Home » » Νάτα τα λεφτά ...

Νάτα τα λεφτά ...

Από giorgis , Κυριακή 30 Μαΐου 2010 | 2:16 μ.μ.

Απ’ ότι διαβάζουμε σε βδομαδιάτικη εφημερίδα η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων έχει συντάξει και στείλει στο γραφείο του υπουργού οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου λίστα με τους 3.700 μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.
Περίοπτη θέση σ’ αυτή την λίστα κατέχουν τα ονόματα μεγαλοεπιχειρηματιών, τραπεζών, ασφαλιστικών και χρηματιστηριακών εταιριών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθένας από τους μεγαλοοφειλέτες χρωστάει στην εφορία τουλάχιστον 1 εκατ. Ευρώ ενώ την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνει επιχειρηματίας από την Θεσσαλονίκη με ιλιγγιώδεις οφειλές ύψους 636 εκατ. Ευρώ.

Σ’ αυτή την λίστα συναντάμε και τη γνωστή από την εμπλοκή της στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων χρηματιστηριακή εταιρία «Ακρόπολις» με βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 550 εκατ. Ευρώ. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα το σύνολο των οφειλών και των 3.700 μεγαλοφοροφυγάδων πλησιάζει τα 19 δις ευρώ, ποσό που θα μπορούσε να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα του προϋπολογισμού κατά 4,2%του ΑΕΠ.

Μαθαίνουμε επίσης απ’ το ίδιο δημοσίευμα ότι ειδική μελέτη της Εθνικής τράπεζας αποκαλύπτει ότι μεγαλοεπαγγελματίες εισοδηματίες και εμποροβιοτέχνες αποκρύπτουν από τα εισοδήματα τους περί τα 50 δις ευρώ ποσό το οποίο μεταφράζεται σε 9 δις ευρώ χαμένα από τα κρατικά ταμεία, δηλαδή περισσότερο από το 1/3 της συνολικής δημοσιονομικής προσαρμογής που απαιτείται για την περίοδο 2010-2014.

Η μεγαλύτερη φοροδιαφυγή γίνετε φυσικά νόμιμα από το βαθιά ταξικό φορολογικό σύστημα που έχουμε, αλλά έστω κι έτσι, αντί η κυβέρνηση να βάλει στο στόχαστρο της αυτούς που «παράνομα» φοροδιαφεύγουν ξεζουμίζει πάλι τα γνωστά υποζύγια … συνταξιούχους και μισθωτούς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger