Home » , » Πολιτικός τυχοδιωκτισμός και οπορτουνισμός χωρίς όρια

Πολιτικός τυχοδιωκτισμός και οπορτουνισμός χωρίς όρια

Από giorgis , Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010 | 6:00 μ.μ.

«Επειδή θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ υπέστη ήττα ιδεολογική και ήττα ταυτότητα και προγράμματος εισηγούμαι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και με την ευκαιρία του εορτασμού της 3ης του Σεπτέμβρη να ασχοληθούμε με την ιδεολογία και το πρόγραμμα … πρέπει να επανιδρύσουμε το ΠΑΣΟΚ ή καταρρέουμε … Παρακολουθώ μέχρι το Εθνικό Συμβούλιο τις προθέσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ για να δω πού θα καταλήξει και αν υπάρχει μια διάθεση αναδίπλωσης και παγώματος του καταστροφικού Μνημονίου για την πατρίδα. Πιστεύω ότι ο Παπανδρέου έχει την ικανότητα, την εμπειρία, να ξαναπάρει μια νέα πρωτοβουλία, να διαπραγματευτεί με την Μέρκελ, αφού παγώσει το καταστροφικό και αδιέξοδο μνημόνιο».

Αυτά δήλωνε μεταξύ άλλων πριν μερικές μέρες στον ρ/σ 9,84 ο Αλέξης Μητρόπουλος, Καθηγητής Εργατικού Δικαίου και μέλος του εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Οχι δεν θα χρεώσουμε αφέλεια στον Α. Μητρόπουλο αλλά πολιτικαντισμό. Μας θυμίζει την «αριστερή πρωτοβουλία» του Γ. Παναγιωτακόπουλο που ενώ ασκεί σκληρή κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γ. Τσολάκογλου – Παπανδρέου εξακολουθούν τα στελέχη της να παραμένουν στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ απολαμβάνοντας κομματικά οφίκια.

Κάναμε αυτή την εισαγωγή επειδή διαβάσαμε στην σημερινή «Ελευθεροτυπία» ότι: "Νέα δεδομένα παρουσιάζουν η προεκλογική εκστρατεία και η ανεύρεση υποψηφίου για την Περιφέρεια Αττικής για το σχήμα του ΣΥΝ / ΣΥΡΙΖΑ, από χθες. Ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος με δήλωσή του στην «Ε» έκανε γνωστό ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Νοεμβρίου. «Κάθε άλλο παρά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που εξαρχής έθεσα για την πιθανή συμμετοχή μου στις εκλογές του Νοεμβρίου», λέει μεταξύ άλλων, φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον ΣΥΝ. Ο γνωστός εργατολόγος είναι ο δεύτερος μετά τη Σοφία Σακοράφα που δηλώνει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τη θέση του περιφερειράρχη Αττικής.

Στον ΣΥΝ κυρίως, είχαν επενδύσει ιδιαίτερα στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου. Πριν από δέκα ημέρες και ο τραγουδοποιός Διονύσης Τσακνής, με δήλωση του στην «Ε», είχε κάνει γνωστό ότι δεν ίσχυαν τα σενάρια που τον έφεραν ως υποψήφιο για τον Δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολη η δήλωση του Αλέξη Μητρόπουλου έχει ως εξής: «Οι εντεινόμενες αντιμαχίες και οι αυτοποιητικές ερμηνείες της συγκυρίας στην ευρύτερη Αριστερά, παρά τις ευκρινέστερες και γενικότερες ταξικές και κοινωνικές συσπειρώσεις που προξενεί το αντικοινωνικό μεταβλητό Μνημόνιο των δανειστών, αποδυναμώνουν κάθε προσπάθεια ενωτικής έκφρασης του λαού για την ανάδειξη της αναπτυξιακής αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης και την προβολή της εναλλακτικής πολιτικής! Ως εκ τούτου, κάθε άλλο παρά δημιουργούνται οι προϋποθέσεις που εξαρχής έθεσα για την πιθανή συμμετοχή μου στις εκλογές του Νοεμβρίου»".

Πιθανόν να έχει βάση το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» ότι ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχε «επενδύσει ιδιαίτερα στην υποψηφιότητα Μητρόπουλου». Σε ένα κόμμα όπου ο τυχοδιωκτισμός και ο οπορτουνισμός του δεν έχει όρια αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Αντί να έκανε το αυτονόητο για ένα αριστερό κόμμα, έστω και βουτηγμένο στον εκλογικό κρετινισμό, δηλαδή να πολιτικοποιήσει την εκλογική μάχη και να πάρει χαρακτηριστικά συνολικής απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και της τρόικας, ο Συν/Σύριζα αναζητάει για να στηρίξει πρόσωπα απ’ το «καλό» ΠΑΣΟΚ. Κατάντια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger