Home » , » Καταγγελίες για βασανισμούς αλλοδαπών

Καταγγελίες για βασανισμούς αλλοδαπών

Από giorgis , Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 | 1:07 μ.μ.

Κόλαφος για την Ελλάδα είναι η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία καταγράφει για το 2009 σοβαρά κρούσματα κακομεταχείρισης από την Αστυνομία, άθλιες συνθήκες κράτησης μεταναστών στις φυλακές, βασανισμούς μέχρι θανάτου, αλλά και ανησυχία για τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Το βασικό συμπέρασμα των συντακτών της έκθεσης είναι ότι στην Ελλάδα υπήρχαν καθ' όλη την προηγούμενη χρονιά σοβαρά προβλήματα στον τρόπο αντιμετώπισης των μεταναστών από τα αστυνομικά όργανα, με τις καταγγελίες να αυξάνονται όπως και σε ό,τι αφορά τα κέντρα κράτησης αλλοδαπών που χαρακτηρίζονται «κόλαση του Δάντη».

Στη διάρκεια του έτους καταγγέλθηκαν σοβαρά κρούσματα υπερβολικής βίας από αστυνομικούς κατά διαδηλωτών. Εγιναν καταγγελίες για μεγάλο αριθμό αυθαίρετων προσαγωγών σε αστυνομικά τμήματα και κακομεταχείριση ειρηνικών διαδηλωτών. Σε όλη τη διάρκεια του χρόνου συνεχίσθηκαν οι καταγγελίες για κακομεταχείριση από τα Σώματα Ασφαλείας ευπαθών ομάδων, όπως αιτούντες άσυλο και Ρομά.

Κακοποίηση
Για παράδειγμα, το 2009:

Στις 3 Απριλίου ο Αριβάν Οσμάν Αζίζ, Κούρδος του Ιράκ, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από λιμενοφύλακα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Τέσσερις μήνες αργότερα πέθανε.

Τον Μάιο αστυνομικός κατέστρεψε το κοράνι ενός Σύρου μετανάστη στη διάρκεια ελέγχου ταυτότητας. Η ένορκη διοικητική εξέταση που διατάχθηκε για το συμβάν δεν είχε ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Τον Οκτώβριο ο Πακιστανός Μοχάμεντ Καμράν Ατίφ πέθανε έξι ημέρες μετά τα βασανιστήρια που υπέστη κατά τη σύλληψη και κράτησή του στο αστυνομικό Τμήμα Νίκαιας.

"Ημερησία"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger