Δεν έχει πια κανένας εργαζόμενος αυταπάτες για τον ρόλο των εργατοπατέρων που απαρτίζουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Είναι δεκανίκια στην ασκούμενη κυβερνητικά πολιτική πράγμα που το παραδέχτηκε δημόσια και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος (Δέστε το βίντεο).
Δεν αρκεί όμως μόνο η διαπίστωση. Το ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί –πράγμα απολύτως αναγκαίο για τις καταστάσεις που βιώνουμε- ένας μαζικός ενωτικός ταξικός πόλος που να δρα οργανωμένα και συντονισμένα. Τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι επιτροπές αγώνα, πρέπει να πάρουν την πρωτοβουλία για να υπάρξει ταξικός, ενιαίος πόλος της εργατικής βάσης.
Οι καιροί που βιώνουμε είναι πάρα πολύ δύσκολοι. Ή θα μπορέσουμε να συντονίσουμε και να οργανώσουμε τους αγώνες μας ή το επόμενο διάστημα θα είναι πιο οδυνηρό για την τάξη μας αφού το κεφάλαιο θα προχωράει μόνο του σε ταξικό αγώνα χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο.
«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα»: Από την ΕΚΟΦ του ’60, στην αντιπαράθεση
Ακρίτα – Γεωργιάδη
-
Του Γιώργη Γιαννακέλλη Είναι πραγματικά απολαυστικό το «λούσιμο» που έκανε
η Έλενα Ακρίτα στον αντιπρόεδρο της κυβερνητικής παράταξης, Άδωνι
Γεωργιάδη. Κ...
Πριν από 11 ώρες

Δημοσίευση σχολίου