Home » » Το ΙΚΑ βρυκολακιάζει

Το ΙΚΑ βρυκολακιάζει

Από giorgis , Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010 | 12:26 μ.μ.

Εδωσαν 1,5 δισ. ευρώ για … γραβάτες (και μίζες κάτω απ’ το τραπέζι στα «δικά τους παιδιά», φυσικά) και δεν δίνουν στους αναπήρους κάποιες εκατοντάδες ευρώ για να αποφύγουν τον ακρωτηριασμό των ποδιών τους!!!!

Είναι ανατριχιαστικό, απάνθρωπο και ξεφεύγει από κάθε ανθρώπινη λογική!!!
Αυτό που μαθαίνουμε από Δελτίο Τύπου της Εθνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία όχι απλώς σε εξοργίζει, σε κάνει να αγανακτείς , αλλά σε φέρνει σε κατάσταση να μην μπορείς να βρεις λέξεις (χωρίς τον κίνδυνο να διωχτείς ποινικά) για να εκφράσεις την οργή σου!!!

Συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου διαβάζουμε ότι με απόφαση του ΙΚΑ - ΤΕΑΜ το ταμείο δεν καλύπτει το κόστος για την προμήθεια ορθωτικών μέσων, δηλαδή θεραπευτικών υποδημάτων τα οποία καθυστερούν τις επιπλοκές του διαβητικού ποδιού και αποτρέπουν τους ακρωτηριασμούς, με το εντελώς απίστευτο, απάνθρωπο –όπως θέλετε χαρακτηρίστε το- σκεπτικό ότι «με τη χρήση τους δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα με δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος»!

Ότι στην εποχή του Μνημονίου και της δωσίλογης κυβέρνησης του Γ. Τσολάκογλου θα φτάναμε μέχρι αυτό το σημείο ειλικρινά δεν το είχαμε φανταστεί!!!!

Διαβάστε την απάντηση που έλαβε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, από το ΙΚΑ, όταν ζήτησε για τα μέλη της τη χορήγηση ορθωτικών μέσων που αποτρέπουν τους ακρωτηριασμούς, και φρίξτε!:

«ΘΕΜΑ : "Απάντηση στις από 10-4-08, 28-2-08, 29-1-09 επιστολές σας"

Σε απάντηση των παραπάνω επιστολών σας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Η Έκτακτη Ειδική Επιτροπή της Διοίκησης, δεν ενέταξε στα είδη του άρθρου 28 του Κανονισμού Ασθένειας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τα θεραπευτικά υποδήματα διαβήτη, εφόσον μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τη χρήση τους, δεν αποφεύγεται ο ακρωτηριασμός του ποδιού, απλά καθυστερεί για ένα με δύο χρόνια και το αναμενόμενο όφελος θα είναι μικρότερο από το προβλεπόμενο κόστος. Επομένως, το συγκεκριμένο είδος δεν χορηγείται από το ίδρυμα.

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΡΙΑ-ΕΛΕΝΗ ΧΑΡΟΥ»

«Η απάνθρωπη αυτή στάση του ΙΚΑ για ένα τόσο ευαίσθητο και σημαντικό ζήτημα προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση», σημειώνει το Δελτίο Τύπου που αναφέραμε.

Εμείς δεν θα σχολιάσουμε το γεγονός με τις λέξεις που μας έρχονται στο μυαλό. Οσο πιο ήρεμα μπορούμε αναφέρουμε δυο γεγονότα που συμβαίνουν την ίδια στιγμή που το κράτος δείχνει αυτό το
 μίσος του για τους συνανθρώπους μας που είχαν την ατυχία να μείνουν ανάπηροι.

Στο σημερινό «Βήμα» διαβάζουμε: «Ο ΕΟΤ ξόδεψε 1,5 δισ. ευρώ για... γραβάτες. Αγόρασαν εκατομμύρια καραμέλες με γεύση... ούζου, αλλά και ένα πολυτελές τζιπ του οποίου ο κάτοχος ακόμη αγνοείται!».

Μπορείτε να το συλλάβετε; Εδωσαν 1,5 δις. Ευρώ για … γραβάτες (και μίζες κάτω απ’ το τραπέζι στα «δικά τους παιδιά», φυσικά) και δεν δίνουν στους αναπήρους κάποιες εκατοντάδες ευρώ για να αποφύγουν τον ακρωτηριασμό των ποδιών τους!!!!

Και από το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί: «Ρε αδέλφια εκεί στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Πολύ σούσουρο γίνεται για τον ειδικό γραμματέα που έχει ξεμείνει από την εποχή της Νέας Δημοκρατίας. Εισπράττει, λένε, τον μισθό του, έχει γραμματέα και οδηγό και είναι πλήρως παροπλισμένος, δεν κάνει τίποτα. Είναι λένε φίλος του Χατζηγάκη και της Ντόρας, αλλά ένα χρόνο τώρα βράχος ακλόνητος, εισπράττει μόνο τα … μισθά».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger