Home » » Οι αποκλεισμένοι

Οι αποκλεισμένοι

Από giorgis , Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 | 4:00 μ.μ.

Εάν η ζωή στα παρισινά προάστια δεν πηγαίνει καθόλου καλά, οφείλεται στο ότι επί δεκαετίες οι κάτοικοί τους έχουν υποστεί όλων των ειδών τις ανισότητες.
Οπως αναφέρεται σε έκθεση του Εθνικού Παρατηρητηρίου, με αντικείμενο τις αστικές περιοχές, η κατάσταση επιδεινώνεται επειδή η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αναπτύξει ανταποδοτικές πολιτικές, με αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, τη φτώχεια και γύρω στα 4,5 εκατ. ανθρώπων να ζουν χωριστά από τους υπόλοιπους, αν και πολίτες της ίδιας δημοκρατίας.

Το να επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη της κρίσης και τις επιπτώσεις της δεν αρκεί. Η εμπειρία δείχνει ότι ακόμη και σε περιόδους ανάκαμψης είναι πολύ δύσκολο για τις φτωχές γειτονιές, όπου οι άνθρωποι δεν είναι καλά προετοιμασμένοι και είναι λιγότερο ελκυστικοί, να διεκδικήσουν ζωτικό χώρο στην αγορά εργασίας.
Κάποιοι διατείνονται ότι η κατάσταση στα προάστια του Παρισιού θυμίζει πολύ τη σκοτεινή περίοδο του 2005, τότε με τα βίαια επεισόδια. Ο θυμός δεν έχει μειωθεί και η κυβέρνηση, όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι του Παρισιού δεν πρέπει να υποτιμούν την απογοήτευση όλων αυτών των «αποκλεισμένων» ανθρώπων.

LE MONDE
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger