Home » , » Τα "ακριβά γούστα" του Γ. Παπακωνσταντίνου

Τα "ακριβά γούστα" του Γ. Παπακωνσταντίνου

Από giorgis , Σάββατο 16 Απριλίου 2011 | 1:06 μ.μ.

Στην αντιπαράθεση μεταξύ του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών πρέπει να αναζητήσετε την αιτία για τον πρωτοσέλιδο του Κυριακάτικου «Πρώτου Θέματος». (Εχουμε αναφερθεί αναλυτικά σ’ αυτήν). Εκτός αυτού όμως επιβεβαιώνεται και μια άλλη δημοσιογραφική εκτίμηση.

Ας τα πιάσουμε με την σειρά. Στην φυλλάδα του Αναστασιάδη υπάρχει πρωτοσέλιδα άρθρο που απευθύνεται στον Γ. Παπακωνσταντίνου και τιτλοφορείται «Ανακοίνωσε νέες θυσίες και αμέσως μετά πήρε πριβέ το προεδρικό αεροπλάνο». Tο  οποίο, δημοσίευμα, θέτει τα παρακάτω ερωτήματα: «Για ποιους περιορισμούς μιλά ο υπουργός Οικονομικών όταν ο ίδιος ξόδεψε 150.000 ευρώ αντί 15.000 για να πάει με lear jet στην Ουάσιγκτον, ενώ άλλοι ομόλογοι του πάνε με αεροπλάνο της γραμμής; Τι δουλειά έχουν μέλη της οικογενείας του σε κυβερνητική αποστολή;».

Φυσικά και είναι λάθος να αποδίδουμε την   εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική σε επιθυμίες και πρακτικές συγκεκριμένων προσώπων. (Το γράφουμε αυτό για να μην υπάρξει καμιά παρανόηση). Εχει όμως την σημασία του να δούμε και πώς η εξουσία επέδρασε στον συγκεκριμένο υπουργό επικαλούμενοι πάλι δημοσίευμα αστικού εντύπου.

Πρόκειται για άρθρο του περιοδικού «Επίκαιρα» που άφηνε χοντρά υπονοούμενα για τον ρόλο του Γ. Παπακωνσταντίνου στην μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ.
Το δημοσίευμα έριχνε συγκαλυμμένες μπηχτές  στον υπουργό των Οικονομικών γράφοντας ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξουν «αναζήτηση ποινικών ευθυνών» σε βάρος του, ρίχνοντας το χοντρό καρφί στην κατακλείδα του άρθρου του: «Αν το επόμενο διάστημα ο κ. Παπακωνσταντίνου μείνει τελικά εκτός κυβερνητικού σχήματος υπό την πίεση της κοινής γνώμης και τη δυσφορία που έχει προκαλέσει στους συναδέλφους του υπουργούς τουλάχιστον θα έχει προλάβει να αποκτήσει ακριβά γούστα. Πρόσφατα μετακόμισε από το μικρομεσαίο διαμέρισμα στου Παπάγου σε άλλο μεγαλύτερο κι ακριβότερο στη Φιλοθέη».

Από το σημερινό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» φαίνεται ότι όντος έχει «αποκτήσει ακριβά γούστα» που τα απολαμβάνει με χρήματα του σκληρά φορολογούμενου λαού.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger