Home » , » Η πραγματικότητα και το ζητούμενο

Η πραγματικότητα και το ζητούμενο

Από giorgis , Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 | 6:56 μ.μ.

 «Κι ενώ το πολιτικό σύστημα όντως είναι σε κρίση πλήρη απονομιμοποιημένο και απαξιωμένο στις λαϊκές συνειδήσεις η κυβέρνηση δουλεύει μια χαρά και το είδαμε με την ψήφιση σε πρώτη ανάγνωση του περιβόητου Μακροπρόθεσμου Προγράμματος.
Θέλουμε να πούμε δηλαδή ότι ναι μεν το πολιτικό σύστημα είναι σε βαθύτατη κρίση αλλά δουλεύει με μεγάλη επιτυχία στην κατεύθυνση «κινεζοποίησης» της εργατικής τάξης», γράφαμε σε χθεσινή μας ανάρτηση.

Κι αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως με την πρώτη ματιά που θα ρίξει κανείς στα πρωτοσέλιδα του  αστικού τύπου.

«Πολλαπλοί φόροι πάνω σε κάθε φορολογούμενο • Κεφαλικός φόρος στα βαλάντια από 12.000 ευρώ • Εισφορές σε συνταξιούχους, δημ. και ιδιωτ. υπαλλήλους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιτηδευματίες • Μείωση επικουρικών και κύριων συντάξεων, εφάπαξ δημ. υπαλλήλων, συντάξεων ναυτικών, αγροτών • Μείωση του αφορολογήτου στα 8.000 ευρώ • Στα ύψη το πετρέλαιο θέρμανσης.

ΜΕΤΡΑ άμεσης εξόντωσης για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και την πλειονότητα των φορολογουμένων συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα. Μείωση αφορολόγητου ορίου, κεφαλικός φόρος, αύξηση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, τέλος επιτηδεύματος και μείωση αφορολογήτου στα ακίνητα είναι τα πέντε φορολογικά μέτρα - φωτιά που ανακοίνωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ομολογώντας την αδυναμία της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή και το λαθρεμπόριο. Ενα χρόνο μετά το χωρίς αντίκρισμα πρώτο μαχαίρι σε μισθούς και το χαράτσι φόρων, ακολουθείται πάλι η εύκολη συνταγή της αύξησης των φόρων, με το γνωστό αποτυχημένο αποτέλεσμα. Ο λογαριασμός φτάνει στα 6,4 δισ. ευρώ φέτος και συνολικά στα 28,3 δισ. ευρώ έως το 2015 και είναι μονόδρομος, κατά πώς κατέστησαν σαφές οι δανειστές, για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης των 12 δισ. ευρώ και τη λήψη νέου δανείου. Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας έναντι 50 δισ. ευρώ, η διαδικασία της Βιέννης περί εθελοντικής διακράτησης ομολόγων και η λήψη πρόσθετου δανείου από την τρόικα είναι οι τρεις πυλώνες βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και αποφυγής χρεοκοπίας, κατά τους δανειστές».

Τα όσα παραπάνω γράφει η «Ελευθεροτυπία», σήμερα, έρχονται να προστεθούν στις τεράστιες περικοπές μισθών και συντάξεων που ήδη υπήρξαν στις εφιαλτικές διαστάσεις που έχουν πάρει οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών της Υγείας και της Παιδείας. Η πολιτική που εφαρμόζει εδώ και ενάμιση χρόνο το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-τρόικας έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση εκατομμύρια νοικοκυριά της χώρας μας, προκειμένου να στηριχθούν διάφορες ομάδες της οικονομικής ολιγαρχίας και του κεφαλαίου.

Και εδώ είναι το μεγάλο ζητούμενο. Σήμερα ταξικό πόλεμο διεξάγουν μόνο οι πλουτοκράτες  μαζί με το πολιτικό τους προσωπικό και τον κερδίζουν σε όλα τα μέτωπα. Αν ο λαός δεν αποφασίσει να αντεπιτεθεί με οργανωμένες ταξικές μορφές πάλης η σημερινή εφιαλτική κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να αναστραφεί. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2011 στις 12:22 μ.μ.

http://youtu.be/nfZFNDyOJQg

Ανώνυμος
25 Ιουνίου 2011 στις 1:50 μ.μ.

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Καταψηφίζει και ζητάει ονομαστική ψηφοφορία.


Ανακοίνωση σχετικά με τη διαδικασία ψήφισης του «μεσοπρόθεσμου προγράμματος» στη Βουλή.
Σχετικά με την ψηφοφορία για το «Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα» στη Βουλή,
η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της ξεκαθαρίζει:
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπροστά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο και προκειμένου το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια σπέκουλας και αποπροσανατολισμού, ενημερώνει το λαό ότι:

* Πρώτο, θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία και θα καταψηφίσει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.
* Δεύτερο, θα ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν κάθε εκβιασμό.
Να πάρουν μέρος καθολικά στη 48ωρη απεργία την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ».

25 Ιουνίου 2011 στις 11:47 μ.μ.

ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!!!!

Το δικαίωμα της επιδότησης ανεργίας στερούν σε χιλιάδες ανέργους ιδιαίτερα σε εποχικούς εργαζόμενους αλλά και νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, δυσκολεύοντας ακόμα πιο πολύ όρους παροχής του επιδόματος.
Συγκεκριμένα, αλλάζουν οι προϋποθέσεις πρώτης επιδότησης ως εξής: Απαιτούνται ο άνεργος να έχει κάνει 80 μεροκάματα το έτος, για τα τρία προηγούμενα έτη από την έναρξη της επιδότησης. Σήμερα απαιτούνται 80 μεροκάματα για τα δύο προηγούμενα έτη.
Εναλλακτικά, απαιτούνται 280 ένσημα στα τρία προηγούμενα έτη (τα 200 στα δύο τελευταία) από την έναρξη της επιδότησης. Σήμερα απαιτούνται 200 μεροκάματα τα δύο προηγούμενα έτη (και τουλάχιστον 80 ανά έτος).
Η πραγματική σφαγή γίνεται στους εποχικούς εργαζόμενους (π.χ. στον τουρισμό). Απαιτούνται δύο προϋποθέσεις για να πάρουν νέα επιδότηση: Η πρώτη είναι να έχουν κάνει 100 μεροκάματα τους τελευταίους 12 μήνες, η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι απαιτούνται 150 μεροκάματα «από τη λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησής του έως και την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης με βάση την οποία αιτείται νέα επιδότηση». Σήμερα, ισχύει μόνο η πρώτη προϋπόθεση. Η προσθήκη της δεύτερης προϋπόθεσης πρακτικά σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος στον τουρισμό που δουλεύει έστω και λίγο λιγότερο από έξι μήνες το χρόνο (δε συμπληρώνει δηλαδή τα 150 μεροκάματα) σταματά να δικαιούται το επίδομα ανεργίας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι εποχιακοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αποτελούν το 80% του κλάδου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger