Home » , » Οταν τα ΜΜΕ ανακαλύπτουν την ... "σκεπτόμενη αριστερά"

Οταν τα ΜΜΕ ανακαλύπτουν την ... "σκεπτόμενη αριστερά"

Από giorgis , Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010 | 9:02 π.μ.

Τέτοια αβάντα που κάνουν τα ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής Αλαφούζος στον νεοεμφανισθέντα πολιτικό σχηματισμό του Κουβέλη δεν έχει προηγούμενο.
Ενώ η απήχηση που έχει στην κοινωνία αυτό το πολιτικό μόρφωμα είναι μηδαμινή εν τούτοις οι καθεστωτικοί μηχανισμοί το στηρίζουν με κάθε τρόπο.

Δημοσκόπηση της Alco που προβλήθηκε από πολλά ΜΜΕ του έδινε ποσοστό 5,6% σε περίπτωση εκλογών, η φυλλάδα του Τριανταφυλλόπουλου την Κυριακή ανακάλυψε ότι «έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο της σκεπτόμενης αριστεράς». Τον ενθουσιασμό του και τις προσδοκίες του για τους "ανανεωτικούς αριστερούς" δεν κρύβει και ο Πρετεντέρης: «η υπόθεση της Αριστεράς τίθεται πλέον µε νέους όρους. Κάτι που µπορεί να αποδειχθεί καλό για την Αριστερά. Ενδεχοµένως και για τον τόπο», γράφει στα "ΝΕΑ", ενώ τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει ο εφοπλιστής Αλαφούζος δίνουν συνέχεια ρεσιτάλ προβολής αυτού του πολιτικού σχηματισμού.

(Αν μάθουμε ότι ο Αλαφούζος χρηματοδοτεί και τον Κουβέλη, όπως παραδέχτηκε δημοσίως ότι έκανε στον Μητσοτάκη τότε θα τα 'χουμε δει όλα).

Ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα από την «Καθημερινή» που τεκμηριώνει τα παραπάνω:

«Οι πρώτες ενδείξεις από τη Δημοκρατική Αριστερά παραπέμπουν σε έναν πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος δεν θα περιορισθεί στον γνώριμο αδιέξοδο αρνητισμό, αλλά θα επιχειρήσει να επηρεάσει τις εξελίξεις με εφικτές προτάσεις. Ενα αριστερό κόμμα που δεν θα τα βλέπει όλα μηδενιστικά, δεν θα προβάλλει ανέφικτους στόχους, και δεν θα εγκλωβιστεί σε μια μοναχική πορεία, αλλά θα αναζητήσει τη συνεργασία με άλλες δυνάμεις που θα έχουν ως κοινό στόχο τη διαφάνεια, την ισονομία και την αξιοκρατία. Μια παράταξη που δεν θα αντιμετωπίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ως περιθωριακή, και συχνά ενοχλητική, αλλά ως αξιόπιστη φωνή που μάχεται για τον περιορισμό των ανισοτήτων και συμβάλλει ενεργά στην εξεύρεση λύσεων στην εποχή του Διαδικτύου και της παγκοσμιοποίησης.

Η εξασφάλιση κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης από ένα κόμμα με αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι υγιής εξέλιξη για την πολιτική ζωή και τη χώρα

Η αποδοχή που δείχνει να έχει η νέα προσπάθεια δεν είναι τυχαία, ενώ η συστράτευση του Λεωνίδα Κύρκου της προσδίδει έναν επιπλέον συμβολισμό

Η Ελλάδα χρειάζεται μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή Αριστερά, ικανή να καταθέσει τις δικές της δημιουργικές και, κυρίως, λειτουργικές απαντήσεις στις προκλήσεις του 21ου αιώνα.»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2010 στις 9:01 μ.μ.

απίστευτο;
φανταστείτε αυτό:ο κουβέλης ηγείται κυβέρνησης προσωπικοτήτων υπό τη σκέπη φυσικά της δημοκρατικής αριστεράς,
έρχεται αντιμέτωπος με το δίλημμα "έξω από το μνημόνιο ή μέσα;" και απαντάει μέσα εφόσον γίνει αναδιαπραγμάτευση του χρέους.Την ευθύνη της διαπραγμάτευσης των νέων όρων δανεισμού θα πρέπει να έχει ένας κυβερνητικός μηχανισμός ευρείας αποδοχής: γιατί αυτοί οι νέοι όροι θα συνεπάγονται στη νέα εποχή τους νέους συσχετισμούς (συναινετικούς δηλ. ανισωτικούς). Πρέπει να μου πει ένας σοβαρός άνθρωπος ότι δεν γίνεται αλλιώς. Η σημερινή κρίση είναι περισσότερο κρίση της σοβαρότητας των πολιτικών. Βουλγαράκης. Αν μου πει κάποιος σαν τον κουβέλη ότι έτσι θα σωθεί η ελλάδα και εξυγιάνει μερικούς θεσμούς (η εξυγίανση μπορεί μια χαρά να είναι ταξική, απλά δεν θα κονομάνε οι απέξω, θα κονομάνε μόνο οι μέσα όπως είναι το σωστό), νομίζω η ελλάδα θα βρει το νέο σωτήρα της, το σοφό γέροντα που της έλειπε.
Ίσως έτσι να'ναι καλύτερα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger