Home » » Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, Β Τόμος, από το 1949 έως την δωδέκατη ολομέλεια

Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, Β Τόμος, από το 1949 έως την δωδέκατη ολομέλεια

Από giorgis , Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011 | 3:03 π.μ.

Φέρνουμε στην δημοσιότητα το κείμενο του δοκιμίου της ιστορίας του ΚΚΕ που διαμορφώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα αυτήν την περίοδο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικού ενδιαφέροντος ντοκουμέντο καθώς αφορά την σημερινή άποψη του κόμματος για την ιστορία του. Στοιχεία του κειμένου είχαν δημοσιευτεί από την εφημερίδα Το Βήμα και είχαν προκαλέσει ποικίλλες αντιδράσεις. Είναι πολύ σημαντικό ένα Κόμμα να συγγράφει την ιστορία του και ακόμα πιο σημαντικό να καταγράφει κανείς τις μετατοπίσεις σε κομβικά θέματα.

Κώστας Παλούκης

μπορείτε να το διαβάσετε μέσα

α) από το έγγραφαgoogles:
 Δοκίμιο ιστορίας ΚΚΕ, Β Τόμος,

β) από το scribd:


Δοκίμιο Ιστορίας KKE από το 1949 στην 12 Ολομέλεια
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2011 στις 8:19 π.μ.

re paidia dn litourgoun t link

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2011 στις 2:03 μ.μ.

Στο μπλογκ "Ρασκόλνικοφ", διαβάζετε κανονικά όλο το κείμενο.

Εδώ, τα λινκ δεν ανοίγουν! Μηπως πρέπει να το αναρτήσετε ξανά;

Πάντως από μια γρήγορη ματιά που έρξια σε συγκεκριμένα θέματα (ζαχαριάδης, '65, κλπ), πάλι λάδι ουσιαστικά παει να βγάλει ΓΕΝΙΚΑ τον εαυτό του το ΚΚΕ. Κάνει μεν κριτική αλλά πολύ ρηχή.

Και μάλιστα, μετά από...40 συναπτά έτη! Οταν άλλοι τα έχουν πει έγκαιρα και τεκμηριωμένα! Πχ ο Ψυρούκης, διαφοροι μεμονωμένοι αγωνιστές και στελέχη όπως ο Χατζής (η νικηφόρα επανασταση που χάθηκε), η κριτικη της αναγέννησης το '60 στο ΚΚΕ, η κριτική από το '89 και μετά του ΝΑΡ, το βιβλίο του Χαριτόπουλου για τον Αρη που έχει συγκεντρωμένα παρα πολλά σοβαρά στοιχεία που εκθέτουν συνολικά το ΚΚΕ.

Αλλά γιατί δεν το κυκλοφορούν επίσημα άραγες το κείμενο;;

Αφού από τις διαρροές το'χει μάθει και η κουτσή Μαρία!

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2011 στις 2:30 μ.μ.

ΟΠΩΣ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΑΠΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΣΕ ΣΥΓΝΩΜΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΞΕΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ.

21 Ιουλίου 2011 στις 6:06 μ.μ.

δε δουλεύεουν τα Link..

21 Ιουλίου 2011 στις 6:29 μ.μ.

Οκ λειτουργούν τα λινκς

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2011 στις 10:45 μ.μ.

e to nar htan apo tote mprosta...

23 Ιουλίου 2011 στις 3:46 μ.μ.

2 ερωτήσεις:
1)Από που πιστοποιήται η αυθεντικότητα του κειμένου;
2)Ποιό το νοήμα της δημοσίευσης του τώρα, και ενώ αρκετές από τις θέσεις εξακολουθούν να είναι υπό επεξεργασία;

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2011 στις 3:09 μ.μ.

"Αλλά γιατί δεν το κυκλοφορούν επίσημα άραγες το κείμενο;;"

Υποθέτω ότι στο μυαλό σου θα έχεις μια εξήγηση απο την πλούσια φαρέτρα της αντικκεολογίας. Πολύ απλά είναι υπο συζήτηση και διαμόρφωση, μια διαδικασία δημοκρατική και μαζική για αυτό και πιο σημαντική απο κάθε μεμονωμένο σχόλιο (φυσικά έχουν κι αυτά την αξία τους) και κάθε επιτροπάτο του ΝΑΡ..
Όσο για το βιβλίο του Χαριτόπουλου δεν το χω διαβάσει αλλά η εμμονή μόνο στην προσωπικότητα πχ του Άρη, η προσπάθεια αποκοπής του προσώπου απο το κίνημα (που με τα λάθη του) τον ανέδειξε και η αποσιώπηση στους χιλιάδες σεμνούς αγωνιστές (λες και δεν έγινε ο Εμφύλιος αλλά η ιστορία σταμάτησε στην Βάρκιζα) είναι βαθύτατα προβληματικές προσεγγίσεις.. λιγότερη αλαζονεία απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες του Κόμματος (που πολλοί άνθρωποι που έζησαν και έγραψαν αυτές τις ηρωικές στιγμές είναι ακόμα στις γραμμές του) δεν θα έβλαπτε..
Μάνουελ

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2011 στις 2:48 π.μ.

Για αλαζονεία δεν μπορεί να μιλαει το ΚΚΕ. Οι χιλιάδες σεμνοί αγωνιστές που λές μανουελ, κακοποιήθηκαν πρώτα απολα απο την ντοπια και ξένη πλουτοκρατία, αλλά ΚΑΙ απο τις εκαστοτε ηγεσίες του ΚΚΕ που σπίλωναν -και σπιλώνουν- που διεγραφαν και διαγράφουν, όποιον κομμουνιστή έχει άλλη αντίληψη..

Το δε Αρη, η ηγεσία Ζαχαριάδη συνεβαλλε τα μέγιστα στην εξόντωσή του!

Οσο για τις δημοκρατικές διαδικασίες, άστο καλύτερα! Καμμία σχεση το ΚΚΕ με αυτές.

Οσο για τα επιτροπάτα του ΝΑΡ, τι είνα ιαυτο πάλι;;

Πάντως το ΝΑΡ έχει σαφώς πιο εργατοδημοκρατικές διαδικασίες από το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2011 στις 10:25 π.μ.

..εργατοδημοκρατικές διαδικασίες χωρίς συνέδριο (και χωρίς εργάτες, αλλά ας το αφήσουμε αυτό..)? Πόσα χρόνια έχει να γίνει? Για αυτό λέω, προτού σχολιάσουμε τους άλλους ας κοιταζόμαστε στον καθρέπτη με λίγο αυτοκριτικό μάτι (προφανώς αυτό αφορά και το ΚΚΕ)
..κατά τα άλλα, η ιστορία της ταξικής πάλης είναι σκληρή και στην εποχή που αναφερόμαστε διεξάγοταν υπο αφάνταστα δύσκολες συνθήκες ....και φυσικά και λάθη θα γίνουν και μικρότητες και,και,και..άλλωστε έτσι είναι ο άνθρωπος, την ίδια στιγμή συνυπάρχει ο ηρωισμός και η δειλία, το μεγαλείο και η μικρότητα..μου φαίνεται παράλογο να προσπαθεί κανείς να διαχωρίσει απόλυτα τα μεν απο τα δε και να απολυτοποιεί καταστάσεις..
Μάνουελ

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2011 στις 1:07 μ.μ.

Έλα ρε ανώνυμε! Ποιοί εργάτες στο ΝΑΡ για να μας μιλάς για "εργατοδημοκρατικές διαδικασίες";

Όσο για τον Βελουχιώτη μπορεί να ήταν άξιος καπετάνιος και να στάθηκε ενστιχτώδικα σωστά απέναντι στους Εγγλέζους, αλλά από στρατηγική και τακτική δε σκάμπαζε και πολλά. Και αν μιλήσουμε για το δημοκρατικό συγκεντρωτισμό και τις μεθόδους της εσωκομματικής διαπάλης, άστα να πάνε.

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2011 στις 3:13 μ.μ.

Η εσωκομματική δημοκρατία στο ΝΑΡ είνα ισαφώς ανωτερη από την αντίστοιχη του ΚΚΕ.

Και κλαδικές/εργατοπαραγωγικές ΟΒ εχει το ΝΑΡ και αρκετές.

Το θέμα δεν είναι αυτό όμως. ΤΟ θέμα μας είναι πως ο εμφύλιος σπαραγμός μέσα στην Αριστερά προκύπτει από την μικροαστική αντίληψη "της κατοχής της απόλυτης αληθειας" και την επίσης λαθεμένη μικροαστική αντίληψη πως "εγώ είμαι το κόμμα ή η οργάνωση της εργατικής τάξης" και όλοι οι άλοι οπορτουνιστές". Αυτό αφορά το ΚΚΕ πάνω απ'ολα μέχρι και την τελευταία μλ ομάδα.

Ανώνυμος
1 Αυγούστου 2011 στις 4:33 μ.μ.

Φίλε Ναρίτη!!!!

Κάνε τον κόπο να διαβάσεις το κείμενο (500 σελ) ή περίπου 20 ημέρες εάν εργάζεσαι!!!! και μετά γενίκευε για την παθολογία της αριστεράς να ¨κατέχει την απόλυτη αλήθεια κλπ¨. Και κυρίως όσο αφορά το ΚΚΕ που πάντα αυτό ανοίγει δρόμους είτε σε θέματα οικονομίας, στρατηγικής του κινήματος , διεθνών σχέσεων , ιστορίας κλπ. Οι άλλοι επονται και απλά ΕΤΑΙΡΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ.
Ενας παλιός Κνίτης της εποχής του Γράψα....!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger