Home » , » Αχ ρε Κουφοντίνα βιάστηκες να παραδοθείς!

Αχ ρε Κουφοντίνα βιάστηκες να παραδοθείς!

Από giorgis , Κυριακή 30 Μαΐου 2010 | 2:42 μ.μ.

Ο τίτλος της ανάρτησης δεν είναι δικός μας αλλά ανήκει στον Μανούσο Γ. Δασκαλάκη, ο οποίος αυτοσυστήνεται σαν ένας «έντιμος ομότιμος καθηγητής της νομικής και γραμματέας της βουλής για ένα διάστημα στην δεκαετία του 80 επί ΠΑΣΟΚ».

Σε κείμενο του, που δημοσιεύετε στην εφημερίδα «Αγώνας της Κρήτης», ο καθηγητής που αναφέραμε γράφει ανάμεσα στα άλλα:

«Στην χώρα μας τα πολιτικά κόμματα που κυβέρνησαν μετά το 1974 αλληλεπικαλύπτονται, κάνει πλάτες όπως λέει ο λαός το ένα κόμμα στο άλλο, σύμφωνα με την λαϊκή παροιμία “Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει”.
Σε ποιά ευνομούμενη κοινωνία κλείνει νύκτα η βουλή, για να παραγραφούν τα αδικήματα των βουλευτών όπως έγινε πέρυσι το Μάϊο επί Ν.Δ; Σε ποία πολιτεία οι βουλευτές δικάζουν άλλους βουλευτές; Διάβασα σήμερα στον τύπο ότι πέντε Κινέζοι εκτελέστηκαν για διαφθορά. Επειδή εμείς είμαστε δημοκρατική και ουμανιστική χώρα γιατί κανείς τουλάχιστον διεφθαρμένος δεν πάει φυλακή; Ακόμη και ένας έντιμος ομότιμος καθηγητής της νομικής και γραμματέας της βουλής για ένα διάστημα στην δεκαετία του 80 επί ΠΑΣΟΚ, νοσταλγεί τον Κουφοντίνα».

Υ.Γ Όπως μα ενημερώνει σύντροφος, ο τίτλος της ανάρτησης υπάρχει σε κείμενο του τέως πανεπιστημιακού Κ. Μπέη στην «Ελευθεροτυπία» στις 19/5. Συγκεκριμένα το άρθρο του Κ. Μπέη καταλήγει ως εξής: "Δεν πρόκειται να κατονομάσω φίλτατο και καταξιωμένο συνταξιούχο ανώτατο δικαστικό λειτουργό, όμως δεν είναι δικό μου ρητορικό σχήμα η διαβεβαίωση ότι, με ανάμεικτα συναισθήματα ανακούφισης και τρόμου, τον άκουσα να βγάζει τον καημό της καρδιά του: «Αχ, ρε Κουφοντίνα! Βιάστηκες να παραδοθείς...». Και πολύ φοβάμαι ότι, αν δεν ανατραπεί συντομότατα το σάπιο καθεστώς, ο τραγικός καημός για έναν νέο Κουφοντίνα θα υψωθεί ως γενική κραυγή αγωνίας για το μέλλον της πατρίδας και των παιδιών μας".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger