Home » » Οι ναυτεργάτες πρέπει να νικήσουν

Οι ναυτεργάτες πρέπει να νικήσουν

Από giorgis , Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010 | 5:52 μ.μ.



«Τα ιλιγγιώδη ποσά που επενδύουν οι Ελληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις πλοίων έχουν αφήσει άναυδους τους ανταγωνιστές τους. Μόνο για τον χρόνο που μας πέρασε υπεγράφησαν συμβόλαια για τη ναυπήγηση συνολικά 556 πλοίων, αξίας 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συνολικής χωρητικότητας 42,8 εκατομμυρίων τόνων. Πρόκειται για ρεκόρ όλων των εποχών». Αυτά έγραφε πρόσφατα η φυλλάδα «Πρώτο Θέμα».
 Αυτή την κατάσταση θέλουν να υπάρχει και να διαιωνίζεται αυτοί που ουρλιάζουν σήμερα ενάντια στους αγώνες των ναυτεργατών. Να υπάρχουν συνθήκες γαλέρας στα καράβια των εφοπλιστών, κανένα εργατικό δικαίωμα για τους ναυτεργάτες, τρικοκοσμικοί μισθοί πείνας.

Και ξέρουμε ποιο είναι το μπακηροκοφτήριο των εφοπλιστών. Ολοι γνωρίζουμε τα «σαπάκια» που χρησιμοποιούν και ο μέσος χρόνος ζωής τους είναι τα τριάντα χρόνια. Τα καθάρματα αυτά μπροστά στο κέρδος τους δεν έχουν κανένα προβληματισμό ότι μπορούν να χαθούν ανθρώπινες ζωές. Εξάλλου, δικοί μας άνθρωποι χάνονται. Αυτοί και η κλίκα τους ταξιδεύει με πολυτελείς κότερα και λίαρ τζετ.
Το έχουμε δει αυτό αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια.

Αυτός είναι και ο λόγος που κάποιες εφοπλιστικές φάρες, -Βεντούρηδες, Αγαπητοί, Αλαφούζοι κλπ- έβγαλαν τ' άντερα τους μ' αυτά τα βαπόρια. Αυτά τα πλωτά φέρετρα προσπαθούν με μπαλώματα να τα κάνουν να ταξιδεύουν. Αυτά βλέπει και ο μεγαλοεκδότης-«εθνικός κατασκευαστής» Μπόμπολας και απ’ ότι μάθαμε από το «Ποντίκι» έγινε και εφοπλιστής αγοράζοντας 6 πλοία για να αυγατήσει τα κέρδη του.

Αυτοί που ουρλιάζουν σήμερα, λέγοντας ότι η απεργία των ναυτεργατών στερεί το δικαίωμα στους επιβάτες να ταξιδεύουν, είναι οι ίδιοι που συκοφαντούν κάθε εργατικό κλάδο που βρίσκεται σε κινητοποίηση, που, προσπαθούν να επιβάλουν υποταγή στις αποφάσεις των δικαστηρίων που χαρακτηρίζουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, που χύνουν τόνους χολή ενάντια σε κάθε κλάδο που απεργεί. Είναι τα δημοσιοκαφρικά τσιράκια του Αλαφούζου, του Μπόμπολα και των λοιπών καπιταλιστών.

Να μην τους περάσει.

Υ.Γ Στο βίντεο ακούγεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, Νίκος Ξουράφης, που μίλησε στον ρ/σ «Βήμα 99,5»
Διαβάστε περισσότερα...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger