Home » » Μπλόφες και υποτέλεια

Μπλόφες και υποτέλεια

Από giorgis , Κυριακή 30 Μαΐου 2010 | 12:21 μ.μ.

Μια καλοστημένη επιχείρηση εξαπάτησης του λαού

Τούτη η κυβέρνηση αποδεικνύεται μαέστρος στην τεχνική εξαπάτησης του λαού. Από τις εκλογές μέχρι σήμερα, προσπαθεί να δημιουργήσει την εικόνα μιας κυβέρνησης που παλεύει με θεούς και δαίμονες, που αντιστέκεται και δίνει σκληρές μάχες στην Ε.Ε. και αλλού, που συμπάσχει μαζί μας για τα σκληρά μέτρα που αναγκάζεται να πάρει.

Ξεκίνησε με το «λεφτά υπάρχουν» και κατέληξε στο «δεν υπάρχει σάλιο». Άρχισε πόλεμο με τους κερδοσκόπους και, τελικά, τους έκανε «αξιολογητές» και τους παρέδωσε την ελληνική οικονομία. «Ανάγκασε» την Ε.Ε. καιτο ΔΝΤ να μας βοηθήσουν και, τελικά, κατάφερε να τους παραχωρήσει την ελληνική Βουλή και το μέλλον των παιδιών μας.
 Κατανοεί ο πρωθυπουργός τις λαϊκές κινητοποιήσεις, όμως δεν κατανοούν οι διαδηλωτές γιατί τους χτυπά αλύπητα η αστυνομία. Μια καλοστημένη συνειδητή και καλά οργανωμένη επικοινωνιακή επιχείρηση εξαπάτησης του ελληνικού λαού, μια εικονική πραγματικότητα για τον εξωραϊσμό μιας πολιτικής εξανδραποδισμού πλατιών λαϊκών στρωμάτων.
Πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτή την καλοστημένη πολιτική απάτη διεκδικεί ο κ. Α. Λοβέρδος, με αφορμή  την εντολή Ε.Ε,-ΔΝΤ για πλήρη ανατροπή όλων των ασφαλιστικών κατακτήσεων του περασμένου αιώνα.

 «Μάχη για να πέσει το όριο από τα 40... στα 37 χρόνια», γράφουν τα Νέα, ξεχνώντας πως το όριο των 40 ήταν στις 15 προτάσεις του υπουργού τις οποίες παρέδιδε στον πρόεδρο της Βουλής. Ξέρει πολύ καλά ο κ. υπουργός ότι το μνημόνιο που υπέγραψε με την τρόικα για το ασφαλιστικό τον υποχρέωσε να νομοθετήσει ότι: -Θα εφαρμοστεί σε όλη της την έκταση η ασφαλιστική μεταρρύθμιση από το 2015 και όχι το 2018.

-Θα δίνεται πλήρης σύνταξη ύστερα από 40 χρόνια εργασίας και θα επιβάλλεται ποινή 6% ετησίως για τους εργαζομένους που συνταξιοδοτούνται πρόωρα.
 -Η εξίσωση ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο στα 65 χρόνια θα αρχίσει το 2011 και θα ολοκληρωθεί το 2013.
 Και ενώ όλα αυτά και άλλα πολλά έχουν συμφωνηθεί και ήδη έχουν ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή, ενώ οι κουτόφραγκοι του στέλνουν επιστολή και του τα ξαναθυμίζουν, ενώ ο κ. Παπακωσταντίνου δηλώνει ότι «το μνημόνιο θα τηρηθεί κατά γράμμα», ενώ γνωρίζει πολύ καλά πως ακολουθούν κι άλλα, ενώ γνωρίζει πως, αν όλα δεν εφαρμοστούν, κλείνει η στρόφιγγα της χρηματοδότησης, ο κ. Λοβέρδος ξιφουλκεί από τα τηλεοπτικά παράθυρα ενάντια στην τρόικα και δηλώνει πως «θα το παλέψει».

Σίγουρα ο κ. υπουργός ούτε ανόητος είναι ούτε άγνοια της κατάστασης έχει ούτε -πολύ περισσότερο- πρόθεση να αντιπαλέψει τα μέτρα.
Απλά έχει αναλάβει έναν καίριο ρόλο στο επικοινωνιακό παιχνίδι αποπροσανατολισμού της κυβέρνησης με τη συνδρομή ΜΜΕ.

Πολλές είναι οι στοχεύσεις τούτου του «παιχνιδιού».
Βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να μας πείσει ότι τα όποια μέτρα τελικά επιβληθούν δεν θα είναι δική της ευθύνη -και πολύ περισσότερο δική της πρόταση- αλλά αποτελέσματα αναγκαίας επιβολής για να σωθεί η πατρίδα. Ταυτόχρονα ο κ. Λοβέρδος θέλει να μας πείσει πως η κυβέρνηση του αντιστέκεται, παλεύει, υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα, δεν εφαρμόζει ασυζητητί ό,τι της επιβάλλουν.

Μας προϊδεάζει έντεχνα ο... αγωνιστής - υπουργός ότι θα μας επιβληθούν και άλλα σκληρότερα μέτρα από την τρόικα, αλλά να ξέρουμε πως και πάλι θα τα αντιπαλέψει.

Ομολογώ πως η κυβέρνηση παίζει τούτο το παιχνίδι με εξαιρετική μαεστρία. Πρώτα η διάχυση του φόβου της πτώχευσης, μετά ο εκβιασμός «ή επιτήρηση ή σωτηρία της πατρίδας», ακολουθεί η επιστροφή στο Μεσαίωνα με το σλόγκαν «σκληρά τα μέτρα αλλά αναγκαία» και κλείνει η παράσταση με την προσπάθεια πολιτικής και ιδεολογικής σωτηρίας της κυβέρνησης.
 Θα τους το επιτρέψουμε;

Σωκράτης Ματζουράνης - "Δρόμος"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger