Την τελευταία μπαρούφα του ο κατά τύποις έλληνας πρωθυπουργός την ξεστόμισε ευρισκόμενος στο εξωτερικό.
«Η λέξη λιτότητα θα πρέπει να αντικατασταθεί με τη λέξη υπευθυνότητα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Γιώργος Παπανδρέου, γράφουν τα ΜΜΕ.
Άλλες λέξεις πρέπει να αντικατασταθούν για να μην βιάζει τόσο απροκάλυπτα την νοημοσύνη μας ο Γ. Τσολάκογλου.
Η λέξη παθητικότητα να γίνει αντίσταση. Ο ατομικισμός να μεταφραστεί σε συλλογικότητα. Το μούδιασμα σε αντίσταση. Η επιφυλακτικότητα σε δυναμισμό. Το ψέλλισμα σε κραυγή.
Οσο δεν παίρνουμε φαλάγγι όλο το αστικό πολιτικό προσωπικό, όσο του αναθέτουμε να μιλάει και να ενεργεί για μας ενώ ξέρουμε ότι δεν είναι με μας, τόσο εκτός απ’ την νοημοσύνη μας θα βιάζουν και τις ζωές μας.
Οι X. Φλωράκης, Λ. Κύρκος και Γρ. Φαράκος απαντούν στο ερώτημα “Αν μπορούσε
να αποφευχθεί ο τραγικός Δεκέμβρης του ’44”
-
Οι απόψεις τριών ιστορικών ηγετών της Αριστεράς, μέσα από βιβλία τους και
μαρτυρίες τους. Του Ζήση I. Καραβά. – Από
Πριν από 3 ώρες

Δημοσίευση σχολίου