Home » , » «Oταν σε χειροκροτεί ο αντίπαλός σου, πρέπει να δεις τι λάθη έχεις κάνει»

«Oταν σε χειροκροτεί ο αντίπαλός σου, πρέπει να δεις τι λάθη έχεις κάνει»

Από giorgis , Τρίτη 29 Ιουνίου 2010 | 8:56 μ.μ.

«Oταν σε χειροκροτεί ο αντίπαλός σου, πρέπει να δεις τι λάθη έχεις κάνει», έγραφε ο Λένιν.
Γ’ αυτό κάθε αριστερός πρέπει να προβληματιστεί για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τα ΜΜΕ του εφοπλιστή Αλαφούζου την δημιουργία τους κόμματος της «Δημοκρατικής Αριστεράς».

(Δεν είναι τυχαίο ότι την εξαγγελία δημιουργίας κόμματος ο Φ. Κουβέλης την έκανε απ’ τον ρ/σ Σκάι. Να θυμηθούμε επίσης ότι ο Αλαφούζος είναι ο μόνος καπιταλιστής που παραδέχτηκε δημόσια ότι λάδωνε πολιτικό κόμμα για να πηγαίνουν πρίμα οι μπίζνες του).

Και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το πολιτικό εγχείρημα του Κουβέλη και της παρέας του σήμερα η «Καθημερινή»: «Είναι ασυνήθιστο στα πολιτικά μαςδρώμενα, ένα κόμμα της Αριστεράς να προσδιορίζει ως κεντρικό ιδεολογικό πρόταγμα την "υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος" και να μιλάει στην ιδρυτική του διακύρηξη για "επιβεβλημένη μείωση του ελλείμματος και συγκράτηση του χρέους". Υπό αυτήν την έννοια, η πρώτη συγκροτημένη πολιτική παρουσία του κόμματος της "Δημοκρατικής Αριστεράς" υπήρξε μια έκπληξη, που προϊδεάζει για διακριτή παρουσία στο μέλλον», γράφει σε ένα άρθρο της, ενώ στο κύριο σχόλιο της σημειώνει: «είναι θετική η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού που θα μπορέσει να εκφράσει το μοντέρνο, υγιές και φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της Αριστεράς. Η χώρα έχει ανάγκη μιας υπεύθυνης αριστερής αντιπολίτευσης, σαν και αυτή που γνώρισε παλαιότερα».

Συνδυάστε τα παραπάνω με την δημοσκόπηση που κατασκεύασε πρόσφατα για λογαριασμό ΜΜΕ η εταιρεία Alco η οποία δίνει σε ενδεχόμενο εκλογών ποσοστό 5,6% στο κόμμα του Φ. Κουβέλη και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Ότι και να κάνουν όμως τα δημοσιοκαφρικά φερέφωνα του συστήματος και αυτό το πολιτικό κατασκεύασμα του Κουβέλη, όσο «ψηλούς» «προστάτες και να έχει, θα καταλήξει όπως τα ανάλογα εγχειρήματα του Αβραμόπουλου και του Μάνου. Εκτός και αν έχει προδιαγράψει να ακολουθήσει ανάλογη πορεία με την πολιτική συλλογικότητα που είχε κατασκευάσει ο Μπίστης για να στεγαστεί στην «μεγάλη αγκαλιά» του ΠΑΣΟΚ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
29 Ιουνίου 2010 στις 11:59 μ.μ.

Εγώ θεωρώ θετική τη δημιουργία αυτού το κόμματος μιας και ο κόσμος πλέον βρίσκει το ''νεο κόμμα'' που ζητούσε και δεύτερον είναι μία καλή ευκαιρία να γνωρίσει ο κόσμος την Αριστερά πιο άμεσα, έστω και κουτσουρεμένη όπως πρόκειτε να την προβάλει η νέα αυτή παράταξη...

30 Ιουνίου 2010 στις 1:49 π.μ.

όταν σε χειροκροτεί ο αντίπαλος είπαμε..
εε... όχι και αντίπαλος ο Αλαφούζος (τόσα λεφτά έχει ρίξει για την οικολογία ο άνθρωπος.)
----------
όσο για τον απο πάνω..
" η πολιτική αφέλεια σκοτώνει και σκοτώνει ακόμα και τους διπλανούς μας.."

Ανώνυμος
30 Ιουνίου 2010 στις 1:45 μ.μ.

Δεν έχουν κάνει κανένα λάθος. Σταματείστε να τους χαρακτηρίζετε πλανημένους αριστερούς.
Αυτά που κάνουν, τα κάνουν συνειδητά, αυτή ακριβώς είναι η πολιτική τους, αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος τους: Να αποτελέσουν ένα ακόμη ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση των εργαζομένων που ψηφίζουν πασοκ. Γι' αυτό κι ο ρόλος τους είναι απόλυτα εχθρικός προς την εργατική τάξη· δεν θα έλεγα προδοτικός, αφού ποτέ δεν ισχυρίστηκαν αυτοί για τους εαυτούς τους ότι επιθυμούν την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Μάλιστα ο Κουβέλης στο ανανεωτική.γρ αναφέρεται ρητά στον κακό κρατισμό και την καλή επιχειρηματικότητα.
Θα χαρώ πολύ να τους δω να φεύγουν για έξω μετά από 2-3 μήνες μαζί με το λοιπό αστικό πολιτικό προσωπικό.
Στα τσακίδια!
antrikos.wordpress.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger