Home » , » Πρωτοφανής πολιτική ταπείνωση

Πρωτοφανής πολιτική ταπείνωση

Από giorgis , Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010 | 1:03 μ.μ.

«Αυτές τις μέρες, η χώρα μας υφίσταται πρωτοφανή πολιτική ταπείνωση. Παρόμοιά της είχε να ζήσει πολλά χρόνια, από τον καιρό των πτωχεύσεων του προτύπου βασιλείου και από την αμερικανική επιτροπεία που συνόδευε το μεταπολεμικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Και τότε μεν η μικρή Ελλάς έβγαινε λαβωμένη από πολέμους, εμφυλίους, καταστροφές, τώρα όμως βγαίνει από τη μακρότερη συνεχή περίοδο ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας.
Πώς εξηγείται αυτό το παράδοξο; Πώς φτάσαμε, το 2010, οι υπάλληλοι της Ε.Ε. να εισβάλλουν ανήμερα τα Φώτα στα υπουργεία, να ελέγχουν τους λογαριασμούς, να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, να υποδεικνύουν περικοπές, να υπαγορεύουν πολιτική στην εκλεγμένη κυβέρνηση κυρίαρχου κράτους;».

Τα παραπάνω γράφει ο Ν. Ξυδάκης στην σημερινή «Καθημερινή».
Μιλάει για «Πρωτοφανή πολιτική ταπείνωση» που υφίσταται η χώρα μας από τους επικυρίαρχους της Ε.Ε και ο δεξιός αρθρογράφος βγαίνει από «αριστερά» στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας ότι αν συνέβαινε μια παρόμοια κατάσταση επί διακυβέρνησης της Ν.Δ θα είχαν ξεσηκωθεί και οι πέτρες, ενώ τώρα δεν κουνιέται φύλλο.

Κι όμως όποιος έχει παρακολουθήσει την πολιτική διαδρομή του «εκσυγχρονιστή σοσιαλιστή», Γ. Παπανδρέου δεν θα έπρεπε να παραξενευτεί από αυτή τη εξέλιξη.
Να τι δήλωνε ο σημερινός πρωθυπουργός τον Οκτώβρη του 1999 στο Τάμπερε, συμμετέχοντας στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε: «Δεν έχουμε ταμπού στην εκχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ»!

Το είδαμε κι αυτό. Με «σοσιαλιστική» κυβέρνηση φτάσαμε στην αποθέωση της «εθνικής ανεξαρτησίας» και «υπερήφανης εθνικής πολιτικής», σε σημείο να τους πάρουν στο κράξιμο και οι δεξιές φυλλάδες.

Υ.Γ Διευκρινιστικά να γράφουμε ότι όταν οι αστοί γράφουν ότι «η χώρα μας υφίσταται πρωτοφανή πολιτική ταπείνωση», θα έπρεπε να υπογραμμίζουν ότι αυτή την ταπείνωση δεν την λούζεται γενικά κι αόριστα «η χώρα», αλλά ο κυβερνητικός θίασος που την κυβερνά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger