Home » » Σπίθες και φούμαρα

Σπίθες και φούμαρα

Από giorgis , Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 | 6:15 μ.μ.

Κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι ο Μίκης Θεοδωράκης είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης που τα τραγούδια του σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή. Από την άλλη όμως δεν μπορεί να παραβλέψουμε την στάση που κρατάει τις τελευταίες δεκαετίες.
Δεν θα ασχοληθούμε με την πολιτική κίνηση «Σπίθα» που ανακοίνωσε σήμερα. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι «ανεμόμυλος» που γυρίζει όχι ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος, αλλά ανάλογα με το που φυσάει ο άνεμος που βολεύει τα προσωπικά του συμφέροντα.


Πρέπει να είναι η μοναδική «αριστερή προσωπικότητα» -πιθανόν και ο Λεωνίδας Κύρκος- που στήριξαν με τόσο θέρμη, τις τελευταίες δεκαετίες το αστικό πολιτικό σύστημα. Και δεν μιλάμε για γραφικές δηλώσεις που έχει κάνει του τύπου «πρέπει να πλένουμε το στόμα μας πριν μιλήσουμε για τον Χριστόδουλο» -αναφερόταν στον μακαρίτη αρχιεπίσκοπο- ούτε στην αγιογραφία που έκανε πρόσφατα στον Πάγκαλο σε τηλεοπτική εκπομπή.

Δεν μπορεί όμως να ξεχάσουμε το «Καραμανλής ή τανκς» που είπε το ’74, ότι χρημάτισε υπουργός στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ότι βγήκε με τις πιτζάμες του στην τηλεόραση για να καλύψει την κυβέρνηση Σημίτη, τότε που είχε προχωρήσει στην παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους.

Δεν ξέρουμε αν είμαστε υπερβολικοί αλλά θεωρούμε ότι και η σημερινή του κίνηση αποσκοπεί στην επιθυμία του να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και να απολαμβάνει ναρκισσιστικά τη δημοσιότητα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

1 Δεκεμβρίου 2010 στις 6:43 μ.μ.

"Δεν ξέρουμε αν είμαστε υπερβολικοί αλλά θεωρούμε ότι και η σημερινή του κίνηση αποσκοπεί στην επιθυμία του να βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο και να απολαμβάνει ναρκισσιστικά τη δημοσιότητα."

Den eisaste katholou ypervolikoi. Poles fores mou dinei tin entiposi oti o Mikis to pezei Fidel Castro grafontas politikes analisois sta geramata
I diafora metaksi tous eine oti o Mikis eine megalos mousikos kai asxetos politikos, se antithesi apo ton Fidel pou eine megalos politikos kai asxetos mousikos

1 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:03 μ.μ.

Αλλοίμονο στην κοινωνία που χρειάζεται απεγνωσμένα "έναν Θεοδωράκη", πόσο μάλλον τον ίδιο το Θεοδωράκη.

1 Δεκεμβρίου 2010 στις 7:49 μ.μ.

Η "Σπίθα" για την ανάπτυξη του κινήματος των ανεξάρτητων πολιτών άναψε.

Αυτό που έπρεπε να να κάνει ο μεγάλος Μίκης το έπραξε με το παραπάνω.
Έδωσε το έναυσμα έκφρασης των ενεργών πολιτών που αντιτίθενται στο φαύλο κομματικό κατεστημένο.
Και κάλεσε τους Ελληνες σε "ανυπακοή" απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ενωση, και "εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις".
"Σπίθα" ονόμασε το ρεύμα πολιτών που το οριοθέτησε ως κίνημα (όχι κόμμα) και το ανακοίνωσε σήμερα στην αίθουσα "Κακογιάννη" στην Αθήνα.
Πλέον το μπαλάκι περνάει στο τερρέν των πολιτών, των κινημάτων και των συλλογικοτήτων και κυρίως στα ονόματα επιστημόνων, οικονομολόγων, ανθρώπων της τέχνης που δεν έχουν σαπίσει από την άθλια επίδραση του διεφθαρμένου πολιτικού καθεστώτος συστήματος. Σε όλους αυτούς που πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην κατεύθυνση αποτίναξης ενός υποταγμένου καθεστώτος.
Ήρθε η ώρα της άνδρωσης και γιγάντωσης του κινήματος των πολιτών.
http://www.activistis.gr/

Ανώνυμος
2 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:24 π.μ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΚΑΛΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΥΓΕΙ ΠΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΙΑ ελεγε γιαυτον Ε ΚΑΛΗΤΕΧΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΗΤΕΧΝΙΚΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ και ταλεγε σωστα Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ναναι καλα τα κοκαλακια του εκει ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΠΟΥΝΑΙ ...

Ανώνυμος
3 Δεκεμβρίου 2010 στις 12:36 π.μ.

O Xαρίλαος το είπε;

Ανώνυμος
4 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:20 π.μ.

Η μουσική του Μίκη είναι μια ολοκληρη επανάσταση.Συμφωνώ ότι είχε πολλά σκαμπανεβάσματα στην πολιτική του σταδιοδρομία,με θετικά και αρνητικά αποτελέσματα.Αν τα ζυγίσουμε
τα περισότερα κρίνονται θετικά.
Σήμερα με αυτήν του την παρέμβαση
άναψε μια Σπίθα με σκοπό να ενεργοποιηθούμε και να πάρουμε οργανωμένα την τύχη στα χέρια μας.
Ας ταρακουνίσουμε τα κόμματα της Αριστεράς να ενδιαφερθούν για τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού που ληστεύετε βάναυσα,να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε ένα μίνιμουμ πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση και να μην βλέπει ο καθένας το μαγαζάκι του .Η ενότητα της αριστεράς σήμερα για την δημιουργία
ενός νέου ΕΑΜ,είναι όσο ποτέ απαραίτητη , αν θέλει να λέγεται Αριστερά,αλλοιώς ας κοιτάξουν τα μαγαζάκια τους να πουλάνε με την πολυδιάσπασήτους επαναστατικά λόγια στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης.b

Ανώνυμος
5 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:59 π.μ.

''Ας ταρακουνίσουμε τα κόμματα της Αριστεράς....επαναστατικά λόγια στην υπηρεσία της άρχουσας τάξης''

ΤΙ ΩΡΑΙΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΤΕΣ ΟΙ ''ΣΠΙΘΕΣ''?ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΝΟΤΗΑ...!ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΟΥΝ Κ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΙ!
ΤΟ ΜΙΚΗ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΩ!ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΜΩΣ!ΜΟΝΟ ΜΟΥΣΙΚΑ!ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!
ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΝΟΤΗΑΣ Κ ΠΕΡΙ ''ΝΕΟΥ ΕΑΜ'' ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΓΙΑΤΙ ΔΥΟ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΘΡΟΙΖΟΝΤΑΙ!ΕΙΔΑΜΕ Κ ΤΟ 1989 ΠΟΥ ''ΕΝΩΘΗΚΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ'' ΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΕ!ΠΗΓΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΦΥΓΑΝΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ!ΞΑΦΝΙΚΑ ΞΕΧΑΣΑΝ Κ ΘΕΩΡΟΥΝ ΝΤΕΜΟΝΤΕ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΠΩΣ ''ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ'',''ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ''
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ Κ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΛΛΑ!ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΝΕ(Κ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ!) ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Κ ΤΗ ΝΔ!ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,ΓΙΑ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ,ΦΩΝΑΖΑΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΤΟ 2006,ΕΧΟΥΝΕ ΣΑΝ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΝΑ ΤΗ ΔΙΝΕΙ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΟΝΙΑ Κ ΕΝΟΨΗ ΚΡΙΣΗΣ ΨΑΧΝΟΥΝΕ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ(ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ!,ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ Κ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ!ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ (ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Κ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ) ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 15/12!
ΕΤΣΙ Κ Ο ΜΙΚΗΣ!ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ,ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ,ΠΗΓΕ ΕΞΟΡΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ!ΔΕ ΛΥΓΙΣΕ ΣΕ ΑΥΤΑ Κ ΛΥΓΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ Κ ΤΗΝ ΥΠΟΥΛΗ!ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΝΑΝ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΛΟΣΣΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 20 ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ!ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΔΕ ΒΓΕΙ Ο ΕΡΓΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ!
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΣΥ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ Κ ΤΗΝ ΟΓΕ ΝΑ ''ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ'' ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ!

Ανώνυμος
8 Δεκεμβρίου 2010 στις 10:28 μ.μ.

Έλεος πια! Αυτήν την ισοπεδωτική κριτική του ΚΚΕ δεν την αντέχω πια!
Ναι έχετε δίκιο. Ο Μίκης ξεπουλήθηκε!! Όταν βέβαια ήταν μαζί σας και σας υποστήριζε και αγωνιζόταν υπέρ του κομμουνισμού καλός κι άγιος ήταν!
Και μια ερώτηση: για ποιό λόγο το ΚΚΕ δεν κατέβηκε επίσημα στη διαδήλωση μνήμης του Γρηγορόπουλου;
Ρώτησα φίλους μου κνίτες και μου είπαν πως σε μνημόσυνα δε πάνε κι ότι εν τέλει έχουμε θεοποιήσει ένα 15χρονο που δε συμβόλιζε τίποτα.
Αναρωτιέμαι αν θα έλεγαν τα ίδια αν είχε δολοφονηθεί ένα παιδί μέλος της ΚΝΕ...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger