Home » , » "Η κοινωνία της [μη] γνώσης" - part 2

"Η κοινωνία της [μη] γνώσης" - part 2

Από ciaoant1 , Κυριακή 27 Μαρτίου 2011 | 6:38 μ.μ.


Σιγά μη δίνουμε κονδύλια για τα βιβλία των φοιτητών - τα λεφτά στους τραπεζίτες - "Νόμος είναι το δίκιο του τραπεζίτη".

Ειδικά οι νέοι είναι μια "χαμένη γενιά", πολλοί "πρέπει" να ψοφήσουν, άρα γιατί να εκπαιδευτούν; Πόσο μάλλον να μορφωθούν κιόλας, να έχουν δηλαδή κριτική σκέψη, κτλ...Απαπα, μπορεί και να επαναστατήσουν τότε, ούτε να το σκέφτομαι δε θέλω.

Αναστολή διανομής συγγραμμάτων
Δεν μοίραζαν βιβλία στους φοιτητές το πρωί της Δευτέρας τρεις εκδοτικοί οίκοι

Την απόφαση για αναστολή της διανομής των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων πήραν την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Επιστημονικού Βιβλίου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πάρει «ούτε ένα ευρώ» από τα χρήματα που του οφείλει το υπουργείο από την αρχή της χρονιάς, παρότι πλησιάζει ο Απρίλιος.

Με κλείσιμο κινδυνεύουν οι μισές από τις 28 παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες της χώρας
Με κλείσιμο κινδυνεύουν οι μισές από τις 28 παιδικές και εφηβικές βιβλιοθήκες οι οποίες βρίσκονται σε πόλεις και χωριά της χώρας, λόγω μη χρηματοδότησής τους από το Υπουργείο Παιδείας. Οι Βιβλιοθήκες και το Κέντρο Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου παραμένουν κλειστά από τον Μάρτιο του 2010, όταν οι εργαζόμενοι μετά από τέσσερις μήνες μη καταβολής των μισθών τους έκαναν επίσχεση εργασίας. Ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών Στάθης Ποταμίτης, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου του Οργανισμού σήμερα το μεσημέρι, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση, λέγοντας ότι αν δεν βρεθούν άμεσα 800.000 ευρώ – αφού οι ανελαστικές δαπάνες του Οργανισμού είναι 1 εκατ. ευρώ – αναγκαστικά θα κλείσουν οι μισές βιβλιοθήκες και θα απολυθούν οι μισοί από τους 38 εργαζομένους.

Μαθητές-απεργοί πείνας για τις συγχωνεύσεις στα σχολεία
Να εξαιρεθεί το Λύκειο Τσαριτσάνης στη Λάρισα ζητούν μαθητές, που έχουν στήσει αντίσκηνο στον προαύλιο χώρο αρνούμενοι να δεχτούν τροφή.

Δεκάδες τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη, ενώ από το υπ. Παιδείας εκφράζονται φόβοι για μεγαλύτερες αντιδράσεις

Απεργία πείνας, δεκάδες καταλήψεις σχολείων, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα και μικροεπεισόδια συνθέτουν το σκηνικό των αντιδράσεων ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων που προωθεί η κυβέρνηση.

Θα ταξιδεύουν 45 λεπτά για να πάνε στο νέο τους σχολείο Όπως στη δεκαετία του 1950 - αν όχι όπως το 1900. Άντε και εις "ανώτερα"...

Την έντονη διαμαρτυρία τους στη συγχώνευση του σχολείου τους εκφράζουν οι μαθητές του γυμνασίου Αυγείου Ηλείας, καθώς, για να πάνε στο νέο σχολείο θα πρέπει να ταξιδεύουν 45 λεπτά κάθε μέρα.

Αυτές οι φωτογραφίες είναι...από τη Γλασκώβη στη Σκοτία, όπου οι φοιτητές κινητοποιήθηκαν για τις περικοπές στην εκπαίδευση και την αύξηση των διδάκτρων, και την Τετάρτη που μας πέρασε, το κράτος έστειλε τα ΜΑΤ να τους πλακώσει στο ξύλο, να συλλάβει και μερικούς, προκειμένου να τερματίσει την κατάληψη και να περάσει έτσι τα αντιλαικά μέτρα του.

Glasgow University students resume Hetherington sit-in
Students have re-occupied a Glasgow University building which was cleared on Tuesday amid unprecedented scenes of unrest on campus.

Up to 15 students were evicted from the former Hetherington Research Club after a seven-week occupation in protest at cuts designed to save £20m by 2014.

After a protest developed, police deployed at least 40 officers.

Student leaders accused the university and police of heavy-handed tactics - a charge the Strathclyde force denied.

Amid chaotic scenes at the university, hundreds of students gathered outside the Hetherington building to protest at the eviction.
Με αφορμή βέβαια αυτή την είδηση, να δούμε και μια ακόμα κίνηση των κρατών: Ξέρουν ότι οι λαοί δε θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια - θα βρεθούν πολλοί, ολοένα και περισσότεροι, που θα θελήσουν να πολεμήσουν. Οπότε τα κράτη ενισχύουν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο την καταστολή, τη λογοκρισία, κτλ.

Στην Αγγλία, αίσθηση προκάλεσε πχ το σχέδιο της κυβέρνησης να παρακολουθεί τους μαθητές, και να βάζει τους καθηγητές να καταγράφουν γραπτά μαθητών που θα μπορούσαν να θεωρηθούν "ανατρεπτικά":

Radicalisation review 'to urge more student monitoring'
One suggestion is that lecturers should more closely analyse essays and work submitted by students to spot troubling or revealing ideas, for example a student who is consistently arguing that attacks on civilians are justified. εγώ πάντως το λέω αυτό: Πρέπει να επιτεθούμε στους "πολίτες" εκείνους που ανήκουν στην άρχουσα τάξη και στις ιδέες που εκπροσωπούν, πχ στους τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές, δεσποτάδες, κτλ, κτλ, κτλ

But some academics will see it as a threat to their independence and the role of a university or college as a place for open and free speech.

Prime Minister David Cameron told Parliament just before Christmas the UK had to "de-radicalise" its universities.

Θυμίζουμε βέβαια ότι αυτά δεν είναι κάτι το εντελώς καινούργιο - στην πραγματικότητα, η ΕΕ έχει τέτοια σχέδια εδώ και χρόνια, σε επίσημα έγγραφα της. Για παράδειγμα, θυμίζουμε ένα παλιότερο άρθρο μας, όπου αναφέραμε ένα ρεπορτάζ των "Νέων" από το Μάρτιο του 2007 με τίτλο "Μας βλέπουν όλους ...τρομοκράτες!"

...Έτσι, στο πλαίσιο της πολιτικής καταπολέμησης της «ριζοσπαστικοποίησης» προβλέπονται μέτρα σε «περιβάλλοντα- κλειδιά» και ως τέτοια αναφέρονται οι φυλακές, τα πανεπιστήμια, οι τόποι θρησκευτικής εκπαίδευσης και λατρείας. Πρακτικά αυτό σημαίνει αυξημένη παρακολούθηση των φοιτητών και των φυλακισμένων ή πρώην φυλακισμένων, όπως και των μουσουλμάνων αδιακρίτως. Αντιστοίχως, προβλέπονται μέτρα κατά της «παράνομης εξτρεμιστικής λογοτεχνίας και άλλων μέσων ενημέρωσης», κάτι που λίγο απέχει από λογοκρισία η οποία δεν έχει εφαρμοσθεί στην Ευρώπη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
...
Προβλέπεται επίσης η συνέχιση της διερεύνησης των δεσμών μεταξύ εξτρεμιστικών θρησκευτικών πεποιθήσεων και ακραίων πολιτικών πεποιθήσεων, κάτι που βάζει αυτομάτως στο στόχαστρο κάθε κίνημα και κυρίως αυτό που αναπτύσσεται τελευταία στην Ευρώπη κατά της παγκοσμιοποίησης ως δυνάμει τρομοκρατικό. Πρόκειται για αμερικανική θεωρία την οποία πρώτη φορά εμφανίζονται να ενστερνίζονται οι Ευρωπαίοι σε επίσημο κείμενο
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger