Home » , » Ενα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Ενα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνεται από ανάλογης ποιότητας άτομα.

Από giorgis , Πέμπτη 28 Απριλίου 2011 | 5:45 μ.μ.

Παρακολουθήσαμε μεγάλο μέρος της συζήτησης στην βουλή για σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για την υπόθεση των υποβρυχίων. (Παραθέτουμε σε βίντεο της τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΚΚΕ και Σύριζα).

Δεν ακούσαμε κάτι καινούργιο. Μεγάλα λόγια, που είναι τζάμπα και σε μεγάλες δόσεις. Πάλι, οι εθνονταβατζήδες, των δυο μεγάλων αστικών κυβερνητικών κομμάτων –τους βοηθάει και το ελληνικό λεξιλόγιο που είναι πλούσιο- μας είπαν ότι το κοινοβούλιο τους πρέπει να δείξει «μηδενική ανοχή στη διαφθορά» πάλι ξανακούσαμε για «μαχαίρια» που θα συναντήσουν τα «κόκαλα» και όλα τα σχετικά.

Φυσικά όλος ο κόσμος τα ακούει αυτά και γελάει αν και θα έπρεπε να οργιστεί και να αντιδράσει δυναμικά. Ξέρει ότι οι τύποι αυτοί έχουν γίνει εξπέρ στη «βούτα» και τη συγκάλυψη. Μπορεί να εμφανίζονται ορκισμένοι πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά κόρακας κοράκου μάτι ουδέποτε έβγαλε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι οι κόρακες δεν αίρουν την ασυλία συναδέλφου τους ούτε για τροχαία ατυχήματα που προκαλούν ούτε καν για πολεοδομικές παραβάσεις!

Αλλωστε ξέρουμε τι έγινε στο παρελθόν με όλα τα τεράστια σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας. (Ομόλογα, Βατοπέδι, Ζήμενς κλπ). Η διαδικασία και η μεθόδευση είναι γνωστή: Εξεταστικές επιτροπές, υπόγεια παζάρια, χρονοβόρες διαδικασίες μέχρι που τα αδικήματα παραγράφονται. Αυτό που απομένει τελικά είναι τα ξεκαθαρίσματα πολιτικών λογαριασμών, τα οποία συχνά κινούνται στο όριο της πολιτικής χυδαιότητας. Το πολιτικό σύστημα από την φύση του έχει αναπτύξει τακτικές προστασίας τύπου ομερτά για τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Ο νόμος της σιωπής είναι θεσμοθετημένος και ονομάζεται παραγραφή.

Αυτό ακριβώς διαπιστώσαμε και σήμερα με την συζήτηση στη βουλή που στο στόχαστρο της βρέθηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος. (Με την ευκαιρία ας θυμηθούμε τι γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων, για το οποίο φέρετε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο παρ’ ολίγο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ).

Δεν θα σταθούμε ιδιαίτερα στα όσα ακούστηκαν σήμερα στην βουλή. Για όποιον θέλει να σχηματίσει άποψη για τις απόψεις των αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων παραθέτουμε σε βίντεο τις τοποθετήσεις που έκαναν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΚΚΕ, Σ. Χαλβατζής και του Σύριζα Π. Λαφαζάνης στην σχετική συζήτηση.

Θα γράψουμε όμως μερικές δικές μας απόψεις. Ποτέ μέχρι σήμερα το πολιτικό σύστημα τιμώρησε σοβαρά πρωτοκλασάτο στέλεχος του για τις λαμογιές του. Κι όμως το ίδιο το πολιτικό σύστημα σήμερα στο όνομα της «διαφθοράς» εκτελεί καθημερινά μια ολόκληρη κοινωνία.
Στην «λογική» του Θ. Πάγκαλου «μαζί τα φάγαμε» στιγματίζουν όλη την ελληνική κοινωνία διεφθαρμένη οδηγώντας ολόκληρες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες στην ανέχεια και εξαθλίωση για να γίνει ο ελληνικός λαός … όπως τον οραματίζεται ο πολιτικός απατεώνας ΓΑΠ και η κυβερνητική συμμορία του.

Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη ότι και στο σκάνδαλο των υποβρυχίων θα γίνει .. της παραγραφής το κάγκελο. Κι’ αν το πολιτικό σύστημα στην κρίση που βρίσκεται σήμερα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να «κάψει» κάποιο δικό του στέλεχος για να δείξει ότι έχει τους μηχανισμούς αυτοκάθαρσης και να συνεχίσει αλώβητο την πορεία του, η ομιλία που έκανε στην βουλή ο Ακης Τσοχατζόπουλος και τα μηνύματα που έστειλε δεν μας άφησε καμιά αμφιβολία ότι ο τύπος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και έχει στα χέρια του «χαρτιά και ντοκουμέντα», οπότε δεν έχει καμιά διάθεση να πάει σαν πρόβατο στην σφαγή. Παραδέχτηκε φυσικά ότι οι μίζες στις λεγόμενες πολεμικές δαπάνες πήγαιναν σύννεφο –δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς- αλλά έκανε ξεκάθαρο ο Τσοχατζόπουλος απευθυνόμενος σ’ αυτούς που επιχειρούν «να στηθεί ένα Κολοσσαίο εξόντωση κάποιων και την διάσωση άλλων» ότι: «όσοι νόμισαν ότι θα κατασκευάσουν ένα βολικό ένοχο για να ξεγελάσουν για μια ακόμα φορά το λαό έκαναν λάθος».

Και για να μην μακρηγορούμε. Η διαφθορά είναι μόνιμο φαινόμενο στον καπιταλισμό. Οι εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής και το πολιτικό εποικοδόμημα που τις υπηρετεί και προστατεύει παράγουν διαφθορά. και ανηθικότητα. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, σε μαζική κλίμακα. Γιατί στηρίζονται στην ανηθικότητα και την αδικία. Την κοινωνική αδικία. Ενα σύστημα κοινωνικής και πολιτικής οργάνωσης, που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι εξ ορισμού ανήθικο και διεφθαρμένο. Και ένα σύστημα από την φύση του διεφθαρμένο λογικό είναι να στελεχώνετε από ανάλογης ποιότητας άτομα.


Αν δεν στείλουμε εμείς στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τον καπιταλισμό τα φαινόμενα διαφθοράς θα είναι μόνιμα.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

29 Απριλίου 2011 στις 12:53 π.μ.

Μάλλον θα περιμένουμε πολύ μέχρι να προβάλετε το κόμμα σας (μόρφωμα) ΑΝΤΑΡΣΥΑ ,στο προσκήνιο του πολιτικού γίγνεσθαι,
μέχρι τότε αγαπητέ tsak-giorgis προσαρμόσου και αποδέξου τα σημερινά δεδομένα....
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν παίζει,, κρίμα για σένα και την παρέα σου .
Επαγγελματικά εννοώ, με τους κανόνες του καπιταλισμού, δεν φέρνετε κόσμο στο λεγόμενο σχήμα ῾ΑΝΤΑΡΣΥΑ῾δεν πέρνετε τα bonus , ή κάπως έτσι.
Αλλά μην φάτε έχουμε γλάρο, παιδιά της Πάτρας και αλλού , ( ο γιωργος είναι Αθηνα) κ.τλ.
Παιδιά μία συμβουλή ΠΡΩΤΗ .
Ποντάρετε σε λάθος άλογο για να βγάλετε λεφτά.....
ΔΕΥΕΡΗ συμβουλη μην βγάζετε την χολή σας , έχετε ήδη προδοθεί, δεν παρασέρνετε άλλο κόσμο στην κατηφόρα του οπορτουνιστκού σας κατήφορου.
ΤΡΙΤΗ συμβουλή , κάντε κάποιο άλλο επάγγελμα...
αυτό κάηκε
ΤΕΤΑΡΤΟ ... ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟ ΕΦΑΓΕ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΣΦΙΟΚΑΜΠΨΙΑΣ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ῾ΒΑΘΥ῾ΚΟΚΚΙΝΟ .
Υ.Γ. ΑΛΛΑΞΤΕ ΟΝΟΜΑ ΣΤΟ BLOG
ΕΓΩ ΠΡΟΤΕΙΝΩ :
1 ΑΝΤΑΡΣΥΑ
2. ΒΑΘΥ ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ,
3. ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΥΡΟ
4.Ο ΓΙΩΡΓΟΣ , ΟΜΗΤΣΟΣ , Η ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ.....
ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ,
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, (ΚΑΘΟΤΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΧΟΛΙΑ,, , ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΥΛΟΙ, ΚΟΤΕΣ, ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΣΧΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ,,
ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ...
Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΙΣΧΙΕΙ..
ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ , ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ,,,
ΑΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΕ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ...
ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΟΥ...
ΤΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΟΤΣΙΑ ,... ΑΠΛΑ ΚΡΙΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΡΑΚΟΛΙΑ.......

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2011 στις 2:49 π.μ.

Καλοοοοοοο,
Απαντήσανε?
Δεν βλέπω.
αρα μεγάλε σωστός

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger