Home » » Οι μπάτσοι ψέκασαν κατά πρόσωπο με χημικά ακόμα και τυφλούς!

Οι μπάτσοι ψέκασαν κατά πρόσωπο με χημικά ακόμα και τυφλούς!

Από giorgis , Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010 | 6:35 μ.μ.

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) καταγγέλλει τους υφιστάμενους του Υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» κύριου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την αλόγιστη χρήση χημικών που έκαναν προκειμένου να διαλύσουν τη μεγαλειώδη πορεία που οργάνωσαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στα πλαίσια της απεργίας της 11ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών συμμετείχε στη συγκέντρωση και στην πορεία με πανό, προκειμένου να διαδηλώσει την αντίθεσή της στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των τυφλών της χώρας, μετά την ψήφιση των πρόσφατων αντιλαϊκών μέτρων από την Κυβέρνηση για την περικοπή μισθών, δώρων Χριστουγέννων – Πάσχα και επιδόματος αδείας, καθώς και το πάγωμα των συντάξεων.
Τα όργανα της τάξης δε δίστασαν να ψεκάσουν κατά πρόσωπο και εξ επαφής τους τυφλούς που διαδήλωναν, παρότι κρατούσαν το γνωστό λευκό μπαστούνι, συμμετείχαν ειρηνικά στη διαδήλωση, δεν διέπρατταν κανενός είδους βιαιοπραγίες και ήταν παντελώς ανυπεράσπιστοι.

Το γεγονός αυτό αποτελεί όνειδος και κατάντια για την Ελληνική Αστυνομία και για την Κυβέρνηση, την οποία καλούμε να πάρει πίσω όλα τα αντιλαϊκά μέτρα περικοπής των μισθών, κατάργησης των φοροαπαλλαγών των τυφλών και παγώματος των συντάξεων, που πλήττουν βάναυσα το βιοτικό τους επίπεδο, καταργώντας κεκτημένα που κέρδισαν με δεκαετίες αγώνων, με διαφαινόμενο τον κίνδυνο να τους ρίξει πάλι στο πεζοδρόμιο και την επαιτεία.

Απαιτούμε την τιμωρία του επικεφαλής και των αυτουργών οργάνων της τάξης, οι οποίοι στις 12.30 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πατησίων και Βερανζέρου προέβησαν στις προαναφερθείσες αχαρακτήριστες ενέργειες.

Δηλώνουμε ότι το αναπηρικό κίνημα θα αντιδράσει ενωμένο και μαζικό, προκειμένου να προασπίσει τα κεκτημένα του, την ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του κάθε τυφλού.

Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger