Home » » Για την εφημερίδα «Δρόμος»

Για την εφημερίδα «Δρόμος»

Από giorgis , Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010 | 11:53 μ.μ.

Είναι φανερό από το «εικαστικό στήσιμο» μέχρι τον τρόπο γραφής των κειμένων της ότι η νέα εφημερίδα «Δρόμος της αριστεράς» προσπαθεί να φέρει μια φρεσκάδα να αποκτήσει ουσιαστική παρέμβαση στις διαδικασίες που συμβαίνουν στον γενικότερο αριστερό χώρο. Δεν ξέρουμε αν θα το κατορθώσει ούτε αν αυτό το εκδοτικό εγχείρημα αποτελεί το νεόπλασμα για την δημιουργία ενός ακόμα ρεύματος, πιο διευρυμένου στα πλαίσια του Σύριζα.

«Η ανάγκη να μην υποταχθούμε στον πραγματισμό που κηρύσσει το σύστημα, η ανάγκη να δώσουμε ζωή σε ενωτικά, αντισυστημικά , ριζοσπαστικά και αριστερά εγχειρήματα, μας οδήγησε να τολμήσουμε την έκδοση μιας βδομαδιάτικης εφημερίδας που να μιλά, να εκφράζει, να ενώνει, να δίνει βήμα, να αθροίζει τη φωνή της μαζί με την κοινωνία που αγωνίζεται», μας λέει το editorial του πρώτου φύλλου του «Δρόμου».

Ο «Δρόμος» είναι η τέταρτη βδομαδιάτικη εφημερίδα που κυκλοφορεί απευθυνόμενη σε αριστερό αναγνωστικό κοινό. Σε σχέση με τις ήδη υπάρχουσες (ΠΡΙΝ, ΚΟΝΤΡΑ, ΕΠΟΧΗ), και κρίνοντας αποκλειστικά από το πρώτο φύλλο της, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο «Δρόμος» έχει πιο «πλούσια» ειδησεογραφία, (αν και όχι τόσο «επιθετική» όπως η Κόντρα και το Πριν)όπως και αναλύσεις που δεν μπορεί να περάσουν απαρατήρητες. Οπως αυτή του Γιάννη Κιμπουρόπουλου του τιτλοφορείται «ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;», και της Αριάδνης Αλαβάνου «ΔΝΤ: Σίριαλ κίλερ με άριστη τεχνογνωσία».

Ενδιαφέρουσες βρήκαμε επίσης τις στήλες του Βασίλη Μουλόπουλου και του Ευτύχη Μπιτσάκη.

Η εφημερίδα δίνει βαρύτητα στις διεθνής ειδήσεις και στο πρώτο φύλλο της φιλοξενεί συνέντευξη του Αγγλου βουλευτή Τζορτζ Γκάλογουεϊ, ο οποίος είναι επικεφαλής της πρωτοβουλίας Viva Palestina.

Επίσης ο «Δρόμος» έχει στήλη αφιερωμένη στα media και στο blogoδρόμιο όπως ονομάζει την στήλη της που αναφέρεται στα όσα διαδραματίζονται στην μπλοκόσφαιρα.
Παραθέτουμε στο μπλογκ μας κάποια άρθρα της εφημερίδας ώστε οι αναγνώστες μας να σχηματίσουν ποιο σφαιρική άποψη για το νέο αυτό εκδοτικό εγχείρημα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger