Home » » Ο λύκος κι αν εγέρασε ....

Ο λύκος κι αν εγέρασε ....

Από giorgis , Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009 | 5:02 μ.μ.

"Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητος... Η θέλησις των Ελλήνων, όπως εντός του ειρηνικού πλαισίου, το οποίο εξασφαλίζει εις αυτούς ο τερματισμός του πολέμου, αναπτύξουν όλας των τας ικανότητας και όλας των τας πρωτοβουλίας, θα δώση ασφαλώς αφορμήν διά να εκδηλωθούν όλαι εκείναι αι κεκρυμμέναι αρεταί της φυλής μας, αι οποίαι είτε εξ αδιαφορίας, είται εξ αισθημάτων ηλαττωμένης αλληλεγγύης δε είχον ανέλθει εις την επιφάνειαν τους τελευταίους καιρούς... Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν- περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία- εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν".

Καθημερινή - 29/4/1941

Μπορεί να κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι από τότε που η φυλλάδα «Καθημερινή» δήλωνε υποταγή στους Γερμανούς κατακτητές, υπηρετώντας τους.
Και τότε και σήμερα όμως υπηρετεί δουλικά τα συμφέροντα της ντόπιας αστικής τάξης φτάνοντας στο σημείο να προβοκάρει, συκοφαντεί και να χυδαιολογεί κάθε συλλογικότητα και κάθε ενέργεια που αντιπαρατίθεται στα συμφέροντα των αφεντικών της.

Ξεφυλλίζοντας το σημερινό της φύλο δεν ξέρεις ποιο άρθρο της να πρωτοσχολιάσεις. Αυτό που αναφέρετε στις «ακραίες φοιτητικές οργανώσεις που συνήθως καταλαμβάνουν και κρατούν κλειστά τα πανεπιστήμια»; Το άλλο που ισχυρίζεται ότι «Μέχρι σήμερα οι αριστεριστές και αναρχοαυτόνομοι είχαν το "δικαίωμα" να κλείνουν τα πανεπιστήμια όποτε τους κάπνιζε» ή το πόνημα κάποιου Δ. Γουσέτη, που ξεχειλίζει από αντικομουνισμό και μισαλλοδοξία;

Τέσπα. Ερχονται δύσκολοι καιροί για την αστική τάξη και τους δημοσιοκάφρους υπηρέτες της οπότε τέτοια προβοκατόρικα δημοσιεύματα θα είναι στην ημερήσια διάταξη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2010 στις 5:24 μ.μ.

μακάρι να έρχονται όντως δύσκολοι καιροί για την αστική τάξη... δυστυχώς μου φαίνεται ότι κανείς δεν κινητοποιείται για να τους δυσκολέψει αρκετά και ως τώρα μόνο ο λαός δυσκολεύεται...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger