Home » » Αποθρασύνθηκαν τα εργοδοτικά τομάρια

Αποθρασύνθηκαν τα εργοδοτικά τομάρια

Από giorgis , Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009 | 7:07 μ.μ.


Επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα οι καθαρίστριες της Θεσσαλονίκης πλαισίωσαν μαζικά το σωματείο τους, αποφασισμένες να σπάσουν την εργοδοτική τρομοκρατία, τις απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς και την άγρια εκμετάλλευση από τα αφεντικά τους, οι εργοδότες τους έστειλαν το «ανάλογο» μήνυμα.

Αυτή την φορά δεν χρησιμοποίησαν μπράβους για να προσπαθήσουν να δολοφονήσουν μια απ’ αυτές όπως έκαναν στην Κ. Κούνεβα, αλλά αρκέστηκαν σε «προειδοποιητικές βολές».

Συγκεκριμένα όταν χτες το βράδυ η καθαρίστρια-συνδικαλίστρια Βενετία Μανωλοπούλου επέστρεψε από τη γενική συνέλευση καθαριστριών είδε το αυτοκίνητο της πλημυρισμένο με καυστικό υγρό.

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν άμεσες. Η Νεολαία του Συνασπισμού αναφέρει σε ανακοίνωση της: «Μετά την τραγική δολοφονική επίθεση στην Κωσταντίνα Κούνεβα, και τις διατυπωμένες απειλές που υπήρχαν εναντίον συνδικαλίστριας σωματείου εργαζομένων στην καθαριότητα στο ΑΠΘ λίγες μέρες πριν, γίνεται ακόμα μια προσπάθεια να τρομοκρατήσουν τους/τις εργαζόμενους/ες σε εργολαβίες που παλεύουν ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν καθημερινά. Το σύγχρονο δουλεμπόριο δεν μπορεί παρά να καταργηθεί. Η Νεολαία Συνασπισμού, εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων που παρά τις απειλές που δέχονται , δίνουν ένα φωτεινό παράδειγμα αξιοπρέπειας και αγώνα».

Αποθρασιμένα τα εργοδοτικά τομάρια αφού μετά τόσους μήνες οι φυσικοί και ηθικοί δράστες της επίθεσης εναντίον της Κούνεβα μένουν στο σκοτάδι, τώρα σχεδιάζουν την επόμενη δολοφονική τους επίθεση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger