Home » » Σικέ το παιχνίδι

Σικέ το παιχνίδι

Από giorgis , Πέμπτη 13 Μαΐου 2010 | 8:32 μ.μ.

Η «καθηγήτρια» -τρομάρα της-, τηλεπαρουσιάστρια και δημοσιογράφος Α. Παναγιωταρέα γράφει στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι συναντάει στον δρόμο
« νέους ανθρώπους, τριάντα ετών, που αφού εξηγήσουν ότι αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να κρατηθούν σε μια δουλειά ή να κρατήσουν μια δουλίτσα που έστησαν με χίλιους κόπους, η επόμενη πρότασή τους αφορά στο σύνολο των πολιτικών: "έχουν καταλάβει ότι έρχεται η ώρα να φάνε πολύ ξύλο όλοι; Οχι; Τότε εσείς που τους βλέπετε να τους το πείτε. Ερχεται η ώρα". Υποθέτω το "να φάνε πολύ ξύλο" είναι ο τρόπος έκφρασης μιας αγανάκτησης και μιας οργής, που επί του παρόντος ευσχήμως εξαντλείται λεκτικά».
Και συνεχίζει η δημοσιοκάφρος:
«Σκεφτόμουν ότι πιθανότατα οι νέοι που μου μιλούν με σέβονται και δεν μου λένε και όλα όσα θα έλεγαν σε κάποιες άλλες περιπτώσεις: Πόσο "ξύλο θα φάμε" κι εμείς οι δημοσιογράφοι, που απλώς καταγράφουμε την πολιτική καθημερινότητα ως γραφείς επικαίρων.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΨΑΞΑΜΕ να δούμε τι γινόταν στις αμυντικές δαπάνες, αλλά "σκουντούσαμε" ο ένας τον άλλον όταν βλέπαμε τον πολυτελή βίο υπουργών της Εθνικής Αμυνας. Γιατί δεν είπαμε ότι ήταν σπάταλοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ενώ χάνονταν χρήματα ανάμεσα σε κατασκευαστές και πολιτικούς, εμείς υμνούσαμε το ευ αγωνίζεσθαι. Το χειρότερο: Γιατί δεχόμαστε από τους εκδότες-επιχειρηματίες "παρατηρήσεις" όταν στριμώχναμε τους "εκλεκτούς υπουργούς-συνεταίρους τους" και, αντί να τους καταγγείλουμε, απολογούμεθα, τραυλίζοντας… Να, γιατί θα φάμε ΟΛΟΙ πολύ ξύλο, αν έστω τώρα δεν σταθούμε στο ύψος που επιβάλλουν οι περιστάσεις».

Αν έχετε την αίσθηση ότι η Παναγιωταρέα κάνει την αυτοκριτική της και ταυτόχρονα απευθύνει μομφή στο σινάφι της απατάστε. Τρομοκρατημένη είναι όπως και όλοι οι πολιτικάντηδες και οι δημοσιοκάφροι.
Ο λαός είναι οργισμένος γ’ αυτό και σύσσωμο το αστικό πολιτικό σκηνικό και τα φερέφωνα του έχουν στήσει μια πελώρια επιχείρηση απάτης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση στο να «σταθούμε στο ύψος που επιβάλλουν οι περιστάσεις» που γράφει και η Παναγιωταρέα παίζετε το παιχνίδι για να μπορέσει το πολιτικό σύστημα που είναι στριμωγμένο και εντελώς απαξιωμένο να σταθεί στα πόδια του.

Δεν πρέπει να έχει κανείς ιδιαίτερη πολιτική αντίληψη για να καταλάβει ότι το παιχνίδι που παίζετε αυτή την στιγμή είναι απολύτως στημένο. Αρκεί και μόνο να παρακολουθήσει τον αστικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.

Οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους που οδήγησαν τεράστιες μάζες του πληθυσμού μας τώρα βρήκαν τους ενόχους για την κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Δεν μπορούν να απαντήσουν γιατί έριξαν την χώρα μας στα νύχια του ΔΝΤ και πλασάρισαν το πόθεν έσχες, γιατρών, δικηγόρων, υδραυλικών κλπ.

Δεν έχουν καμιά πειστική απάντηση να δώσουν στους συνταξιούχους που τους παίρνουν την μπουκιά απ’ το στόμα, και ανακάλυψαν την «πάταξη της διαφθοράς».

Δεν μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον εργαζόμενο λαό, τους απόμαχους της δουλειάς, την νεολαία, στήνουν Εξεταστικές Επιτροπές … και «έλυσαν» το πρόβλημα.


Όλα αυτά δεν είναι παρά ένας φτηνός αντιπερισπασμός για να μείνει στο απυρόβλητο ο καπιταλισμός και αυτοί που τον υπηρετούν.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούνται και δημοσιεύματα σαν κι αυτά της Παναγιωταρέας που δεν έχουν κανένα άλλο στόχο παρά να δημιουργήσουν την απάτη μας ότι το πολιτικό σύστημα έχει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης και αρκεί να ενεργοποιηθούν για να «καθαρίσει» ο καπιταλισμός.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger