Home » , » Διαλέγετε και παίρνετε

Διαλέγετε και παίρνετε

Από giorgis , Κυριακή 23 Μαΐου 2010 | 12:59 π.μ.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μας ασχοληθήκαμε με τον τρόπο που αντιμετώπισαν αστοί δημοσιολόγοι την συγκέντρωση της 20/5 έξω απ’ την βουλή και τα συνθήματα που ακούστηκαν. 

Εχει την αξία του όμως να δούμε δυο διαμετρικά διαφορετικές εκτιμήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από έντυπα της αριστεράς.

Τις παραθέτουμε χωρίς κανέναν δικό μας σχολιασμό και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους:

«Ξανά στο Σύνταγμα μια μάζα ανθρώπων μαζεύτηκαν στον Αγνωστο Στρατιώτη και
εκδήλωσαν τα συναισθήματα τους για την Βουλή, τους πολιτικούς, το πολιτικό σύστημα. Αυτή τη φορά υπήρχαν και ορισμένα πανό συνδικάτων (κάτι που εκνεύρισε έντονα πολλούς κατευθυνόμενους δημοσιογράφους στα μεγάλα κανάλια) …

Μπροστά στην Βουλή ακουγόταν τα συνθήματα «Κλέφτες- κλέφτες». Το γνωστό «να καεί..» και επίσης τα «Δεν σε θέλει ο λαός παρ’ το ΔΝΤ και μπρος», «ανυπακοή- απεργία γενική». Ξεχωρίσαμε την αφίσα της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ με σύνθημα «Ούτε ΔΝΤ, ούτε ΕΕ-Πάρε την υπόθεση στα χέρια σου λαέ, και το πανό του συλλόγου εκπαιδευτικών Δ. Γληνός με σύνθημα «ή εμείς … ή αυτοί» με τις φωτογραφίες της Μέρκελ και του Παπανδρέου. Επίσης συγκινητική ήταν η στιγμή που τραγουδήθηκε από μπλοκ εκπαιδευτικών το «πότε θα κάνει ξαστεριά», ενώ ήταν γύρω του παρατεταγμένα τα ΜΑΤ με τις αντιασφυξιογόνες μάσκες φορεμένες».

«Δρόμος της Αριστεράς» 22/5

«Οργανωμένο σχέδιο προβοκάτσιας, με στόχο να συνεχιστεί η συκοφάντηση των εργατικών λαϊκών αγώνων, εκτυλίχθηκε και χτες το μεσημέρι μπροστά στην πλατεία Συντάγματος. Προσπάθεια μιας κάποιας επανάληψης όσων έγιναν στις 5 Μάη για να στοχοποιηθεί, τότε, το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Σχέδιο όπου συμμετείχαν και αυτή τη φορά προβοκατόρικα στοιχεία και φασιστοειδή με στόχο να παρασύρουν σε νέα έκτροπα».

«Ριζοσπάστης» 21/5

Υ.Γ Στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" υπάρχει σχετικό άρθρο που το υπογράφει ο Θανάσης Γιαλκετσής το οποίο ξεκινάει έτσι:  "Αυτή τη φορά το σύνθημα το φώναζαν χιλιάδες διαδηλωτές και όχι μόνον κάποιες περιθωριακές ομάδες: «Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή!» Η οικονομική χρεοκοπία συμπαρασύρει στην πτώση το κύρος και τη νομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger