Home » » Στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό η κυβέρνηση

Στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό η κυβέρνηση

Από giorgis , Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 | 12:49 μ.μ.

Η ΠΕΜΕΝ (μηχανικοί ΕΝ) με ανακοίνωση της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό και δημιουργεί συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού με αποτέλεσμα ίσως να υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις την επόμενη Δευτέρα που έχουν κηρύξει απεργία οι ναυτεργάτες.
Κι αυτό γιατί προβλέπετε ο κατάπλους του γνωστού κρουαζιερόπλοιου Zenith ενώ η πρόθεση των απεργών είναι να μην αποβιβαστεί κανένας επιβάτης.

Απ’ την άλλη έμποροι της Αθήνας και του Πειραιά ανακοίνωσαν ότι θα συγκεντρωθούν στο τέρμιναλ των κρουαζιερόπλοιων προκειμένου να «καλωσορίσουν» όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τουρίστες του Zenith και των άλλων πλοίων.

Στόχος της απεργίας της Δευτέρας, απ’ ότι δήλωσε ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, είναι να ακινητοποιηθεί το Ζenith, ενώ για 24 ώρες δεν θα κινηθεί κανένα πλοίο της ακτοπλοΐας σε κανένα λιμάνι της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της ΠΝΟ, το Zenith αν και φέρει κοινοτική σημαία (Μάλτας) είναι το χειρότερο πλοίο που καταπλέει σήμερα στον Πειραιά. Το πλήρωμά του απαρτίζεται από 26 εθνότητες, ενώ οι ναυτικοί γενικών καθηκόντων αμείβονται με 350 δολάρια τον μήνα, κάτω και από τα 560 δολάρια που ορίζει η διεθνής σύμβαση του ILO.

H διοίκηση της ΠΝΟ ζήτησε για άλλη μία φορά να προσληφθούν Ελληνες ναυτικοί στο συγκεκριμένο πλοίο, αλλά και σε κάθε πλοίο με ξένη σημαία που θα κάνει χρήση του ελληνικού καμποτάζ. Ο πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ δήλωσε πάντως ότι το καμποτάζ δεν πρέπει να αρθεί διότι αφορά κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Η ΠΝΟ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι κινητοποιήσεις να κλιμακωθούν, καθώς υπάρχει ζήτημα και με το ασφαλιστικό των ναυτικών.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αν λειτουργήσει ο κοινωνικός αυτοματισμός και όντως η κυβέρνηση στήνει απεργοσπαστικό μηχανισμό όπως καταγγέλει η ΠΕΜΕΝ μπορεί να δημιουργηθούν εκρηκτικές καταστάσεις που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να οδηγήσουν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger