Home » , » Ναζιστική φρίκη στη Νορβηγία

Ναζιστική φρίκη στη Νορβηγία

Από giorgis , Κυριακή 24 Ιουλίου 2011 | 4:54 μ.μ.

 Ναζιστική φρίκη στη Νορβηγία έχει συγκλονίσει την Ευρώπη. Τουλάχιστον 91 νεκροί είχαν πέσει στο Όσλο μέχρι την ώρα που το Πριν έπρεπε να πάει στο τυπογραφείο. Οι 7 πρώτοι από μία τρομερή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκίνητου στην καρδιά των κυβερνητικών κτιρίων. Οι υπόλοιποι τουλάχιστον 84, καθώς συνεχιζόταν η αναζήτηση πτωμάτων και υπήρχε ο κίνδυνος να πεθάνουν τραυματίες, στο νησάκι Ουτέγια, δυτικά της νορβηγικής πρωτεύουσας. Ήταν όλοι τους νέοι που συμμετείχαν σε ένα θερινό κάμπινγκ της νεολαίας του κυβερνώντος σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, όπου συνολικά βρίσκονταν 560 άτομα. Δράστης και των δυο επιθέσεων θεωρήθηκε αρχικά ο 32χρονος Νορβηγός Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Πρόκειται για ακροδεξιό χριστιανό φονταμενταλιστη ο οποίος αυτο-χαρακτηρίζεται εθνικιστής και δηλώνει ότι μισεί το Ισλάμ. Στο νησιωτικό κάμπινγκ φορούσε στολή αστυνομικού και γάζωσε με αυτόματο όπλο τους ανυποψίαστους νέους.

Ο στρατός βγήκε στους δρόμους του Όσλο βαριά οπλισμένος ενώ ο βασιλιάς και πρωθυπουργός της Νορβηγίας μεταφέρθηκαν αρχικά σε μυστικό καταφύγιο ισχυρότατα φυλασσόμενο από εκατοντάδες στρατιώτες, καθώς θεωρήθηκε ότι η χώρα βρέθηκε υπό επίθεση. Ο δράστης ανακρίνεται, αλλά η νορβηγική αστυνομία είναι εξαιρετικά φειδωλή στις ανακοινώσεις της. Είναι φανερό ότι φοβάται σαφώς πιο οργανωμένη δράση. Την τελευταία οτιγμή κυκλοφόρησε από τον νορβηγικό Τύπο η πληροφορία ότι υπήρχε και δεύτερος εκτελεστής δολοφόνος στο κάμπινγκ του νησιού, ο οποίος ενεδεχομένως κυκλοφορεί ελεύθερος. Συνεργοί του συλληφθέντος θεωρείται πολύ πιθανό να υπάρχουν και στην υπόθεση της έκρηξης σε κυβερνητικά κτίρια.

Εκρυθμη παρέμεινε και χθες το απόγευμα η κατάσταση στο Όσλο και ουσιαστικά σε ολόκληρη τη Νορβηγία. Ο πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ και οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε οημείο όπου θα έδιναν συνέντευξη τύπου, εκτός της νορβηγικής πρωτεύουσας. Το ξενοδοχείο ήταν περικυκλωμένο από πολλές δεκάδες βαριά οπλισμένους αστυνομικούς, όπως μετέδιδαν οι απεσταλμένοι των νορβηγικών εφημερίδων. Παραμένει για την ώρα άγνωστη όχι μόνο η έκταση της συνωμοσίας, αλλά ακόμη κι αν πρόκειται όντως για συωμοσία ή για μεμονωμένες αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις αιμοδιψών σε βαθμό παράνοιας νορβηγών ακροδεξιών, χωρίς διασυνδέσεις με κύκλους νορβηγικών ή ξένων μυστικών υπηρεσιών.


Πηγή: Εφημερίδα "Πριν"
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2011 στις 7:15 μ.μ.

Ο δολοφόνος λίγο πριν τις επιθέσεις ανέβασε στο ίντερνετ ένα "βιβλίο" 1500 σελίδων στα αγγλικά, το οποίο λέει ότι το έστειλε με μέιλ σε 7000 "ομοϊδεάτες" φίλους του από το facebook.
http://storyful.com/stories/1000005656
Στις σελίδες 1414-1479 του "βιβλίου" υπάρχει λεπτομερής καταγραφή κατά χρονική περίοδο (και για τους τελευταίους μήνες κατά ημέρα) της προετοιμασίας των χτυπημάτων (πώς βρήκε και κατασκεύασε τα εκρηκτικά κλπ), διανθισμένη με στοιχεία για την προσωπική του ζωή (τι έτρωγε, πού πήγαινε, ποιους έβλεπε, τι τηλεοπτικές σειρές έβλεπε (!) ). Η τελευταία "εγγραφή" είναι στις 22 Ιουλίου, δλδ τη μέρα του χτυπήματος.
Υπάρχουν επίσης αναλυτικά βιογραφικά στοιχεία για τα παιδικά του χρόνια, την οικογένεια, τους φίλους του και τις πολιτικές τους απόψεις κλπ.
Το μεγαλύτερο μέρος του "βιβλίου" καταλαμβάνει το παρανοϊκό ακροδεξιό "όραμά" του (και η "θεωρητική"-ιστορική υποστήριξή του), που είναι ένας πανευρωπαϊκός πόλεμος- σταυροφορία εναντίον των μουσουλμάνων και αυτών που αποκαλεί "πολιτισμικούς μαρξιστές" και "πολυπολιτισμικούς προδότες Α και Β κατηγορίας". Ο τίτλος του βιβλίου είναι "2083" που υποτίθεται ότι είναι το έτος του νικηφόρου τέλους της "σταυροφορίας" (!) και της δημιουργίας "χριστιανικής ευρωπαϊκής ομοσπονδίας", "καθαρής" από μουσουλμάνους και μαρξιστές, "ήπια καπιταλιστικής" και "πατριαρχικής". Θεωρεί το Ισραήλ κύριο σύμμαχο των "ευρωπαίων σταυροφόρων" (και τους εβραίους "πολιτισμικούς συμμάχους") και λέει ότι δεν υπάρχει περιθώριο "συνεργασίας" με τις "εθνικοσοσιαλιστικές" οργανώσεις, τις οποίες κριτικάρει για το "κόλλημά" τους με τους εβραίους. Λέει και διάφορα για το Βυζάντιο που θα αρέσουν στα εδώ φασιστοειδή...
Ισχυρίζεται ότι ανήκει σε μια πανευρωπαϊκή ακροδεξιά οργάνωση με "πυρήνες" σε διάφορες χώρες, στην οποία εξέχουσα θέση έχουν Σέρβοι εθνικιστές. Αναφέρει ως "μέντορές" του έναν Σέρβο "ήρωα πολέμου" -τον οποίο λέει ότι συνάντησε στη Λιβερία το 1999 οπότε και μυήθηκε στην οργάνωση- και έναν Άγγλο ακροδεξιό. Στη Λιβερία λέει ότι γνώρισε "φίλους" από διάφορες χώρες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες και Κύπριους.
Αυτοχαρακτηρίζεται "δίκαιος ναΐτης ιππότης" ή κάτι τέτοιο, λέει ότι έχει αυτό το βαθμό στην "οργάνωση".

Αυτά μετά από μια διαγώνια ανάγνωση, φυσικά δεν είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς ολόκληρο αυτό το παραλήρημα.
Ταυτόχρονα με το βιβλίο ανέβασε κι ένα προμο-βίντεο με ισλαμοφοβικό και αντικομμουνιστικό περιεχόμενο, στο τέλος του οποίου υπάρχουν φωτογραφίες του ίδιου, στη μία εκ των οποίων κρατάει αυτόματο. Η ίδια φωτογραφία υπάρχει και στο τέλος του "βιβλίου", καθώς και μία στην οποία φοράει αντιχημική στολή εργασίας (;)

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2011 στις 7:29 μ.μ.

Δεν είναι νεοναζί ,το αντίθετο μάλιστα. Είναι μασόνος και ανήκει στην στοά των "Ιπποτών του Ναού". Ανοίξτε και λίγο το μυαλό σας μην τρώτε αμάσητη την προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger