Home » , » Παραλήρημα Μπεγλίτη (Βίντεο)

Παραλήρημα Μπεγλίτη (Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 29 Απριλίου 2011 | 1:25 π.μ.

Ο Πάνος Μπεγλίτης είναι βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Στο βίντεο που παραθέτουμε παρακολουθούμε την επίθεση του ενάντια στην μπλοκόσφαιρα με αφορμή ανάρτηση κάποιου μπλογκ που θεώρησε ότι τον έθιγε. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του στην οποία έλεγε ότι: «Κατέθεσα μήνυση, δια του δικηγόρου μου Σωτήρη Κοσσιέρη, για συκοφαντική δυσφήμιση κατά παντός υπευθύνου, των συντακτών, των διαχειριστών και των ιδιοκτητών του blogspot korinthix. Με την ανακοίνωσή μου της 27ης Απριλίου, η αντίδρασή μου υπήρξε άμεση. Ήταν μια αντίδραση που στέλνει ένα πολιτικό μήνυμα. Που επιχειρεί να υπερασπιστεί όχι μόνο την τιμή ενός πολιτικού, αλλά και του απλού πολίτη που βρίσκεται ανυπεράσπιστος απέναντι σε ανεξέλεγκτους ανώνυμους κύκλους υποτιθέμενης πληροφόρησης και ενημέρωσης του κοινού».

Δεν είναι τυχαία αυτή του η κίνηση και εντάσσετε σε κυβερνητικό σχέδιο. Θυμηθείτε περασμένη ανάρτησή μας στην οποία αναρωτιόμαστε αν σχεδιάζει η κυβέρνηση να προσπαθήσει να φιμώσει την μπλοκόσφαιρα.

Ας αρχίσουμε όμως να σχολιάζουμε την δήλωση του κυβερνητικού στελέχους.
Αρχικά κάνει λόγο «για άμεση ρύθμιση –προφανώς νομοθετική- αυτής της ζούγκλας του διαδικτύου». Σχετικά μ’ αυτό έχουμε τοποθετηθεί στην προηγούμενη παραπομπή και θα ήταν πλεονασμό να τα επαναλάβουμε.

Και συνεχίζει το στέλεχος της μνημονικής κυβέρνησης του ΓΑΠ να ισχυρίζεται ότι «πήρε πρωτοβουλία», «για να μην μπορούν αυτοί οι κύριοι κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία όλοι αυτοί οι κουκουλοφόροι του διαδικτύου να μολύνουν, να δηλητηριάσουν, την καθημερινότητα μας, την πολιτική μας ζωή». Μάλιστα.
Οι μπλόκερς –οι κουκουλοφόροι του διαδικτύου όπως λέει- δηλητηριάζουν την καθημερινότητα μας και την πολιτική ζωή.

Και ποιος το επικαλείται αυτό; Ο άνθρωπος που με συνέντευξη του στο «Βήμα» δήλωσε ότι καραβανάδες, κυβερνητικοί «αρμόδιοι» και έμποροι όπλων ήταν ένα κουβάρι και λήστευαν τα σκληρά φορολογούμενα λαϊκά στρώματα. «Κάποιοι πλούτισαν με τα εξοπλιστικά. Δεν είναι πλέον κάποιο μυστικό αυτό», είχε πει χαρακτηριστικά.
Και τέτοια φαινόμενα όπως αυτό που είναι κοινώς παραδεκτά δεν δηλητηριάζουν την καθημερινότητα και την πολιτική ζωή, αντιθέτως ένοχος είναι κάποιος μπλόγκερς που πιθανόν να έγραψε κάτι άστοχο ή υπερβολικό σε βάρος του Πασοκικού στελέχους. (δεν έχουμε παρακολουθήσει την υπόθεση και δεν ξέρουμε λεπτομέρειες).

«Πρέπει να αντισταθούμε σ’ αυτές τις πρακτικές», συμπληρώνει ο αναπληρωτής υπουργός. Αυτή την «αντίσταση» φυσικά την εντοπίζει ενάντια στον μπλόγκερ που έγραψε επικριτικό σχόλιο εναντίων του και όχι στο σύστημα που προκαλεί μέχρι αηδίας τους πολίτες.


Και συνεχίζει το παραλήρημα του, ο Μπεγλίτης, ενάντια στην μπλοκόσφαιρα: «Χρειάζονται άμεσα παρεμβάσεις. Γιατί αν σήμερα δεν λύσουμε αυτό το πρόβλημα σε λίγο θα αγκαλιάσει την πολιτική μας ζωή. Μάλιστα σε συνθήκες κρίσης και απαξίωσης του πολιτικού μας συστήματος υπάρχει μια ατμόσφαιρα πνιγηρή. Πρέπει να βγούμε πάνω απ’ αυτή την ατμόσφαιρα. Να συγκρουστούμε με όλους αυτούς του κυρίους οι οποίοι θέλουν να εκβιάσουν θέλουν να ελέγξουν με τον πιο σκοτεινό τρόπο την πολιτική μας ζωή».
Θα εξυγιάνει λοιπόν την δημόσια ζωή αν κατά την άποψη του τα μπλογκ πάψουν να είναι ανώνυμα.

Αφού λοιπόν θέλει τόσο πολύ να γνωρίζει ονόματα και πριν φτάσουμε στους μπλόκερς εμείς θα του προτείναμε να ξεκινήσει από κάπου αλλού που είναι και το αντικείμενο του σαν αναπληρωτής υπουργός Αμυνας που είναι.

Ολοι θυμόμαστε όταν πριν από κάποιους μήνες στην αποχαιρετιστήρια ομιλία που έκανε, εγκαταλείποντας το πόστο του ο Ευ. Βασιλάκος, απερχόμενος Διευθυντής Εξοπλισμών, είπε μεταξύ άλλων αναφερόμενος στο ποια λαμόγια θησαύρισαν από τις μίζες των πολεμικών εξοπλισμών: «Εγώ ξέρω τα ονόματα, αλλά δεν έχει καμία σημασία να τα πω. Πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τους εξοπλισμούς. Είναι παθογένεια»!!!!, είχε πει κατά λέξη.

Ο Μπεγλίτης τον άκουσε δημόσια να λέει ότι ότι γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί που πλούτιζαν απ’ τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων αλλά δεν έχει καμιά σημασία να μας πεις τα ονόματα τους … και έκανε την πάπια. Και ο ίδιος τύπος έχει το θράσος να ζητάει να μάθει τα ονόματα των μπλόκερς!!!

Αλλά ξεχάσαμε … οι μπλόκερς είναι αυτοί που δηλητηριάζουν την καθημερινότητα μας και την πολιτική ζωή της χώρας και όχι αυτοί που με τις πράξεις τους λήστεψαν και ληστεύουν την δημόσια περιουσία, αυτοί που με την πολιτική τους μας γυρνούν στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger