Home » , » Πέρα απ' την ανικανότητα των μπάτσων

Πέρα απ' την ανικανότητα των μπάτσων

Από giorgis , Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010 | 3:16 μ.μ.

Όταν στις 3 του μήνα πολίτης συνέλαβε Κυπατζή που τον παρακολουθούσε είχαμε αρκεστεί στο να κάνουμε μια σκωπτική ανάρτηση τονίζοντας «Είναι γνωστό ότι οι Κυπατζήδες όχι απλώς δεν φημίζονται για την ευφυΐα τους, αλλά είναι και εντελώς ατζαμήδες σε όποια δουλειά τους αναθέτουν οι προϊστάμενοι τους».

Και για όσους/ες αγνοούν το θέμα το παραθέτουμε από το ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου»:

«Το περιστατικό είναι για γέλια και για κλάματα, αφορά αστυνομικό που είναι αποσπασμένος στην ΕΥΠ. Του είχε ανατεθεί η παρακολούθηση ενός ατόμου που εργάζεται στα Εξάρχεια και οι πληροφορίες των "λαγωνικών" της Κατεχάκη τον φέρουν να έχει σχέση με μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, μεσολαβώντας στη χρηματοδότησή τους, το λεγόμενο "επαναστατικό ταμείο" κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.
Ο ...ταμίας, όμως, επιστρέφοντας προχθές τη νύχτα στο σπίτι του στην Αγία Παρασκευή, αντιλήφθηκε στην πιλοτή της πολυκατοικίας τον πράκτορα, τον ακινητοποίησε και τον οδήγησε στο τμήμα της περιοχής».

Θεωρήσαμε λοιπόν ότι μόνο για πλάκα μπορούσαμε να σχολιάσουμε ένα γεγονός για "γέλια και για κλάματα" με πρωταγωνιστή ένα Κυπατζή.

Κάναμε λάθος. Και εξηγούμαστε.

Το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί αναφέρει ένα άλλο ιλαροτραγικό περιστατικό που συνέβη αυτές τις μέρες πάλι με πρωταγωνιστή Κυπατζή: «Ενας αρτοποιός πρόσεξε την αδικαιολόγητη παρατεταμένη παραμονή ενός νεαρού έξω από το κατάστημα του και τον … έζωσαν τα φίδια. Βγήκε έξω; Έπιασε από το γιακά τον νεαρό και κατά την "προσαγωγή" του στον φούρνο διαπίστωσε πώς είχε πάνω του όπλο».
Τελικά ο φούρναρης τον ακινητοποίησε και κάλεσε τους μπάτσους. Τότε αποδείχτηκε ότι ήταν ασφαλίτης και όπως γράφει η εφημερίδα «ακολούθησε ένας θυελλώδης κυκεώνας πιέσεων και αλχημειών για να πεισθεί ο φούρναρης να αποσύρει την μήνυση».

Και σαν να μην έφταναν αυτά τώρα μαθαίνουμε ότι άλλος «παρακολουθούμενος» μετέτρεψε σε … Κεντέρη, ασφαλίτη που τον παρακολουθούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Όλα αυτά τα περιστατικά, πέρα απ’ την ανικανότητα των ασφαλιτών, έχουν και μια άλλη ανάγνωση.
Ο υπουργός Μπάτσων και Καταστολής, Χρυσοχοϊδης, έχει διατάξει τους υφισταμένους του να κάνουν σκληρό μαρκάρισμα σε όσους/ες –και πρέπει να είναι εκατοντάδες- τα «τσακάλια» της «αντιτρομοκρατικής» θεωρούν «εν δυνάμει τρομοκράτες».
Και αυτό δεν πρέπει να περάσει έτσι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger