Home » » Τα "νόμιμα" σκάνδαλα

Τα "νόμιμα" σκάνδαλα

Από giorgis , Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 | 12:12 μ.μ.

Μας τέλειωσε η Γκερέκου, προσπέρασε η Τσακρή και τώρα στην πασαρέλα πρωταγωνιστή ο Μαντέλης.

Και όσο το πολιτικό σύστημα πλασάρει «πιασάρικα» θέματα, αμορτισέρ για να εκτονωθεί η λαϊκή οργή και αγανάκτηση σε «αναλώσιμα θύματα», την ίδια στιγμή προχωράει στα μεγαλύτερα «νόμιμα» σκάνδαλα που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες.

Δεν είναι κάτι καινούργιο αυτό. Τα αστικά κυβερνητικά κόμματα εδώ και τουλάχιστον δυο δεκαετίες «εκπαιδεύουν» την κοινωνία σε ένα είδος πολιτικής «αντιπαράθεσης» που ξεκινάει με το «εσείς είστε οι κλέφτες» και καταλήγει στο «όχι, εσείς είστε οι ψεύτες».

Ανάλογα με τους κατά καιρούς συσχετισμούς πότε το γαλάζιο και πότε το πράσινο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών αναλαμβάνει να εκτελέσει τις εντολές των αφεντικών του, και οι αντιπαραθέσεις τους μένουν μόνο σε λεκτικό επίπεδο αφού η πολιτική που εφαρμόζουν είναι ίδια κι απαράλαχτη.

Στην πρωτοφανή απαξίωση που γνωρίζει σήμερα το αστικό πολιτικό σκηνικό πιθανόν να αναγκαστεί να θυσιάσει κάποια δικά του παιδιά στον βωμό της εξαγνίασης του καπιταλισμού.
Παράλληλα όμως έχει στα σκαριά και υλοποιεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, που το περνάει μέσα σε ένα παραπέτασμα καπνού που ονομάζετε «πάταξη της διαφθοράς».

Κι ενώ όλοι ασχολούνται με «Εξεταστικές», «Προανακριτικές» και υπόλοιπες καραγκιοζοεπιτροπές την ίδια στιγμή βρίσκετε σε εξέλιξη ένα τεράστιο σκάνδαλο –έγκλημα καλύτερα- αυτό που περιγράφει το δημοσίευμα των «Νέων».

Και σ’ αυτό το σκάνδαλο δεν υπάρχουν μίζες και λαδώματα. Είναι απόλυτα «νόμιμο» και «ηθικό» σύμφωνα με τους κανόνες του καπιταλιστικού κανιβαλισμού. Αλλά μ’ αυτό δεν ασχολείται κανείς απ’ τους λεγόμενους «διαμορφωτές της κοινής γνώμης».

Και την εξέλιξη την γνωρίζουμε. Θα περάσει στα αζήτητα ο Μαντέλης, θα τον διαδεχθούν άλλοι πολιτικάντηδες, πιθανόν και κάποιοι δημοσιοκάφροι, τα εξιλαστήρια θύματα θα εξακολουθούν να μονοπωλούν την ειδησεογραφία και οι πλουτοκράτες θα κάνουν την δουλειά τους μένοντας στο απυρόβλητο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger