Home » , , » Οταν προκαλούν τα φασιστοειδή

Οταν προκαλούν τα φασιστοειδή

Από giorgis , Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010 | 4:43 μ.μ.

 Όχι ότι θα μπορούσαμε να περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το πρωτοπαλίκαρο του Καρατζαφύρερ, Αδωνη Γεωργιάδη.
Αλλά όπως και να είναι, το να του λένε ότι οι μπάτσοι των ΜΑΤ βιαιοπραγούσαν κτηνώδικα εναντίον διαδηλωτών, κραυγάζοντας συνθήματα που τον επευφημούσαν, και αυτός να καμαρώνει, είναι προκλητικό. 
Μιλάμε ότι ο αχρείος βουλευτής του ΛΑΟΣ δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του που, η εκλογική του πελατεία,  οι μπάτσοι, επικαλούμενοι το όνομα του εξαπέλυαν δολοφονικές επιθέσεις εναντίων διαδηλωτών.

Αλλά ασ’ τα πιάσουμε τα πράγματα απ’ την αρχή. Αντιγράφουμε από τα επίσημα πρακτικά της βουλής στην προχτεσινή τους συνεδρίαση.
Ηρώ Διώτη (βουλευτής Σύριζα):    Θα ήθελα να εκφράσω την οργή και την αγανάκτησή μου. Θα ήθελα να ενημερώσω το Σώμα και τον κύριο Υπουργό –εάν δεν το γνωρίζει- για τη στάση της Κυβέρνησης και της Αστυνομίας και χθες στις μεγάλες διαδηλώσεις για την τραγική επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά και σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου τραυματίστηκαν στο κεφάλι και νοσηλεύονται με διάσειση ο Γραμματέας, όπως και άλλα τρία μέλη της Νεολαίας του Συνασπισμού.
Αγαπητοί συνάδελφοι, η στάση της Κυβέρνησης δεν αντιστοιχεί, δυστυχώς, σε δημοκρατική κυβέρνηση. Θα ξεκινήσω από χθες. Χθες, στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις, έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών ενάντια στην πορεία –όπως κάθε φορά- που προκάλεσε τεράστια δυσφορία και έστειλε κόσμο στα νοσοκομεία. Όμως, δεν ήταν μόνο τα παράνομα και επιβλαβή χημικά. Υπήρξε και ξύλο, δεκάδες τραυματισμοί φοιτητών και ένα σωρό συλλήψεις.

Όλα αυτά, κυρίες και κύριοι, δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Είναι πλέον φανερό ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας.
Οι επιθέσεις ήταν απρόκλητες σε οργανωμένα μπλοκ της πορείας, όπως σ’ αυτό της Νεολαίας του Συνασπισμού όπου κόπηκε στη μέση από διμοιρία των ΜΑΤ κι όπου χτυπούσαν τον κόσμο όπου έβρισκαν.

Νωρίτερα, όπως είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή της η Νεολαία, οι άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλλέτη στις 11.00 το πρωί με χυδαίο αλλά και εξαιρετικά ανησυχητικό υβρεολόγιο, απευθύνθηκαν στα μέλη της οργάνωσης που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο των γραφείων, λέγοντας τους ότι θα βρεθούν στη θέση του δολοφονημένου Αλέξανδρου, φώναζαν ότι θα έχουμε κι άλλο δεκαπεντάχρονο νεκρό, κλωτσούσαν την πόρτα και χτυπούσαν τα κουδούνια ουρλιάζοντας ότι θα ανέβουν πάνω και θα κάνουν τη γιάφκα λίμπα, κραύγαζαν –αφού βλέπω και τον κύριο Γεωργιάδη εδώ- «Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης» κι εθνικιστικούς ύμνους.

Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και μετά την αλλαγή βάρδιας με τη νέα διμοιρία να συνεχίζει από εκεί που άφησε η προηγούμενη, φανερώνοντας ότι δεν πρόκειται απλώς για θερμοκέφαλους. Εδώ γεννιούνται ερωτήματα για την πολιτική και την τακτική την οποία επέλεξε η αστυνομική και πολιτική ηγεσία.

Σήμερα κύριε Υπουργέ, οι σαράντα έξι συλληφθέντες της πορείας η οποία ήταν κατά βάση ειρηνική, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία, στην Ευελπίδων όπου πήγα η ίδια, λίγο μετά την επίθεση της αστυνομίας και αντιμετωπίστηκα και σκαιότατα και φαιδρότατα από τα όργανα της τάξης.
Χωρίς καμμία προειδοποίηση και χωρίς κανένα λόγο επιτέθηκε διμοιρία των ΜΑΤ στη νεολαία, σε γονείς και σε άλλους ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες, με βρισιές, ξύλο και ακραία βίαιη συμπεριφορά.

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός μελών της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού, νεολαίων και κυρίως –γιατί είναι το πιο σοβαρό- ο τραυματισμός όπως προείπα, του Γραμματέα της Νεολαίας του Συνασπισμού που χτυπήθηκε πολύ στο κεφάλι και σ’ όλο του το κορμί, έμεινε για ώρα αναίσθητος κι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο. Να σημειωθεί εδώ ότι είχε δηλώσει και την ιδιότητά του.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν ξέρω πώς σας φαίνονται όλα αυτά αλλά εμένα δεν μου θυμίζουν δημοκρατική κατάσταση. Δείχνουν πανικό εκ μέρους της Κυβέρνησης, πράγμα που είναι πολύ επικίνδυνο. Η στάση των δυνάμεων της τάξης, κατόπιν εντολών που είχαν πάρει φυσικά, δείχνει καθαρά πως το πρόβλημα είναι οι μαζικές διαδηλώσεις και όλοι όσοι μετέχουν σ’ αυτές.
Υποδεχόμαστε τον κύριο Στρος Καν με τιμές αρχηγού κράτους –αν είναι δυνατόν- και ταυτόχρονα ξυλοκοπούμε τη νεολαία και πνίγουμε την Αθήνα στα δηλητήρια, βάζοντας και τα ελικόπτερα πάνω από το κεφάλι μας, λες  και είμαστε σε πόλεμο.

Θλίβομαι βαθύτατα και καθιστώ υπεύθυνη την Κυβέρνηση για όλα αυτά που έγιναν και για όλα αυτά που θα γίνουν. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -όπως θέλετε να λέγεται- έχει έναν τίτλο που μοιάζει με κακόγουστο αστείο. Όταν χτυπούν οι υφιστάμενοί του στο κεφάλι τον κόσμο με τέτοια μανία, σας ρωτώ: Είναι ή δεν είναι αυτή δολοφονική ενέργεια;

 Έχουμε ξαναπεί ότι δεν μπορείτε κύριοι της Κυβέρνησης να σταματήσετε τις διαμαρτυρίες του κόσμου για την πολιτική σας, μ’ αυτόν τον τρόπο. Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και δεν έχει τίποτα να χάσει γιατί του τα έχετε πάρει όλα. Γι’ αυτό όσο περισσότερο προσπαθείτε να στείλετε μήνυμα πειθάρχησης κι όσο περισσότερο προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τους πολίτες, τόσο περισσότερο τους εξοργίζετε διότι δεν υπάρχει πια σε κανένα επίπεδο το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Στις 15 Δεκεμβρίου είναι η πανεργατική απεργία και διαδήλωση κι επειδή οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα κατέβουν μαζικά στη διαδήλωση όσο κι αν προσπαθείτε για το αντίθετο, σας καλώ να το ξανασκεφθείτε. Αυτός ο δρόμος που ακολουθείτε βγάζει σε αδιέξοδο και είναι πολύ ολισθηρός.

Σπυρίδων- Αδωνις Γεωργιάδης: Θέλω να αναφερθώ για ένα λεπτό μόνο επί προσωπικού, αν και λείπει η κα Διώτη. Απ’ ό,τι κατάλαβα, η κα Διώτη κατήγγειλε ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ χθες, ευρισκόμενες έξω από τα γραφεία της νεολαίας του Συνασπισμού, έκαναν διάφορα πράγματα, τα οποία εγώ προσωπικά αδυνατώ να πιστέψω ότι τα έκαναν, όπως ότι έδερναν, έβριζαν κ.λπ. τους νεολαίους του Συνασπισμού. Μεταξύ των άλλων, κατήγγειλε η κα Διώτη, που ελπίζω να έρθει στην Αίθουσα μέχρι τη λήξη της ομιλίας μου, ότι οι δυνάμεις των ΜΑΤ φώναζαν: «Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης!». Μάκη Βορίδη, έλεγαν: «Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης!».

Θέλω να ευχαριστήσω τις δυνάμεις των ΜΑΤ, εάν το έκαναν αυτό και θέλω να παρακαλέσω τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, εάν διαθέτει σχετικό βίντεο, να μου το αποστείλει, για να το ανεβάσω αμέσως στην ιστοσελίδα μου. Θεωρώ ιδιαιτέρως μεγάλη μου τιμή που οι ηρωικοί άντρες των ΜΑΤ, που προασπίζονται τη Δημοκρατία μας, όπως και χθες, από τους γνωστούς κάφρους που σπάνε τα πανεπιστήμια, τις περιουσίες των ανθρώπων, που σπάνε τα μάρμαρα και τα πεζοδρόμια και τα κάνουν ύλη για σφεντόνες, που πετάνε μολότοφ και κάνουν όλα τα υπόλοιπα που είδαμε και χθες, αυτές οι δυνάμεις των ΜΑΤ να προστατεύουν όλους εμάς από αυτούς τους κάφρους.

Είναι δε εξαιρετικά σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτό εδώ το Κοινοβούλιο θα είχε καεί, εάν οι ηρωικές δυνάμεις των ΜΑΤ δεν είχαν διασώσει τον Δεκέμβριο του 2008 αυτό το κτήριο από τον εμπρησμό από παρομοίους κάφρους. Υπό την έννοια αυτή, λοιπόν, είναι ιδιαιτέρως τιμητικό για μένα, εάν πράγματι οι δυνάμεις των ΜΑΤ φώναζαν: «Ζήτω ο Άδωνις Γεωργιάδης!». Παρακαλώ πολύ να μου το στείλετε το σχετικό βίντεο, για το αναρτήσω αμέσως στην ιστοσελίδα μου.

 Χάσιμο χρόνου θα ήταν να σχολιάζαμε αυτά που είπε το στέλεχος του κόμματος που συγκυβερνά με την κυβέρνηση του Μνημονίου. 
Αλλά ειλικρινά, ο Α. Γεωργιάδης, με προκλητική τέτοια συμπεριφορά θα δικαιούται να απορεί αν πάρει αν πάρει την απάντηση που του αξίζει;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

9 Δεκεμβρίου 2010 στις 5:52 μ.μ.

O "επόμενος Γρηγορόπουλος" δεν θα αργήσει...

http://www.aksioprepeiakantoxh.com/thematikes/kratos-parakratos/arthra/330-o-epomenos-grigoropoulos.html

www.aksioprepeiakantoxh.com

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger