«Η χώρα αυτή (σ.σ.: η Ελλάδα) δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν οι Αμερικάνοι. Διότι, με την παρέμβασή τους στον εμφύλιο πόλεμο και αργότερα με το σχέδιο Μάρσαλ, θα έλεγα μάλιστα και πριν, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου με την ΟΥΝΡΑ, που βασικά από τους Αμερικάνους χρηματοδοτούνταν, διέσωσαν τον ελληνικό λαό».
Αυτά τα λογάκια ανήκουν στον πατριώτη, στον σοσιαλιστή, στον αντιπρόεδρο του Γιώργου Παπανδρέου, τον Θεόδωρο Πάγκαλο.
Ειπώθηκαν στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Real News» και δημοσιεύτηκε την Κυριακή.
Θυμίζουμε ότι ο Πάγκαλος δεν ήταν παρών όταν οι Αμερικάνοι «παρέμβηκαν» στην Ελλάδα, την εποχή δηλαδή του Βαν Φλιτ, του «Στρατηγέ μου ιδού ο στρατός σας», την εποχή των Ναπάλμ και των Μακρονησιών, την εποχή της μετατροπής των Γερμανοτσολιάδων σε Αμερικανοτσολιάδες.
Ηταν, όμως, παρών, όταν πενήντα χρόνια αργότερα, ως αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, στεκόταν εκ δεξιών του πρωθυπουργού που αναφώνησε εκείνο το αειθαλούς αναξιοπρέπειας «Ευχαριστούμε τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Για να μη νομίζετε, δηλαδή, ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα των πάλαι ποτέ, κίβδηλων συνθημάτων περί της «λαϊκής κυριαρχίας» και της «εθνικής ανεξαρτησίας», δεν έχουν κριτήρια όταν επιλέγουν τους αντιπροέδρους τους.
Πηγή: "Ριζοσπάστης"
«Ο Μεγάλος Ύπνος» το απόλυτο φιλμ νουάρ του Χάουαρντ Χωκς Με το μυθικό
ζευγάρι Χάμφρεϋ Μπόγκαρτ – Λωρήν Μπακώλ ΑΠΟ 8/9
-
Γράφει ο Βελισσάριος Κοσσυβάκης Βασισμένο στο ομώνυμο θρυλικό έργο του
μεγάλου Ρέυμοντ Τσάντλερ Σενάριο: Ουίλιαμ Φώκνερ (Βραβείο Νόμπελ
Λογοτεχνίας) Μουσ...
Πριν από 1 ώρα

+ σχόλια + 2 σχόλια
ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!!!
ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΦΙΟΖΟΣ?????
http://tasosnastos.blogspot.com/2010/09/blog-post_9101.html
Δημοσίευση σχολίου