Home » , » Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Ψήφισμα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Από giorgis , Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 | 12:16 π.μ.

 Δικηγορικό Σύλλογος Θεσσαλονίκης, 26ης Οκτωβρίου 5, 54626, Θεσσαλονίκη
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Θέμα: Απεργία πείνας 300 μεταναστών

300 μετανάστες βρίσκονται σε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι διότι επί τρεις δεκαετίες βρίσκονται σε σχέση με την παραμονή τους σε καθεστώς εκκρεμότητας. 50 από αυτούς έχουν εγκατασταθεί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας το θέμα όχι μόνο με κριτήρια ανθρωπιστικά και αντίστοιχη διάθεση, στο πλαίσιο του Ελληνικού Συντάγματος και των νόμων, καθώς και στα πλαίσια των διατάξεων του διεθνούς δικαίου, που παράγουν υποχρεώσεις για τη χώρα μας, καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει και να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα τους, καθώς επί δεκαετίες οι μετανάστες αυτοί διαβιώνουν και εργάζονται σε και «γκρίζα» ζώνη μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, καθιστώντας τους εαυτούς τους υποψήφια θύματα εκμετάλλευσης, ώστε να αρθούν όλες οι νόμιμες εκκρεμότητες που υφίστανται.

Στο πνεύμα αυτό εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του, τα μέλη του Προεδρείου και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου για τα ακόλουθα:

α) Να επισκεφτούν τους απεργούς πείνας και να ενημερωθούν αναλυτικά και την κατάστασή τους και για την εξέλιξη της υπόθεσης τους.

Β) Να συμμετέχουν σε συσκέψεις ή συναντήσεις που τυχόν θα διοργανώσουν οι θεσμικοί φορείς της πόλης (πανεπιστήμιο, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Ε.Δ.Ο.Θ κλπ) με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης.

γ) Να τους παράσχει ηθική και υλική υποστήριξη και ενίσχυση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας
Μανόλης Αν. Λαμτζίδης                                      Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger