Home » » 20 χρόνια απ' την δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα

20 χρόνια απ' την δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα

Από giorgis , Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011 | 5:36 μ.μ.

Στις 8 Γενάρη του 1991 ο αγωνιστής και μέλος του Εργατικού Αντιϊμπεριαλιστικού Μετώπου - Ε.Α.Μ (οργάνωση που προήλθε από την διάσπαση της τοπικής οργάνωσης Πάτρας του ΚΚΕ) δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από παρακρατική, φασιστική ομάδα σε κατειλημμένο σχολικό συγκρότημα της Πάτρας.

Κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας Κοντογιαννόπουλου παρουσιάζονται έξω από κατειλημμένο σχολείο ο Γιάννης Καλαμπόκας, που τότε ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μαζί με γνωστούς κρανοφόρους τραμπούκους.

Ο αγωνιστής καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας έφτασε εκεί για να καθησυχάσει τα παιδιά που ήταν τρομοκρατημένα από την επίθεση των φασιστοειδών.
Βρέθηκε αντιμέτωπος με πάνω από 20 άτομα. Δολοφονείται εν ψυχρώ από τον Καλαμπόκα και τη συμμορία του αφού δέχθηκε χτύπημα με λοστό στο κεφάλι.

Ετσι ήταν πάντα. Όταν η Δεξιά του “εκσυγχρονισμού” και της “προόδου” δεν πείθει… «πείθει» η τρομοκρατία και η βία των Καλαμποκαίων.

Με αφορμή την συμπλήρωση 20 χρόνων από την δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα η ΟΛΜΕ διοργανώνει συλλαλητήριο, την Πέμπτη, στις 12:30 στα Προπύλαια.

Αναλυτική αναφορά στην δολοφονία αυτού του αγωνιστή από δεξιούς παρακρατικούς έχουμε εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 13 και 14 ΓΕΝΑΡΗ 2011

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, μετά από απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ, διοργανώνει Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 13 Γενάρη στην Αθήνα με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τη δολοφονία του συναδέλφου Νίκου Τεμπονέρα. Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων αλλά και τη δυνατότητα να γίνουν συλλαλητήρια και σε άλλες πόλεις με
ευθύνη των ΕΛΜΕ κηρύσσουμε τρίωρη στάση εργασίας (11.00 – 14.00 και 14.00 – 17.00).
Το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνει στις 12.30 μ.μ. στα Προπύλαια.

Ακόμη το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ διοργανώνει σε συνεργασία με τις ΕΛΜΕ παραστάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις επιχειρούμενες συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών μονάδων την Παρασκευή 14 Γενάρη στις Περιφερειακές Δ/νσεις Εκπ/σης όλης της χώρας. Η σχετική παράσταση στην Περιφέρεια Αττικής θα γίνει στη 1 μ.μ.

Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν αντίστοιχες παραστάσεις σε όλες τις Περιφέρειες (ή όπου αυτό δεν είναι δυνατόν στις Δ/νσεις Εκπ/σης) σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ – 5% ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΡΑ
ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / Δ.Ν.Τ./ Ε.Ε.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2011 στις 8:04 μ.μ.

Σήμερα είναι μια μέρα που άλλος ένας αγωνιστής μας άφησε, ευτυχώς από φυσικά αίτια. Ο μπαρμπα-Γιάννης / Γιάννης Ταμτάκος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger