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009 | 6:44 μ.μ.

Δεν μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα όσα συμβαίνουν στον Σύριζα.
Δεν σημαίνει όπως ότι δεν εκτιμούμε άτομα που υπάρχουν στις τάξεις του και έχουν δώσει μάχες στο πεζοδρόμια. Ασχετα τι αντιμετώπιση είχαν απ’ τους ψηφοφόρους αυτού του κόμματος.
Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για την Νάντια Βαλαβάνη μια αγωνίστρια που έδωσε μάχες και πάντα στάθηκε όρθια.
Στις εκλογές, όμως, έλαβε πολύ λιγότερους ψήφους απ’ τον Γρηγόρη Ψαριανό, ένα τύπο δημιούργημα των ΜΜΕ και δεν εκλέχτηκε βουλευτής, και ίσως καλύτερα γ’ αυτήν αφού δόθηκε απερίσπαστη στο λογοτεχνικό της έργο.

Την Πέμπτη στη Στοά Βιβλίου θα παρουσιάσει την ποιητική της συλλογή «Η μεγάλη εποχή», η οποία έχει ως σημείο αναφοράς τα γεγονότα του 1989.

Και εξακολουθούμε να έχουμε την απορία πώς ένα άτομο σαν την Νάντια Βαλαβάνη μπορεί να βρίσκεται στους κόλπους ενός κόμματος που δίνει συνέχεια εξετάσεις καλής διαγωγής στην αστική τάξη –μέχρι διοργάνωση κοινού συλλαλητηρίου με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα κατά της «τρομοκρατίας» πρότειναν στελέχη του Σύριζα.

Και όχι μόνο αυτό. Είναι εξωφρενική η δήλωση του Φώτη Κουβέλη ότι:«Το μέτρο του επιδόματος είναι θετικό και γίνεται ακόμα θετικότερο από τη στιγμή που τα χρήματα αυτά προέρχονται από εταιρείες μεγάλης χρηματοοικονομικής εντάσεως».
Δεν γνωρίζει ο βουλευτής του Σύριζα ότι οι καπιταλιστές δεν κάνουν δωρεές μόνο επενδύσεις;
Και η δήλωση του προέδρου του ΣΕΒ Δασκαλόπουλου που είπε : «η εθνική επιχειρηματική τάξη είναι πρόθυμη να συμβάλει με μια έκτακτη εισφορά», ακριβώς εκεί αποσκοπούσε.

Όταν η πολιτική των αστικών κυβερνήσεων υποθάλπει και συντηρεί 10.000 οφ σορ εταιρείες που διακινούν κάθε χρόνο 500 δις ευρώ, όταν μόνο την οκταετία (2000-2008) οι 300 εισηγμένες επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο είχαν αστρονομικά κέρδη πάνω 60 δισ. ευρώ (ποσό διπλάσιο απ’ το έλλειμα του προϋπολογισμού).
Οταν, το 1 δισ. ευρώ που θα βγάλουν από τα θησαυροφυλάκιά τους, οι καπιταλιστές είναι μόνο το 1/50 από τα 50 δισ. που εισέπραξαν σε ζεστό χρήμα, μέσω επιδοτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό - τα χρήματα του ελληνικού λαού δηλαδή - στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης, δεν είναι πρόκληση να μιλάει ο Κουβέλης για «τα χρήματα αυτά προέρχονται από εταιρείες μεγάλης χρηματοοικονομικής εντάσεως»;

Να ελπίσουμε ότι πέρα απ’ την λογοτεχνική της δραστηριότητα θα βρει το θάρρος η Νάντια Βαλαβάνη να διαφοροποιηθεί από τέτοιες δηλώσεις που το μόνο που εξυπηρετούν είναι τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger