Home » , » Απίστευτο θράσος καπιταλιστών

Απίστευτο θράσος καπιταλιστών

Από giorgis , Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010 | 4:14 μ.μ.

Λείπει ο Μάρτης απ’ την Σαρακοστή; Πώς λοιπόν θα έλειπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, από την συγχορδία καπιταλιστών και κολαούζων τους που απαιτούν απ’ την κυβέρνηση μαζική απόλυση δημοσίων υπαλλήλων.

Μόλις το πρωί σχολιάσαμε τα γραφόμενα ενός τέτοιου άκρατου νεοφιλελεύθερου «μουμπουκιού» της Μιράντας Ξαφά, ενώ τα ίδια ακριβώς επανέλαβε και ο πρόεδρος του  ΣΕΒ μην κρατώντας τα παραμικρά προσχήματα και στοιχιζόμενος απόλυτα με την γραμμή της κυβέρνησης. Ολοι αυτοί στρώνουν το έδαφος για να υλοποιηθεί η δέσμευση που έχει δώσει το επιτελείο του ΓΑΠ στους επικυρίαρχους ότι θα απολύσουν 300.000 δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το 2013!!!

Ο Δ. Δασκαλόπουλος απέναντι στους τροϊκανούς (με τους οποίους έχει ιδιαίτερες συναντήσεις) λειτουργεί σαν εκπρόσωπος της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης του ΓΑΠ και δεν το κρύβει. Ας θυμηθούμε την τελευταία δήλωση που έκανε μετά την συνάντηση που είχε με την τρόικα που εκδήλωσε δημόσια τον ενθουσιασμό του για την κυβερνητική πολιτική σημειώνοντας ότι η επίσπευση των αντιλαϊκών ανατροπών «είναι η ειλικρινής βούληση του πρωθυπουργού και των ικανότερων υπουργών του. Αυτό, εξάλλου, αποδεικνύουν οι περισσότερες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σε μία σειρά από μείζονα θέματα τον τελευταίο καιρό».





Είναι τεράστιο το θράσος των καπιταλιστών (δέστε το βίντεο με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΒ) και των κολαούζων τους.

Μήπως μπορεί να μας απαντήσει κάποιος απ’ αυτούς πού πήγαν τα κέρδη που αποκόμισαν οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων τη δεκαετία που προηγήθηκε της καπιταλιστικής κρίσης η οποία ήταν μια δεκαετία υψηλότατης κερδοφορίας;
Μήπως μπορεί να μας πει π.χ. ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος τι έκανε τα λεφτά που πήρε από την πώληση της Vivartia, του μεγαλύτερου ομίλου τροφίμων στην Ελλάδα, στη MIG;
Το σίγουρο είναι πως τα λεφτά δεν πήγαν σε νέες επενδύσεις. Ούτε καταναλώθηκαν από τους καπιταλιστές (η προσωπική παρασιτική τους κατανάλωση είναι μεν υπερπολυτελής, δεν φτάνει όμως για να καταναλώσει όλ' αυτά τα κέρδη).

Η απάντηση στο ερώτημα «πού πήγαν τα λεφτά;» είναι γνωστή. Κατατέθηκαν στα διάφορα κερδοσκοπικά funds, τα οποία υπόσχονται μεγάλες αποδόσεις. Δηλαδή, τα κέρδη που συσσώρευσαν οι καπιταλιστές στη φάση της σχετικής ανάπτυξης χρησιμοποιούνται σήμερα για να βγουν υπερκέρδη μέσω της κερδοσκοπίας με τις δανειακές ανάγκες του ελληνικού κράτους. Τα κεφάλαια που διαχειρίζονται ξένοι και ντόπιοι τραπεζικοί όμιλοι, με τα οποία στραγγίζουν το ελληνικό κράτος, περιλαμβάνουν και κεφάλαια ελλήνων καπιταλιστών.

Τώρα οι ίδιοι αυτοί καπιταλιστές και πρόσχημα την καπιταλιστική οικονομική κρίση κοιτάνε έχοντας τις πλάτες της κυβέρνησης να ξεζουμίσουν εντελώς την εργατική τάξη και να διασφαλίσουν στο έπακρο τα κέρδη τους.

Εύστοχα σε σχόλιο του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ τονίζει: «Οι μεγαλοεπιχειρηματίες προκαλούν με θράσος όταν αναφέρονται στο πελατειακό κράτος του οποίου αποτελούν προνομιακούς πελάτες με αποτέλεσμα την διόγκωση του δημόσιου χρέους. Αξιώνουν απολύσεις στο όνομα των εργαζομένων που αυτοί απέλυσαν και τους αρπάζουν ακόμα και το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Απαιτούν να κοπούν και οι ελάχιστες κρατικές δαπάνες προκειμένου να αυξηθεί περεταίρω η χρηματοδότησή τους απ’ το κράτος καθώς και οι φοροαπαλλαγές τους. Να μην μείνει τίποτα όρθιο απ’ τις εργατικές κατακτήσεις στο εργασιακό και στους μισθούς για να γίνουν αυτοί πιο ισχυροί και ανταγωνιστικοί. Απαιτούν να κλείσουν οι πρώην ΔΕΚΟ για να διασφαλίσουν νέα παιδία για την κερδοφορία τους σε βάρος της λαϊκής οικογένειας και των εργαζομένων των συγκεκριμένων κλάδων. Οι εργαζόμενοι, ο λαός, πρέπει να απαντήσουν στην πλουτοκρατία και στα κόμματά της "ως εδώ και μη παρέκει". Φτάνουν τα δεινά απ’ την καπιταλιστική εκμετάλλευση και την νόμιμη ληστεία. Πανεργατικό, Παλλαϊκό μέτωπο κατά του Μνημονίου διαρκείας που φέρνουν μαζί Ευρωπαϊκή Ενωση κυβέρνηση πλουτοκρατία και αντεπίθεση για να γίνουν οι μεγάλες επιχειρήσεις κοινωνική λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία»
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger