Home » » Eξέγερση μεταναστών στη Ιταλία!

Eξέγερση μεταναστών στη Ιταλία!

Από giorgis , Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010 | 1:49 μ.μ.

Το Rosario καίγεται!

Καλαβρια. Δυο μέρες συγκρούσεων Αφρικανών μεταναστών με τις αστυνομικές δυνάμεις και αγανακτισμένους πολίτες.

Το Rosario είναι πόλη 15.000 κατοίκων του ιταλικού νότου -Καλαβρία- στην οποία κυριαρχεί η μαφία και η ανεργεία.
Τα τελευταία χρόνια στην πόλη εισάγονται εκατοντάδες μετανάστες ως εργάτες γης. Σήμερα στην πόλη υπάρχουν 1500 μετανάστες που στοιβάζονται σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες εργοστασίων όπου έχουν στήσει καταυλισμό και διαμένουν σε άθλιες συνθήκες.

Όπως καταγγέλλουν οι μετανάστες το μεροκάματο για δέκα ώρες δουλειάς στα χωράφια είναι 20 ευρώ!!!!

Το απόγευμα της πέμπτης 6/1 2, μετανάστες αφρικανικής καταγωγής δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν με αεροβόλο όπλο από αγνώστους.
Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αφού πέρα από τα εξευτελιστικά μεροκάματα και τις άθλιες συνθήκες διαμονής οι εργάτες από την Αφρική αντιμετωπίζουν καθημερινά ρατσιστικές συμπεριφορές που κορυφώθηκαν με την αναίτια επίθεση της Πέμπτης.

Ως απάντηση πάνω από 300 Αφρικανοί εργάτες βγήκαν στους δρόμους, διακόπτοντας την κυκλοφορία στον εθνικό δρόμο που διασχίζει την πόλη και ξέσπασαν πάνω σε αυτοκίνητα μαγαζιά και φυσικά στους πολλούς μπάτσους που έφτασαν στην πόλη.
Στις δυνάμεις καταστολής ενώθηκαν γρήγορα και οι γνωστοί -και στην Ιταλία -αγανακτισμένοι πολίτες που απάντησαν στους μετανάστες με πέτρες, καδρόνια και με όπλα!
Οι συγκρούσεις κράτησαν όλη την μέρα με δεκάδες σπασμένα αυτοκίνητα, καμένους κάδους για οδοφράγματα και φθορές σε όλη την πόλη.

Ο ιταλικός καθεστωτικός τύπος κάνει λόγο για 16 τραυματίες μετανάστες και 18 αστυνομικούς.

Οι συγκρούσεις παρά την καταστολή και την εκκένωση ενός εκ των δυο καταυλισμών συνεχίστηκαν και την παρασκευή 8/1. Αυτή την φορά οι κύριες συγκρούσεις έγιναν ανάμεσα τους Αφρικανούς εργάτες και τους κατοίκους που σε πολλές περιπτώσεις έβγαλαν όπλα.
4 μετανάστες διακομίστηκαν στο τοπικό νοσοκομείο με τραύματα από πυροβόλα όπλα και καδρόνια εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση. Αλλοι 5 τραυματίστηκαν αφού τους παρέσυρε αυτοκίνητο που οδηγούσαν Ιταλοί.
Οι κάτοικοι διέλυσαν τα οδοφράγματα και οι Αφρικανοί εργάτες -που όπως λένε τα ιταλικά ΜΜΕ- ζήτησαν οι ίδιοι να τους απομακρύνουν από την πόλη -ταμπουρώθηκαν στους καταυλισμούς τους.
Αργά το απόγευμα οι μετανάστες έφθασαν με πορεία στο δημαρχείο όπου αντιπροσωπεία τους έγινε δεχτή από την τοπική αρχή που αντικαθιστά το δημοτικό συμβούλιο αφού το τελευταίο είχε διαλυθεί πριν καιρό με πρωτοβουλία της ιταλικής δικαιοσύνης για αποδεδειγμένες σχέσεις με την μαφία.

Την Παρασκευή έγιναν οχτώ συλλήψεις. 7 μετανάστες για φθορές κτλ με αρκετά σοβαρές κατηγορίες και 1 Ιταλός που αποπειράθηκε με εκσκαφέα-γεωργικό μηχάνημα να πατήσει κάποιους μετανάστες.

Η κατάσταση από θεωρείται ακόμα κρίσιμη με το ιταλικό κράτος να στέλνει όλο και περισσότερους μπάτοσυς και τον υπουργό εσωτερικό Μαρόνι να κάνει λόγο για "εγκληματίες μετανάστες".

Στις αναλύσεις των ΜΜΕ για τα αίτια τις εξέγερσης αναφέρονται τα συμφέροντα της τοπικής μαφίας που θεωρείται η υπεύθυνη για την εκμετάλλευση των αφρικανών που δουλεύουν για αυτήν κυρίως σε αγροτικές δουλειές ως εποχιακοί εργάτες.

Πηγή: Indymedia
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger