Home » » "Πιθανότητα εμφυλίου λόγω λιτότητας"

"Πιθανότητα εμφυλίου λόγω λιτότητας"

Από giorgis , Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010 | 3:46 μ.μ.

Δυο ειδήσεις που δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες. Η πρώτη βλέπει το φως της δημοσιότητας από τις σελίδες της βρετανικής εφημερίδας Ντέιλι Τέλεγκραφ και αναδημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Σκάι.

Σύμφωνα μ’ αυτή:
«Κίνδυνο διάλυσης της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα εφόσον τα μέτρα λιτότητας συνεχιστούν για μεγάλο διάστημα και κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου διαβλέπει ο Γερμανός οικονομολόγος Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του έγκυρου Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών ΙΦΟ με έδρα το Μόναχο».
Επίσης ο ίδιος «προειδοποίησε ότι τα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποτρέψουν την πτώχευση».

Η δεύτερη είδηση μας έρχεται από την «Καθημερινή» και μας λέει ότι προβλέπεται
«Αναβάθμιση των Σωμάτων Ασφαλείας με 250 εκατ. Ευρώ» με «έργα που θα υλοποιηθούν τους επόμενους 18 μήνες».
Δεν είναι καθόλου άσχετες μεταξύ τους αυτές οι ειδήσεις.

Η Ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει και αυτό φαίνετε ολοκάθαρα σε όσους δεν φοράνε παρωπίδες, γ' αυτό και το ντόπιο πολιτικό προσωπικό των καπιταλιστών θωρακίζει με κάθε τρόπο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους.
Το ζητούμενο δεν είναι αν θα γίνει, αλλά πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη και τι μορφή θα έχει.


«Εσείς είστε ο λαός που έχει τη δύναμη»

«Η γη είναι πλούσια και μπορεί να θρέψει όλο τον κόσμο. Η ζωή μπορεί να είναι ελεύθερη και ωραία αλλά χάσαμε το δρόμο...
Αυτή τη στιγμή, η φωνή μου φτάνει στ' αυτιά εκατομμυρίων ανθρώπων, απελπισμένων γυναικών, παιδιών, που είναι θύματα ενός συστήματος το οποίο ξέρει μόνο να βασανίζει και να φυλακίζει αθώους. Σ' αυτούς που μ' ακούνε λέω: Μην απελπίζεστε...
Η δύναμη που αφαίρεσαν από το λαό θα ξαναγυρίσει στο λαό...
Σ' εσάς. Εσείς είστε ο λαός που έχει τη δύναμη να εφεύρει μηχανές, να εφεύρει την ευτυχία. Εσείς έχετε τη δύναμη να εμπνεύσετε μια όμορφη κι ελεύθερη ζωή, ώστε να είναι μια υπέροχη περιπέτεια.
Στο όνομα της δημοκρατίας ας χρησιμοποιήσουμε αυτή τη δύναμη για να ενωθούμε. Να αγωνιστούμε για έναν καινούργιο κόσμο, όπου θα έχει δουλειά για όλους, ένα μέλλον για τους νέους, ασφάλεια για τους ηλικιωμένους...».

Απόσπασμα από την ταινία του μεγάλου Τσάρλι Τσάπλιν, «Ο μεγάλος Δικτάτωρ».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:29 π.μ.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να βρουν το λαό μπροστά τους

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στην οικονομία τονίζει:

«Η κυβέρνηση, με πλήρη επίγνωση των τραγικών συνεπειών που θα έχουν για το λαό, σχεδιάζει να επιβάλει δραστικές αυξήσεις και στο πετρέλαιο θέρμανσης και τον ΦΠΑ και τη ΔΕΗ και αλλού. Το κάνει για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των μεγαλοεπιχειρηματιών για μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις, περισσότερες φοροαπαλλαγές και προνόμια. Για να μειώσει ακόμα περισσότερο το συντελεστή φορολόγησης των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, που, από 45%, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το πήγαν στο 24% και τώρα θέλει να το πάει στο 20%. Θα μειώσει δραστικά τη φορολογία και στα διανεμόμενα κέρδη. Με αυτούς τους στόχους η ΝΔ συμφωνεί, ψεύδεται λέγοντας ότι είναι κατά του μνημονίου και της πολιτικής της κυβέρνησης. Η αντιλαϊκή πολιτική δεν είναι ζήτημα μείγματος, όπως λέει, για να υπηρετήσει τα κέρδη των μονοπωλίων, ληστεύει εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι τα άγρια μέτρα, σε βάρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους, θα συνεχιστούν και θα δυναμώνουν, όσο η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ δε βρίσκουν το λαό μπροστά τους, αποφασισμένο να απορρίψει τα διλήμματα, τις απειλές, την πολιτική τους, να παλέψει για τα δικαιώματά του, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2010 στις 6:10 μ.μ.

Η προσπάθεια που γίνεται από την αστική τάξη της χώρας μας, για την δημιουργία "νέων" και "άφθαρτων" κομμάτων - δες Δ.Α., κόμμα Μπακογιάννη κλπ. - καθώς και η μεγάλη δυστοκία εύρεσης υποψηφιων περιφερειαρχών και δημάρχων από τα αστικά κόμματα, δίνουν τροφή για τέτοια δημοσιεύματα !

Ίσως, στους σχεδιασμούς της αστικής τάξης να σώσει το σύστημά της, να προβλέπει και τέτοια σενάρια !
Ο Λαός μας, πρέπει να επαγρυπνά, να οργανωθεί, να αντιπαλέψει έως και να εξουδετερώσει τέτοιους σχεδιασμούς που μόνο δεινά θα φέρουν και την παραπέρα ισχυροποίηση του καπιταλιστικού συστήματος !

Το ΚΚΕ, έγκαιρα πρόβλεψει τα διάφορα, γι αυτό και προχθές έδωσε στη δημοσιότητα το Κάλεσμα Αγώνα προς τον Ελληνικό Λαό !

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger