Home » , , » Συνεκπαίδευση Ελληνικών και Ισραηλινών Ενοπλων δυνάμεων

Συνεκπαίδευση Ελληνικών και Ισραηλινών Ενοπλων δυνάμεων

Από giorgis , Τετάρτη 18 Μαΐου 2011 | 12:11 π.μ.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ο πραγματικός εφιάλτης του κόσμου της εργασίας και συνολικά της κοινωνίας, παρουσιάζει απόλυτη συνέπεια στην εσωτερική και εξωτερική της πολιτική, εμπλουτίζοντας το κατασταλτικό και πολεμικό περιεχόμενο του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού.

Τα αιματοβαμμένα ΜΑΤ επιτίθενται με σκοπό να δολοφονήσουν εναντίον εργαζομένων διαδηλωτών. Επιχειρούν ρατσιστικά πογκρόμ μαζί με τις φονικές ορδές των Χρυσαυγιτών, με πολιτική κάλυψη της ίδιας της κυβέρνησης και του εκλεγμένου με το ΠΑΣΟΚ δημάρχου Καμίνη.

Το υπουργικό Συμβούλιο πλέον θεσμοθετεί τις απάνθρωπες «επιχειρήσεις σκούπας» εναντίον μεταναστών σε εβδομαδιαία βάση μετατρέποντας τις δυνάμεις ασφαλείας σε Τάγματα Εφόδου στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και ψηφίζει νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις. Παράλληλα «τρέχουν» οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί  χειραγώγησης και καταστολής της ελεύθερης έκφρασης  και ενημέρωσης στο ίντερνετ, με τις μηνύσεις να ακολουθούν κάθε δημοσιογραφική αποκάλυψη και κάθε έκφραση της σάτιρας διαμορφώνοντας καθεστώς πρωτόγνωρης Λογοκρισίας.

Ταυτόχρονα, στο εξωτερικό οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμβάλλουν τα μέγιστα στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη και ενισχύουν ακόμη περισσότερο την στρατηγική συμμαχία με το Κράτος Τρομοκράτη της περιοχής, το Ισραήλ.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να σημειωθεί ότι η σύσφιξη των σχέσεων ελληνικής και ισραηλινής κυβέρνησης συντελείται σε μια εποχή που το Ισραήλ νοιώθει το φόβο της ανατροπής των κατοχικών δεδομένων που έχει δημιουργήσει στην περιοχή, περιτριγυρισμένο από τις συγκλονιστικές εξελίξεις που συμβαίνουν στον αραβικό του περίγυρο, αλλά και βιώνοντας ως απειλή την παύση του εμφυλίου και την συμφιλίωση των Παλαιστινίων.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου δίνει το χέρι στον τρομοκρατημένο τρομοκράτη, στηρίζει πολιτικά το κράτος του Ισραήλ, αναπτύσσει την στρατιωτική συνεργασία και μάλιστα  όπως θα δούμε συμμετέχει στις πολεμικές προετοιμασίες του εναντίον του Ιράν. Ταυτόχρονα, στέλνει μήνυμα στο τουρκικό κράτος, το βασικό ανταγωνιστή του στην περιοχή, για την ποιότητα των συμμαχιών του, αλλά και μέσω των ασκήσεων, αποκαλύπτει την πολιτική του απόφαση για επίθεση στα βάθη της Τουρκίας αν χρειαστεί! Τέλος, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις προετοιμάζονται συστηματικά να συμμετάσχουν στις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Οι κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, ο συνυπολογισμός πολιτικού και οικονομικού κόστους μπορεί να σταμάτησαν την αποστολή ελληνικών μαχητικών F16  να βομβαρδίσουν το λαό της Λιβύης, αλλά  η απόφαση της κυβέρνησης είναι ειλημμένη.

Στο πλαίσιο επομένως αυτής της συνεργασίας, προβλέπεται αναβαθμισμένο πρόγραμμα κοινών αεροπορικών ασκήσεων των Πολεµικών Αεροποριών των δύο χωρών, με την αποστολή στο Ισραήλ μοίρας ελληνικών αεροσκαφών. Τα προγράµµατα συνεκπαίδευσης – στην Ελλάδα και το Ισραήλ – είναι από τα βασικά θέµατα στην ατζέντα των συνοµιλιών που  έχει στο Τελ Αβίβ ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχος Β. Κλόκοζας κατά την εξαήµερη επίσηµη επίσκεψή του, που άρχισε το Σάββατο. Επίσης, η αεροπορική άσκηση των Ισραηλινών που επρόκειτο να γίνει τον Μάιο µε μεταστάθμευση αεροσκαφών στη Σούδα μετατίθεται για αργότερα λόγω της εµπλοκής της βάσης στις επιχειρήσεις στη Λιβύη – ενδεχομένως µάλιστα να γίνει και αλλαγή της έδρας.

Η ελληνοϊσραηλινή στρατιωτική συνεργασία επεκτείνεται και στον Στρατό Ξηράς. Άσκηση µε ελικόπτερα –Αεροπορίας και Στρατού – σχεδιάζεται να γίνει στην περιοχή της Θεσσαλίας. Τέλος, πηγές αναφέρουν ότι έχει σχεδιαστεί και «δυναµικό» πρόγραµµα µε κοινούς εναέριους ανεφοδιασµούς και συνεργασίες µαχητικών στην Ανατολική Μεσόγειο, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο την πρόθεση του Ισραήλ να βομβαρδίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Η σύμπραξη όμως αυτή αφορά και τους εξοπλισμούς, με συνεργασία σε αγορές ή συµπαραγωγές όπλων, ενώ ήδη ισραηλινή εταιρεία είναι µεταξύ αυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για συµµετοχή στη µερική αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Αµυντικών Συστηµάτων (ΕΑΣ –πρώην ΠΥΡΚΑΛ/ΕΒΟ), προτείνοντας μάλιστα την παραγωγή και βομβών διασποράς!

Το ελληνικό ενδιαφέρον για το ισραηλινό πολεμικό οπλοστάσιο επικεντρώνεται στην απόκτηση µε διακρατική συµφωνία του συστήματος καθοδήγησης SPICE το οποίο τοποθετείται (σε µορφή kit) σε βόµβες γενικής χρήσης, που υπάρχουν ήδη στο ελληνικό οπλοστάσιο, µε αποτέλεσµα την αύξηση τόσο της ακρίβειας προσβολής στόχων εδάφους όσο και του βεληνεκούς τους (πάνω από 30 µίλια).
Επίσης, πληροφορίες θέλουν τον Έλληνα Α/ΓΕΑ Β.Κλόκοζα να παρακολουθεί το υπερσύγχρονο ισραηλινό αντιπυραυλικό σύστημα ARROW.

Καλούμε τους φαντάρους και το μόνιμο προσωπικό να Αρνηθούν κάθε συμμετοχή σε ασκήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των αντίστοιχων Ισραηλινών.
Η πάλη για την ειρήνη και την ευημερία των λαών έχει απαράβατο όρο την κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή της κυβέρνησης του εργασιακού μεσαίωνα, της κρατικής τρομοκρατίας και  του πολεμικού τυχοδιωκτισμού.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger