Home » , » Γιατί συγχωνεύουν σχολεία-νοσοκομεία; Γιατί όχι εκκλησίες;

Γιατί συγχωνεύουν σχολεία-νοσοκομεία; Γιατί όχι εκκλησίες;

Από ciaoant1 , Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 | 10:12 π.μ.


Την ίδια ώρα που οι εργάτες πληρώνουν ολοένα και μεγαλύτερο φόρο, η (πάμπλουτη) εκκλησία παραμένει αφορολόγητη (αλλά αυτού του είδους τα προνόμια δεν ακούγονται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ).

Την ίδια ώρα που οι εργάτες μένουν άνεργοι ή τους πετσοκόβουν το μισθό και τα δικαιώματα, η εκκλησία επιδοτείται από το κράτος, που πληρώνει τους μισθούς των παπάδων και δίνει ένα σωρό επιδοτήσεις (κρατικές ή ευρωπαικές) στην εκκλησία.

Και την ίδια ώρα που "συγχωνεύονται" σχολεία και νοσοκομεία, οι ναοί δε συγχωνεύονται, και κανένας δεσπότης δε χάνει τη δουλειά του.

Φαίνεται πως ο λαός, και ειδικά η νέα γενιά (που ήδη την αποκαλούν "χαμένη γενιά") δε χρειάζεται να λάβει ιδιαίτερη εκπαίδευση. Άλλωστε, οι περισσότεροι προορίζονται να μείνουν άνεργοι, ή να κάνουν όποια δουλειά βρίσκουν, όταν βρίσκουν. Γιατί να ξοδέψουν λεφτά για να τους εκπαιδεύσουν; Πρώτα θα τους "κινεζοποιήσουν", και μετά τα ξαναλέμε. Όσο για την μόρφωση, πέρα δηλαδή από την εκπαίδευση σε βασικές δεξιότητες που τους χρειάζονται ως αυριανοί εργαζόμενοι για να είναι παραγωγικοί, αυτή είναι εξαιρετικά επιβλαβής, ειδικά σε συνθήκες όπως αυτές που επικρατούν σήμερα: Αν οι νέοι αποκτήσουν κριτική σκέψη, ιστορική γνώμη και κατανόηση, κτλ σήμερα, τότε εύκολα θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι αναγκαία η ανατροπή-επανάσταση. Καλύτερη λοιπόν να μην αποκτήσουν μόρφωση.

Όσο για τα νοσοκομεία, "περιττή πολυτέλεια". Εξάλλου, και να πεθάνουν και μερικοί εργάτες από την έλλειψη περίθαλψης, ή να υποφέρουν λόγω έλλειψης φαρμάκων, "δεν τρέχει και τίποτα". Θα μειωθεί και η ανεργία αν πεθάνουν και μερικοί εργάτες, και επειδή η ανεργία διαρκώς σκαρφαλώνει, και οι εργάτες έχουν αρχίσει να μην τη δέχονται και να γκρινιάζουν, "καλό" είναι που θα πεθάνουν και μερικοί.

Οι εκκλησίες όμως χρειάζονται και δεν κλείνουν (ούτε τα θρησκευτικά καταργούνται). Που αλλού θα βρει το κράτος τέτοιο σύμμαχο, που γεμίζει το κεφάλι των ανθρώπων με σκέψεις υποταγής, αυτομαστιγώματος, κτλ, που τον εμποδίζουν να δει καθαρά την πραγματικότητα, και να πολεμήσει εναντίον των εκμεταλλευτών του; Άσε που η εκκλησία είναι όχι μόνο ένας πολύτιμος σύμμαχος, αλλά και ισχυρός σύμμαχος, με πολύ χρήμα και μεγάλες δυνατότητες επηρεασμού των μαζών. Έτσι, ακόμα και αν κάποιοι θέλουν πχ να τη φορολογήσουν, κτλ, δεν τολμούν να το κάνουν τώρα, γιατί τη χρειάζονται στο πλευρό τους στο δύσκολο αγώνα που κάνουν να "κινεζοποιήσουν" την κοινωνία σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κεφαλαιοκρατών, χωρίς να έχουν λαικές εξεγέρσεις και επαναστάσεις.

Να κλείσουν ναοί
Όχι Δήμοι-νοσοκομεία-σχολεία-ΙΚΑ

Το Κράτος κάνει οικονομίες κλείνοντας Δήμους, σχολεία, νοσοκομεία, υποκαταστήματα του ΙΚΑ. Τα καταστήματα όμως της κρατικής υπηρεσίας “Ορθόδοξη Εκκλησία”, παραμένουν αλώβητα. Κι όμως είναι οι πλέον άχρηστες και αντιπαραγωγικές δημόσιες υπηρεσίες, μάλιστα δε και επιβλαβείς για τους νέους. Ελπίζω πως η Αριστερά θα φιλοτιμηθεί να ζητήσει το κλείσιμο κάποιων ενοριών και τη συνένωσή τους με άλλες. Τα κτίρια μπορεί να κατεδαφιστούν και να γίνουν στη θέση τους πάρκα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Οι ιερείς τους θα απολυθούν και θα εργασθούν μερικοί από αυτούς, επίσημα πλέον, ως ιερόδουλοι και οι υπόλοιποι ως έκτακτοι οδοκαθαριστές των Δήμων, διδάσκοντας έμπρακτα τις χριστιανικές αρετές της πενίας και της ταπείνωσης. Ελπίζω πως η πρότασή μου δεν θα πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων (είναι απολύτως βέβαιο) αλλά θα αξιοποιηθεί δεόντως από την ανατρεπτική ριζοσπαστική Αριστερά μας (αποκλείεται).

Μειώνουν τα κονδύλια στα πανεπιστήμια κατά 50%!
Στο μισό κόβει τα κονδύλια για τα πανεπιστήμια η κυβέρνηση προκαλώντας οικονομική ασφυξία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Στα μουλωχτά, μέσα από άτυπα έγγραφα του ειδικού γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης προς μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων, ανακοινώθηκε πρόσθετη μείωση των κονδυλίων κατά 17%-19%. Αν συνυπολογιστούν οι περικοπές που έγιναν πέρυσι και με την αύξηση του ΦΠΑ φτάνουν το 33%, τα Πανεπιστήμια σε σχέση με το 2009 θα λάβουν επιχορήγηση μειωμένη κατά 50%! Είναι αδιανόητες αυτές οι μειώσεις. Στην ουσία μάς κλείνουν χωρίς να το λένε, τονίζουν οι πρυτάνεις που συζήτησαν τρόπους αντίδρασης στις περικοπές σε άτυπη συνάντησή τους την προηγούμενη Πέμπτη.

Οι συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών γίνονται μονόδρομος για τα περιφερειακά, ενώ τα ιστορικά ιδρύματα εξαναγκάζονται να βάλουν χέρι στα αποθεματικά τους για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες. αργότερα, θα εξωθηθούν να επιβάλλουν δίδακτρα για να μην κλείσουν, ή και να βρουν ιδιώτες "χορηγούς", που πλέον θα ελέγχουν ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση των νέων

Για τα κεντρικά ιστορικά ιδρύματα οι συγχωνεύσεις και τα λουκέτα θα έρθουν σε δεύτερη φάση. Όταν, δηλαδή, η οικονομική δυσπραγία τα οδηγήσει να διαθέσουν τα αποθεματικά τους για να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η ύπαρξη αποθεματικών επιφέρει μείωση της κρατικής χρηματοδότησης. ΄Οσο μεγαλύτερο το αποθεματικό τόσο μειώνονται τα κρατικά κονδύλια. Αυτό σημαίνει ότι τα ιδρύματα θα εξαναγκαστούν να βάλουν χέρι στα αποθεματικά τους και την περιουσία τους για ανάγκες που δεν έχουν σχέση με την ανάπτυξή τους και τη στήριξη των φοιτητών τους.

Σχολείο έως τις 4 το απόγευμα σε ποιες υποδομές θα γίνουν αυτά; Από μικροί στα βάσανα - για να συνηθίσουν σε αυτά τα ωράρια. Και την ίδια ώρα, οι γονείς των μικρότερων μαθητών βρήκαν το ιδανικό "πάρκινγκ" για τα παιδιά τους. Δε θα μαθαίνουν βέβαια τίποτα, αλλά εντάξει, ας μην ασχολούμαστε με αυτά
Σχολείο έως τις 4 το απόγευμα με διάλειμμα μιας ώρας για γεύμα, με ενοποίηση μαθημάτων και με έμφαση στην διδασκαλία ξένων γλωσσών, αλλά και σε εξωσχολικές δραστηριότητες περιλαμβάνει η πρόταση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για το Ολοήμερο γυμνάσιο και Δημοτικό. Η πρόταση αυτή και θα παρουσιαστεί την Τετάρτη σε συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
31 Μαρτίου 2011 στις 12:10 μ.μ.

Εύγε! Ναι λοιπόν γιατί δεν "σινηονεβοντε" και γιατί δεν "κατασηουντε" και γιατί δεν μπαίνουν στην ανεργία τα κέντρα που ξεζουμίζουν και καταπιέζουν τον Ελληνισμό? Παύλος Ξανθόπουλος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger