Home » , » Πράσινες μπίζνες Αντρίκου

Πράσινες μπίζνες Αντρίκου

Από giorgis , Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 | 1:42 μ.μ.

Ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ, στο οποίο αφιερώνει τρεις σελίδες, έχει το σημερινό «Ποντίκι». Ασχολείται με ένα θέμα που έχει περάσει εντελώς απαρατήρητο από όλα τα ΜΜΕ. Εκτός του ότι μας δίνει πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τις «Οικογενειακές μπίζνες Παπανδρέου», που δεν είχαμε υπ’ όψιν μας, επιβεβαιώνει απόλυτα όσα είχαμε γράψει σε σχετική ανάρτησή μας.

Παραθέτουμε αποσπάσματα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας:

Οι πράσινες μπίζνες με φόντο το Αιγαίο

Εάν το Διεθνές Συνέδριο για την Κλιματική Αλλαγή στη Μεσόγειο, που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο στη Βουλιαγμένη, ήταν τραγούδι, οι στίχοι θα ήταν κάπως έτσι... «Πάμε μια βόλτα στη Βουλιαγμένη, είναι η μπίζνα ζεστή, κάπου υπάρχει ένα φάντ αραγμένο, ίσως το βρούμε μαζί»...
Και θα μας βοηθήσουν να το βρούμε γνωστές φυσιογνωμίες», που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους  για το καλό του περιβάλλοντος και το δικό μας.

Γιατί τις δυνάμεις τους έχουν ενώσει για να μας κατευθύνουν, να μας συμβουλεύσουν και να σχεδιάσουν την «πράσινη» επιχειρηματική πολιτική της επόμενης μέρας, ο αδερφός του Έλληνα πρωθυπουργού Αντρικός, η κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζεμ Ιπέκ, ο Ελληνοαμερικάνος σύζυγος της Ελληνοαμερικανίδας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ουγγαρία Ελένης Τσακοπούλου, κορυφαίοι επιστήμονες επικεφαλής εταιρειών επενδύσεων, και στο βάθος ο ίδιος ο Μπιλ Κλίντον!

Κι αυτό γιατί το διεθνές συνέδριο με την υψηλή διεθνή πολιτική εκπροσώπηση, με την πολύ υψηλή επιστημονική εκπροσώπηση αλλά και με την πολύ υψηλή επιχειρηματική εκπροσώπηση είναι επί της ουσίας το απόλυτο πεδίο δράσης για τις πράσινες μπίζνες του άμεσου μέλλοντος, μπίζνες που δρομολογούνται πλέον με άλλα, εκλεπτυσμένα χαρακτηριστικά, αφού οι «εργολάβοι» του παρελθόντος χαλάνε την πιάτσα.
Οι σύγχρονες μπίζνες γίνονται με ηχηρά ονόματα, που διαθέτουν πλήθος PhD, είναι clean face και κυρίως δραστηριοποιούνται είτε σε μη κυβερνητικές οργανώσεις είτε σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Το διεθνές συνέδριο είναι ένα πρόγραμμα που «τρέχει» το Ινστιτούτο του αδερφού του πρωθυπουργού, καθηγητή Αντρικού Παπανδρέου. Πρόκειται για το Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια (i4cence) ενώ συνδιοργανωτές είναι η C&C που εξειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, του Κυριάκου Γριβέα (επιχειρηματία γνωστού για τις διασυνδέσεις του στη Ν.Δ.), οι «Financial Times» και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Το συνέδριο έχει δυο σκέλη, το πολιτικό και το επιχειρηματικό, το οποίο πραγματοποιείται το Σάββατο μέσω του Επενδυτικού Φόρουμ «Mediterranean Green Development Investors Forum», όπου και θα στηθούν οι βάσεις για τα «πράσινα» ντιλ της επόμενης δεκαετίας.

 Είναι ενδεικτικό ότι από τους ίδιους τους διοργανωτές, το Επενδυτικό Φόρουμ παρουσιάζεται ως ένα «συναρπαστικό event δικτύωσης που θα εξετάσει τις ευκαιρίες για επενδύσεις σε περιβαλλοντικά έργα και θα αναδείξει τις δυνατότητες κερδών για τους επενδυτές».

Στο θέμα αυτό θα επανέλθουμε, παρουσιάζοντας όλο το δημοσίευμα απ' το "Ποντίκι" αλλά προσπαθώντας να μάθουμε και το τι διαδραματίστηκε σ' αυτή την ημερίδα που οργανώνει η ΜΚΟ του πρωθυπουργικού αδελφού.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger