Home » , , » Οι αριστερές αντιπαραθέσεις και η ...καραμέλα που δεν λιώνει

Οι αριστερές αντιπαραθέσεις και η ...καραμέλα που δεν λιώνει

Από giorgis , Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011 | 4:57 π.μ.

Του Γ. Γ. 

Δεν είναι ότι καλύτερο να παρακολουθείς καθημερινά την αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ εφημερίδων που πρόσκεινται στην Αριστερά με αντικείμενο την στάση που κράτησαν οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ στα γεγονότα 28/29 του περασμένου μήνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο η κόντρα αυτή οξύνθηκε στις Κυριακάτικες εκδόσεις «Ριζοσπάστη» και «Αυγής» με παρέμβαση το Σάββατο από τον «Δρόμο της Aριστεράς» που χαρακτήρισε το ΚΚΕ «μεταφορικά και κυριολεκτικά στον κόσμο του» γιατί σύμφωνα με την εφημερίδα δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι «Η κυβέρνηση προωθεί με μετεμφυλιακές πρακτικές το νέο καθεστώς, στήνοντας σκηνικό καταδίκης και άμεσης περιθωριοποίησης όσων διαφωνούν. Στήνονται ταχύτατα και μεθοδικά οι μηχανισμοί ιδεολογικής τρομοκρατίας, που στο όνομα της δημοκρατίας -πάντα- θέτουν ασυζητητί "εκτός νομιμότητας" κάθε κινητοποίηση ή αντίρρηση».
Απ την πλευρά του το χθεσινό «Πριν» είναι επικριτικό προς ΚΚΕ και ΣΥΝ εκτιμώντας ότι «με διαφορετικό τρόπο περιφρουρούν το κόμμα από το λαϊκό κίνημα».

Ερχόμαστε στα χθεσινά δημοσιεύματα. Ο «Ριζοσπάστης» με ένα άρθρο του μέλους της Κ.Ε του ΚΚΕ Π. Μεντρέκα που το τιτλοφορεί «Ο οπορτουνισμός προσωπεία αλλάζει, ρόλο όχι» περνάει «γενεές δεκατέσσερις» Σύριζα και ΝΑΡ, για την κριτική που έκαναν στο ΚΚΕ για την τακτική του στα πρόσφατα γεγονότα, ενώ απ΄ την πλευρά της η «Αυγή» με κείμενο του συντάκτη της Κ. Ζαγάρα ισχυρίζεται ότι «Το ΚΚΕ αποκαθιστά την τάξη» και βρίσκεται στην γνωστή γραμμή που είχε από την Πέμπτη 7/7 όταν έγραφε ότι «Αριστερός ψάλτης της κυβέρνησης και πάλι το ΚΚΕ … Το ρόλο του αριστερού ψάλτη της κυβέρνησης αναλαμβάνει να κάνει για άλλη μια φορά το ΚΚΕ, προσφέροντας έτσι τις καλύτερες υπηρεσίες στο αστικό σύστημα».

Εμείς φυσικά με ανάρτηση συντρόφου μας απ την Συντακτική Επιτροπή του μπλογκ μας πήραμε από την πρώτη στιγμή θέση για την στάση που κράτησε το ΚΚΕ όταν στις 28/29 του περασμένου μήνα οι δυνάμεις καταστολής μακέλευαν τους διαδηλωτές.

Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα με την διαμάχη μεταξύ Σύριζα και ΚΚΕ. Οση απέχθεια νιώθουμε όταν ακούμε τον πρόεδρο του Σύριζα να μας λέει –στον ρ/σ «Αθήνα 9,84»- ότι για το πογκρόμ αστυνομική καταστολής που ζήσαμε τελευταία είναι υπαίτιοι «κάποιοι λίγοι –σ.σ προφανώς μπάτσοι-, οι οποίοι όμως λειτουργούν κατ’ εντολή της φυσικής τους ηγεσίας και προσβάλλουν το σύνολο του Σώματος. Ελπίζουμε στην εξακρίβωση των φυσικών αυτουργών και στην άμεση άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον τους, ώστε το σύνολο του Σώματος να εξαγνιστεί» (!!!), άλλο τόσο ενοχλούμαστε από την άκρατη προβοκατορολογία του ΚΚΕ.

Χρόνια πιπιλάει την καραμέλα της προβοκατορολογίας το ΚΚΕ και δεν λέει να λιώσει. Τι να πρωτοθυμηθούμε; Πράκτορες ξένων υπηρεσιών δεν παρουσίαζε τα μέλη της 17 Νοέμβρη; Ο Ριζοσπάστης τον Δεκέμβρη του 2008 δεν έγραφε για ««υπηρεσίες που κατευθύνουν κουκουλοφόρους να σπάζουν βιτρίνες, για να νιώθει καλά η αστική εξουσία»; Δεν χαρακτήριζε την εξεγερμένη νεολαία «δήθεν αντιεξουσιαστές λουστραδόροι του συστήματος»; Δεν έκανε κάποιες θλιβερές δηλώσεις η Παπαρήγα που φιλοξενήθηκαν πρωτοσέλιδα από όλα τα αστικά ΜΜΕ;

Οι εξελίξεις, όμως, στην υπόθεση της 17 Νοέμβρη όπως και στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 απέδειξαν ότι καμιά σχέση με την πραγματικότητα δεν είχαν οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ. Αυτό όμως δεν εμποδίζει αυτούς που καθορίζουν την πολιτική γραμμή του Περισσού, να επιμένουν σε θέσεις που η ίδια η πραγματικότητα έχει διαψεύσει παταγωδώς.

Ετσι και σήμερα.  «Η προβοκάτσια που εκδηλώθηκε στο Σύνταγμα το διήμερο της 48ωρης γενικής απεργίας, στις 28 και 29 Ιούνη, για να προκαλέσει το όργιο καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος, και οι προπηλακισμοί βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που καταγράφηκαν τις επόμενες μέρες, από διάφορες "συστημικές πλευρές", ίσως και καθοδηγημένες, αξιοποιήθηκαν από την κυβέρνηση για να φέρει με τρόπο επιτακτικό στην ατζέντα της δημόσιας συζήτησης το ζήτημα της βίας και να προαναγγείλει πρωτοβουλίες που στοχοποιούν άμεσα το μαζικό και οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα», διαβάζουμε στον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη».

Που το βρήκαμε αυτό γραμμένο ρε τζιμάνια; «Η Προβοκάτσια που εκδηλώθηκε στο Σύνταγμα» ήταν η αιτία «να προκαλέσει το όργιο καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος;»!!!
Πως διάολο αυτή την βαθυστόχαστη εκτίμηση σας δεν την ασπάζεται κανείς και όλοι μιλούν –απ’ τον δημοσιογράφο Μ. Κυπραίο που άφησαν ανάπηρο οι ΜΑΤατζήδες μέχρι ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και η επιτροπή σωματείων κινήσεων και συνελεύσεων «Δε χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε» που έδωσαν συνέντευξη Τύπου σε κτίριο της ΕΣΗΕΑ, με παρουσία δεκάδων διαδηλωτών που πήραν τον λόγο- ότι δεν υπήρξε καμιά προβοκάτσια αλλά οι δυνάμεις καταστολής  «συμπεριφέρθηκαν σαν στρατός κατοχής της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου ενάντια στον εχθρό λαό» για να στείλουν τα μηνύματα τους στην εργαζόμενη κοινωνία και στα λαϊκά στρώματα, ότι όποιος αντιδράει στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας θα έχει και τις ... ΜΑΤατήδικες συνέπειες.

Υπάρχουν εκατοντάδες μαρτυρίες ότι δεν χρειάστηκε να υπάρξει καμιά προβοκάτσια για να εκτονώσουν τα καμάρια του Παπουτσή τα κτηνώδη ένστικτα τους σε  τυχαίους ανθρώπους στις 28 και 29 του περασμένου μήνα όπως έγινε και το Σαββάτο που ένα παλληκάρι είναι σε κρίσιμη κατάσταση από την βάρβαρη συμπεριφορά τον μπάτσων.
(Το ότι υπάρχουν ασφαλίτες στις κινητοποιήσεις και κάποιες φορές στήνουν προβοκάτσιες δεν το συζητάμε. Είναι άλλο αυτό όμως και άλλο να λέμε ότι υπήρξαν ενέργειες προβοκατόρων που έδωσαν την αφορμή για να προκαλέσουν μακελειό οι δυνάμεις καταστολής στον απλό κόσμο).

Φυσικά κι αυτές οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ έχουν την ίδια βαρύτητα με αυτές τις Αλέκας Παπαρήγα στα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι τοποθετήσεις οφείλονται σε πολιτική μυωπία και όχι στο ότι  «το ΚΚΕ (ίσως λίγο πιο δειλά, αφού το 2011 δεν είναι 2008) ξαναπαίρνει μέρος σε μια άτυπη “Ιερά Συμμαχία” όλων των συντηρητικών εκφράσεων του τόπου και ξαναρίχνει τα βέλη του προς τις δυνάμεις που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα των καιρών, ενώ το ίδιο προχωρά σε εκτονωτικού τύπου κινήσεις», όπως γράφει η Κυριακάτικη Αυγή.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 30 σχόλια

11 Ιουλίου 2011 στις 11:40 π.μ.

Ας αναλογιστούμε :
Το ¨Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι¨ είναι ενα προβοκατόρικο σύνθημα ή η οργή των υποτελών τάξεων?

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 1:28 μ.μ.

Τούτο το άρθρο, ΑΦΙΕΡΩΝΕΤΑΙ με κάθε καλή διάθεση, σε κάθε Φίλο (καλοπροαίρετο και μη), που πιστεύει ή έστω θέλει την λεγόμενη ενότητα της Αριστεράς όπου Αριστερά εννοεί το ΚΚΕ, τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ.

Για όποιον λοιπόν, του αρέσει να ψάχνεται για το θέμα και δεν είναι απλά ένας γηπεδικός οπαδός, έτσι για την τιμή των όπλων, ας κάνει τον κόπο να διαβάσει τα παρακάτω:

Στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Θ. Λιάπης κατέθεσε ψήφισμα καταγγελία για τα προχθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας,.
Το ψήφισμα έλεγε:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταγγέλλει την οργανωμένη προβοκάτσια με στόχο το λαϊκό κίνημα χτες στην Αθήνα. Σε διατεταγμένη υπηρεσία οργανωμένες ομάδες κουκουλοφόρων και τα ΜΑΤ στράφηκαν με αγριότητα και τόνους χημικών κατά της λαϊκής κινητοποίησης έξω από τη Βουλή. Αξιοποιώντας μηχανισμούς κρατικών κατασταλτικών υπηρεσιών, είτε χρησιμοποιώντας ομάδες δήθεν αντιεξουσιαστών, η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένουλαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα που υποκριτικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος καλούσε σε διάλογο τους αγανακτισμένους. Η απάντηση στον κλιμακούμενο αυταρχισμό, στην άγρια επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα είναι η λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».
Με παρεμβάσεις δημοτικών συμβούλων, ο εισηγητής δέχτηκε να προστεθεί στο ψήφισμα και το εξής:
«Να καταργηθούν τα χημικά, να μην φοβηθεί ο κόσμος και να αντιδράσει με όλες τις μορφές πάλης».
(σημ.: οι υπογραμμίσεις είναι δικές μου)
Όμως, για τους δημοτικούς συμβούλους (και τον ίδιο τον Δήμαρχο που παριστάνει τον κομμουνιστή), του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερούληδων, που κατά τα άλλα κόπτονται για την ενότητα της Αριστεράς, υπήρξαν δύο (2) πολύ σοβαρά προβλήματα:
- Δεν τους άρεσε η λέξη οργανωμένο στη φράση η κυβέρνηση εφάρμοσε σχέδιο εξόντωσης του οργανωμένου λαϊκού κινήματος !!!
Δηλαδή ;
Μετά τον Καρατζαφέρη και οι ΔΗΘΕΝ αριστεροί, έχουν πρόβλημα με το οργανωμένο ;
Μήπως επειδή ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ είναι ΜΟΝΟ το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ;
Αλήθεια, ποιος τους εμποδίζει να ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ κι αυτοί ;
Ή μήπως (πράγμα που μάλλον είναι η αλήθεια που δεν τολμούν να την εκφράσουν ανοιχτά) τους εμποδίζει η Οργάνωση του Λαϊκού Κινήματος, επειδή ΜΟΝΟ αυτή θα καταστρέψει τον καπιταλισμό ;
- Ζήτησαν να απαλειφθεί η λέξη δήθεν στη φράση είτε χρησιμοποιώντας ομάδες δήθεν αντιεξουσιαστών !!!
Δηλαδή ;
Δεν είναι δήθεν ;
Είναι αντιεξουσιαστές ;
Επειδή σπάζουν βιτρίνες ;
Επειδή δεν αφήνουν κανέναν άλλον να πλησιάσει ;
Επειδή δίνουν άλλοθι στα ΜΑΤ να επεμβαίνουν ;
Αν έτσι νομίζουν ότι είναι οι αντιεξουσιαστές, ας διαβάσουν κανένα βιβλίο !
Εχτός των άλλων είναι και αγράμματοι !
Βέβαια πιο πολύ φάνηκε τι τους νοιάζει, όταν πρότεινα εκείνο το με όλες τις μορφές πάλης !!!
Δηλαδή ;
Τι εννοούν με εκείνο το όλες ;
Εννοούν τα σπασίματα ;
Το κυνηγητό κάθε ανθρώπου που διαφωνεί μαζί τους ;
Το σφιχταγκάλιασμα με κάθε ακροδεξιό ;
Ή μήπως εννοούν (αυτό που λέμε χαϊδεύουν τ΄αφτιά) το κίνημα της πλατείας και δεν το λένε ανοιχτά ;
Θέλουν δηλαδή το μπάχαλο ενάντια στο οργανωμένο ;
Θέλουν δηλαδή ΟΛΕΣ οι αντιδράσεις να είναι ενταγμένες στην υπηρεσία του καπιταλισμού ;
Εκεί δε, που οι αριστερούληδες ενωτικοί δώσαν ρέστα, ήταν όταν ένας δημοτικός σύμβουλος (του ΑΝΤΑΡΣΥΑ), είπε το άκρως εμετικό: «το ΚΚΕ σε συνεργασία με την αστυνομία οργάνωσε σχέδιο απέναντι σε αριστερές δυνάμεις στο Σύνταγμα» !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μάλιστα !
Προφανώς είναι οπαδός (ή, όλοι τους είναι;) της θεωρίας των ΚΝΑΤ !!!!!!!!!!!!!
Όχι τίποτα άλλο, αλλά όταν τους κατηγορούμε για καθαρούς ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, διαρρυγνύουν τα ιμάτιά τους !!!

υ.γ.: πολλά είναι τα παρόμοια παραδείγματα, που αποδεικνύουν πόσο ψεύτες, πόσο υποκριτές και .. φαρισαίοι είναι όσοι μιλάν για την ενότητα της αριστεράς !
Μόνο αυτήν ΔΕΝ θέλουν !

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 1:51 μ.μ.

1. Προβοκάτορες πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν. Αυτό είναι γνωστό σε όλους. Το να λες οτι στο Σύνταγμα δεν εγινε καμία προβοκάτσια είναι σαν να προσπαθείς να μας βγάλεις τυφλούς. Όλοι είδαμε στις 15 Ιουνίου τους "κουκουλοφόρους" να κάνουν κύκλους στην πλατεία και να χτυπάνε κόσμο, όλοι είδαμε τα βίντεο με τους "κουκουλοφόρους" να φορτώνουν πίσω απο τα ΜΑΤ καρότσια με καδρόνια, όλοι είδαμε στις 28 τους "συνδικαλιστές" της ΕΘΕΛ, όλοι βλέπουμε όταν υπάρχει κόσμος στο δρόμο ανάλογα περιστατικά.
2. Προβοκάτσια δεν είναι κάθε σύγκρουση με τους "άντρες" της αστυνομίας. Όμως έχει διαφορά όταν η σύγκρουση γίνεται με τέτοιο τρόπο. Για παράδειγμα τον Μάιο του 2002 θυμίζω την σφοδρότητα των συγκρούσεων στο λιμάνι του Πειραιά απο το ΠΑΜΕ που περιφρουρούσε την απεργία του που κρίθηκε παράνομη. Σε εκείνη την περίπτωση επιστρατεύτηκαν τα ΟΥΚ και μας σάπισαν στο ξύλο. Ανάλογα περιστατικά στη δράση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ υπάρχουν δεκάδες. Το θέμα είναι να μην φετιχοποιούμε την σύγκρουση με τις δυνάμεις της ελ.ας.αλλά να τη βλέπουμε και να την εξετάζουμε πολιτικά. Απο τα φοιτητικά μου χρόνια θυμάμαι έντονα πχ. όταν κάναμε πορείες οι σύλλογοι που ελέγχονταν απο το ΝΑΡ (ΕΑΑΚ κτλ.) επέλεγαν τη σύγκρουση με τα ΜΑΤ. Η σύγκρουση είχε ως εξής: Αλυσίδες και σπρώξιμο με τα ΜΑΤ μέχρι να πέσουν τα πρώτα χημικά και να διαλυθούν. Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι το τόσο επαναστατικό σε αυτό, αλλά κάτι το φετιχοποιημένο. Δεν είπε κανείς τότε ότι το ΝΑΡ είναι προβοκάτορες. Τους κάνεις κριτική πολιτικά. Άλλο λοιπόν η προβοκάτσια και άλλο η σύγκρουση.
3. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον αν γινόταν έστω και μια αναφορά ή κριτική σε αυτούς που την προηγούμενη τετάρτη στο Σύνταγμα επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ προσπαθώντας να ανοίξουν μια εστία σύγκρουσης εκεί. Αυτό δεν πρέπει να το καταδικάσει κάποιος? ή έστω να κάνει μια κριτική; Το γεγονός ότι όπως δείχνουν κάποια βίντεο που κυκλοφόρησαν κάποιοι απο αυτούς που επιτέθηκαν στο ΠΑΜΕ φορούσαν μπλούζες με εθνικιστικά σύμβολα μάλλον πέρασε απαρατήρητο, αλλά αποδεικνύει πόσο εύκολο είναι κάποιος να δημιουργήσει μια "εστία φωτιάς".
4. Σ' αυτό το μπλογκ η κριτική που γίνεται στο ΚΚΕ είναι ορισμένες φορές σωστή ή δικαιολογημένη. Αλλά είναι πάντα -το λιγότερο- αυστηρή. Μακάρι να αντιμετωπίζατε με την ίδια αυστηρότητα και τις άλλες οργανώσεις και κόμματα.

Fidel

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 2:15 μ.μ.

μαλλον αρνουμαστε πεισματικα να παραδεχτουμε αυτο που μας καταδεικνυει η Πραγματικοτητα. το "Κ"ΚΕ ειναι μερος του συστηματος. οχι του ρεφορμισμου. αναπαραγει τα Ιδεολογηματα του Συστηματος και μαλιστα πριν το ιδιο να τα ριξει στο τραπεζι... ολες οι αλλες λειτουργιες του σαν κομμα ειναι υποδιεστερες απο την παραπανω.

11 Ιουλίου 2011 στις 3:07 μ.μ.

Α)
"Έτσι κατασκευάζουν τους προβοκάτορες

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη» που παρουσίασε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, την Κυριακή 8/9/2002

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μοιράστηκε στους δημοσιογράφους γραπτό κείμενο, το οποίο αναπαράγει αποκλειστικό ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο «Ριζοσπάστης» στο κυριακάτικο φύλλο στις 8/9/2002 και στη συνέχεια στις 10/9/2002. Το ίδιο κείμενο κατατέθηκε αργότερα και στα πρακτικά της Βουλής, κατά τη διάρκεια παρέμβασης της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το ίδιο θέμα.

Το ρεπορτάζ αποκάλυπτε απόρρητο έγγραφο της EUROPOL με την ονομασία «Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών» και το οποίο εύστοχα χαρακτηρίστηκε στο δημοσίευμα ως «το Εγκόλπιο του προβοκάτορα». Πρόκειται για έγγραφο που συντάχθηκε στις 22 Μάρτη του 2002, μετά από συνάντηση εκπροσώπων των κυβερνήσεων των 15 (τότε) κρατών – μελών της ΕΕ, προφανώς και με τη συμμετοχή εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης.

Με το έγγραφο δίνεται κατεύθυνση για την «ενιαιοποίηση» και το συντονισμό των κρατών – μελών της ΕΕ, όσον αφορά στον τρόπο που χειρίζονται τους πληροφοριοδότες των κατασταλτικών μηχανισμών και γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο σκέλος της κατασκευής χαφιέδων και προβοκατόρων. Στο έγγραφο φαίνεται με ποιο τρόπο «νομιμοποιείται» η κατασκευή χαφιέδων και προβοκατόρων, καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «πληροφοριοδότης είναι ένα άτομο το οποίο αποτελεί αντικείμενο εμπιστευτικού χειρισμού και το οποίο παρέχει πληροφορίες και/ή παρέχει συνδρομή στις αρμόδιες Αρχές».

Παρακάτω, ο ορισμός που δίνεται για το λεγόμενο «συμμετέχοντα πληροφοριοδότη» είναι η καθαρή περίπτωση του προβοκάτορα: «Ενας συμμετέχων πληροφοριοδότης είναι ένας πληροφοριοδότης, ο οποίος με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα, το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν».

Στο ερώτημα γιατί δε συλλαμβάνονται οι προβοκάτορες, απάντηση δίνει το ίδιο το έγγραφο της EUROPOL: «Αν διαπράττει έγκλημα ενώ είναι πληροφοριοδότης θα υπόκειται σε σύλληψη, εκτός αν έχει δοθεί σ’ αυτόν καθεστώς συμμετέχοντος πληροφοριοδότη (δηλαδή του προβοκάτορα) και παραμένει εντός των προσδιορισμένων ορίων (δηλαδή δεν κάνει τα δικά του και καεί)».


Χαφιέδες με προσόντα και αμοιβή
Η οργάνωση των πολυπλόκαμων κατασταλτικών μηχανισμών και η στρατολόγηση χαφιέδων και προβοκατόρων έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο, ώστε στο έγγραφο της EUROPOL να καταγράφονται εκπληκτικές λεπτομέρειες για «πρότυπα ακεραιότητας» και τους «χρυσούς κανόνες, από την τήρηση των οποίων εξαρτάται η επιτυχημένη χρήση των πληροφοριοδοτών». Συστήνεται μάλιστα ότι «η οργανωμένη διαχείριση των Πληροφοριοδοτών απαιτεί την παροχή ανταμοιβών».

11 Ιουλίου 2011 στις 3:07 μ.μ.

Β)
Μάλιστα, επειδή, τίποτα δε γίνεται με το αζημίωτο, στις αρμοδιότητες του «Χειριστή» (πρόκειται για έναν εκπαιδευμένο αξιωματικό, ο οποίος «έχει την ευθύνη για την καθημερινή επαφή με έναν πληροφοριοδότη και την αρχική αξιολόγηση των πληροφοριών, που παρέχονται σε αυτόν από τον Πληροφοριοδότη»), είναι να εκτιμά «την κατάλληλη ανταμοιβή του Πληροφοριοδότη για τις προσπάθειές του», πέραν βεβαίως ότι πρέπει να «διασφαλίζει ότι ο Πληροφοριοδότης (…) συμμορφώνεται κάθε στιγμή με τις παραμέτρους που ορίστηκαν με την ανάθεση του έργου», αλλά και να «εντοπίζει ευκαιρίες για στρατολόγηση Πληροφοριοδοτών»!

Παράλληλα, προβλέπεται ότι «στην περίπτωση νεαρών ο ένας εκ των Χειριστών πρέπει να είναι του ίδιου φύλου με τον Πληροφοριοδότη», καθώς και ότι «οι Ελεγκτές πρέπει να συναντούν τους Πληροφοριοδότες, για τους οποίους είναι υπεύθυνοι, σε τουλάχιστον ετήσια βάση». Ακόμα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της EUROPOL, πρέπει «κάθε Αστυνομική δύναμη/Υπηρεσία να διατηρεί ένα Εθνικό Αρχείο Πληροφοριοδοτών (…) να διατηρεί και έναν εθνικό και έναν τοπικό φάκελο (αρχείο), για κάθε Πληροφοριοδότη», όπου, εκτός των άλλων, θα πρέπει να τηρούνται «καταχωρίσεις της δραστηριότητας και της ανταμοιβής, καθώς και επιχειρησιακά θέματα».

Μεταξύ άλλων, στο αρχείο Πληροφοριοδοτών θα πρέπει να καταγράφεται: «Το ψευδώνυμο του Πληροφοριοδότη», «επαρκείς λεπτομέρειες αναγνώρισης (των) χαρακτηριστικών (του)» και «καταγραφή των συλλήψεων του Πληροφοριοδότη».

«Διείσδυση» αστυνομικών με κουκούλες
Πέρα από την κατασκευή χαφιέδων, οι μηχανισμοί καταστολής, σύμφωνα και με την επίσημη νομοθεσία, αξιοποιούν τη μορφή της «αστυνομικής διείσδυσης». Στο όνομα της καταστολής «έκνομων ενεργειών» «κουκουλοφόροι» αστυνομικοί αναλαμβάνουν δράση και στις διαδηλώσεις. Πρόκειται για κανονικούς αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι πραγματοποιούν τις λεγόμενες «διεισδύσεις» και έχουν υπηρεσιακή αποστολή να παίζουν το ρόλο προβοκάτορα σε διατεταγμένη και «νόμιμη» υπηρεσία, υποτίθεται για να συλλάβουν τους πραγματικούς «εγκληματίες». Στην πράξη, δεν έχουν συλλάβει σχεδόν κανέναν τόσα χρόνια τώρα.

Οι διεισδύσεις χρησιμοποιούνται ευρέως – επίσημα και «νόμιμα» – στα εγκλήματα σχετικά με τα ναρκωτικά (αστυνομικοί με ανάλογη συμπεριφορά και περιβολή παριστάνουν τους χρήστες ή τα βαποράκια), στα εγκλήματα της λεγόμενης τρομοκρατίας και στις διαδηλώσεις. Ενώ στις δύο πρώτες περιπτώσεις το παραδέχονται, γιατί κρίνουν ότι έχουν την υποστήριξη της κοινής γνώμης, για τις διαδηλώσεις το παραδέχονται σπάνια."

Θα ηθελα ενα πειστικο σχολιο γι αυτο. Αλλιως καταγγελω το σαιτ σας αμεσα...
Να δουμε ποιος χρησιμοποιει προβοκατορες και ποιος προσπαθει να τους συγκαλυψει...

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 4:26 μ.μ.

Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα καταγγέλλει το όργιο κρατικής καταστολής που έλαβε χώρα χτες στους δρόμους της Αθήνας. Οι δυνάμεις ασφαλείας έχοντας ξεκάθαρα εντολή να διαλύσουν και να συντρίψουν την μεγαλειώδη διαδήλωση του λαού της Αθήνας συμπεριφέρθηκαν σαν στρατός κατοχής της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου ενάντια στον εχθρό λαό. Έτσι ξεκίνησε η υλοποίηση της λογικής «μεσοπρόθεσμο ή τανκ», με την εφαρμογή καθεστώτος σιδερένιας φτέρνας για να περάσει το εγκληματικό «μεσοπρόθεσμο».
Ξεχωριστή θέση στην κρατική καταστολή είχαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που συμμετέχουν στον «Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων» και στην πρωτοβουλία «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε,». Το πρωί το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ Χαρίσης Γ δέχτηκε, στο μπλόκο του Ευαγγελισμού δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στον Ευαγγελισμό. Το μεσημέρι το «στέκι» της Πρωτοβουλίας, που παραμένει από την πρώτη στιγμή του αγώνα, εδώ και 33 μέρες στην γωνία Όθωνος και Αμαλίας δέχτηκε βάρβαρη επίθεση κατά την οποία οι συνδικαλιστές που παρευρίσκονταν (και την στιγμή εκείνη έδιναν συνέντευξη σε δημοσιογράφο) κυριολεκτικά ποδοπατήθηκαν. Ο Γρηγόρης Καλομοίρης μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ χτυπήθηκε βάναυσα, ο δε Νίκος Αδαμόπουλος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Νέας Ιωνίας, ακινητοποιήθηκε και αφού του αφαίρεσαν την προστατευτική μάσκα του άδειασαν εξ’επαφής την «φυσούνα» στο πρόσωπο απειλώντας με κίνδυνο την ζωή του. Λίγο παρακάτω πραγματοποιήθηκε άγρια επίθεση στο κτήριο της ΔΟΕ, στο οποίο μέσα βρίσκονταν δεκάδες δάσκαλοι και άλλοι εργαζόμενοι, που στάθηκαν λίγο να αναπνεύσουν από τον χημικό πόλεμο. Εκεί τραυματίστηκε στο κεφάλι από άγρια χτυπήματα με την λαβή του γκλοπ ο Π. Βαινάς πρόεδρος του συλλόγου Π.Ε Αιγάλεω, όπου ακόμα και αιμόφυρτος εξακολουθούσαν να τον κλωτσούν και να το ψεκάζουν με χημικά. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άθλια κατάσταση όπου και νοσηλεύτηκε. Τραυματίστηκε ακόμα , η Ράνια Νενεδάκη, δημοτική σύμβουλος Ζωγράφου που συμμετείχε ως εργαζομένη στο μπλόκο του ευαγγελισμού άνω συνεκλήθη και προσήχθη στην ΓΑΔΑ αφού πράτα ξυλοκοπήθηκε άγρια ο συνάδελφος Γ Κουζούλης .
Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι φασιστικές συμμορίες είχαν χτες ειδικό στόχο το τσάκισμα και των οργανωμένων κομματιών του εργατικού κινήματος, ειδικά εκείνων που αντιστέκονται σθεναρά και στήριξαν το κίνημα όλη αυτή την περίοδο. Η καταρρέουσα κυβέρνηση της βίας και του αίματος και οι θλιβεροί βουλευτές της δεν έχουν που να σταθούν. Είναι αστείοι αν νομίζουν ότι η βία και το αίμα θα κάμψουν τον αγωνιζόμενο ελληνικό λαό. Θα συνεχίσουμε πιο αποφασιστικά, πιο μαζικά για να μην εφαρμοστεί το τερατούργημα, για να ανατραπεί η άθλια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και κάθε άλλη εναλλακτική λύση κινείται στην ίδια πολιτική, να ανατραπεί η χούντα κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Το μεσοπρόθεσμο έχει ήδη καταψηφιστεί από την τεράστια πλειοψηφία του λαού. Δεν θα περάσει, θα "καταψηφίζεται" καθημερινά με διαδηλώσεις, απεργίες, μαζικούς αγώνες, μέχρι να ανατραπεί αυτή η βάρβαρη αντιλαϊκή κυβέρνηση και η πολιτική της, και μαζί η Ε.Ε., το ΔΝΤ και τα δεκανίκια τους ΝΔ, ΛΑΟΣ, Μπακογιάννη.
Ο «Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων» και η επιτροπή «δεν χρωστάμε, δεν πουλάμε, δεν πληρώνουμε,». χαιρετίζουν την μαζική, αποφασιστική περήφανη αντίσταση του λαού της Αθήνας. Τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς. Χαιρετίζει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους του Μετρό, που με την στάση τους, όχι μόνο βοήθησαν στην μαζικότητα της κινητοποίησης, αλλά σε συνεργασία με τους γιατρούς, έσωσαν κυριολεκτικά ζωές. Θα είμαστε δίπλα τους σε κάθε αγώνα και διεκδίκησή τους.
ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ.
ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
ΚΑΙ ΑΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ
Η ΒΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΙΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΑΤΣΑΛΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 5:57 μ.μ.

Εύστοχο το άρθρο σου σύντροφε. Ας ελπίσουμε ότι το ΚΚΕ θα κάνει μια αυτοκριτική για ορισμένες πρακτικές του, γιατί όπως και να το κάνουμε το χρειαζόμαστε, αλλά μας χρειάζεται κι αυτό.

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 8:09 μ.μ.

@kagemusha
Ότι υπάρχουν προβοκάτορες το ξέρουμε. Αλλά απέχει έτη φωτός από το να αποκαλείτε προβοκάτορα όποιον συγκρούεατι με τα σύγχρονα τάγματα ασφαλείας. Ξεχώρισέ τα στο μυαλό σου και κατάλαβετέ το όλοι στο ΚΚΕ: κομμουνιστής που δεν τάσσεται αλληλέγγυος σε σύντροφό του είναι "κομμουνιστής".

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 8:48 μ.μ.

Ευλογουμε τα γενεια μας και περιμενουμε τη δευτερα παρουσια!
Ειναι πραγματι περιεργη η προσπαθεια διαλογου μεταξυ των ομαδων της αριστερας, δε λεω δυσκολη αλλα περιεργη. Και ξερετε γιατι; Διοτι ελαχιστοι απο αυτους γνωριζουν τι σημαινει επαναστατικη αριστερα, τι σημαινει να εισαι διπλα στον δοκιμαζομενο λαο και να προσφερεις ανιδιοτελως τη βοηθεια σου. Ειναι δυσκολο να αναγνωριζεις και στους "αλλους" δικαιωμα στο να εκφρασουν την αποψη τους.
Το ευκολο ειναι το Ευαγγελιο! "και ειπεν ο ...την παραβολην ταυτην"! Απο κει και περα ολοι οι αλλοι ειναι διαφορετικοι, προβοκατορες, ανικανοι να οργανωθουν, αχρηστοι, αεριτζηδες και παιζουν το παιχνιδι της αντιδρασης!!!
Θα μπορουσε καποιος να συγγραψει ενα βιβλιο με τιτλο "ο τρομος της αριστερας μπροστα στην αυτοοργανωση", ξερετε τι χρημα θα εβγαζε..(απλως, αναλυοντας το αυτονοητο).
Δηλαδη, συναγωνιστες, τι περιμενετε; Αυτη η αριστερα που κουκουλωνει σκανδαλα, χρηματοδοτειται απο τον δημοσιο κορβανα, παιζει (πολυ ασχημα μαλιστα) το κοινοβουλευτικο παιχνιδι, μοιραζει σε ποσοστωσεις τους διορισμους στο δημοσιο, που αναλαμβανει εργολαβικα επιχειρησεις του δημοσιου (π.χ. εκδοσεις), που εν μεσω κυκλωνα απολυει εργαζομενους διοτι ετσι ειναι το καπιταλιστικο συστημα, που ειναι ανακατεμενη σε βρωμοδουλειες (διοτι προσωπικα δεν με επεισε οτι δεν ειναι) κ.λ.π., κ.λ.π.,περιμενετε να ειναι επαναστατικη;;;
Αν κανετε μια βολτα στα σαιτς θα δειτε τον τεραστιο πανικο τους, χανουν το μοναδικο ερεισμα που ειχαν στο λαο, τη δηθεν επαναστατικοτητα τους και τη μοναδικοτητα στην εκφραση των συμφεροντων του εργαζομενου λαου. Η βολτα στα εκλογικα ποσοστα ειναι βολτα στην αβυσσο της ενσωματωσης και της απαξιωσης καθε διαφορετικης αποψης.
Εδω, ετρεξαν στην Κινα να δηλωσουν νομοταγεις μολις καταρρευσε η Σ.Ε. και δεν εχουν αντιληφθει ουτε λενε κουβεντα για τη χειροτερη μορφη καπιταλισμου στον κοσμο!!!
Με συγχωρειτε φιλοι αλλα αν αυτη ειναι η αριστερα τοτε εγω δηλωνω "κουκουλοφορος" και "προβοκατορας", τουλαχιστον αυτοι ομολογουν δημοσια την ταυτοτητα τους (δεν μιλω για τους εγκαθετους).
Ο κοσμος γνωριζει, ο κοσμος ειδε, και στις "πλατειες" δημιουργειται το καινουργιο αυτο που ξερει οτι: " φοβου τη συστημικη αριστερα και δωρα φερουσα"!

ενας φιλος

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 9:52 μ.μ.

Κομμουνιστής δεν είναι όποιος έχει κάρτα μέλους ΝΑΡ/ΚΚΕ/Μ-Λ κλπ.

Το θέμα της Europol καλά κάνει και αναδεικνύεται από το ΚΚΕ,αλλά όπως είπε και ένας φίλος πιο πάνω το ΚΚΕ το χρειαζόμαστε,όπως κι αυτός χρειάζεται εμάς. Στις πλατείες "των αγανακτισμένων" κυκλοφορούν πολλοί "περίεργοι" που κάθε ώρα και στιγμή αναθεματίζουν αόριστα τα κόμματα.Από την άλλη πλευρά όμως,ο κόσμος καίγεται και δε μπορείς να κάτσεις στο σπίτι σου...

Συντροφικά

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 9:55 μ.μ.

τα ίδια και τα ίδια στο κ(ορ)κ(ον)ε. Δεν βαρέθηκαν πιά

Ο τσέ δεν φορούσε κουκούλες, στην επανάσταση δεν θα πέσει ούτε μία τζαμαρία, και ο κόσμος που χρησιμοποιεί δίκαιη και αναγκαία λαική αντιβία, είναι στο σύνολό του προβοκάτορες.

Τί να πεί κανείς για το κόμμα της εργατιάς που όταν δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, αυτοί συνεδριάζανε για την αποκατάσταση του ονόματος του Ιωσήφ Στάλιν μπρρρρ.

Κατάντια...

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 10:26 μ.μ.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=28/12/2008&id=10422&pageNo=8&direction=1
Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά....
Ντροπή.. τι αλλο να πείς για το κόμμα προστασίας του πολίτη..

Συνεχώς λοιδωρεί και σπιλώνει αγώνες..
άλλοι ματώνουν και φυλακίζονται και αυτοί συκοφαντούν..

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 11:13 μ.μ.

ανωνυμος 11 Ιουλίου 2011 9:55 μ.μ. εχεις δικιο ο τσε δεν φορουσε κουκουλα, εσυ ομως εισαι ενθερμος υποστηρικτης της κουκουλας, της κρυψινικης λογικης ,
το πρωι ανταρσυα και το βραδυ πορνη στην πλατεια, αυτη ειναι η επαναστατικη σας λογικη, επαναστατες του γλυκου νερου.
Εσυ πηγαινε να σπασεις τις τζαμαριες και οσο περισσοτερες σπασεις τοσο πιο γρηγορα θα ανατραπει η αστικη ταξη και ο καπιταλισμος......
Δεν ξερω φταιει η ζεστη ή η πολυ ανταρσυα, που μαζι με την μακ...... τυφλωνει...
Μια λαικη παροιμια λεει, εκει που σταματαει η λογικη αρχιζει η ...ανταρσυα....

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2011 στις 11:22 μ.μ.

ΤΙ παθαίνουν όταν βλέπουν ΚΚΕ και όλοι αλαφιασμένοι τρέχουν και αφήνουν σχόλια.
Οι άλλες αναρτησεις δεν έχουν κανένα σχόλιο, μόνο ότι αναφέρεται στο ΚΚΕ.
ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ "ΑΝΤΑΡΣΥΑ" ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ...!!!
Βρεστε κατι άλλο να ασχολειθειτε πιο δημιουργικό, π.χ. διαβάστε κανενα βιβλίο,
μηπως και προβληματιστείτε.

12 Ιουλίου 2011 στις 12:10 π.μ.

Ti na pi kanis stin patrida tou hafiedismou kai ksenoroufianias...
Stinplatia lene pos oloi einai ena kai giafto ton logo den dehonte tous koumounistas..
Stin platia einai ta apovlita tou PASOK kai Deksias poloi energa oste na min ishorisi ito KKE...
Kalla kanoun,eksalou pantote epratan sosta..Kai mazi me tous Germanous nazi,kai mazi me tous Italous fasistes kai mazi me tous Anglous apikiokrates kai mazi me tous Yankee imperialistas...Gia ola ftei to KKE kai fisika to PAME..."sintrofia"min ligisete pisti sta idanika teis ksenoroufianias ...min afisete to KKE na rizosi stin patrida tou politismou dioti tha ta vroume mavra sto melon...Gemiste to stomasas me kopra kai ormate lipon...

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2011 στις 12:18 π.μ.

Σωστός ο παραπάνω ανώνυμος!!! Τα πάνω από 5.000 σχόλια -ο αριθμός αυτός αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του μπλοκ- αφορούν θέματα για το ΚΚΕ. Στις άλλες αναρτήσεις δεν υπάρχει κανένα!!!

Οτι μαλακία θέλει γράφει ο καθένας ...

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2011 στις 1:19 π.μ.

ΕΣΥ ανωνυμε 12 Ιουλίου 2011 12:18 π.μ. ποιος εισαι που ενδιαφερεσαι για τα σχολια μονο αλλα καθολου για τα λοιπα που αναφερει ο ανωνυμος, εχεις στατιστικα στοιχεια , εφοσον βεβαια δεν εισαι ο βασικος παραγοντας του blog , ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ,
μην μου πειτε οτι σας πειραξε η λεξη μαλακια και δεν αναρτατε το σχολιο μου, ηδη παραπανω εσεις το γραψατε.
Μουγκα για την στρουγκα κοκκινα βαθια λαμογια...

12 Ιουλίου 2011 στις 2:09 π.μ.

1) Δεν διαγράφουμε κανένα σχόλιο εκτός αν είναι χυδαίο ή προβοκατόρικο.

2) Δεν επεμβαίνουμε σε σχόλια αναρτήσεων και αν χρειαστεί να το κάνουμε γίνεται αυτό πάντα επώνυμα.

3) Πόσες αναρτήσεις, σχόλια, και αναγνώστες είναι ανά πάσα στιγμή παρόντες στο μπλογκ φαίνονται από την πρώτη σελίδα.

4) Δεν φαντάζεσαι να θες να σχολιάσουμε το "κόκκινα βαθιά λαμόγια" ε; Σίγουρα κατά την άποψη σου δεν είναι ούτε χυδαίο ούτε προβοκατόρικο.

12 Ιουλίου 2011 στις 2:40 π.μ.

ΓΙΩΡΓΗ η γιαγια μου ελεγε, μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες (αυτο αφορα την λογοκρισια των σχολιων στο blog σου που παραπανω αναφερεις).
* ΕΙΠΕΣ : "1) Δεν διαγράφουμε κανένα σχόλιο εκτός αν είναι χυδαίο ή προβοκατόρικο."
* Τα δικα σου χυδαία σχόλια τα διαγράφεις?
ΟΧΙ βεβαια, γιατι αυτο ειναι το ιδεολογικο σου υποβαθρο (σου απαριθμω μόνο μερικά (πρόσφατα), μαργαριταρια των σχολιων σου: "Ακου καραγκιοζιάκο ", ¨οι ηλιθιότητες σου", "είσαι ένα ελεεινό τρισάθλιο άτομο", "ρε υποκείμενο", "Αλλωστε εμείς δεν είμαστε ανώνυμοι", "Αν εσύ τσόγλανε", ...
ολα αυτα και παρα πολλα αλλα υπαρχουν σε ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ : http://tsak-giorgis.blogspot.com/2011/07/blog-post_1615.html ,
ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΙΟΤΑΤΑ , ΑΥΤΗ ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ, ΗΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ , ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ .
ΑΡΑ ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΕ ΠΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΨΕΥΤΗ.
ΔΕΝ ΓΡΑΦΩ ΠΟΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ , ΑΛΛΑ ΤΑ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΚΑ ΣΑΣ ΗΘΗ" ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ.
``````````````````εξ αλλου θα το γνωριζω μονο εγω και εσυ , οι αναγνωστες σου θα ακουν (διαβαζουν) μονο τα "ωραια σου" λογια και θαναι ευτυχεις στον υπνο τον μακαριο...
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ.
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ........

12 Ιουλίου 2011 στις 3:23 π.μ.

Επρεπε να το φανταστώ ότι πίσω απ’ τα προβοκατόρικα ανώνυμα σχόλια ήσουν εσύ θλιβερό υποκείμενο taso. Δεν ξέρω τι ψύχωση έχεις πάθει με το μπλογκ μας αλλά εμείς δεν έχουμε καμιά διάθεση να ασχοληθούμε με ψεύτες και ελεεινούς προβοκάτορες. Σε έχουν αποδοκιμάσει άλλωστε και οι ίδιοι οι ομοϊδεάτες σου.

Από κει και πέρα εδώ θεώρησε ανεπιθύμητος στο μπλογκ μας, ενώ κάθε σχόλιο που θα δίνει την εντύπωση ότι προέρχεται από σένα θα κόβεται, όσο για την ψυχανωμαλία που σε διακατέχει δεν είμαστε ειδικοί για να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε.

Υ.Γ και λίγα σε "στόλισα" στην ανάρτηση που αναφέρεις. Με τους προβοκάτορες δεν συζητάς μόνο τους πολεμάς.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2011 στις 8:58 π.μ.

Πάντως, για να δίνουμε τα του Καίσαρος τω Καισαρι, η Παπαρήγα είπε στη Βουλή(το βίντεο υπάρχει στο youtube) οτι αλλιώς αντιμετωπίζεις πολιτικά αυτόν που έχει την ιδεολογική ψευδαίσθηση οτι με ένα κατεβασμένο τζάμι και αλλιώς τον προβοκάτορα και οτι αυτοί μιλάνε για τους δεύτερους.

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2011 στις 11:20 π.μ.

Γιωργη μην κανεις πισω,
τις τελευταιες μερες αποκαλυφτηκε η θεωρητικη και πολιτικη ενδεια ορισμενων! Δηλαδη, οποιος κανει κριτικη ειναι, εξ ορισμου, προβοκατορας;
Κανεις δε ζητα τη βοηθεια κανενος. Αλλοι βλεπουν απο τον καναπε και αλλοι συγκρουονται (μπορει και να ειναι λαθος η σταση τους αλλα ανταπαντουν στην κρατικη βια που εφτασε σε απιστευτα επιπεδα). Ο καθενας κανει τις επιλογες του.
Και, προσωπικα, σου δινω συγχαρητηρια επειδη ανελαβες ενα πολυ δυσκολο εργο: να αποφανατισεις τους φανατισμενους.
Οσοι σου ριχνουν λασπη και προβοκαρουν επειδη αναρτας ολες τις αποψεις δεν ειναι τιποτε αλλο παρα απλοι στρατιωτες σε ενα χαμενο παιχνιδι.
Εγω, προσωπικα, σε ευχαριστω πολυ.

12 Ιουλίου 2011 στις 11:36 π.μ.

η Παπαρήγα περιεχει στοιχειά από Υπατία και Μπουμπουλίνα..
Κότες με μάσκες και αλoi επαναστάτες του diadihtiou με psevdonima,που να κατανοήσουν...;

12 Ιουλίου 2011 στις 1:07 μ.μ.

Δεν είναι απαραίτητα κακό να γίνεται πεδίο αντιπαράθεσης, η τακτική δράσης του κάθε φορέα "αριστερής" πρότασης, αρκεί να τεκμηριώνεται με επιχειρήματα, και όχι με διάφορους λεκτικούς λεονταρισμούς να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα. Το ζήτημα είναι τι θα μπορούσε να κάνει το ΚΚΕ όταν οι δυνάμεις καταστολής μακέλευαν τους διαδηλωτές, και ποιοί είναι που δεν ήθελαν την παρουσία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Και στην ουσία εκμεταλλεύτηκαν την υπευθυνότητά του απέναντι στον λαό που το ακολουθεί ότι δεν θα σηκώσει το γάντι της πρόκλησης πράγμα που το ΠΑΜΕ σωστά δεν έκανε. Ήμουν στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ στις 29 Ιούνη και είχα το θλιβερό προνόμιο να υποστώ την απαγόρευση της παρουσίας μου στο Σύνταγμα, καθώς και άλλων 50000 από δύο τρείς εκπροσώπους των "αγανακτισμένων" επειδή λέει φέραμε τα λάβαρα μας, και είχαμε κατά την γνώμη τους κομματική ταυτότητα,που μάλλον δεν ανέχονταν η "άμεση" δημοκρατία τους. Πέντε έξι γραφικοί με τις Ελληνικές σημαίες στους ώμους προκαλούσαν μήπως και υπάρξει δυναμική αντίδραση εκ μέρους του ΠΑΜΕ Κατά την γνώμη μου αυτά δεν ήταν καθόλου τυχαία, αλλά αποτελούσαν την επιθυμία και τον διακαή πόθο της κυβέρνησης να μην είναι το ΠΑΜΕ με τον τεράστιο όγκο του και την εμπειρία του στο Σύνταγμα, και δυστυχώς βρήκε πρόθυμους "αγανακτισμένους" να κάνουν πράξη την επιθυμία της. Άξιοι!:!!! Δεν θεωρώ δόκιμο να ρίχνουμε μέσα στην χύτρα της ιδεολογικής αντιπαράθεσης ανομοιογενή υλικά[17 Νοέμβρη, Δεκέμβρης του 2008, απεργίες 28\29 Ιούνη] και να προσπαθούμε απλουστεύοντας να βγάζουμε εν είδη δικαστηρίου ετυμηγορίες. Δηλαδή η 17 Νοέμβρη ήταν οι αδελφοί Ξηροί; Από τον Δεκέμβρη του 2008 πέραν των βανδαλισμών, του καψίματος της Αθήνας και δυστυχώς για την "αριστερά" του πλιάτσικου, τι άλλο έμεινε επί της ουσίας για παρακαταθήκη στο λαϊκό κίνημα;. Όσο για τις δεκάδες μαρτυρίες ότι δεν υπήρξε καμία προβοκάτσια μόνον θυμηδία μπορούν να προκαλέσουν. Το ότι οι πραιτοριανοί του Παπανδρέου έδρασαν σαν στρατός κατοχής είναι δεδομένο, οι εντολές τους ήταν σαφείς, διαλύστε την συγκέντρωση πάσι θυσία. Έλειπε η αφορμή, μικρό το πρόβλημα, την δημιούργησαν με τους ασφαλίτες "αγανακτισμένους". Δεν μπορεί να περνάς "αβρόχοις ποσίν" το ότι υπάρχουν ασφαλίτες που στήνουν κάποιες φορές;; προβοκάτσιες, αλλά όχι στις 28\29 του Ιούνη. Το γιαούρτωμα της Κανέλλη τι στο καλό ήταν, εκτός και αν οι "αγανακτισμένοι" του Ευαγγελισμού είχαν την εντύπωση ότι θα ψήφιζε ναι στο μεσοπρόθεσμο. Ζούμε σε μαύρες εποχές και οφείλουμε να μην είμαστε ρομαντικοί και να μάθουμε να διαβάζουμε πίσω από τα γεγονότα. Η αστική τάξη και οι εκπρόσωποι της, δεν θα παραδώσουν έτσι εύκολα τα σκήπτρα τους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για πραγματικές μάχες και αγώνες για την ολική ανατροπή της. Αλλά αυτό θα γίνει όταν το μαζικό λαϊκό κίνημα, συνειδητά και οργανωμένα θα κρίνει ότι ο συσχετισμός δυνάμεων είναι ευνοϊκός για την ώρα της σύγκρουσης. Το να στέλνεις άοπλους ανθρώπους απέναντι στα γκλομπ, τα δακρυγόνα, τα χημικά, και τις κρότου λάμψης δεν είναι πράξη αντίστασης, αλλά ανευθυνότητα. Το μόνο που κατορθώνεις είναι να κουράζεις τους μπάτσους, αφήνοντας τους να σπάζουν κεφάλια ανυπεράσπιστων ανθρώπων ανοργάνωτων και άρα ευκολοκατάβλητων. Αλλά αν μιλάμε για ανατροπή και όχι διαχείριση του αστικού πολιτεύματος θέλει δουλειά πολλή για να αλλάξει το παράγγελμα από το όπλο παρά πόδα....Εκτός και αν ζούμε μέρες επανάστασης, και περί άλλων τυρβάζουμε...

12 Ιουλίου 2011 στις 5:42 μ.μ.

Επειδή πολύς λόγος για την στάση του ΚΚΕ στην Απεργία της 28 και 29 του Ιούνη και επειδή πολλοί κονδυλοφόροι του αριστερού κινηματικού χώρου προσπαθούν να πείσουν την ηγεσία του ότι χωρίς αυτό τιποτα δεν γίνεται έρχονται τα γεγονότα και επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές ,για το ακριβώς αντίθετο, το ΚΚΕ αυτό ήταν από τα μέσα της δεκαετίας του 30 αυτό έστειλε ένα ολόκληρο ΕΑΜικο κίνημα στις φύλακές και της εξορίες ,αυτο έστειλε στα γουναράδικα τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ λίγο αργότερα τον ΠΛΟΥΜΠΙΔΗ και ΤΟΝ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ , Αυτό ήταν που έλεγε ότι είναι άκαιρη η εξέγερση του πολυτεχνείου αυτό είναι που στην εξέγερση του Δεκέμβρη 08 << χάιδευε τα αυτιά των κουκουλοφόρων >> . Έτσι λοιπόν αγαπητοί φίλοι εγώ δεν περιμένω τιποτα από μια τέτοια ηγεσία αλλά και από τα μικρά και μεσαία στελέχη του ,τα απλά μέλη έτσι και αλλιώς δεν ασχολούνται , ούτε διαβάζουν , το κουπί θα το τραβήξουμε εμείς που πιστεύουμε ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στον τόπο μας , όσο για αυτούς που εργολαβικά αναλαμβάνουν να υπερασπίσουν την πεμποφαλαγγίτικη γραμμή του ΚΚΕ στο κίνημα , πλανώνται πλάνην οικτράν ,αν νομίζουν ότι βρήκαν ευήκοα ώτα για να πλασάρουν τις προβοκατόρικες ανοησίες τους.
Γιώργη μην κωλώνεις ριχτούς τα

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2011 στις 6:33 μ.μ.

12 Ιουλίου 2011 1:07 μ.μ.
12 Ιουλίου 2011 5:42 μ.μ.

E ναι αυτό είναι αντιπαράθεση και όχι πόλεμος λασπολογίας...τα λόγια τα επαναστατικά και οι κριτικές για τα κόμματα της Αριστεράς είναι εύκολες φίλοι μου! Κάπου το ΚΚΕ έχεις δίκιο,κάπου άδικο και ούτω καθεξής...το ζητούμενο εν τέλει,καθότι οι καιροί είναι επικίνδυνοι,παραμένει πώς η Αριστερά συνολικά θα κεντρίσει και θα κερδίσει τις "πλατείες της αγανάκτισης".Μέσα από τα μάτια του Λένιν,πώς θα μπορούσαμε να αναγνώσουμε την κατάσταση?

-ΝΑΙ στις πλατείες υπάρχουν ΠΑΣΟΚΟΙ,ΔΕξιοί,ακόμα και φασίστες
-ΝΑΙ στις πλατείες υπάρχουν ανένταχτοι αριστεροί,κομμουνιστές,δημοκράτες,άνθρωποι φιλικοί πρός την Αριστερά,αναρχικοί

Καμιά βιασύνη και υπερεπαναστατικότητα,τακτική και προσεκτικά βήματα,στήριξη σε αριστερά κόμματα και συμμετοχή και δουλειά στα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ!!!!

12 Ιουλίου 2011 στις 11:08 μ.μ.

kiamul

Σου απονέμω τον τιτλο του καπεταν μπαρούφα .

το εαμ το έφτιαξε το κκε τις φυλακές και πριν το εαμ τις γέμιζαν οι

κομουνιστές του κκε όπως και μετα τις εκτελέσεις το ιδιο στα δεκεμβριανά

που "αναρχικοι"και αρχειομαρξιστες(τροτσκιστες)το θεωρούσαν πραξικόπημα

του εαμ και της οπλα(πλουμπιδης) ο Στινας μαλιστα θεωρούσε τον ελας ως

προδοσία της παγκόσμιας επανάστασης .

Ο αρης χωρίς το κκε και το ανταρτικό θα ηταν ενας γεωπόνος .Ασε που πριν

την ρήξη του με το κκε για σας ηταν ενας βάρβαρος Σταλινιστης.Σωστά ???

Οταν παραβίασε κομματικούς κανόνες που ολοι πειθαρχουσαν και γιαυτο

έγραψαν ιστορια συνεπώς τι αλλο μπορούσαν να κανουν να Πούνε μπραβο

που παραβίασε αυτο που εκείνος πριν λιγο καιρο τους ζητούσε.Εκ των υστέρων

ολοι ειναι εύκολο να λεμε οτι θέλουμε Ασε που και ο ΕΛΑΣ να μην παρέδωνε τα

οπλα τα όποια τα παρέδωσε έχοντας ηττηθεί στρατιωτικά παλι ειναι αμφίβολο οτι

θα ειχαι διάρκεια η νικη του

Ο Μπελογιάννης εκανε αυτο που του ανέθεσαν να κανει οπως χιλιάδες ανώνυμοι

ηρωες και τιμήθηκε γιαυτο.

Ο ηρωας πλουμπιδης παραβίασε συνωμοτικούς κανονες όντας το κομμα σε

παρανομία και ξεδοντιασμένο οσοι μπορούν και θελουν να καταλάβουν τι

σημαίνει αυτο.Και επειδή εισαι ξεχασιάρης αυτοι που λες οτι πούλησαν σχεδον

ξυπόλητοι έγραψαν το επος του ΔΣΕ

Στο πολυτεχνείο ολοι οι καθηγητές ηταν χουντικοί ασφαλιτες και καμπόσοι

φοιτητές με ολους τους αριστερους στα κρατητήρια εκτος απο κάποιους λιγους

που πιάστηκαν στο πολυτεχνείο και αλλου.

Επαναστατική δραση δεν ειναι οι εντυπώσεις αλλα το αποτέλεσμα διοτι

υπάρχουν εντυπωσιακοί τρόποι δρασης που σε πανε πισω και δραση

που δεν φαίνεται αλλα οργανώνεις κίνημα .Ενας αγώνας δεν γίνεται για να

χαθει και να σε παει δεκαετίες πισω αλλα για να κερδηθεί.

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2011 στις 2:30 μ.μ.

12 Ιουλίου 2011 11:08 μ.μ.

Το ΕΑΜ ήταν μέτωπο υπό την καθοδήγηση του ΚΚΕ,αλλά δεν είχε μόνο κομμουνιστές.

Επίσης γιατί πρέπει η εκτός ΚΚΕ Αριστερά να απολογείται για την ΟΠΛΑ,το Στίνα,τον Ταμτάκο,τους Τρότσκες και τα λοιπά...?

Χάθηκε η "μπάλα" με την καφενειακή διαπάλη και ο μαρξισμός παραμένει για κάποιους δυστυχώς ένα εργαλείο μεταφυσικής ερμηνείας!

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2011 στις 3:44 μ.μ.

Τι ακριβώς κάνει το Κκε ως οργανωμένος αντικαπιταλιστικός εκφραστής στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής ομπρέλας που την έχει κάνει λάβαρο?Εξαπολύει καθημερινά μύδρους κατα παντός που δρα εκτός των γραμμών του και μάλιστα με ιδιαιτέρως επιθετικό και απαξιωτικό τρόπο.Εκτός απο μεμονωμένες περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν με μια εντός εισαγωγικών συγκρατημένη συμπάθεια στα πλαίσια των διαπροσωπικών τους σχέσεων με τέως μέλη η ανθρώπους των υπολοίπων χώρων της αριστεράς,οι υπόλοιποι που δεν είχαν την ανάγκη να κολλήσουν κομματικά ένσημα και απλώς συμμετέχουν στο κίνημα θεωρούνται απο άχρηστοι εως επικίνδυνοι!!Ααα και αμόρφωτοι!Διότι ακόμη και η θεωρητική γνώση όταν δεν γίνεται εντός τειχών είναι μάλλον αποπροσανατολισμός και οδηγεί σε σύγχυση.Με τέτοιους όρους το πλέον πιθανόν είναι να εμπλουτιστεί η αριστερά με ακόμα περισσοτερα ρεύματα που δεν θα επικοινωνούν ούτε με σήματα καπνού!Και έτσι θα καταφέρουμε να ξανακλείσουμε το χρησιμότερο κομμάτι της κοινωνίας στο σπίτι του στα προσωπικά του αδιέξοδα και στην επιλογή μιας θολής και άχρηστης εκλογικής έκφρασης!Κρίμα κρίμα να προωθούνται τέτοιες πρακτικές όταν η κοινωνία χρειάζεται απεγνωσμένα και να δεί και να συμμετάσχει σε ενα κίνημα έστω και στοιχειωδώς αυτοοργανωμένο αποτελεσματικό και κατα το δυνατόν φιλικό σε όλους τους ανθρώπους που συνηθίζουν να είναι εκεί που πρέπει να είναι όταν πρέπει να είναι έστω και χωρίς πολυπληθείς κομματικές συντροφιές. Μαρια Χ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger