Home » » Στις φάμπρικες της Γερμανίας

Στις φάμπρικες της Γερμανίας

Από giorgis , Δευτέρα 5 Απριλίου 2010 | 3:47 μ.μ.



Δεν πέρασαν παρά δυο μόνο μέρες από τότε που τα «Νέα» έγραφαν ότι: "Κοινοτικός που μετέχει στην παρακολούθηση της Ελλάδας έλεγε με μεγάλη δόση σκεπτικισμού πως «όλοι ζήτησαν από την Ελλάδα να γίνει Ιρλανδία και να πάρει τα αντίστοιχα μέτρα. Το έκανε. Κανείς όμως δεν κοιτά πού είναι σήμερα οι Ιρλανδοί: με ύφεση 7,7%, με ανεργία πάνω από 15% που στους νεοεισερχόμενους πλησιάζει το 32% και ο κόσμος φεύγει κατά χιλιάδες να πάει μετανάστης, όπως έκανε ο προπάππος του, για την Αμερική και την Αυστραλία»".

Και σήμερα από στοιχεία που δημοσιεύονται μαθαίνουμε ότι μόνο στη Γερμανία τα δύο τελευταία χρόνια έχουν μεταναστεύσει πάνω από 12.000 συμπατριώτες μας.

Μέχρι τώρα νομίζαμε ότι ο πόνος της αναγκαστικής μετανάστευσης που τραγουδούσε ο Καζαντζίδης με το «στις φάμπρικες της Γερμανίας» ήταν ένα παρελθόν που δεν θα το ξαναβρίσκαμε μπροστά μας, σήμερα, όμως, διαπιστώνουμε ότι η μετανάστευση αρχίζει να γίνετε πάλι αναγκαστική επιλογή.

Σύμφωνα ακόμα με τα στοιχεία του ίδιου δημοσιεύματος, οι ειδικοί τονίζουν πως η τάση αυτή θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια, αφού οι περικοπές συνεχίζονται και η ανεργία χτυπάει... κόκκινο στην Ελλάδα.

Η αντίσταση και η πάλη για να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική που θα δημιουργήσει στρατιές απ’ το καλύτερο εργατικό μας δυναμικό ομιλούντα εργαλεία στα νύχια των ξένων καπιταλιστών είναι μονόδρομος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger