Home » , » Ασυγκράτητοι οι εκπρόσωποι των πλουτοκρατών

Ασυγκράτητοι οι εκπρόσωποι των πλουτοκρατών

Από giorgis , Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010 | 5:18 μ.μ.

Δεν μας κάνει καμιά εντύπωση τα όσα λέει στην σημερινή του συνέντευξη στην "Καθημερινή" ο Γ. Προβόπουλος. Για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, η εφαρμογή του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής συνιστά «ιστορική ευκαιρία» για τη χώρα. Και ζητάει να γίνει με επιμονή, συνέπεια και αποφασιστικότητα.
Αλλωστε τα ίδια είχε ξαναπεί στο παρελθόν με τις προτάσεις του προς την κυβέρνηση.

Δεν θέλει ιδιαίτερη αντίληψη για να καταλάβουμε ότι ο Προβόπουλος και η τάξη που εκφράζει δεν θέλουν τίποτε άλλο παρά μια χώρα απεριόριστη δεξαμενή φτηνών εργαζομένων, η οποία επίσης θα μαστίζετε από τεράστια ανεργία. Μια τέτοια χώρα, είναι το ιδανικό πεδίο οι όπου γης αετονύχηδες –έχοντας δίπλα τους ένα πρόθυμο και εξαγορασμένο πολιτικό προσωπικό- να βάλουν στο χέρι ό ,τι εξακολουθεί να έχει αξία σε αυτόν το τόπο και παράλληλα να βυθίσουν τον εργαζόμενο λαό και τα λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:45 μ.μ.

Οι αριστεροί κοινωνιολόγοι δεν λένε να σταματήσουν να βρίσκουν λύσεις βολικές για την αστική τάξη. Τι έχει να ωφεληθεί η εργατική τάξη από την ΕΛΕ; Απολύτως τίποτα.

«οι εργάτες πρέπει να σπάσουν τους δεσμούς τους με όλα τα παραδοσιακά κόμματα της μπουρζουαζίας με στόχο να ενωθούν με τους αγρότες, για να εγκαθιδρύσουν τη δική τους εξουσία». Οτιδήποτε βοηθά στην κατεύθυνση αυτής της προοπτικής είναι θετικό και πρέπει να εξετασθεί, καθώς επίσης και να συμπληρωθεί με προσεχτικό απολογισμό. Οτιδήποτε δεν βοηθά στην κατεύθυνση αυτή αλλά είναι συνεπές μόνο με το «γράμμα» του επαναστατικού μαρξισμού αλλά περιθωριοποιεί τις ιδέες του επαναστατικού μαρξισμού, αυτό πρέπει ν’ απορρίπτεται χωρίς δεύτερη συζήτηση.

- ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ

- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΜΕΣΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ.

- Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ: ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ.


★ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ & ΠΡΑΞΗ
www.theorystudies.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger