Home » , » Από τον παππού στον εγγονό

Από τον παππού στον εγγονό

Από giorgis , Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 | 1:43 μ.μ.

Εγινε χτες η ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), ΠΥΣΔΕ (Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), στα Α-ΠΥΣΔΕ και Α-ΠΥΣΠΕ, καθώς και στα κεντρικά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ).

Τα αποτελέσματα λένε για μεγάλη άνοδο των συνδυασμών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς καθώς και του ΚΚΕ με ταυτόχρονη πτώση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.

Σε ανακοίνωση των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων ΠΕ τονίζεται μεταξύ άλλων: «Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συναδέλφους που στις εκλογές της 3ης Νοέμβρη για τα υπηρεσιακά συμβούλια, στήριξαν τα ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων Κινήσεων Συσπειρώσεων στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Η δίδυμη πτώση ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, η ήττα τους και η απώλεια αιρετών σε μια σειρά περιοχές, είναι αποτέλεσμα της καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής. Είναι έκφραση της συσσωρεμένης οργής και της αγανάκτησης της βάσης των εκπαιδευτικών απέναντι στην κοινωνική λεηλασία και βαρβαρότητα, απέναντι στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται από κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. ενάντια στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους… Το αποτέλεσμα των εκλογών, είναι ένα ακόμα επεισόδιο μιας ελπιδοφόρας πανελλαδικής διαδικασίας συσπείρωσης, ενός πολύμορφου, ανεξάρτητου, αγωνιστικού δυναμικού σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε, σε μαζική συμμετοχή στις ομάδες, τις συλλογικότητες και τα ψηφοδέλτια του ανεξάρτητου ριζοσπαστικού ρεύματος σε όλους τους συλλόγους. Μαζική συμμετοχή στις γενικές συνελεύσεις, στους αγώνες και τις απεργίες, στη σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ».

Με την ευκαιρία αυτή αναγνώστης του μπλογκ μας, μας θυμίζει εποχές του «γέρου» της «δημοκρατίας», παππού του σημερινού κατά τύποις πρωθυπουργού τότε που έλεγε ότι «Ο κομμουνισμός είναι εχθρός του Εθνους και της Δημοκρατίας».

Αντιγράφουμε, λοιπόν, απ’ αυτό το έγγραφο που υπογράφει ο Γεώργιος Παπανδρέου, «Πρόεδρος κυβερνήσεως και υπουργός παιδείας και θρησκευμάτων»: «Ο κομμουνισμός είναι εχθρός του Εθνους και της Δημοκρατίας. Και τούτο πρέπει να καταστεί συνείδησης της Νέας Γενεάς. Ο Εθνικός φρονηματισμός καθώς και η ηθική και πολιτική αγωγή των μαθητών είναι η πρώτη αποστολή του Διδασκάλου. Και εις αυτήν οφείλουν να επιδοθούν. Τα ιδικά μας ιδανικά είναι τα ιδανικά του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού. Ελευθερία (Εθνική και Πολιτική) και Δικαιοσύνη. Αγάπη και θυσία. Αυτά είναι τα ιδεώδη μας και αυτά πρέπει να εμποτιστεί η νέα Γενεά. Ελλάς και Δημοκρατία. Αληθής Δημοκρατίας.
Πάσα εκτροπή πρέπει να κολάζεται αυστηρότατα. Και αν συμβεί να υπάρξουν διδάσκαλοι, όχι ανήκοντες, αλλά και απλώς συμπαθούντες, ή ανεχόμενοι την κομμουνιστικήν προπαγάνδαν δεν έχουν θέσιν εις την Εκπαίδευσιν …».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger